Inlägg

Inlägg som Avuriel har skrivit i forumet
Av Avuriel

Jag har använt en IKEA | Arbetsstolar | Stolar godkända för kontorsbruk | MARKUS | Arbetsstol I ca: 2 år tror jag och den håller fortfarande högsta kvalitet och dessutom den absolut skönaste stol som finns. Den är speciellt bra då ryggen anpassar sig specifikt efter varje persons rygg då den är flexibel på ett mycket bra sätt, men ger ändå ett mycket bra stöd. Kan lutas fram och bakåt i flera olika inställningar. Produktbeskrivningen är nog bra att läsa.

Av Avuriel
Skrivet av )ExecutoR(:

Grymt!
Har du tänkt ha det undre planet med radiator och nätagg avskilt? Hur är det tänkt att luften ska gå genom chassit?

Ska lätt följa detta bygge.

Lådan har en sån där perforerad öppning i bottenpartiet på båda sidor, altså luft in på vänster och ut direkt i höger.
Luftning i övre partiet blir in fram via HDD casen och dom två små fläktarna bak och sen ut direkt i toppen via dual radiatorn. Kommer även ha på min RAM fläkt som följde med Corsair GT minnena jag har. Allt ska kopplas till Fläktkontrollers och alla delar som kan ska isoleras med mattor eller gummitejp av något slag för att ha så lite vibrationer som bara möjligt. Notera att hela bottenpartiet exklusive Nätagget kommer vila på en 20mm BeQuiet matta. vilket också gör att jag inte begöver några distanser för att ha Quad radiatorn i rätt höjdläge i förhållande till ventilationsgallret/perforeringen.

Referens:
SilverStone TJ07 Full Tower | Tech Arkade

Av Avuriel

Den ska man ha vid TV'n. Snygg som attan, modern och stilren. Full pott

Av Avuriel
Skrivet av WeeMaan:

Självklart är det "perfekta chassit" en smakfråga, men vill man inte bygga ett eget och klarar sig med radiatorytan som får plats i TJ07t tycker jag den är helt optimal. Iallafall för mina behov.
Anledningen till att jag inte har block på moderkortet också är för att jag just ska byta, till ett Rampage III Extreme när det väl kommer ut.
Sen så finns det ju inga "full-board" lösningar för P6T deluxe, utan man måste ha separata för NB/SB och mosfets vilket leder till massor med slang vilket skulle försämra utseendet imho.

Det finns visst en fullboard till Asus X58 moderkort, exklusive VRM/mosfet.
EK-FB ASUS X58 - X58 Chipset - Full Board Blocks - Motherboard Blocks - Blocks
EK-FB ASUS X58 Nickel - X58 Chipset - Full Board Blocks - Motherboard Blocks - Blocks

EK-MOSFET ASUS X58 KIT - Mosfet Blocks - Motherboard Blocks - Blocks
EK-MOSFET ASUS X58 KIT - Nickel - Mosfet Blocks - Motherboard Blocks - Blocks

Finns en hel del mer fina grejer till Asus P6T Serien från flera olika tillverkare. Dock är det ju lite kompromiss med separata VRM.
Jag vet inte riktigt om Rampage III Extreme är så himla mycket bättre, Mycket bra men är det verkligen tillräckligt bra för att byta bara för sakens skull när P6T Deluxe och Deluxe-V2 i sig är skitbra dom också? kan säkert hålla med om att Rampage III Extreme är bättre, men tror inte skillnaden är så stor som marknadfösring vill få dig som köpare att tro.

Av Avuriel

Undrar hur man effektivt spelar på mobilen. Måste man koppla till en mus och tangentbord? Kan inte tänka mig att man kan titta/sikta speciellt snabbt utan någon form av extern interface som exempelvis en mus och tangentbord eller motsvarande i någon storleksgrad i förhållande till mobilen.
kan säga att jag är grymt imponerad av tekniken, men som tidigare nämnt skulle jag definitivt vilja ha mer information.

