Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger

Lite synd på prislappen men det kan kan man upprepa på nästan allt just nu! Det år ju upp till var och en om man vill lägga dessa pengar på ett grafikkort. Nog lägger dom det lite väl nära toppkortet i pris...

Bortsett från det så hade jag faktiskt förväntat mig sämre siffror jämfört med 4090.
4080 skulle man kunna leva med ett tag utan att skämmas!

Av Trigger
Skrivet av CrispVanDahl:

Tjena, haha ja jag insåg ju längre min lilla rant pågick att det skulle bli svårt att få fram vad jag egentligen menade. Min poäng är inte att man bör kritisera AMD för att de väljer att implementera en ny standard, tvärtom är det grymt. Det jag blev lite allergisk mot är kommunikationen kring det. Jag tror att det i praktiken kommer att göra väldigt liten lite skillnad för den lilla skara användare som i ett tidigt skede kommer att köpa de förmodat väldigt dyra skärmarna i första vågen med DP 2.1 enheter. Jag tror att det givetvis på sikt kommer att bli väldigt vanligt men fram till den punkten lär båda lagen ha levererat nya generationer grafikkort. Så som sagt det är inte det att jag kritiserar valet att kliva upp på en ny standard, det är valet att kommunicera det som en ”killer feature”.
Givetvis finns det andra fördelar med en hög uppdateringsfrekvens, men jag tycker personligen att det finns starkare argument att välja Radeon 7000-serien än vilken standard det implementerar på bildporten. Därför blev jag en aning frustrerad när huvudfokus verkade ligga på att berätta vad motståndaren gör fel och plocka enkla poäng i ett försök till en ”Mic drop” snarare än att enbart kommunicera sin egen vision med självförtroende och vilket värde som erbjuds för pengen. Det tycker jag saknades.

Med hela den utdragna förklaringen ovan så ska det sägas att jag tycker Nvidia ska ha mycket kritik också givetvis. Alla stora bolag ska alltid synas och kommunikationen ska alltid kritiseras när den är undermålig.

Jag har ingen häst i det här loppet och jag vill enbart att kommunikationen från tillverkare ska vara rak och ärlig. Kanske är en egen podd där jag sitter och rantar över dålig marknadsföring haha.

Just den där känslan när man inser att käften precis försökt sig på ett resonemang som inte alls går att få ihop, leder fel eller saknar knorr av värde.. haha. (Känner igen) Svår konst det där!

En podd med dig och Glenn Hysén ser vi fram emot nåt enormt! haha

Av Trigger

Roligast var när Calle trasslar in sig i AMDs presentation om DP 2.0 och inser lite sent att det inte finns någon bra väg ur att minimera denna ”feature”.

Självklart ska de dra på stora trumman med det! Nvidia sket ju i denna lilla funktionen..
Jag kan hålla med om att det blir lite löjligt för en som är insatt och fattar att det inte kommer skapa en bättre spelupplevelse här och nu med denna generationens hårdvara. Jag kan dock inte se en enda nackdel att DP 2.0 finns på plats? Skulle vara priset, om det kostar mer (förmodligen) att stödja det. Prissättning på slutprodukten verkar ju ”rätt” så vi kan nog bortse från att det spelar någon större roll för priset till konsument. Jag tycker att det är riktigt sniket att det inte finns på Nvidias nylanserade toppkort 2022. Standarden har ju funnits i flera år nu och vi behöver komma vidare från DP 1.4! Vi är alldeles för nära vad den klarar och inte sällan sätter det begränsningar redan idag. (25.92 Gbps?)

Ge Jensen en känga istället för AMDs marknadsavdelning! Visst, AMD snackar upp det kraftigt men Nvidia sket i det..

Av Trigger

Det finns inga genvägar till det perfekta…!

https://ojanpera.se/sortiment/verktyg/verktyg-och-maskiner/tr...

Av Trigger

Snacka om gäsp…

En helt annan femma för ett år sedan när ETH mining var aktuellt.

Av Trigger

Hoppas nu att de kan leverera en ordentlig mängd kort denna gången.

Detta kan bli hur bra som helst!

Av Trigger
Skrivet av eXeem:

58ns är ändå inte super imponerande, vet att man kan uppnå 39ns med superthighta B-die på alder lake.
Dem som vet säger att det slutar ha betydelse vid typ 45ns.
Nu kanske denna uppvisning handlade mer om höga frekvenser än låga latenser.

Nej, inte superimponerande men tycker ändå att det börjar likna något. Kan inte påminna mig att jag sett särskilt mycket lägre på någon dator som passerat mina händer. Brukar inte jaga de där sista nanosekunderna med subtimings och så heller..

Av Trigger

Tycker latsensen i AIDA börjar se bra ut!

