Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger

Min bil rullar från Vallentuna vid lunchtid på fredag och har två platser ledigt om någon/några behöver förflytta sig till Gävle då. Endast ditresa och med överseende om att jag förmodligen sitter i telefon en stor del av vägen.

Bara höra av sig om det hjälper någon

Av Trigger
Skrivet av HoboCop:

Visst är det fördjävligt när man slinter med handen sissådär och råkar boka in sig på hotell med frukost, förbeställa käk, kanske buss eller tåg beroende på? Hatar när det händer XD

Joru.. hälften av den olyckan hade varit för mycket bara det!! haha..

Av Trigger

Här är det snabba ryck.. "Råkade" visst boka hotell i Gävle fredag till Lördag

@Enviro eller @Jacob
Sätt upp mig på listan!

Av Trigger

Kunde varit en fin början på semestern men tveksamt om jag får ihop en tur till Gävle på fredag eftermiddag! Finns det platser kvar på fredag så kanske jag hugger en plats med kort varsel. (Om jag får ihop jobb/livet)

Av Trigger

4090 verkar bli en riktig best! Ser ut som vi kanske får se en lite större skillnad i prestanda 4090/4080 än 3090/3080. Om ryktena om spec stämmer…

Men över 400w! Det är ytterligare 100w jämfört med 3090/3080 och värmen från dem är verkligen på gränsen för vad ett normalt ventilerat rum i svedala sväljer innan det blir otrevligt.
Dom där sista 100w kommer inte bara försvinna upp i intet

Kul med fräsig spec i övrigt

Av Trigger
Skrivet av Kalium:

Köpte ett par ram-minnen av en här på forumet en gång. Dom kom i ett vadderat postnord-kuvert, ingen ESD-påse eller så utan bara instoppade i kuvertet och skickade till mig. Dom funkade men fick en del skumma blåskärmar lite då och då. Lessnade och köpte nya ram-minnen och då försvann problemen. Sålde minnena som defekta här på forumet för lite och ingenting till nån snubbe som ville testa dom. Berättade hela storyn om dom för honom men han sa att det var lugnt ändå eftersom dom var så billiga.

Blev blåst på en uppsättning fälgar och däck på blocket också. Hade som tur var bara betalat för frakten så gick bara back drygt en tusenlapp. Polisanmälde och utredaren sa att han kände till den där killen väl och att han är ett jävla rövhål och det är inte första gången han håller på och lurar folk. Trots att det fanns massor med bevis till min fördel så lades utredningen ner. Lite besviken över det faktiskt.

Annars bortsett från dessa två händelser så har det gått bra. Köper/säljer en hel del begagnat. Senaste köpet var ett par Polyver vinterstövlar. Halva nypriset, rätt storlek, såg knappt använda ut, och säljaren bodde ungefär en kilometer bort bara. Köpet innan det var en MiniDSP SHD ljudprocessor från Storbritannien. Inte hunnit få hem den ännu för det tar tydligen en jäkla tid att skicka saker från Shetlandsöarna men den kom till Sverige i fredags så jag borde få den om några dagar. Var lite skeptisk först men eftersom säljaren bodde på Shetlandsöarna där jag har en hel del kontakter så frågade jag runt lite innan. Typ ifall personen existerar, vad det är för typ av person, osv. Flera av mina vänner på öarna känner till säljaren och kunde säga att det är en vettig person. Gjorde en banköverföring på lite drygt 9000kr till honom och sen var det bara att hoppas på det bästa. Får väl se till veckan ifall det är en ljudprocessor eller en tegelsten som jag får hem.

Lite ot men..
Gissar att det är varianten av SHDn med DAC inbyggd du köpt? Jag slog till på varianten utan DAC och det är en riktigt fräck liten pryl! Kan göra underverk om man använder den rätt.

Känns som ett lite risky köp du gett dig in på med tanke på att du inte sparar sååå himla många pengar men jag hoppas det går väl för dig. 9000 för den med DAC beggad är nog rätt pris men som sagt risken att det blir noll finns där..

Av Trigger

Köper och säljer ibland lite prylar här på sweclockers. Använder blocket för annat som inte passar in här. Hifiprylar brukar gå åt på hifitorget. Tradera tycker jag är smidigt för konsol/datorkomponenter Så blandar lite..

