Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger
Skrivet av Vangen:

Hoppas Ray Tracing har förbättrats rejält nu för 7000 korten.

Har tyckt synd för AMD när man visar prestanda med RT igång.

Dom lär väl inte försämrat den. Det skulle inte jag sätta pengar på iaf.

Tyvärr är fortfarande prestandan med rt lite akademisk.. Jag har både Nvidia och AMD kort och inte är det många sekunder jag saknat Nvidia bättre rt prestanda. Mest i lite tester/benchmarks faktiskt. Kanske kommer det se annorlunda ut framöver men den dagen det kommer spel som faktiskt ger väsentligt snyggare spel så lär rt prestandan i nuvarande kort vara helt passé.

Av Trigger

När jag var runt 25 så hade jag sådana planer och planerade för att uppnå att leva ”jobbfri” vid 50. Kan inte säga att det från ena dagen till den andra som den tanken bara försvann men borta är den sedan länge. Inte pga ekonomiska orsaker i första hand, om det var enda målet i livet så skulle jag nog kunna. Se till att använda eran tid till att leva istället för att planera pension. Försök göra något meningsfullt med livet och prova nya vägar, det är mitt tips. Jag tycker mig ha allt för många exempel på att lyckan inte finns i att vara jobbfri. Sälj kaffe, jobba politiskt, bli begravningsentreprenörer, skruva med bilar, starta egen foodtruck eller vad som nu kan skänka någon som helst glädje. Att vara bara ”ledig” lär komma med utmaningar det också. Den där inbyggda instinkten att känna sig behövd tex..

Med det sagt så ser jag iaf just nu att jag kommer jobba så länge jag kan och försöka bränna pengarna på saker som berikar mitt liv, bla alldeles för dyra datorer!
(48 år nu)

Av Trigger

Inga hifi kondingar på den juh...
Då får det nog vara

Skämt åsido,
Det ska bli kul att de lite riktiga tester på den. Kan det inte vara dags för swec att göra en riktig test av ssd i samband med AMD släppet?
PCI-E 3 VS 4 VS 5, GPU och SSD, Intel VS AMD plattform?
Alldeles säkert kan vi redan nu gissa att det inte kommer med några större överraskningar men lite ren och skär fakta är alltid intressant!

Av Trigger
Skrivet av cheesen:

+1 på detta.. vi hade två elektriska maskiner i "Skrivmaskinssalen" fyra ABC80 och en drös med oelektriska. Tyckte redan då att det var oerhört ointressant med skrivmaskinsträning. tyvärr då jag nu 30 år senare insett vad man gått miste om och tränar tangentbordet varenda dag.
vill minnas att det var över 9 man skulle ha. Vi var inte speciellt många som fick göra telegrafiprovet. (6 av ca 75) Bara en i gruppen som klarade det.. men den killen höll på med amatörradio.
Förstår inte heller var logiken mellan logisk slutledningsförmåga och förmåga att lära sig Morse finns, tror de var någon annan förmåga som dom var ute efter och morse grejen bara en förutsättning för att klara uppgiften.

Stämmer nog att det var ca !0% som fick göra det. Vi hade också bara en kille som klarade morse testet och givetvis hade han tränat rätt ordentligt på just den grejen. Gick rätt fort på slutet

Av Trigger
Skrivet av xxargs:

så fungerade också militära utbildningar - med dessutom en skärm över fingrarna och inte kunde se dem och extremt tråkig och sövande video som sa hur man skulle trycka tangent timme efter timme - extremt hjärndödande men har man överlevt det efter ett antal veckors heldags skrivträning så skriver man väldigt fort - för resten av livet och även på datatangentbord. - har en kamrat som genomlidit detta i sin militärtjänst och det bara brakar när denne skriver, typ en hel mening skriven för var bokstav jag hinner med...

militärer gillar effektiva utbildningsmetoder och denna hjärnnedbrytande metoden (och komma åt rätt del av hjärnan för att prägla in det så att det sitter för alltid) verkade vara väldigt effektiv men som elev så kräks du åt det hela medans det genomförs - skulle det genomdrivas i civila världen så skulle nog många elever snart ropa på fackliga rättigheter och/eller hoppa av...

nu var förvisso de som började utbildningen redan 'utsorterade' vid mönstringen och intelligenstesterna där och de med bra resultat på IQ-proven fick gå vidare till telegrafiprovet och ge bra resultat även där innan man hamnar på sådana mer eller mindre hemliga tjänster som signalist mm. som värnpliktig.

