Inlägg

Inlägg som Avuriel har skrivit i forumet
Av Avuriel

Är de två olika CPU/minnes kretsarna som två separata datorer eller fungerar dom helt paralellt som en enda dator med så högt som dubbel arbetskapacitet?

Av Avuriel
Skrivet av Haljuken:

Vilket program får man fram vettigast översikt över alla sensorer, jag använder Real Temp till CPU värden.
SpeedFan verkar ha väldigt konstiga värden och krångligt sätt att visa dem på dessutom

Jag kör med HWMonitor och CoreTemp

Av Avuriel
Skrivet av Haljuken:

Jag har nyligen införskaffat mig en i7 930 samt en H50 kylare och börjat leka lite med klockningen. Men jag tycker att moderkortet börjar bli varmt.

Finns det någon som kör H50 i ett antec P182 eller bara kan ge tips på hur jag ska göra för att få bäst kylning på moderkortet och få bra luftflöde.

För nuvarande har jag bytt ut de 3 standard fläktarna i chassit mot NF-S12B FLX, dvs tak, baktill och den mellan psu och nedre hdd buren. Jag har satt radiatorn på den bakre fläkten.
Jag har en till fläkt liggande som jag antingen tänkte sätta i övre front platsen, den vid övre hdd buren som jag inte har i, eller sätta en till på radiatorn för P/P. Men just nu så ligger CPU:n bra till i värmen jämnfört med moderkortet så frågan är var den gör mest nytta.

Hur hade ni satt fläktarna och åt vilket håll ska dem blåsa/suga.

Vad får du för temp på dina olika komponenter som NB/SYS, HDD, etc...

Av Avuriel

Detta lär nog bli ett bra kort som kommer bli något eftertraktat av entusiaster som vill köra många kort men ändå ha hög prestanda för just PhysX vid sidan av utan att behöva ett mobo och köra 3 eller 4 separata kort. Att köra 2 sådana i SLI ger ju 2x 240 PhysX dedicated utan att påverka prestandan av de 2 GTX480. Om man då spelar ett spel som är PhysX accelererat och har väldigt tung grafik blir det ju riktigt extremt ögongodis. Det gillar jag Fattas bara att lägga till med ett Tesla så är cirkeln helt sluten.

Av Avuriel
Skrivet av wassvik:

Hej Igen.

Nä mina senaste inställningar funkade inte dom heller, samma sak varje gång. När jag kommer hem från jobbet o startar burken vips så står det på 4gb i Windows igen. Här kommer en bild på mina inställningar som du frågade efter Hundbert:
http://200sx.kicks-ass.net/wassen/img4c07e0f13780a.jpg

Har inte testat att uppdatera bios så det kan jag ju göra. Dessa minnen har jag:
JME Data / CORSAIR Corsair 6GB (3KIT) DDR3 1600MHz/CL7/DOMINATOR with DHX+, Supports Intel Core i7 Extreme Ed. (2GBx3)

Tackar för all hjälp änslålänge, fattar inte att det ska va så svårt att få minnena gå på org spec =o(

Mvh Philip.W

Ta en screeny av Memory taben inte SPD. SPD visar inte real info om ditt nuvarande klock, men tänk på att det står inte just 1600, utan borde vara 800mhz med en 2:8 ratio Det blir altså 3200 NB frequency. Om det är fallet så kör dina minnen på 1600.

Av Avuriel

prydnad hängande på backspegeln i bilen?

Av Avuriel
Skrivet av AndreasO_:

Ok, men enbart för att det är tjockt lager så är det inte så dåligt så man behöver byta ut pasta man brer på själv? Lite nybörjare på detta med kylpasta m.m. så lika bra o fråga fler gånger än göra pannkaka av allt

Att ha för mycket pasta kan ge sämre prestanda. för lite, likaså. Det ska vara precis lagom enligt spcifikationer för varje CPU och pasta. Men förapplicerad är den på H50 faktiskt riktigt bra.

Av Avuriel
Skrivet av AndreasO_:

Vet inte om detta tagits upp innan men det har de säkerligen. Här så att jag eventuellt ska köpa H50. Undrar om den kylpastan som e applicerad från början räcker gott och väl eller man ska rengöra både cpu samt h50n från all gammal kylpasta och lägga på ett eget lager? Aldrig gjort detta förr så därför jag undrar om det går bra o köra den pastan som redan e på när man köper h50?

för vanligt bruk funkar den jättebra, men ska du överklocka mycket bör du överväga bättre pasta, ska du överklocka till riktigt höga nivåer så rekomenderar jag. Men som sagt, den räcker gott och väl så länge man inte drar prollen i nåt som 4ghz eller högre, typ...

Av Avuriel

woa! det vill jag ha!!! ett 5770 kompleterat med nVidia på SLI får man ganska fina grejer från båda världar. Även för dom som inte behöver så stark grafik är det garanterat ett riktigt grymt moderkort för alla användare. Mycket impornerande kort.

Av Avuriel

Jag avaktar lite med att säga vilket är bäst, naturligtvis är det ju upp till var och en och naturligtvis förutsättningar i grunden om man sitter på att ATI och vill kompletera med PhysX för eventuella framtida spel eller lägga till detta senare. Annars är det nog säkrast att hålla sig till ett nVidia om man redan sitter på ett, hehe.

