Inlägg

Inlägg som Avuriel har skrivit i forumet
Av Avuriel

Dessa presterda ju riktigt bra med den kylningen och volt. Jag kommer definitivt överväga ett köp när dom kommer med nåt som 930 eller högre för 1366. Även om Intel är dyrare än AMD så måste jag ge dom credit för detta steg, jag gillar verkligen att man från Intel numera kommer kunna köpa upplåsta CPU för normala priser. En mycket stark och klockvänlig Intel för 2,5-4tusen är inte så farligt faktiskt.

Av Avuriel
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Lust och lägg aupp elelr sammanfatta vad de skriver för oss som inte har tillgång till PDF program alltid?

http://www.sweclockers.com/nyhet/12084-ace-of-sweden-svarar-p...

Av Avuriel
Skrivet av Gizgiz:

Erhm, sa de inte att man skulle gå efter det som stod på kartongen när de prade med sweclockers innan testet?

PRECIS! Dom hade blivit kontaktade och swecklockers fick bekräftat att det som stod på förpackning och websidan var det som gällde och testet utfördes enligt dessa spec och dom blev totalt grillade.

EDIT: Andreas hann före

Av Avuriel

Snacka om att gräva sin egen grav. Spelar nog ingen roll nu hur dom bemöter detta, testet i sig har fått tillräckligt uppståndelse för att Ace ska har tappat en hel del oavsett om dom redan imorgon skulle komma med högkvalitativa grejer. Oavsett om det var medvetet eller inte kan det fortfarande inte ändra på stenhårda fakta. Tror verkligen inte dom kommer klara av att dra sig upp ur sin egen grav denna gång.

Av Avuriel

CPU: Intel i7 930 @ 3890
GPU: Sapphire HD5870 1GB GDDR5 Vapor-X
OS: Windows 7 64 Home OEM
Test: Performance
Poäng: 20208 [ CPU:23133 | GPU:19390 ]
ORB: ORB - World of Performance

Av Avuriel
Skrivet av Dreadlock:

Det kommer inte hända ett skvatt, för tvärt emot vad vissa här verkar tro så sitter inte Ace of Sweden och skruvar ihop nätagg för glatta livet i en källarlokal på Hisingen, utan vad det handlar om är kreativa herrar som åkt på affärsresa till CeBit i Hannover och kommit i kontakt med bilighetstillverkare av nätagg.

Jag var i den vevan runt 1999 när ett externt usb-kabinett i sverige kostade 1500 spänn men gick att beställa från Kina för dryga hundralappen. Första exemplaren som kom höll jämn och bra kvalitet så vi beställde en större batch som visade sig hålla lägre kvalitet än testerna visat.

Ace of sweden kommer senast 12.00 imorgon komma med en pressrelease där de beklagar sig över att deras underleverantör brustit i kvalitetskontrollen, att de nu bytt leverantör alt. infört hårdare testning innan de skickas och att de lovar att det hela inte skall inträffa igen. För att bevisa detta kommer Ace of Sweden förse Sweclockers med nya nätagg om ca 3 veckor som kommer testas och kallas betydligt bättre och kanske till och med prisvärda.

It's just all just a little bit of history repeating.

déjà vu... haha

Av Avuriel

Frågan att testa varenda agg som rullar av ett produktionsband är ju vansinne, men att ta regelbundna stickprover brukar vara ett bra sätt att se till att ''näst intill'' alla håller måttet. Verkar som om även denna mycket vanligt förekommande process har slopats för att få ner priset.

Av Avuriel
Skrivet av Wixerone:

Köpte agget 2010-02-26 Monterade det ett par veckor senare då min dåvarande LanBoy var lite trång så garantin gäller men de kan fortfarande hävda att jag gjort något fel.

Vill även tillägga att min ekonomi inte tillåter ett inköp av ett nytt agg just nu.

Kan inget annat än säga att du helt enkelt får kontakta deras support, det finns så många faktorer som påverkar om du kan få ett nytt eller inte. En dialog mellan dig och återförsäljare är det enda som kan ge dig svar på det i slutändan även om sannolikheter kan fattas.

Av Avuriel
Skrivet av Wixerone:

Som ni ser har jag tyvärr ett ACE som jag köpt på INET. Jag påpekade någon vecka efter köp att belysningen i mitt Revoltec tangentbord började flimra för att en dag senare ge upp. Efter det gav mitt ljudkort upp vilket är gammalt så jag tänkte inte på det så mycket men det var då jag mailade Inet.

Inet har ju en felsökningsavgift och man får pynta frakten om varan är felfri men nu har även mottagaren till min trådlösa mus gett upp. Kan det vara en ren slump?

Om Inet dessutom tagit bort produkten hur ska jag då få en ny fungerande via garantin?

Pengarna tillbaka eller ett nytt nätagg av kvalitet, skulle aldrig vilja få ett nytt från Ace. Då skulle jag hellre slänga och köpa ett nytt utan att bry mig om kompensation om så vore fallet, men om du anvisar till testet och refererar till alla händelser som inte känns som en slump kan dom ju vara villiag att hjälpa dig med ett nytt nätagg. Du får ju bara fråga helt enkelt.
Om du därimot kan kolla om ditt nätagg också är felmärkts så är det ju berättigatt någon form av kompensation eller ett nytt dyrare för bara mellanskillnaden enligt konsumentlagen.
I annat fall får du ju bara skicka in det för felsökning och hoppas på det bästa.

PS: Garantin gäller oavsett om dom fortfarande har den i lager eller ej, förutsatt att din garanti inte har löpt ut.

