Inlägg

Inlägg som Tea42BBS har skrivit i forumet
Av Tea42BBS

bäst är nog att åka förbi en rekondare o kolla. Gissar att man behöver köra ånga och vattendammsugare för att få bort det så bra som möjligt

// Lazze

Av Tea42BBS

Man bör oxo fundera på vad lönemodell för med sig. T.ex. att om du tar extra semester vid klämdagar så tappar du bonusen. Eller om du blir sjuk 2-3 dagar per månad.

Jag gillar att hjälpa till( jobbar som senior lösningsarkitekt o varit konsult i 25+ år) - blir då struligt med rörlig lön, för då måste jag direkt kunna "debba" på det projekt som behöver lite hjälp, annars drabbar det min lön.

Dessutom känner jag personligen stress över att ha en stor rörlig del - jag gillar att kunna koncentrera mig på att göra ett bra jobb o veta vad jag får.

mvh Lazze

Av Tea42BBS

Om jag klickar i att en kategori EJ är intressant, så vill jag inte svara på 3 leverantörer som jag tänker på.

Förra undersökningen av denna sort var oxo katastrof dålig, denna följde samma kvalité. Stängde webbläsaren när jag insåg att ni sket i svaren(dvs ej intresserad av kategori).

Säger som förra gången: Gör om, gör rätt!

mvh Lazze

Av Tea42BBS

det ska ju funka att köra flashback utan minnen och cpu. Men ibland så gör det inte det - dvs kan vara värt att montera cpu o minnen o sen starta flashback.

Du gör helt rätt annars, PSU power on, men inte klicka igång datorn - utan tryck på flashbackknappen, så ska maskinen starta, flasha o sen stänga av sig.

På PSU har du inte en switch där som du kan stänga av "passiv", så att du åtminstone kan höra att den snurrar igång?

mvh Lazze

Av Tea42BBS

precis, måste vara rätt kablar.

O har du kollat så att du får ner kortet ordentligt i pci-e platsen? Kan vara tricky

// LZ

Av Tea42BBS

Tänker att aggets kortslutningsskydd löser ut o säger klick.

Kolla moderkortsdistanser o kablar

Mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av lillrobban77:

Menar du modellen, eller själva kameran?
För man kan ju köpa en helt ny kamera utav den modellen, i butik idag?

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3918042

modellen.... men när jag ser dina bilder på den, så känns det som "6 år"

mvh Lazze

Av Tea42BBS

Den är ju 6 år gammal - men om du känner dig missnöjd får du lämna tillbaks den.

Man får inte mkt kamera för 2500 - har du en modern mobil så är den säkert bättre

mvh Lazze

Av Tea42BBS

ser ut som antireflex-coatingen har delvis släppt? Det kan nog hända på en äldre kamera.

Syns det på bilderna när du använder kameran?

// LZ

Av Tea42BBS

händer hela tiden. Från alla "budfirmor". Deras moral är lägre än Putins

// LZ

Av Tea42BBS

valde att avstå röst då jag generellt tycker kvalitet på service, rätt texter kring produkter etc har varit på nedåtgående sista året hos alla butiker. Man ska googla själv känns det som och helst veta leverantörens exakta artikelnummer, för butiken vet inte "exakt" vad de säljer.

Kan lika bra handla från "VadSomHelst" som säljer grejen billigast - just nu känner jag inte att butiker ger mig någon extra service eller extra värde

// Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av Wille90:

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/CROSSHAIR-VI-...

På sida 36

Problemet kvarstår ju ändå att ingen av de andra burkarna kan använda disken heller, så tror inte längre att det beror på mitt moderkort.

hmm, men den funkade i din HP DL180 G6 tidigare? Men inte nu?

Låter som en reklamation... jag kör en Seagate Exos Enterprise, enda nackdelen med den är att den "tickar när den jobbar". Så kanske en Toshiba är tystare

mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av Wille90:

Det är testat flera olika kablar och SATA-portar.
Japp :/

Det enda jag kan komma på då är att du kopplar ur en disk som redan idag sitter i datorn o funkar, o ser om den nya disken fungerar då(o kanske använder den fungerande diskens alla kablar). ISf så är det ju något med mängden diskar som "fukkar" upp det

mvh Lazze

Av Tea42BBS

bytt SATA kabel?

testat clean under fdisk i commandoprompten?