Det går liksom inte att slänga allt…

Generellt så måsta jag säga att jag har mestadels positiva erfarenheter. Man märker ju ganska fort om man har att göra med en rövhatt eller bara någon som bara söker vänner och avfärdar dom då ganska fort. Sedan jag flyttade till Stockholm så har det blivit betydligt enklare att handla med beggade prylar. Fler köpare/säljaresäljare som man kan trätta face to face helt enkelt.

Har aldrig blivit blåst eller blåst någon vad jag vet. Har jag sålt något som inte varit som förväntat så har jag altid erbjudit mig att fixa till felet eller backa köpet. Det hör till ovanligheterna dock. Har hänt ett fåtal gånger under 20 års tid! Något som förvånar mig ibland att hur triggerhappy endel är på att swisha hela beloppet i förskott! Samtidigt så är det lite skönt att inte alla går runt och förväntar sig att alla andra är ute efter att blåsa folk på pengar!

Träffat många trevliga swec-medlemmar på detta sätt!

Av Trigger

Som vi har längtat! Klart man ska ha en plasma-tv…

Jag har en som jag köpte ny för ja.. vet faktiskt inte men grov gissning är 2010 och är en LG på 60”. Hittar ingen komplett info om den snabbt och lätt på Google men får leta vidare..Det är full-HD och den har gott om hdmi ingångar.
Den fungerade som vardagsrum-tv i ca 5 år innan den hamnade som extraskärm i ett annat rum. Där har den hängt sedan 2015! Var svinigt tung att få upp denna glaspjäs så pass högt på väggen kan jag säga. Var lite smått orolig att gipsväggen skulle ge med sig men det har inte hänt än Den sitter delvis i reglarna men det är bara en mellanvägg så det är inte allt för fräsiga reglar i den väggen.

TVn används i stort sett varje dag och bilden är faktiskt riktigt trevlig. Färgmässigt så tycker jag forfarande att plasma har trevligare toner än LCD. Kollar man fotboll på den så blir avsaknaden av taggiga linjer uppenbara. För att inte tala om total avsaknad av clouding och uniformitet. Svärta/ljusstyrka som ger allmänt sämre kontrast än en modern LCD men som sagt, fördelarna finns där!

Av Trigger
Skrivet av Zirgo:

Jag är än så länge väldigt nöjd, frågade om tystare grafikkort.
Fick tystare & snabbare dator.
Jag använder dator väldigt mycket så investeringen är inget att orda om.
Sedan att det presterar som ett grafikkort RTX 3090 i vissa fall som kostar mycket mer.
Samt jag kan sälja mitt RTX 3060TI

Tur att jag är medlem här på Sweclockers = massor av nyttiga tips & information.

EDIT:
Skall kolla upp Bios.

Det är ett bra kort du köpt, jag menade vad jag skrev

Ville bara tipsa dig om fläktinställningarna i bios/uefi. Kolla upp det! Är ingen fena på hur det ser ut på moderna msi moderkort så kan inte guida dig men det brukar vara ganska lätt att förstå sig på inställningarna. Behöver du hjälp så kan du säkert söka info här eller fråga i forumet!

Av Trigger

Grattis till ett bra köp!

Du behöver inte någon extern fläkthub för att styra cpu och chassifläktarna. Rimligtvis har Inet anslutit fläktarna till moderkortet och inte via någon fullösnimg.
Hoppa in i bios/uefi och ändra fläktkurvorna där så får du tyst på dom också

Av Trigger
Av Trigger
Skrivet av Svensktiger:

Använder fortfarande mitt moderkort.
Fläkten plockade jag bort tämligen omgående, jag har bra luftcirkulation i mitt chassi så den behövs inte.
Men jag minns inte att den lät illa.

Har byggt flera datorer med detta moderkort och det går att stänga av fläkten helt i UEFI. Inställningen finns bland övriga fläktinställningar om jag minns rätt.

Av Trigger
Skrivet av Zpnk:

Väldigt gammal kåk så det är säkert nån lösning eller nåt som gjorde förr om åren. Sen är det en hyresrätt så det är inget jag tänker lägga ner varken pengar eller möda på.