Av Avuriel

All heder åt Sweclockers, Jag har inte skrattat så här mycket på länge.
Jag kommer definitivs bojkotta Ace helt i framtiden, även om jag aldrig köpt från ace så bekräftar detta bara att jag aldrig kommer göra det heller.

Av Avuriel

Undrar om Ace hade krismöte idag? hahaha

Av Avuriel
Skrivet av ping0:

Har nyligen införskaffat en H50 och tänkte köra en push/pull konfig. Men man får bara 4 skruvar med. Min fråga är, var har ni fått tag på skruvar som passar i fästet på denna? Enligt Corsairs sida så behövs följande:

Q » I want to run push/pull, what screws will I need for a second fan?
A » The screw thread and length are 6 x 32 x 1 1/4", #6 machine thread, 32 TPI (threads per inch), 1.25 inches in length. Screw - Wikipedia, the free encyclopedia

Jag har varit i flera butiker (typ Bauhaus, K-rata etc) och alla säger att de inte har sådana och de vet inte var jag kan få tag på dessa. Hur har ni löst det? Vad har ni för skruvar och var köpte ni dem?

Kör med buntband då, på den inre fläkten. Det brukar funka finfint

Av Avuriel

Long live ''The ACE Face''

Av Avuriel
Skrivet av Dunde:

Det här skrev jag i februari, var några som inte riiktigt ville fatta det då:
Citat:
Ursprungligen inskrivet av fidde66
Jag vill se tester på ACE Rawdeal etc döda myten eller döda nätagget !

"Vill du jag ska tala om för dig hur det presterar? Högst troligtvis med en rejäll smäll (eller shutdown ibästa fall) innan man drar det upp till specad maxlast...
Som sås på moset: Svajig/medioker prestanda.
"

premonitions?

Klockrent

Av Avuriel
Skrivet av Andreas D:

Enligt uppgifterna vi fick från Ace var nätaggen felmärkta av okänd anledning och det är specsen på kartongen/webben som gäller.

OMG! Inte heller där fanns förklaringen. Kan inte annat än bara skratta åt denna skam för svensk marknad. Att dom bara hade varit felmärkta hade jag köpt, men att dom smäller vid spec som dessutom medvetet har bekräftats av deras personal är ju bara klockrent FAIL!, eller var det en EPIC FAIL! ??

Av Avuriel

...Ok, så här är det. Dom är inte ''ok''... om du har en liten HTPC, och du sen ett halvår senare tänker, å fan. Blu-ray det ska jag ha. Och sen kör igång en film på riktigt bra kvalitet. Påfresta apparaturen både CPU och GPU mässigt, och notera att du då har haft det i ett halvår eller mer. PANG!
Du har lagt ner timmar på att bygga en fin grymt snygg HTPC och nu är allt inuti den rökt och grillat.
Bara det lilla faktum att dom även bara ibland tar med sig annan utrustning om det mot förmodan skulle bli något mer belastat än du tänkte när du köpte det. Möjligheterna är många, men risken är bara helt enkelt för stor för att vara värt en dator oavsett storlek.

Ett nätagg ska stänga av sig vid överbelastning, eller i värsta fall bara blåsa en säkring, men inte ta med sig halva datorn och köket på köpet.

Av Avuriel

Varför ens fösöka bry sig om dessa även om dom är tänkta för HTPC eller någon elektronik överhuvudtaget? Kanske kommer dom uppfinna den där 60+ bronze? HAHA... Finns betydligt pålitligare nätagg för HTPC som dessutom har OCP och är mycket mindre för att passa i en HTPC mer diskret. Detta måste ju vara årets fail. Kunde ju i alla fall ha begärt att dom inte tog med sig andra säkringar.

Av Avuriel

Har aldrig och kommer aldrig spara in på en sån viktig komponent som ett nätagg, då det är datorns livlina i både gott och ont. Bra test.
Lite roligt bara att dom gick sönder innan dom ens nått tillverkarens ''försäkrade'' eller vilket många konsumenter kan tolka som säkra laster.
Det är som det alltid har varit ''man får precis det man betalar för''

Av Avuriel
Skrivet av Lord_Zidane:

jag kör med Enermax Magma på min h50 den har bra luft flöde och den är mkt bättre än Scythe Gentle Typhoon som har mindre luft flöde.
så som jag vet så ska man inte gå efter RPM utan man går efter luft flöde

Luftflöde är inte allt när det gäller radiatorer, du måste räkna med att motståndet från radiatorn påverkar väldigt mycket, och bara för att en fläkt har olika mycket luftflöde än andra kan den ha högre lufttryck vilket GT är gjorda för.

Av Avuriel

Jag är ute efter inte kanske dom mest effektiva fläktar, men snygga också. där tycker jag Sharkoons golfboll har ett försprång, ljud är också viktigt.
Antar att jag kommer sluta med ett par Scythe slipstream 1200rpm med kontrollers. Men jag tycker ändå att golfbollarna är riktigt snygga. men jag är lite osäker, dom är något dyrare än Scythe GT, därimot är slipstream billigast av dom nämnda.
Jag kan inte hitta så många ''nyliga'' tester på golfbollen och enligt dom få tester jag har kollat från 2005 så har Sharkoon utvecklat tekniken i serien en hel del då den presterar från det länkade testet mycket bättre på alla fronter sedan 2005. Dessutom är Sharkoons egen lista på detaljer mycket högre än uppvisat för ett par år sedan.

Jag kan bara anta att golfbollen idag är bättre än den var i början? Därför ville jag kolla om någon har personlig erfarenhet av någon av dessa fläktar.