Inlägg

Inlägg som el_genius har skrivit i forumet
Av el_genius
Skrivet av Prison-Mike:

Det vore bättre; annars så blir det så att när vanilla-banorna kommer, så drar alla för att komma tillbaka ner B2K-banorna körs... Inte så roligt, så det blir bättre om man kör varannan, så att säga.

Å andra sidan blir det inte så kul för de som inte har b2k. Då blir de kickade varannan runda.

Av el_genius

Något svart fläktfilter där fram kanske? Inte så snyggt med så djupa fläkthål. Annars snyggt, och mycket imponerande att du ändå fick det så runt!

Av el_genius

http://img405.imageshack.us/img405/1976/reklamk.png

Den här tycker jag inte riktigt passar på Swec.

EDIT: Inte gebortentidning.se heller.

Av el_genius
Skrivet av anon173020:

Det är inte ditt nätagg det är fel på. Om man kör CF kan man få microstunning.

Är inte microstuttering konstant? Detta verkar ju bara inträffa när det händer mycket i spelet.

Av el_genius
Skrivet av Sca:

Haha, letade efter den här tråden för att ställa två frågor, senaste inlägget visade sig vara en av de frågorna.

Alltså:
1: Kan man få upp chattfönstret utan att skriva i det?
2: Jag lyckas inte sätta ut beacon som recon, är det något jag missar?

Om du trycker på H (tror jag det var) kan du växla mellan pop-up, hidden och always up.

Av el_genius
Skrivet av Razacer:

Förstod inte riktigt vad du menade där, skulle du kunna förklara lite mer hur du tänker?

Skickades från m.sweclockers.com

Vad blir 1+200? 2+199? 3+198? 100+101?

Av el_genius

Hmm. Jurassic Park?

Av el_genius
Skrivet av LarssoN:

x-4/2+1=2/2x
Någon som kan visa hur man räknar ut dessa?
Det hjälper ju att matte läraren hjälper mig med detta..

Är det (x-4)/(2+1) eller x-(4/2)+1, eller kanske rent av ((x-4)/2)+1 i vänsterledet?

Om vi antar att det är x-(4/2)+1 så kan man göra såhär:
x-4/2+1=2/2x
4/2=2 förenkla -->

x-2+1=2/2x
-2+1=-1 förenkla -->

x-1=2/2x
*2x *2x multiplicera med 2x på båda sidor

2x(x-1)=2
2x*x=2x^2 2x*-1=-2x multiplicera in 2x i parantesen

2x^2-2x=2 Nu kom jag inte längre än såhär. Det kanske går längre, men då har jag missat det.

Av el_genius
Skrivet av hapone:

Jag tror inte att det är så enkelt. Om vi för en sekund bortser från de människor med olika typer av inlärningssvårigheter, och istället bara fokuserar på normalpresterande människor.

Det vi gör när vi sätter betyg på människor är ju att ranka dem. När barn får betyg för första gången så får de se sig själva rankade på en lista, och oavsett hur vi gör kommer någon att vara rankad högst, och någon att vara rankad lägst. Jag personligen tror inte att det är en bra sak att redan vid låg ålder för sättas in i fack och få höra att du är sämre än hen, men bättre än hen.
Jag tror inte att detta är positivt varken för den som rankas högst eller lägst, när det i båda fall ger en syn på ens egna värde som individ gentemot de andra barnen som mycket väl kan slå slint och få barn att må väldigt dåligt. En sjuåring ska inte behöva må psykiskt dåligt eller ha ångest över något alls om det kan undvikas. Vilket det kan.

Självklart är detta en av livets hårda visor som vi alla förr eller senare måste inse, vi är inte bäst på allt och vissa är helt enkelt osmartare än andra. Men låt för fan åtminstone barnen få en fridfull barndom först.

Edit: Och för övrigt har jag väldigt svårt att se det som ett argument att man skulle hitta barn med inlärningssvårigheter tidigare bara för att vi sätter betyg. Är läraren så blind att den inte ser det innan betyget är satt lär den inte se det efter heller.

Jag ser hur du tänker, men står kvar vid min åsikt.

Angående blinda lärare, så ja, det finns gott om inkompetenta lärare.
Sätter man ett betyg som alla kan förstå (5 rätt av 20 är svårt att tolka som bra eller dåligt) kan någon annan (förälder tex) se att något är fel.

Av el_genius
Skrivet av Scripteddie:

Hade blivit förvånad om ingen gissade på den, men nej

Pearl harbor då?

EDIT: Skit också, såg inte nya bilden.

Av el_genius
Skrivet av Mazda:

Det ser PRECIS ut som en Macbook!

