Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger
Skrivet av MrCrab:

Mitt bud står om du inte ska sälja det i delar?

Har lite annat på gång med det men jag har noterat ditt bud. Återkommer till dig om det inte blir av med att sälja komplett.

Av Trigger

Man får se upp med lojalitetsplikten, nog för att den är ”tyst reglerad” men jobbar man med konkurrerande verksamhet på sidan om så blir det nog lätt bekymmer.

Det säger sig själv att det inte är önskvärt.

Av Trigger

All SSD diskar är sålda.

Det som är kvar (än) är paketet med moderkort, cpu, 8gb ram och noctua kylare.

Av Trigger

G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL14 Ripjaws V

Sålt

Av Trigger

Asus b550, Athlon 3000g, DDR4, ssd mm

Fortsätter flyttrensa!

Det som sitter ihop är:
ASUS TUF B550 PRO (inkl kartong)
Athlon 3000g
DDR4 2*4 (8gb) gskil 2400mhz, sitter skhynix chip på.
Noctua NH-L9

Övrigt
Diverse ca 256gb ssd, se bilder

DDR4 kit med samsung chip
G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL14 Ripjaws V, från 2021-04

Allt är testat och fungerar utan anmärkning
Lämna bud och då gärna ett köp nu bud. Jag kör inte detta i långbänk för att få så mycket som möjligt men det behöver vara vettiga bud. När jag har bud som jag tycker är rimliga så säljer jag.

Kan skickas mot förskottsbetalning
Kvitto finns

Läs hela annonsen här

Av Trigger

Annonsen är avslutad

Av Trigger

Till Stockholm skulle det vara…

Av Trigger

Tack för alla buden
Datorn såld till!

Av Trigger
Skrivet av fesoj:

Vad är det för agg och minnen?

Infon finns i annonsen

Corsair sf750
Kingston 2*16 gb 3600mhz , (modellnummer står i bilden från hwimfo)

Av Trigger

Noterat, frakt går att lösa!

Av Trigger

Komplett dator ASUS ROG Z11, Ryzen 5800x, Radeon 6800, mm

Tänkte sälja en dator som kommer bli över när dottern flyttar till studentboende.

Gör ett försök att sälja komplett som den är, annonsen ligger uppe tills jag får rimligt bud eller bestämmer mig för att sälja av i delar.

ASUS ROG Z11 med Corsair sf750
Grafikkortet är av referensdesign och cpukylare är en sprayad noctua c14. Sitter en 12cm rgb fläkt bakom den. Kyler mer än tillräckligt för en Ryzen 5800..
Två 12 cm fläktar i toppen och en 14cm i botten av modell tystare än de som följde med chassit

Övrig spec ser ni i bilderna.

Kvitton finns på allt, inhandlat vid olika tillfällen

Fråga om det är något ni undrar eller vill ha fler bilder.

Läs hela annonsen här

Av Trigger

Man vill ju vara skeptisk..

Känns som det håller ihop lite dåligt men jag har bara kikat lite snabbt

Av Trigger
Skrivet av SanTeoX:

Jag drygar mig inte, då tolkar du fel. Men vad jag menar är att det verkligen är supersvårt att hålla en sund livsstil i längden, vilket beror på en del olika faktorer. Kroppen vill väldigt gärna tillbaka till den vikt den en gång haft. En viktnedgång är inte normalt för kroppen, den trivs bättre att bygga på kroppen. Tyvärr är ju inte kroppen anpassad för dagens moderna samhälle där det finns överflöd av mat. Jag skulle säga att det krävs extremt pannben att faktiskt lyckas i det långa loppet med en rejäl viktminskning. Men jag är impad över dom som lyckas hålla sin vikt, för det är bevisat svårt. Bara kolla på världen hur den ser ut.
Jag har bestämt mig flera gånger, men det är svårt att hålla det i längden. Jag gick ner 16 kilo i vintras, men har lagt på mig ett antal kilo sen dess. Dock inte alla. Nu får jag strikta upp mig igen och gå ner igen, jag har dock svårt att hålla samma låga vikt hela tiden.

