Inlägg

Inlägg som Avuriel har skrivit i forumet
Av Avuriel
Skrivet av silicon111:

Supernajs!

Skippa piano lack och behåll träet synligt som trä. Därför man bygger i trä kanske?=)

Ska du ha träet obehandlat sådär? Rek att behandla det med nåt. Så det inte blir så slitet och fult snabbt.

Möbelolja för ädelträ, har använt den till alla grejer jag har som är av trä, superbra grejer det.

Av Avuriel
Skrivet av melphist:

Ser riktigt bra ut.

Vad använder du för tjocklek på skivorna?

Har själv funderingar på att bygga ett nytt chassi till min dator.

Jag köpte 7st EK obehandlat skivor á 300x1500x18mm och bara jobbade mig upp därifrån. Det visade sig vara det billigaste alternativet om jag inte ville lägga ut 3000 kronor på bara virket. På detta sättet fick jag dom för under 1500 kronor.
Dom tjockare delarna där jag limmat ihop två skivor, tja jag kunde ha köpt det materialet av en bänkskiva som kostar typ 2500 så det hela blev lite av en kompromiss men som mina bilder visar för sig själva, blir det ju allt bra ändå

Av Avuriel

Tackar för snabba svar. Tjo jag visste att det var lite långsökt, tycker bara det var så jädra coolt med racing grejer som känns och funkar som på riktigt. Kommer definitivt hålla utkik efter G27 begagnat.

En Riktig ratt med manuell 6 växel och till och med en koppling är ju bara så jädra bra. Man kan nog drunkna i all racing och rally med det. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om racing spel men alldrig riktigt kommit till mig att skaffa en bra ratt istället för att picka på tangentbordet. haha

Hoppas på mer bra tips och kanske rekomendationer på annat som kanske inte har riktigt en manuell eller en koppling, men iallafall en riktigt bra ratt som känns bra.

Av Avuriel

Gaming Rattar

Tjena.
Jag har kollat runt lite på nätet efter gaming rattar, men jag verkar inte hitta riktigt det jag är ute efter. Altså en ratt som känns nästan exakt som en riktig men utan att det ska kosta en halv månadslön
Jag har sett en del billiga och en del dyra och skillnaden är väldigt stor av vad man får för pengarna, Ex Logitech G27 ratten har ju allt och vad jag kan se är så nära en riktig bil man kan komma framför datorn.
Till skillnad på vissa rattar för 500 som inte har en koppling eller en spak överhuvudtaget för den delen.

Jag är nyfiken om någon här på swec har bättre kännedom än mig själ och kanske kan rkomendera något.
Jag hade väl tänkt mig en budget på ca 1000 SEK för (ratt, pedaler, flerväxlad spak). Om det går att hitta något sånt för dom pengarna.

Även om jag är helt ute och simmar här, vore ändå kul att få lite svar och respons. Tackar

Av Avuriel
Skrivet av Calibra:

Jäklar vilket precisionsjobb! Galet imponerande!

Trä i all ära, men det skulle nog bli snyggt i svart, kanske svart pianolack?

Tack för komplimangen där
Pianolack var inte en dålig idé, men för just detta projekt tycker jag att naturligt trä blir bäst. Kanske kommer fortsätta med den här hobbyn, det är riktigt roligt Så vi får se vad det blir då.

Av Avuriel

Update

http://a.imageshack.us/img823/6275/dsci0312.jpg

Utsättning, mätning av hårddisk hållare.

http://a.imageshack.us/img405/1968/dsci0313.jpg

Fixat till moderkortslåten, Sitter fast i bakstycket just nu men när limmningen är helt klar kommer den även sitta fast med distanser till sidostycke.

http://a.imageshack.us/img823/3173/dsci0314.jpg

Herrejösses vad tvingar det behövdes för att hålla den på exakt på plats medans limmet härdar trots att jag borrat och pluggat. Nästa bygge kommer jag definitivt använda Kex. Jösses...

http://a.imageshack.us/img823/8878/dsci0315.jpg

Samma här, en jädra massa tvingar och små klotsar och annat för att limma dit en del. Ska ju sitta precis på håret och vinkelrätt också. (Hållaren till Brännaren).