HAHAHA.

...

Du har fel!

Måste hålla vad jag lovar.

Av el_genius

Väntar på att någon ska skriva att det är en kopia på Macbook.

Sen ska jag skratta åt honom och svara att han har fel. Utan några som helst argument.

Sånt humör är jag på.

Av el_genius

Top gun?

Av el_genius
Skrivet av hapone:

240p är förvisso helt okej betyg, men absolut.
Men tänk dig då hur det skulle vara att ha lite dyslexi och gång på gång få IG på prov, även om du har en stor förståelse för ämnet i sig, men inte klarar av just proven.

Det är ju för övrigt en annan stor nackdel med hur betygssystemet fungerar. Tänk er en människa som börjar högstadiet och skriver sina första betygsatta prov (det kanske sker ännu tidigare idag, vilket i sådana fall bara är hemskt). De tre första proven visar IG. För att man helt enkelt inte klarar av att memorera det man behöver. Hur tror ni då att motivationen är för prov nummer fyra? Och när även det visar ett IG, hur kul är det då att ens försöka på prov nummer fem?

Det sätt detta fungerar på idag fungerar skitbra för alla som är duktiga. De får konstant en klapp på axeln och höra ordet "Mycket väl godkänd". Men de som inte klarar av det får från första början höra att du är "icket godkänd". Du är helt enkelt för dålig för att klara av skolan. Och får höra det varje gång du försöker.
Hur någon kan önska detta åt ännu yngre barn än högstadieelever är fucking beyond me. Att någon kan tro att en sjuåring ska tjäna något på att få se, svart på vitt, att den är sämre än sina vänner och sågas vid fotknölarna redan då och att detta skulle vara en bra grej kan jag bara inte greppa.

Det är klart att det inte är kul att få IG, särskilt som liten, men meningen är ju att de ska få hjälp i tid. Det kan kanske låta lite hårt, men jag ser hellre att någon jag bryr mig om får sitt första IG lite tidigare. Kanske blir h*n lite ledsnare än om h*n skulle få det senare, men det skulle också kunna komma som en större chock om h*n skulle fått det senare. Går man dessutom på en kompetent skola (långt ifrån alla) kan man få stöd tidigare, både i skolan och hemma.
Jag kan lova att det inte är kul att få bara G:n och IG:n i slutbetyget på grund av att ens funktionshinder eller inlärningsproblem inte upptäcktes tidigare.

Jag känner själv en person med ett funktionshinder som gör att han har svårt att ta in texter och se vad texten vill förmedla och tolkar saker ordagrant. Han älskar att gå i skolan och lära sig, men får lätt utbrott efter att ha suttit med läxor i flera timmar. Han har nyss gått från en låg- och mellanstadieskola till en högstadieskola som inte ger honom all den hjälp han behöver (han får en hel del hjälp, men behöver mer). På uppgifter han gör i skolan får han IG/G, medan han får VG/MVG på läxförhör och prov, eftersom hans föräldrar har gått kurser och lärt sig hur man ska hantera barn med hans funktionshinder och ger honom den hjälp han behöver hemma.

Han hade tur och hans funktionshinder upptäcktes i 6-8-års åldern. Hur tror du det hade gått om hans funktionshinder upptäckts i 14-års åldern?

Av el_genius
Skrivet av greendevil:

Var ju tvungen att testa det nya, och det gick helt OK. Jobbet har inte förstört mig än, iaf. Sviten är nu 1.9 - 2.0 - paus i tretton år - 2.0. Nästa gång får bli år 2020.

Skickades från m.sweclockers.com

2.0 är ju bättre än "helt okej". Det är "hyfsat"!

Av el_genius

Den nya loggan är uppe ser jag.
Mycket skicklig skapare, men jag föredrar 2:an.

Av el_genius
Skrivet av Pissespann:

Perfekt... då blir de SSD som redan finns billigare Fattar inte vad som är så dyrt med ssd igentligen, billigare att tillverka än de mekaniska men endå svindyra :s

Priset på absolut rent kisel pressar upp det en del kan jag tänka mig. Det har ungefär samma kilopris som guld har jag för mig.

Av el_genius

Jag är ingen expert på hur ram- och grafikminnen funkar, men det skulle kunna vara något sånt som fylls långsamt. Eller en minnesläcka såklart.

Av el_genius
Skrivet av Redhawk:

Folk har för mycket fritid...

Tid och pengar kan man aldrig få för mycket av!

Av el_genius

snatte verkar grym, två mycket bra bidrag. Bäst var dock #2. Bästa julloggan jag sett!