Minns de där testerna på mönstringen och sorteringen efter "IQ" testen. Var det över 7 (0-10) man skulle ha för telegrafistproven?
Undrade redan då vad vika figurer på ett papper hade med att memorera saker snabbt och omsätta till morse hade med varandra att göra

Av Trigger

Gick en Basic ”programmeringskurs” när jag var 10 bast där vi använde vic20. Gissar att det var något ABF arrangerade. ”Läraren” var iallafall 15…
Mins att det skrevs i lokaltidningen om det med bild och allt! Kanske vore kul och se om det går att vaska fram artikeln ur något arkiv.

Borde varit 1984

Av Trigger
Skrivet av sesese:

Man har kör med motor/kupévärmare i 30år utan problem 2400W. Varför skulle det bli problem när man laddar bilen med 2000w? bor du i ett gammalt hus där ledningen kan ha många skarvar då kan du dra en ny utanpå liggande ledning om du är orolig. Men bor du i ett modernt hus så är det inga problem all el i svenska hus går i elrör. Har hört många kunder som kör med 240V och tycker att det funkar. 1mil/h vilket ger dig minst 12mil/dag på vardagarna om du har bilen till jobbet. Är bilen hemma 24h så får du 24 mil. Kollar du på olika bil forum så hittar du många som laddar via 240v. (Svenson kör 4,2mil/dag i snitt vilket betyder 4h laddning i genomsnitt på 2fas laddare 240v)

Valet är ju fritt men personligen tycker jag det passerar gränsen för dumsnålhet. Vi snackar en skitsamma i sammanhanget. 10k eller så…
Bor man i hus så måste man vara rejält med smålänning för att stå över laddaren om man köper elbil. Hålla på att dutta med laddning med 1 mil laddat per timma skulle jag bli vansinnig på…
För hybrider visst, dom klarar sällan ta emot mycket mer ändå. Oftast Max 3,7kw och rymmer 10-15% av batterikapaciteten i en BEV

Det finns det ju mycket man inte behöver men..

Av Trigger
Skrivet av Thor:

Ser inte direkt målgruppen här, vem kommer ha tillräcklig nytta av funktionen för att försvara prislappen?

Jag funderar på om dom inte skulle tagit i lite mer på prislappen så det blir ytterligare lite "exklusivare" (seriöst)

Av Trigger
Skrivet av UnknownBum:

Hmm, det skulle kunna bli ganska snyggt ja, designa och printa en frame för att hålla ett par Noctuas. Om det nu får rum med tanke på fläktarnas tjocklek såklart. Tål att funderas vidare på iaf, bra förslag!

Ett par NF-A12x15 eller kanske två/tre NF-A9x14 och en kofot+dremel+skohorn+3d-skrivare+vaselin så är lyckan gjord

Av Trigger
Skrivet av UnknownBum:

Tack! Det var jättekul att få komma till Sweclockers kontoret, att hälsa på och visa upp bygget. Riktigt trevligt folk! Det är inte heller så ofta jag får möjligheten att prata av mig om hårdvara & byggande så får jag chansen så tar jag den
Om man undrar något så är det bara att fråga så svarar jag så gott jag kan.

Grattis! Riktigt fint bygge också! Gillar konceptet med stående lådor och du har gjort en riktigt fin variant som faktiskt klarar av lite komponenter med lite drag i.

Förslag:
För den inre fridens skull så varför inte modda in ett par noctua fläktar på gpun?

Av Trigger
Skrivet av Aka_The_Barf:

Får se hur bra dom är, priset kan ju vara väl motiverat. De cpuer med 3d cache(vilket namn) kommer vara mest intressanta men får se när dessa kommer. får hoppas dom testar med rejält med 3d cache, tex 256mb

Tacka vet jag 3dnow!

Av Trigger
Skrivet av Jacob:

Men Glen då!

Av Trigger

Verkligen skitsköj initiativ!