Listen i sig är jag med på

Tänkte mest på att skarven mellan vitt och svart är på ytterhörnet på listen (målat väggfärg på nedre delen av listen). Men hörni, vi släpper det.

Av Trigger
Skrivet av Zpnk:

Då det pågående projektet stått still en längre period så är datorn i allra högsta grad en temporär lösning. Fick tillbaka min mancave igen då dottern flyttade ut. Rummet har tavlor och möblemang, men allt detta är bakom fotot...

<Uppladdad bildlänk>

La till bilder på rummet i övrigt då skrivbordsbilden gör att min mancave ser ytterst torftig ut

https://i.imgur.com/PIgIuBw.jpg

https://i.imgur.com/HsuLtt5.jpg

Tror jag har någon sorts hjärnskada men kan inte hjälpa att blicken hamnar helt okontrollerat på vissa saker…
Varför har man maskerat skarven mellan tak/vägg så?

Av Trigger

Triggers porrhörna!

Av Trigger

Kör både och..

Trådlöst för gaming och med sladd för musiklyssning.
Var av uppfattningen ganska länge att man gott kan ha lurar med sladd vid datorn. Man sitter ju ändå ganska still på en stol liksom. Provade dotterns trådlösa för gaming och insåg ganska fort att det var sjukt trevligt att slippa att ha med sladden att göra när man spelar. Så ni som inte provat, gör det.

För musiklyssning däremot så är kompromissen fortfarande allt för stor med trådlösa (enligt mina preferenser). Lite gött med två olika lurar med olika inställningar för eq också.
Lyxproblem egentligen.. som så mycket annat.

Av Trigger
Av Trigger

Rätt tråkig utveckling men ganska förväntat. Man ska inte glömma att det åtminstone gör någonting åt fel håll med för TDP med integrerad GPU. Amd sitter precis som alla andra fast i att det inte går att krympa mer, det är tydligt från alla tillverkare. Visst, de kan få in fler transistorer på mindre yta fortfarande men det verkar inte alls visa sig att de får ner energiåtgången i motsvarande grad.

TDP är ju inte heller någon bra siffra för hur verklig förbrukning ser ut.
Edit
Ett exempel https://www.extremetech.com/computing/319402-intels-desktop-t...

Av Trigger
Skrivet av JonasT:

Jag har en Samsung T5 på 1 TB som jag använder när jag behöver flytta en stor mängd data (typ spelinstallationer mellan datorer) snabbt. Trodde dock att jag tappat bort den, men visade sig att @UndaC hade lagt vantarna på den och förvarade den ovanpå sin dator.

Sånt beteende borde det vara spöstraff på

Av Trigger
Skrivet av Chmat76:

Det är relativt enkelt att förklara vid pandemins början:

Toapapper har hög volym -> Få rullar per lastbil
När samhället i allmänhet har ångest och de försöker "säkra framtiden" köper de extra av "allt"
När toapappret börjar ta slut i hyllan tänker folk "Bäst att jag tar ett paket innan det tar slut!"
Toapappret tar slut helt, och folk får uppfattningen att "Oj hjälp! Toapapper kommer inte att finnas mer!"
När toapapper väl kommer tillbaka går de som inte fick tag i ett paket innan det "tog slut" in och köper ett paket extra "bara för att".
Toapapper tar slut igen
Paniken ökar, och problemet blir värre.

Vi kunde se det nyligen med T-röd. Det fanns inte att få tag på efter det att Ryssen gick in i Ukraina. Detta av samma anledning som ovan.

Angående jobbstölder: Enkelt att stjäla, inget egentligt värde, och allmän snålhet?

Jag är med på vilka mekanismer som skapar det hela men det är likt förbaskat besatthet utan eftertanke. Som du själv är inne på så har det inget egentligt värde men ändå jagar vi reor, bunkrar (se tråden) och snor det.
Mani?

Skrivet av stgr:

Det handlar om att folk är känslostyrda och kan inte tänka logiskt nånstans.
Det syns i både politiken och hur folk uppförsig.

Skiten med toapappret var slut, är baserat på EN bild från EN butik i typ Nya Zeland som spred sig som ett känslo-gift som fick alla känslostyrda folk att få panik.

Ja, vi människor är irrationella och relationen till toapapper är en av de stolligaste yttringarna