Inlägg

Inlägg som isch har skrivit i forumet
Av isch
Skrivet av MatteN:

En Raspberry Pi med tex Raspbmc, OpenELEC eller XBian (XBMC alla 3) på klara att streama ganska tunga mkvfiler, antingen från en NAS, annan dator eller ansluten extern hårddisk. Anslut till tv via hdmi, drar 3-4 watt och kan stå på jämnt.

Fast skall vi vara ärlig så är det dock en rätt kass lösning som dessutom är rätt omständing. En RPi är en kul liten sak som levererar väldigt mycket för pengarna men det man får ut av den är långt ifrån någon spec bra användarupplevelse. Dessutom så löser det inte problemer med att kunna streama trådlöst out of the box.

Av isch

Det självklara svaret är självfallet en NAS + en HTPC. Är det en fråga om pengar som gör att det inte presenteras som ett alternativ?

Av isch
Skrivet av anon76929:

Intel Nuc Haswell.

Det verkar vara ditt standrarsvar. På allt. Börjar bli rätt tröttsamt.

Av isch
Skrivet av anon76929:

Detta är fel.
Chromecast streemar inte från din mobil eller platta men den styrs från din mobil eller platta. Sätter man på tex en youtubefilm via cromecast är det sen fullt möjligt att stänga av telefonen/plattan och filmen fortsätter.
En förutsättning för funktionen är att den har tillgång till WIFI.
Tvn behöver dock inte ha nätverkstillgång men chromecast måste ha det.

Delvis rätt, delvis fel. Så länge det finns native support för chromecase (som i ex i youtube apparna) så funkar det så. Skickar du däremot en tab genom extensionen så skickar du trafiken ifrån ex din laptop till chromecasten likt vilken push klient serverlösning som helst.

Av isch

Jag har haft min i ~2 månader och måste säga att den funkar väldigt fint men jag har använt det väldigt sparsmakat. För appar som har stöd (ex youtube) funkar den väldigt bra men då det ex inte funkar att streama viaplay så blir det lite begränsat för mig.

Av isch

Förstår verkligen inte varför man vill kombienra lagring med HTPC biten. Är ju verkligen helt olika saker som styr de olika och för att få det bra är de väldigt svåra att kombinera.. Nej, det är verkligen inget för mig.

Av isch
Skrivet av tsint:

Känns onödigt med en Windows licens på en HPTC, Linux/XBMC eller OpenELEC är enkelt med zeroconf setup.

Har man inte krav på interna DVB-kort så hade jag köpt denna datorn idag, HTPC

Tanke på att det finns en hel del playtjänster som idag inte funkar under *nix så känns det som ett nödvändigt ont att i sådana fall tvingas köra Windows.

Av isch

Hur pass tysta är en NUC? Men visst, det är helt klart ett alternativ. Vad finns det för andra förslag om man skulle vara ute efter att bygga själv?

Av isch

Kan man komma med något vettigt i HTPC för runt 4-4500?

Har plockat lite men har svårt att få ihop ett vettigt system.

Tanken är att det skall köra upp lokalt material, samt strema viaplay (även live) / netflix och möjligen rulla lite småtjänster i bakgruden. Dvs inget spelande etc.

Det jag är ute efter är något som:

- Rullar i tyst (och därmed hyfsat kallt) i ett mindre chassi (ex Node 304, Streamcom F1 Evon)
- Ett stabilt moderkort med inbyggd ljud och grafik & wifi(gärna med intel NIC)
- Någon vettig prop som klarar av arbetet utan att bli för varm.
- En SSD
- 8GB ram
- Gärna externt nätagg
- En fjärkontroll.

Ett av kruxen är att det systemet skall funka att köra både i Windows (7 eller 8) samt Linux (troligen någon form av ubunto-klon)

Av isch
Skrivet av HawkHo:

Jag har själv Boxee Box och den gör det den ska bra, däremot kan den hänga sig ibland, men jag har hört att det enbart gäller vissa exemplar. Bortser man från det är det en fantastisk spelare.

Att rekommendera BB nu är ju helt menlöst då projektet sedan länge är helt dött.

Av isch

Så länge ditt mobo har wak on lan stöd är det väl fritt fram att aktivera det och sen trigga det med en WOL app ex. https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mafro.andro... ?

Av isch

Ser ingen anledning att köra något annat än rtorrent.

Av isch
Skrivet av WDac:

Är en klient ja. Vad vill du ha sagt?

Av isch
Skrivet av jonterman:

Jag är en del insatt i ämnet, och vet att man kan köra windows över nätverk så det är installerat på server, men körs i klienten. det jag inte vet är hur man konfiguerar detta...

Du måste fortfarande ha ett OS på dina tunna klienter.

Av isch

Tj, vad har du för behov och vad är du ute efter? Jag använder min server som filserver (ftp, smb & nfs), automatisk nerladdning (sickbeard, sabnzbd, feed samt rtorrent) & backup (rsync, dropbox). Dessutom kör jag lite andra tjänser och program så som irssi och mpd.

Av isch

Nu verkar den helt slut.

Av isch
Skrivet av d0m1nation:

om jag skulle haft watch-dirs så skulle jag ha flera hundra...

/Media/TV/Tv serie/Säsong 1/avsnitt 1
/Media/Movies/Film
/Media/Dokumentärer
/Media/Musik/Genre/Artist/Album

Eller så har du en för musik, en för film (alt även en för dokumentärer) och en för serier och så får du sortera det mer noggrant senare.

Av isch

Lösningen ligger i att ha olika watch folders för olika typer av data. Så har jag löst det och det verkar vara standarlösningen för den typen av uppdelning. Funkar förresten mycket bra och samkörs med fördel ihop med dropbox eller liknande tjänst.

Av isch
Skrivet av Drnisse:

Finns inget enklare sätt för nån som inte är så hemma i kod knackande ?

Det är är baskomandorna för att sätta filrättigheter.

Av isch

Tror en vanlig NAS passar dig bättre om man ser vad du tänkt att använda den till.

edit; om man frångår surfbiten.