Inlägg

Inlägg som Grasp247 har skrivit i forumet
Av Grasp247
Skrivet av Antzo:

Får hoppas på att någon mer AMD insatt får upp ögonen för tråden för jag har ingen koll på AMD's prollar. Är egentligen inte så svårt, antal kärnor, prollens hastighet, mängden cache och sedan överklockningmöjligheter. Men sedan kommer andra aspekter, AMD har liksom intel flera socklar, AM2 och AM3. finns AM2+ oxå tror jag.

Har man en AM2 prolle så kan man typ mixtra med kontaktpinnarna och sätta processorn på ett AM3 moderkort. Det där har jag 0 koll på, därför du borde rådfråga någon annan ;).

Så mycket kan jag iaf att man ska ha så hög hastighet som möjligt och kärnor det är bara det med cache jag inte förstår mig på riktigt och sen det med socklar har jag oxå koll på och så vitt jag vet så har den stöd för am2/am2+ och am3 med rätt BIOS:) men är tacksam hjälpen:D

Av Grasp247
Skrivet av Antzo:

Jo precis. Har inte kunskaper om AMD för att kunna jämföra men då du har ett AMD mobo så blire nog mer konstnadseffektivt att köpa en ny prolle till den och överklocka den jämfört med att köpa ett mobo till intel 775 sockeln (typ 4-500kr beggat).

Tror att E6300 "bara" har 2mb cache men överklockning av den kan i dagsläget mer ses som en "förlängning" av dess "livstid" (prestanda mässigt) istället för att man ska uppgradera för att överklocka den.

Håller med om att det nog blir lite billigare att köpa en ny amd prolle än att börja klydda med gamla komponenter men jag är inte så insatt i hela grejjen med processorer så jag vet inte riktigt vad jag ska tänka på när jag ska köpa en för vill gärna ha en som ska vara bra till att spela samtidigt som den ska vara så billig som möjligt pga tight budget.

Av Grasp247
Skrivet av Antzo:

Jag hade en E6300 förut, klockade den till 3.2ghz på 2 minuter då E6300-modellen är enligt tomshardware.com "unik" då i princip varje exemplar kan klockas till 180% av dess originala hastighet på samma inställningar. Annars är varje processor mer "unik" av sig och kräver olika / kan klockas olika mkt.

jag drog bara upp FSB'n till 455 (tror jag det var), vcore till det guiden sa och köpte 1066mhz ram minnen sen vare klart =). Kan leta upp vcore inställningen om någon är intresserad

Jag e medveten om att den ska vara bra att klocka men mitt skit mobo kan inte klocka processorn:(

Av Grasp247
Skrivet av ol-korv:

Beror väl lite på hur stor skärmupplösning du kör med också

Jag kör med upplösningen på 1680x1050 i dom festa spelen fast jag får ju inte skyhöga FPS utan brukar väl ligga runt 25-30 men det flyter på bra ändå i tex BC2

Av Grasp247
Skrivet av Werdes:

Sant, processorn flaskar nästan... tja aldrig, dessutom kan man klocka den som fan men RAMet däremot, antar du kör XP?

Jaha ok.. RAMet suger det är jag medveten om men inte lönt att uppgradera det än med tanke på att moderkortet suger och kan tydligen inte överklocka med det heller. Ska uppgradera så småningom har ett annat skit MOBO liggandes som är lite nyare men det är till AMD processorer så måste skaffa processor till den och RAM men kan inte bestämma mig för vilken processor. Jag kör faktisk Win7 på den faktiskt funkar utan problem:)

Av Grasp247
Skrivet av Waxinator:

Med ditt gamla grafikkort så fick processorn hjälpa till ganska mycket trots att den är svag
men med det nya grafikkortet så klarar grafiken av det mesta självt.

Ok det förklarar saken då fast jag tycker det är skumt att jag kan spela nyare spel utan problem men vissa lite äldre spel kan jag ha problem med som tex F.E.A.R 2 va beror det på?

Av Grasp247

Funderingar över mitt system

Tja!

Jag har lite funderingar över mitt system. Det är nämligen så här att jag har en väldigt klen dator men spelar rätt mycket på den och vissa saker med den förstår jag helt enkelt inte.

Mitt system:
CPU: Intel C2D E6300 1,83 ghz
RAM: 1GB
MOBO: Asus P5VD2-MX
Nätagg: ?
Grafik: Asus Radeon 5770

Innan jag införskaffade mig nytt grafikkort så hade jag ett geforce 7600gs. Jag kunde spela rätt gamla spel på låg upplösning men så skaffade jag 5770 och det lyfte prestandan ganska rejält jag kunde spela spel som BC2, COD MW 2, Assasins Creed 2 på högsta upplösning. Så min fråga är hur kunde det funka då mina grejjor är rätt gamla och dåliga?