Av Avuriel

3D Illustrationer

Illustrationer i Google 3D SketchUp - Block och komponenter kommer ej att se ut exakt som de på bilderna

Slim Radiatorn i taket 120.2

http://pici.se/pictures/doXvNtgHD.jpg

Pumpen kommer även ha en TOP för minskat buller. Sladdar som ej används kommer nog ta lite plats här.

http://pici.se/pictures/UULwhxCyj.jpg

DVD. Reservoar. HDD case med fläkt. Fläktkontrollers

http://pici.se/pictures/sWVHBFiyR.jpg

Varför jag kommer ha 2X fläktkontrollers är för att fläktarna kommer ta för mycket ström per channel om jag kör flera på samma kanal. Rad ->(6st Scythe Gentle Typhoon 1850rpm) Fläktarna i bakpartiet och sen minnesfläkten, Kommer bli precis 8 kanaler så jag valde att köra med 4x2 channel. Dessutom tycker jag det är kul och snyggt med massor av gadgets på/i lådan hehe

Källor för 3D mallar: SketchUp Components Collection

Av Avuriel

Bygglogg - Avuriel's Tj07 Water OC

Hejsan. Jag är inte säker om jag postar på rätt ställe på forumet här.

Avuriel's Tj-07
Jag ska snart påbörja mitt första riktiga bygge, jag har lite erfarenhet av moddning men inget i denna utsträckning eller priskalss. Jag har relativt nyligen uppgraderat min nuvarande dator till den i min signatur, men kom ganska snart fram till att jag vill ta det ett eller flera steg framåt. Vattenkyld dator med mycket bra kapacitet för klockning.
Jag har kollat runt en hel del på olika Chassi som kan passa men slutade med att TJ-07 är fortfarande den bästa. även i mitt fall.
Naturligtvis vill jag ju göra allt detta så snyggt som möjligt och har boskstavligt hundratals idéer om färg och finish sleeving och hur jag ska göra lådan visuellt unik så att jag kan sannerligen kalla den en riktig moddad ''Avuriel's Edition'' hehe
Jag har en något slim budget just nu så bygget i sig kommer inte starta riktigt än, men jag kör igång min bygglogg iaf men lite illustrationer på hur jag har tänkt och vilka delar jag kommer köra med.

Kom precis på en idé om hur den ska lackas utvändigt, Heltäckande blått sen stänker man vattendroppar över hela för att sen lacka med heltäckande svart, Då ser det ut som att lådan är blöt på riktigt när vattnet har dunstat och färgen satt sig. Slutligen ett tjockt lager med klarlack för en cool spegel finish.
Eller typ såhär Lackering / Motivlackering :: Läser ämne - Vatten-droppar:)

Lista på delar:
Silverstone Temjin 07 Black/Transparent

EK-FB ASUS X58 Nickel
EK-MOSFET ASUS X58 KIT - Nickel
EK-FC5870 V2 Nickel
EK-Supreme LT Nickel (alt. HF Nickel)

Slang 12,7/9,5mm, PVC ClearFlex60,
Swiftech MCP655 Laing D5-Pump 12V
XSPC RX480 Quad Radiator
Black Water Advanced 122 rev. 3.0 (Slim 29mm Radiator)
XSPC 5,25 Bay Reservoir Alu Front
PrimoChill anti-kink Smartcoils
Scythe Kazer Server 5,25-tum fläktkontroller Svart X2
Flexsleeve Basic System Sleeving Kit UV blue
LED-kit, 5mm, Twin ultra-bright UV
EK Water Blocks EK-D5 X-Top v2 Laing Acetal G1/4
Black Water rak SM10/13 G1/4 - black nickel
Black Water vinklad SM10/13 G1/4 - Black nickel
Be Quiet - dämpande mattor rev. 2 MIDI
Silverstone CFP51, Aluminium 5.25 to 3.5 SilverStone CFP51 Bay Converter geek.com review

Av Avuriel

Indirekt fortsättning på mina tankar om en vattenkyld låda med stil
http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/9...
Skulle vara fint med lite råd angående själva lådan och dess passning till mina tankar, därav en ny tråd i ''chassi & Nätagg'' kategorin.