Det är just det som är det svåra men som jag menar inte är så svårt om man tar det lite lugnt och faktiskt inser att det är just en livsstilsförändring men behöver. Inte BARA en snabbfix på vågen. Om man smyger in förändringen med små steg och alltid på en nivå som man känner är rimlig så kommer det av sig själv. Till slut så känns vägen tillbaka till gamla livet som något man verkligen inte vill pga tusen skäl. Det kommer att krävas motivation och hårt jobb också, inget snack om det.

Finns väldigt mycket material att läsa och ta del av på föreläsningar mm. Ta del av flera, en typ av tankesätt eller nyckel till förändring är inte nödvändigtvis samma för alla. Finns mycket humbug också så tänk kritiskt.

Jobba mer med tanken än med grönsakerna så är en livsstilsförändring möjlig och ganska enkel.

Av Trigger
Skrivet av DasIch:

Såklart Nvidia vill ha hela den kakan själva. Vore snudd på kriminellt om Jens inte ville det. Situationen är ju dock rätt snurrig.

Toppsegmentet av Turing sålde inte så bra, medan korten i lägre segmenten ökade omsättningen med 45% jämfört med Pascal. Här verkade Jens försöka dra lärdom av det och lansera Ampere till lägre pris. Problemet var dock tillgången, med pandemi och en boom i kryptomarknaden. Plötsligt vill folk ha grafikkort som pundare vill ha tjack.

Och nu släpper man dyrare grafikkort igen, medan världsekonomin störtar ner i avgrunden.

Moores lag kanske är död men Murphys lag lever och frodas.

Av Trigger

Det jobbiga med sin resa mot lägre vikt, bättre välmående och hälsa tror jag är att bryta mönster och sedan hålla fast vid förändringen. På det sättet liknar det ett beroende men ändå inte. Det går att bryta med droger men inte med mat. Jag tror inte man ska behandla alkoholism och övervikt på samma sätt.

Alla vet vad sin övervikt beror på ganska säkert!
Om man sätter upp ett mål att gå ner säg 10kg så går det ganska enkelt att fixa med diverse ”metoder”. Problemet är bara att när nar man är i hamn med det så går det ofta tillbaka till ruta ett. Allt från några veckor till ett år eller två. Fortsätter man sin ”diet” under längre tid så gissningsvis unnar man sig gott då och då och måste banta bort slarvet efter semestern, julen eller vad det nu kan vara. Många jag känner lever så, en ständig kamp mot vikten!

Jag har själv varit där!

Att ersätta en pizza och ett par öl (exempel) med en låda grönsaker går inte en hel livstid.
Mitt tips är att ta det lugnt, låt det ta tid. Ersätt en del i taget, inte allt på en gång.
Börja gör något bättre idag än du gjorde igår, hoppa EN pizza ena dagen. Fyll på med motion 10 min per dag. Det är lätt att minska 7000 kalorier på en månad (ca 1kg kroppsvikt). Lika lätt att förbruka ytterligare 7000 kalorier på en månad på motion. Där har du ca 25 pannor på ett år! Ta siffrorna som exempel, inte mer än så. Det finns forskning på vad som är hälsosam motion. Ha som mål att komma upp i den mängden och håll i det, den tiden har alla.

Garanterat är man mer taggad i början, träna (exempelvis promenader) mer då! Inte i första hand för viktnedgången som motion innebär utan för hälsan det ger, även mentalt. Det är viktigare med den långsiktiga förändringen så skynda inte! Jobba på ändrade vanor istället för att jaga kilon med pulver, GI, grönsaksluncher eller annat som ändå kommer resultera i ingenting när man synar det i backspegeln.

Hitta en nivå på pizzakäkandet (exempel) som du kan leva med på lång sikt och rör dig mer än du gjorde innan så kommer det gå bra. Efter ett par år så är det din nya vana och sätt att leva på utan krig mot vikten.

Detta är det enda som fungerat för riktigt för mig. Låg på 115 pannor som mest och det tog nog 5 år att göra hela resan ner till 80 som jag legat på de senaste åren. Tränar aktivt minst 150min i veckan och sätter mina 10 000 steg per dag gör jag för att må bra inte för att banta. Käka pizza (exempel) gör jag när jag vill och är sugen.