Av Avuriel

Efter semester Update

Tja, nu har jag haft lite ledigt från både jobb och garaget
Nu blir det fullt ös igen så jag blir färdig snart.

http://a.imageshack.us/img826/6081/dsci0305.jpg

Förborrning av alla hål för skruvar som ska hålla vissa delar på plats, Har även borrat för plugg.

http://a.imageshack.us/img837/7370/dsci0308.jpg

Hållare till hårddiskar och lite annat.

http://a.imageshack.us/img408/3505/dsci0306j.jpg

Brännarens instick är färdigt. Synd bara att jag i all min hast satte insticken på fel sida av mitten. Den skulle ha varit på höger sida framifrån sett. Men det funkar ändå. Fattas bara göra knappen som kommer vara en rund silverfärgad liten sak. Kommer bild på det sen.

http://a.imageshack.us/img834/4259/dsci0307.jpg

Även där försänkt till Brännaren så den kommer närmare ytterkanten.

http://a.imageshack.us/img832/87/dsci0310.jpg

Tillverkat vinklar/beslag i 2mm aluminium som ska hålla brännaren på plats.

http://a.imageshack.us/img832/2430/dsci0309.jpg

Tillverkat beslag i 2mm aluminium som ska hålla Fläktkontrollers på plats.
(Nej det är inte snett, det bara ser så ut. Kommer bli lättare att se hur pass bra dom passar när jag skruvat fast dom med kontrollersen på).

Av Avuriel
Skrivet av zillio:

Är "3D SketchUp" samma sak som "Google SketchUp"?

Jepp, det är samma.

Skrivet av timez:

Snyggt bygge!

Måste fråga om komponenterna i dina ritningar. Går de att importera till programmet eller har du ritat själv?

Jo jag importerade komponeneterna från en hemsida på nätet. Kommer inte ihåg vad den hette. Jag kan kolla det på min andra dator senare där jag har länken sparad.

Själva lådan och alla delar den består av har jag ritat själv i 3D sketchup.

Av Avuriel

Oavsett vad du skruvar det i tycker jag att distanser är ett måste. Jag därimot lite mer petig så på mitt bygge köpte jag en plåt från Lian Li som jag kapar till lite för passformens skull. Annars brukar det väl aldrig bli några jätte tempraturer bara så länge det finns en luftspalt.

Av Avuriel

Jag tycker att i överlag högre BLCK med mindre multipel är bättre än bara ren CPU speed. Så jag kör 205x19 på min 930 @ 1.25VCore (3895mhz). Min QPI kommer jag inte ihåg vad jag hade, men denna har jag voltat till 1.84 om jag minns rätt. minnena kör jag på 1645mhz av 1866 max, cl7. Kan notera att min brygga når hela 45C vid full load i prime eller intelburn.

Av Avuriel

Liten update

http://img341.imageshack.us/img341/1079/dsci0305o.jpg

Bakstycket färdigskuret. Jag har bestämt att galler och andra detaljer ska vara i blank silver, så dessa kommer lackas om.

PS: Brandrisk i lådan är inte speciellt större än i andra lådor om man räknar allt bränbart inuti lådan. (plastdetaljer, kablar, kretskort, etc...) Inte nämna dom som använder ljudämpande mattor. Så länge man har kylning överhuvudtaget är risken inte så stor.

Av Avuriel

Jag fick precis en tankeställare angående vattenkylningen det är tänkt att lådan ska hysa.
Om jag har en reservoar i mitten eller bottendelen av chassit (355 pump-tank combo eller cylinder reservoar) i mittendelen, Kan det hända att det blir för mycket vattenmängd i systemet att det börjar pressa vatten ner i reservoaren så att vattenlinjen höjs??

Altså om jag har pumpen längst ner och alting annat mycket högre upp i lådan, om vattnets egen vikt kan börja bli konstig i förhållande till reservoarens och pumpens position...?

EDIT: Pillat lite med tråden för att fixa alla bilder som tydligen var trasiga länkar eller nåt.