Av Avuriel

Jösses. det finns inte så många låder med lika bra plats lösning som Tj-07
Jag har tittat en del på Lian Li PC-X2000 för en tripple 140mm radiator i fronten, men Tj-07 slår den med marginal. Jag tror jag håller mig till Tj-07 i det läget för att köra (4+2)x120 Radiatorer.

Silverstone Tj-07
Jag skulle uppskatta lite feedback om någon har kännedom om hur det är att få plats med en Dual radiator i taket invändigt, då jag har tänkt köra med en quad plus pump och PSU i botten. Med en 5,25'' 120mm HDD case för 3 hårdiskar i fronten och köra med de 2x 80mm baktill för något luftflöde. Reservoaren har jag tänkt ha precis under min DVD brännare så den hamnar högt, och montera en ''valve'' eller en tömnings ventil i botten precis i pumpens utlopp, innan den kopplas till Quad radiatorn.
Att köra (Res-> Pump-> Rad.4-> CPU-> NB/SB(Fullbridge)-> Mosfet 1-> Mosfet 2-> Rad.2 -> GPU-> Res) borde väl inte bli för tungt för en MCP655? då jag även tänkt klocka lite

Jag kan fixa en bild/skiss på hur jag tänkt, om jag kommer på hur jag lägger upp bilder i inlägget, haha
Antar att jag måste lägga upp dom på en uppload site först? eller...?

Av Avuriel

Nuvarande låda: Moddad, Coolermaster MyTique 632
2x Front, 1x Taket, 2x Sidan, 2x H50 CPU Kylare(Baksidan)
Totalt 7st @ 12V

Kommande Chassibygge: Tj-07
Hybrid vatten/luft
4x Quad Radiator
2x Dual radiator
2x Baksidan
2x HDD
Totalt: 10 med fläktstyrning

Av Avuriel

wow, det där låter ju jättebra om det har prestanda att backa upp det med. Ingen Idé för mig som gamer att skaffa om den inte kan kyla iaf lika bra som de något bättre av luftkylare. Därimot inom industrin kan den slå igenom då det faktisk går åt mycket energi till just kylning, speciellt i varma länder där utomstående temp spelar betydligt mycket mer roll än i sverige.

Av Avuriel
Skrivet av fesen:

Blir svårt, Corsairs funkar om du väljer en trippel istället för quad i taket annars får du väll nöja dig med en moddad gammal Cooler Master Stacker.

Dessutom är TJ07an perforerad nertill så ljuddämpat är det knappast.

Det är poängen med den här tråden. Att hitta ett chassi som har bra ljudämpning men samma potential att få plats med alla grejer.

Av Avuriel

Chassi För bra intärn Vattenkylning

Hejsan. Jag ska snart fixa ihop fina grejer för bra och snygg vattenkylning.
Jag har funderat på att skaffa ett Temjin 07 för att få plats med (4x120 + 2x120) radiatorer inuti lådan med alla andra grejer också som pump, reservoar, fläktkontrollers osv...
Jag har även kollat runt på en del andra chassin som Lian Li PC-X2000 med flera.
Men jag tycks inte hitta något chassi med effektiv ljudämpning i alla segment med samma potential som TJ-07 och dessutom en snygg design men ändå får plats med allt inuti lådan.
Förslag?

Av Avuriel

Mycket riktigt, smakar det så kostar det. Apropå pumpen, den ska jag ha i botten på lådan och antagligen på en liten gummiplatta och även då med en V2 TOP för en smartare circulations-lösning som undviker turbulens i pumpen som då naturligtvis får vattnet att passera pumpen mycket tystare. Förhoppningsvis blir det bra.
Den Fullbridge är ju helt klockren, Även om jag måste ha det där Mosfet 1 & 2 kitet.
Jag har dock funderat lite på om jag borde passa ihop alla block till EK plexi. Dom är grymt snygga... får se.