// LZ

Av Tea42BBS
Skrivet av Kent:

Hmm, kan nog gräva lite ifall du minns ex. namn eller mejl (pm:a isf.).

oj, tack för svar! Nä, det kan jag nog inte komma ihåg så här långt senare!

QL hur som helst att ni håller ångan uppe och ser till att Sweclockers nu är bland de bästa forumen för oss datormuppar Vågar nog säga det bästa forumet i sverige för området

mvh Lazze

Av Tea42BBS

Jag körde som sagt 1080p på en 3770k i 6-7år, såg aldrig några tappade frames.... vi körde oftast i Chrome

Det enda "problem" som jag har är att ibland så tar HDCP handshake 1-2 sekunder på t.ex. Disney, så när jag trycker play, så hör jag ljudet men bilden är svart i 1-2 sekunder innan allt flyter på som vanligt. Gissar att det har att göra med att jag har en Denon surroundförstärkare inkopplad mellan dator o TV

// LZ

Av Tea42BBS
Skrivet av MatteKalle:

Jag menar inte att problemet i sig skulle kunna ha något att göra med magician. Problemet fanns innan jag hade detta program. Jag ville bara meddela att samma typ av lagg uppenbarligen uppstår i samband med att processorn blir överbelastad.
Frågan är om det är en ledtråd att gå på eller om det ändå är något helt annat.
Just nu funderar jag på om det kan ha något att göra med det integrerade grafikkortet. Om det är det som blir överbelastat på något sätt så syns kanske inte det i aktivitetshanteraren. Ska se om jag kan hitta något program som kan visas hur det integrerade grafikkortet belastas i samband med uppspelning.

Gällande Sandra så tror jag att just benchmarkfunktionen var låst i gratisversionen. Men jag är inte helt hundra, ska kolla igen lite senare idag.

jag körde benchmark med lite versionen igår

Har svårt att tro att din cpu inte ska orka med(hmm kör du 4k?) jag körde en 3770k som htpc för 1080P under många år, inga problem med prestandan alls

// LZ

Av Tea42BBS
Skrivet av MatteKalle:

Nu på morgonen så snubblade jag över en grej som möjligtvis kan ge en ledtråd.
Jag streamar OS på Discovery+ utan problem. Men när jag gick in på fliken "Drive Details" i Samsung Magician så uppstår precis samma hackande som på Netflix och Disney+. Samsung Magician verkar köra nån form av scan/check som tar mycket processorknapp för när jag går in i aktivitetshanteraren så ser jag att processorn jobbar på 100%.
När programmet var klart (efter 2-3min) så fungerade streamen som vanligt igen.

Processorn är som sagt inte ens in närheten av lika belastad vid uppspelning på Netflix och Disney+, men ändå blir det exakt samma typ av problem nu när processorn blev fullt belastad. Kan det ändå vara någon form av ledtråd om att det är något problem med processorn? Nån form av bottleneck som ger problem vid uppspelning via Netflix och Disney+ ?

Vad tror ni?

ahhh, minns att det var problem med magician i början! Testa att avinstallera det helt!

Min tanke med sandra var att du kunde göra minnesbenchmark o se hur datorn betedde sig...men nu kanske magician är hetaste spåret

// LZ

Av Tea42BBS
Skrivet av PetteD:

Jag har basnivå på min hemförsäkring så verkar inte täcka tapp. Har inget kreditkort, bara ett vanligt nordea-betalkort.

Tack för dessa tips! Hmm, ska man välja orignalkvalité för 2600 kan man nog lika gärna betala fullpris för certifierad isf. Sprickan är inte så hemsk dock. Det är övre vänster hörn där sprickan går ut 1 cm från kant på kortsidan och 1,5 cm på långsidan. Allt fungerar och så. Kanske smartaste är att leva med det och köpa ny telefon framöver?

En sidenote, är det värt att skaffa kreditkort? Verkar ju finnas bra förmåner. Kan du tipsa om något specifikt?

min son hade liknande, en dag - utan att sprickan vuxit, så dog touchen helt. Vilket innebar att han inte kunde logga in på fälletånen och kopiera bilder. Så ha en backup "redo"(ska man väl alltid ha) - men extra mkt när skärmen har en spricka

mvh Lazze

Av Tea42BBS

ruttnade på Admins på min första konto, så det togs bort. Återkom med detta namn o konto senare, 2010 - så några år har det blivit... gissar att ursprungskontot nästan var med från början

// LZ