Av Trigger
Skrivet av Dumsnuten:

Han kör förstås med samma mynt som med Tesla. Det lovas hejvilt om en massa häftiga, nya och innovativa idéer som skall implementeras innan tidpunkt X. Sedan blir det inget av det, och då lovas det ännu mer. Tveksamt om det kommer fungera lika bra på Twitter som med Tesla.

Välkommen till hur det fungerar

Finns väl inte ett enda projekt av större dignitet som hållit projektplan/budget. Utan skitsnackarna så hade vi inte haft några tunnlar i Stockholm, inga multiarenor i Sundsvall eller shoppingcenter i Göteborg. Ännu mindre hade vi haft elbilar att prutta runt i...
Tittar man bara runt omkring sig så brukar affärer och även mindre projekt fungera på liknande sätt.

Inget nytt under solen

Av Trigger
Skrivet av Bl4ckIce:

Tack så mycket... vill veta bästa trixet fram till dom släpper nya PSU'r. Vilket kort har du?

Asus Tuf, ej OC

Edit:
Ang spoltjut så är mitt knäpptyst. Var länge sedan jag hade ett kort som inte tjöt något alls!
Ni som har tjut kolla så det inte är nätdelen som tjuter, inte alls ovanligt vid hög last..

Av Trigger
Skrivet av Bl4ckIce:

Hur "undervoltar" och "underclockar" man RTX 4090 på bästa sätt?
Är det bra att ändra power limit samt öka minnes frekvensen och dra ner kärnans frekvens för att uppnå bästa resultat eller finns det andra enklare och bättre sätt?

Varför jag undrar är för jag kör med 750W just nu men kommer byta då de nya aggen släpps på marknaden.

Har bara lekt lite snabbt själv än men skapa en kurva i afterburner liknande denna guide.

https://www.sweclockers.com/artikel/30574-guide-sankt-spannin...

Jag provade 975mv och max2600mhz OCH satte poverlimit till 70%. Ett snabbtest i 3dmark timespy ger liknande poäng som standard men kortet drar max ca300w. För bästa resultat så är det bara leka vidare. Det finns mer att göra!

Enklast är att bara dra ner powerlimit men du tappar nog mer prestanda om du bara gör det.

Av Trigger

Dom använder ju samma drivrutiner. Svårt att tro att du behöver köra ddu men gör det om du vill. Har det suttit 2080 med installerade drivrutiner för det så lär det gå smärtfritt att bara poppa i ett 3090 och starta datorn, iaf med avseende drivrutiner..

Av Trigger
Skrivet av Mithras:

Huvudet på spiken; Visst folk anser att desinformation och propaganda samt hets mot folkgrupp bara "är att uttrycka en viss åsikt".

Får se hur Daddy Musk fixar det för internettrollen.

Problemet är precis just det!

Många har lyckats genom världshistorien och man blir lite orolig av vindarna som blåser och har gjort ganska länge. Äger du informationen så äger du sanningen så är det bara.

Om Elons köp av twitter kan bidra till det fria ordet så är det i grunden något bra. Baksidan är väl just aktörerna/användarna som gör allt för att ta sin plats och att vilja äga ordet eller påhittade sanningar som kan få enormt utrymme. Sätt din egen trollfabrik och/eller bottnar på att sprida just ditt ord som kan vara vilken skit som helst så kommer det att till slut få anhängare och kanske till slut någon med makt eller blir demokratiskt vald kan genomföra skiten. På det planet har vi inte utvecklats någonting alls, vi har bara bättre och kraftfullare maskiner än förr. Twitter är bara ett i raden av dessa.

Av Trigger

Jag funderade lite på detta och får börja med att nämna att jag inte är elektronikkonstruktör..

Jag fattar att strömmen tar lättaste vägen och så där men om man nu tänker sig att man inte buntar ihop anslutningarna i kontakten så är det väl ändå så att de med största sannolikhet är ihopbuntade i PSUn och likaså bara någon cm längre fram även på pcb på grafikkortet. Därmed så borde det kunna uppstå problem med överbelastning på enskilda stift på alla kontakter med flera ledare som använder strömmen gemensamt tänker jag. Ligger man nära gränsen så borde det räcka med att något/några stift eller kablar har högre resistans för att man ska få liknande problem. Hur stor roll spelar det egentligen om man buntar ihop i själva kontakten vs redan ihopbuntat i ändarna egentligen (som det förmodligen är, det finns inte 16 källor eller förbrukare att sprida upp separat). Riskerna finns ju inbyggt i lösningen i sig så länge man inte aktivt reglerar max belastning på varje kabel/komtaktstift.

Av Trigger
Skrivet av Kml:

Blir automat för våran son.
Det är lite fattigt att köra manuelt om inte det är en Porsche 911 😂

Japp, det är lite mer ståndsmässigt eller borgerligt om man så vill, att köra automat. Det är sen gammalt. Klart grabben inte ska fisa runt i en gammal sossekontainer med spak..