Av Trigger

Glöm inte nätdelen, där ska man nog inte spara in någon tusenlapp…

Exakt vilka komponenter (kvalitet) som sitter på detta
https://www.webhallen.com/se/product/333635-ASUS-ProArt-B550-...
Har jag inte koll på men det är riktat mot PRO i viss mån och min personliga erfarenhet av Asus moderkort i den prisklassen är goda. Sällan något strular, det finns sämre tillverkare. Gigabyte konsument och tyvärr även Asrocks rack serier har mer att önska vad gäller kvalitet.

Generellt, håll dig borta från de allra billigaste korten. De är billiga av en anledning och ofta sparar man på allt, även kondensatorer mm.

Vill man ha server/workstationhårdvara så finns ju det också men man får fråga sig om det behövs eller är vettigt ur investeringssynpunkt. Prestanda vs pengar är väldigt annorlunda i detta segment. Är upptid värt allt så skulle jag inte tveka på serverprylar med någon form av redundans.

Redundans går att lösa på många sätt även med konsumethårdvara.

Men nu drar vi iväg

Av Trigger

Har vi någon riktig uppfattning om använda cpu-trådar förutom Calderas rekommendationer av Dell-pc? Bara för att har tio kärnor på sin high end rekommendation betyder inte det att det behövs/används. https://www.caldera.com/hardware-solutions/dell-computers/

De rekommenderar en 10900 som har 10/20 men den är faktiskt inget monster med dagens mått. Den blir brädad av en 5700g om man tittar här.
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Core-i9-10900-vs-A...

Vill man ha mer kärnor så finns AMD 5950, man får då komplettera med extern gpu. Men nu börjar det dra iväg till riktig workstation prestanda och någonstans borde överväga Threadripper med mer av allt.

Jag har ingen aning om print-branschen idag. Jag höll på med sånt runt millennieskiftet och då ”brände” vi e-proms med fonts på för att snabba upp saker och ting

Av Trigger
Skrivet av noxela:

Bra förslag

Ryzen gillar snabba minnen. Två sådana här paket är optimalt:
https://www.inet.se/produkt/5302777/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-...

Det stämmer men mest skillnad vid spel antagligen. Nu kostar ju ditt förslag inte mer så det är en no brainer.

Av Trigger

Jag fattar, bäst att ha allt installerat och klart på burken. Det blir fort dyrt om det skiter sig på plats med så långa resor kombinerat med avbrott mm mm

Jag slår ett slag för ett am4 kort med dubbla m2 och snabbt nätverk.
https://www.asus.com/se/Motherboards-Components/Motherboards/...
Finns även ett am4 x570 cerater med 10gbe
https://www.asus.com/se/Motherboards-Components/Motherboards/...

Para ihop med exempelvis en AMD 5700g så har du inbyggd grafik och 8/16.
Lägg till m2 ssd (dubbla om behövs) och mycket minne (ECC om behövs). Vill man ha snurrdiskar för lagring/spegling/backup så finns sata portar för det också.

Edit,
https://www.inet.se/kundvagn/visa/jdcHAbQDy_B1umBEnlorhOwxpCI/rip

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/jdcHAbQDy_B1umBEnlorhOwxpCI/ri...

Ändra minne/diskar efter behov. Jag tänkte en ssd till system och en till cache. Går ju fint med sata ssd till system om man vill ha båda m2 till lite mer krävande saker.
Jag tror detta är overkill för det du ska göra egentligen men… mitt förslag omfördelar dina 20k mot vad jag tror du söker. Bättre nätdel, mer minne, mer disk, snabbare nätverk.

Släpp den där stora luftkylaren du hade som förslag, behövs inte och ställer bara till det vid frakt och hantering. Samma med extern gpu, kan inte se vad den skulle tillföra för dig förutom värme och en komponent till..

Vill man gå over the top med m2 raid så går det fint med detta. Kostar inte många spänn.
https://www.asus.com/se/Motherboards-Components/Motherboards/...
Kan vara så att man måste gå på x570 med det, var ett tag sedan jag lekte med ett sådant. Det får man kolla ordentligt isf.

Av Trigger

Varför inte lägga pengarna på större (massor) ssd och mer ram i burken som finns?