När jag säger bäst menar jag altså per krona, vilket har nog så länge jag kan minnas varit ATI's trumfkort gemtemot nVidia. Oavsett hur den här funktionen kommer att utvecklas är det iaf en garanterat väldigt intresant möjlighet

Av Avuriel
Skrivet av Gaston85:

Det går bra att köra det på cpu: n vilket även de med nvidia kort gör då det nästan inte finns några spel med stöd för riktig physx från grafikkortet, vilket i och för sig är synd med en realitet i dagens läge.
Alltså är det en rätt värdelös investering även om det kan vara lite kul om man ändå har ett kort liggandes.

Kommer nog inte dröja speciellt länge tills det kommer fler med stöd för riktig PhysX. Just nu finns det nog ett 30-50 tal tror jag??

Av Avuriel
Skrivet av the squonk:

Nej, det gör det inte, eftersom det inte behövs. Man klarar sig med bara ett kort ...

Du får ett mycket starkt ATI (plus) ett nVidia för samma pris av ett high-end nVidia, om det som jag tror avbelastar main-kortet så tjänar man faktiskt mer än bara PhysX
För min del så fick jag helt enastående grafik även om mitt nVidia är gammalt. Kanske inte gör det mer värt prestanda mässigt vid nyköp men det lyfter ATI korten en hel del att man kan göra på detta viset då det öppnar upp möjligheter vid eventuell uppgradering. Vilket allt detta leder till ett mer slutgiltigt prisvärt grafikkort.

Av Avuriel
Skrivet av the squonk:

Konstig tråd med tanke på att i alla Nvidia-trådar på senare tid skriver ATI-ägare att PhysX i kortet är onödigt för att det går SÅÅÅÅÅÅ bra på cpu ...

Mitt nuvarande 5870 är mitt första ATI någonsin. Kan inte påstå att jag är en ATI fanboy bara för att jag gillar FPS/Krona prisvärda kort. Den nya funktionen att man kan kompletera ATI med nVidia förstärker bara dess prisvärdhet, tycker jag iaf. Tyvärr så fungerar det inte år andra hållet.

Av Avuriel

Jag noterade en grej, vet inte om jag inbillar mig eller om det stämmer... Jag körde den övernämnda setup på Heaven Benchmark 2.1 med alla inställningar på max men utan tesslation, sedan körde jag normal som vanligt, även där alla andra inställningar på max, sedan provade jag med tesslation på extreme. Jag fick en förvånansvärt hög fps med tanke på inställningarna och notera att jag kör med ett ATI som primary.

Kan det vara kopplat att mitt nVidia kort faktist avbelastar mitt ATI på ett positivt sätt att jag kan få skönare grafik utan att faktiskt tappa speciellt mycket FPS? Altså om jag tjänar mer än bara PhysX med att köra dessa två tillsammans?

Av Avuriel
Skrivet av Devrer:

Ja det går så klart:) Ladda ned "physx hack". Enda du behöver göra är att installera physx-hacket precis efter du installerat nvidias drivrutiner - INNAN du startar om datorn. Sen startar du om. Gå sedan in på skrivbordet och välj "hitta skärm", välj en av nvidias skärmuttag som kommer upp och välj "försäk att ansluta ändå via vga". Utöka skrivbordet till denna skärmen, med atis skärm som primär skärm och nu är det klart!:) Bara att aktivera physx i nvidias kontrollpanel

På mitt gamla kort är PhysX aktivt per automatik. Jag har inte hittat några inställningar för att aktivera/avaktivera. men det gör detsamma. Mycket intresant ny utveckling av tekniken kring grafik.

Av Avuriel

Ok, nu har jag testat. Klämde in mitt gamla NX8800 GTS HD OC och installerade nyaste drivrutin och moddade etc... Allt fungerar!! Det gav en HUGE boost till PhysX i alla tester jag körde, så det ger klart väldigt mycket att köra så här om man nu spelar med PhysX accelererade spel eller liknande. Jag testade olika benchamrks för denna gången. Därimot gav det ingenting i rena FPS om man inte har nåt krävande spel som kör på PhysX acceleration.

Av Avuriel
Skrivet av of-doom:

Frågan vilket som är det mest värt att köpa till physx

Ett 250GT kan man skaffa nytt för typ 800, tror inte det drar ner nåt märkvärdigt. Verkar som om detta kan vara nåt att investera på! Annars har jag ett GF8800GX liggande i en annan dator.

Av Avuriel

2x HD5870 plus 1x 250GTS PhysX

Kan jag köra 2x HD5870 på crossfire på 16x och sedan ett nVidia 250GTS för physX på 4x eller 8x vid sidan av (kommer inte ihåg exakt hur många kanaler jag hade), och få allt att fungera som en enhet för bättre prestanda på ett Asus P6T Deluxe V2?
Jag är fortfarande lite osäker hur det fungerar när man kombinerar nVidia och ATI på samma mobo och hur dessa kommer att fungera i förhållande med varandra...

Sorry om jag upprepar något som redan frågats men jag hittar inget svar på det här.

Av Avuriel

http://pici.se/pictures/large/durEtlXSq.jpg

Som du ser så sitter det ju två stycken kontakter på varje kort. Hoppas jag inte tjötar nåt nu som alla redan vet...

Av Avuriel

Jag har liknande minnen som är 6GB 7-8-7-24 1866Mhz XMP certifierade. Dom som sagt kör ju standard 1066 på alla i7 men när jag ställde in AI tweaker på XMP satte den in alla inställningar själv med latens, mhz, allt. Sen tweakade jag ner det en hel del till DRAM Volt 1.62 på 1645mhz med min klocka på FSB'n
Vad jag funderade på när jag läste den här tråden är, om dina minnen är XMP certifierade kan du väl prova att köra med det?
Resterande komponenter ses i min sign.