Av Trigger
Skrivet av SuperNova:

Annars så monterar man på ett par skruvterminaler för 4-6 kvadrats-kabel så är saken klar hahaha.

Skrivet av Ricerunner:

Varför kör man inte bara med två feta kablar som till bilslutsteg?

Hade gärna bultat fast en kabelsko eller två i grafikkortet.

Rätt säker på att vi stött och blött detta i forumet förut.
Batteribranschen har redan löst detta
Flera bra varianter som är ganska lagom i storlek finns inom RC världen. Den här klarar 60A kontinuerligt (12Vx60A=720w).

Finns en uppsjö liknande och som klarar betydligt mer om det skulle behövas.
Designvalet att använda 12VHPWR beror på andra anledningar än att det saknas kontakter som klarar hög ström eller mekanisk påverkan med många i och uttagningar.

Ovan kontakt har dessutom stift för laddbalansering som skulle gå att använda för ev handskakning istället!

Av Trigger
Skrivet av ackwell:

Det avgörande för mig var just denna fråga:
"Om det bara fanns 'automatare' i er familj hur hade du gjort?"

I det fallet, och med förutsättning att övningskörning till allra högsta grad sker hemma och inte via trafikskola, så skulle jag gjort det enkelt och kört på "automat-körkort". I andra fall där tillgång finns till bil med manuell växellåda/större delen av övningskörningen kommer att ske via trafikskola så skulle jag absolut ha kört på "manuell-körkort".

Jag kan bara berätta hur det blev med mina småttingar när vi var i samma situation och det blev körkort för automat. Det var alldeles för bökigt att hålla på att försöka övningsköra med andras bilar. En tanke var att köpa en manuellt växlad bil för det ändamålet men det fanns inget sug från ungarna att ta för manuell så det blev aldrig så.

Personligen så tror jag det är ett icke problem att bara ha för automat. Gamla bilar finns också med automatlåda så det där argumentet faller ganska lätt. Vill man livnära sig som budbilschaufför så är det samma sak där. Skulle det nu uppstå ett trängande behov så går det ju att ta om för manuell längre fram i livet. (Svårt att tro dock)

Det här kommer dom snart behöva göra om reglerna för, körskolorna kan knappt idag få fatt på bilar med manuell låda..

Av Trigger
Skrivet av kwame:

Tycker personligen att 10% utan krav låter rimligt. Då är i alla fall sannolikheten mindre att jag förlorar på det i de långa loppet - även om man säkerligen vissa år kommer upp i närheten eller en liten bit över 10%. Men med 0% och 5 dagar så kommer jag definitivt förlora på det majoriteten av alla år.

Ett vanligt upplägg med bortförhandlad övertid är mellan 5-10% på lönen och/eller 5-10 dagar extra semester. Där någonstans brukar man hamna. Vanligast som jag stöter på är 5 dagar och 5-7% lön.
0% och bara 5 dagar är lågt..

Av Trigger

Kolla in Inets produktbeskrivningar och sättet som det går att söka/sortera på. Dom är bäst i klassen på det, inte perfekta dock! Exempelvis när det står emballagemått istället för någon vettigare info som måttet på produkten..
Alla andra haltar ordentligt mycket mer och kör endast med inlästa beskrivningar som det ser ut. Om man kikar på designval i övrigt så släpp det där som Elgiganten mfl håller på med. Luft och fluff funkar kanske på dammsugare och tvättmaskiner men inte på datorkomponenter. Det är ju ingen teknisk omöjlighet att ha olika designval för olika typer av produkter om man nu vill sälja allt.

Vettiga betalalternativ är också viktigt! Här har folk olika upplevelser och preferenser och jag väljer ofta aktivt bort vissa butiker utifrån vilket kreditbolag/fakturaleverantör butiken har. Varför inte fundera på vad exklusivitet som butiken har till någon viss kreditgivare innebär för kunden. Låt kunden välja om man vill ha att göra med Klarna, Qliro, Resurs eller vad vi nu har mer. Att kunna lägga upp och spara sin betalinfo är både bra och dåligt men smidigt är det iaf!
Lätt och snabbt ska det vara att betala och få varan! Tre dagar för Komplett och samma dag eller till dagen efter för Inet, webbis och Amazon. Det avgör ofta valet för egen del.

Bra hantering av strul är givetvis sånt som gör att man återkommer som kund.

Av Trigger
Skrivet av Toko:

Nästa grej är väl RGB i kablarna som förbättrar strömflödet.

Är man riktigt tutt så har man redan en sån här

https://www.amazon.se/dp/B07FCLJYVH?keywords=Lian%20Li%20Stri...