Är alldeles för nykter nu för tiden för kryssningssvineri Men hoppas ni som åker får det trevligt!

Av Trigger
Skrivet av stgr:

1) Jag vill ha fysiska knappar (dvs inga touch eller skärm) för t.ex. volym, temp/ac. JAg ska inte behöva titta bort från vägen för att kunna höja/sänka temp eller volym på radion, speciellt inte när det behövs flera tryck för att komma till diverse funktioner.

Yep, det är noterat. Vad som driver utvecklingen åt andra hållet tror jag hänger samman med de punkterna jag skrev.

Kör själv Polestar och där fungerar det bra utan lagg
Att ta det så långt som Tesla gjort med torkaren är nog att ta i (min har fortfarande spak till det). Men att ändra värme/fläkt mm på en skärm är verkligen inget problem. Allt sånt ligger inte djupt inne i en meny… Det är enkla reglage på skärmen och reglage (fysisk) för volym finns på ratten och vid körriktningsväljaren på min bil, varierar säker mellan olika bilar dock.

Lär finnas bra och dåliga varianter och olika implementationer men egentligen, är det nåt nytt? Listan kan göras lång på dåliga/kass varianter av spakar, pedaler, styrning, rattar och växelspakar mm, you name it

Av Trigger
Skrivet av Def_Dog:

En tanke bara.

Varför måste elbilar/dagens bilar ha stora skärmar/displayer osv?

Vi har ju klarat oss i årtionden utan eländet som laggar satan och inte gör någon nöjd så varför envisas tillverkarna att trycka in det i bilarna?

Såna där argument som att det gick ju bra utan det där ”nya” funkar nog dåligt som ingång på en tekniksida som denna

Men om vi ändå kollar lite seriöst på frågan så tänker jag spontant två saker.

1. Ingen jag känner vill köpa en ny bil utan en skärm med ”allt i”. = säljargument och efterfrågan från kund.
2. Kapa kostnader i produktionen. = vinst/marginal.

Tesla har väl gått längst med att ta bort diverse reglage

Av Trigger
Skrivet av obbeluff:

Tack för en riktigt trevlig kväll igår!

Tyvärr har jag dåliga nyheter, jag fick feber på kvällningen och när jag väl var hemma så mådde jag riktigt dålig. har lite ont i halsen och smått feber nu så här dagen efter. Om jag skulle gissa så verkar jag ha fått någon förkylning och ber om ursäkt i förhand om någon av er lyckats få något från mig.

Verkar lugnt här.

Var du på eftersläckningen? Kanske dåliga baciller där?

Av Trigger

Tack alla för en trevlig afton igår!

Synd bara att quizvinsten var en nätdel i klenaste laget… får använda den till något enklare snikbygge framöver!

Av Trigger

Är på plats på Scandic CH, ser ut att vara en kort promenad bort till La Mancha

Laddar för quizen med målet att få bättre än slumpen Lär väl skita sig denna gången också…

Syns där om ett par timmar!

Av Trigger
Skrivet av zaap:

Fan vad töntigt! Riskerar att förvirra konsumenterna? Måste vara lagom blind om man förväxlar Polestar med Citroen..

Helt sanslöst dumt! Låter som ett dåligt skämt faktiskt..

Av Trigger
Skrivet av megaman01:

Fråga: Va inne på Kia idag och valde vinterdäck och fälgar. Visade sig att dom hade bra pris på 20” så valde dom.( se bild) Varför säger man att 20” tappar ca 3 mil på en laddning kontra 19” när diametern borde vara samma 19” mot 20” 55 mot 45 borde vara mer eller mindre identiskt i min värld?
https://i.imgur.com/IMVlr7h.jpg

Nu tror jag nog att ev dubbar gör att man tappar mer räckvidd än att gå upp en tum på fälgen… men det är inte rullomkretsen på hjulet som i sig gör att det ”drar” mera.
Bredd spelar roll såklart men även storlek på fälgen. Det skapas mer turbulens ju större fälgen är, givet samma utformning. På en elbil som inte drar så mycket energi så märks den lilla ökningen i motstånd ganska tydligt. Att du tappar tre mil på en laddning är nog ett rimligt antagande. Sällan ett problem dock! (För mig)