Av Avuriel
Skrivet av 3xTra:

coretemp ja vet inget annat program som man kan se tempen på alla 4 kärnor som visar lägsta tempen och högsta. några tips?

nä nä, CoreTemp är bäst. Finns massa annat, men inget jag rekomenderar.

Av Avuriel
Skrivet av edberg24:

Då kan ju du ta och lära mig hur det gick ihop jag har testat med 4 olika skruvar, inget fungerar utom corsairs långa skruvar som följer med fläktarna på 800D.

Ta 2 till varje fläkt utav de 4 stycken som följer med corsairs kylare.

Av Avuriel
Skrivet av darrefreak:

Jahop Ska dom börja snåla nu?
Kanske dags att hitta det nya "asus", evga kanske?

Inte så säkert att dom kommer snåla på kvaliteten bara för att dom vill åstakomma billigare tillverkningsprocesser. Än så länge ligger Asus och MSI högst på min lista och kommer fortsätta vara det tills oberoende tester visar på annat. Annars tycker jag EVGA är fortfarande lite för högt i pris för allt annat än bara dom grymmaste entusiast lådorna, Vilket är bra men ändå som sagt för dyrt för en vanlig eller något bättre än vanligt speldator.
Dessutom tror jag inte Asus skulle vilja riskera sin kvalitetsstämpel bara för några ynka kronor hit och dit. Det är den alldeles för mycket värd.

Av Avuriel
Skrivet av SebbeLee:

För att vara extra säker, ska sätta den längst bak i mitt HAF 922 chassi ,så fläktarna ska ta in luft från chassit o ut ,right?

Mina tar luft utifrån och jag har utblås i taket. Kanske lite konstigt flöde i min låda just nu, men det funkar bra

Av Avuriel
Skrivet av SebbeLee:

Förlåt glömde säga ,Hur man sätter i de i en "push-pull"-setup.

Skruvarna som medföljer kylaren använder du som vanligt att fästa en fläkt mellan chassi delen och radiatorn, den andra fläkten kan du fästa med vanliga buntband om du inte orkar kontakta corsair för flera eller leta bland alla detaljhandlare du hittar, hehe

<-Skruv-> <-Buntband->
Chassi - Fläkt - Radiator - Fläkt

Jag har det så iaf.

Av Avuriel

Testdrive av fläktar och kontrollers

Fick skrapa fram en gammal 60mm fläkt för att få ihop 6st totalt, för jag orka inte gräva med skyffel i den lådan för att få tag på alla kablar, haha... Kanske syns varför och varifrån jag fått min nya stil (storhetsvansinne) när det gäller plats inuti chassi.

http://img687.imageshack.us/img687/995/dsci0305q.jpg

Mitt väldigt överfulla moddade MyTique 632 (bortsett från HDD, där får plats några till. men Grafikkortet hade inte fått vara 1mm längre, ;P

Ska bli gött med mitt kommande stora chassi. (dubbelt så högt som det på bild).

Av Avuriel
Skrivet av 3xTra:

vet inte hur jag lykades med att få den i rums temp, har dubbel kollat flera gånger i bios så allt är rätt. lyckas dock inte stänga av steppingen på skiten -.- har mellan 25-30 idle och 65-77 i load 19*200 vcore 1.312 sen ramen går i CL 9 på 1600mhz 3.8ghz på i5:n hoppas de kan stämma iaf

Det är CoreTemp du kör med eller? Annars vet jag att bra kylpasta leder lite bättre efter ett visst antal timmar av normalt användande (ca 1-5 C). Men att det skulle göra 10-15 graders skillnad har jag aldrig hört. Låter nästan som fantasy det här.

Av Avuriel

Min 930 kör på ~3.9Ghz med 1.25 VCore. Min H50 kör med Scythe Gentle Typhoon 1850 PnP och det leder mig till ca: 38 IDLE och ca: 80 LOAD med Prime95, OCCT, Intelburntest. Jag får ganska snarlika temps på alla testprogram, så den kör riktigt stabilt. Notera att jag även har Hyperthreading på. Baserat på detta antar jag att dina temps är rätt ok, helt acceptabelt för en H50. Inga klagomål här inte.