Av Avuriel

Göttans, med ett ''Fullbridge'' Block löser alla mina problem ^^ dessutom är den grymt snygg också.
Dom där fläktkontrollers valde jag bara för designens skull. Den du visade är bra som attan, Men det tar ju bort min möjlighet att manuellt styra systemet. Jag tycker egentligen bara det skulle se snyggt ut med lite manuella kontrollers på framsidan, men som man säger (smaken är som baken) hehe
Har inte riktigt tänkt färdigt på hur allt kommer bli i slutändan, men det börjar sätta sig på plats.
Negativt är bara att ju mer jag tänker på det desto dyrare blir hela kalaset, haha

Är uppe i hela 6800 SEK för bara kylningen, sen måste jag ju ha chassit med. (Tj07)

Av Avuriel

Jag behöver lite ytterligare råd.
Jag har tänkt använda vattenblock till alla varma delar. CPU, NB, SB, Mosfet 1 & 2, GPU x1 (för tillfället) allt med 1 loop efter vad jag förstått ofta kan ge en mer balanserad temp.

Jag är lite osäker om allt kommer passa mitt Asus P6T deluxe V2.
Mosfet 1 & 2 -- EK-MOSFET ASUS X58 KIT | Indomo Online AB
NB och SB (2x sånna block) -- EK-NB/SB 5 | Indomo Online AB
CPU Block -- Swiftech Apogee XT Extreme Performance 1156/1366 | Indomo Online AB
GPU Block -- EK-FC5870 V2 | Indomo Online AB

Jag har tagit referens till en annans sätt att göra, men han använder ett lite annorlunda Block på sitt SB vilket jag blev osäker på om den jag specificerat kommer passa?
i7 Water Cool BIG LOOP? Help needed! - Overclockers Australia Forums

Jag kommer sen koppla ihop allt med 1/2'' Tubing kopplat med Radiatorer och pump som jag listat i föregående inlägg. (kommer även lägga till fläktkontrollers till alla rörliga delar i chassi 7x Fläktar plus pump om den kan kontrolleras), nämligen 2x Scythe Kazer Server 5,25-tum fläktkontroller svart | Indomo Online AB

Uppskattar verkligen all hjälp

Av Avuriel

Logitech MX Revolution!!!

Den har för mig har slått både MX510 och 518 samt min gamla G5 i ren prestanda. MX rev, är solklart bland de bästa möss Logitech någonsin tillverkat, förtjänar definitivt en hedersplats bland G5 och de andra.
Värt att notera att jag kör med en Qpad EC-R som kanske inte funkar så bra med 510 och 518, vet inte med G5.
Även då att jag spelar väldigt mycket och allt från MMORPG till FPS. Så den preserar helt felfritt trots att den är trådlös.
Jag har haft min i ca 2.5 år.

Av Avuriel
Skrivet av Henke-Ramen:

jag har nu märkt vad som var fel... jag har ju plockat en del i datorn osv, så jag märkte när jag skulle sätta på den nya kylaren att den gamla satt fan inte riktigt fast längre, antagligen har jag väl kommit åt den lr något. jag har nu en ny kylare och temperaturen ligger på 30C idle. allt fungerar bra nu problemet var alltså att den gammla kylaren hade antagligen fått en smäll lr liknande så den hade åkt ur lite, men nu har jag en ny kylare och allt fungerar prima
tack för hjälpen

Det borde ha varit det första du skulle kollat. Altså avmontera och kolla, om allt är bra, instalera kylaren på nytt och se om problemet kvarstår. DÅ kan man börja fantisera om andra grejer då det är säker 90% av fallen vid överhettning bara att kylaren hoppat ur läge, om den då fungerat bra innan. Så för framtida referens till alla som har/kommer uppleva liknande problem. KOLLA kylaren NOGA. inte bara ''tro'' att den sitter. Det sparar så extremt mycket tid och frustration, jag lovar.

Av Avuriel
Skrivet av tatus_se:

jag kollade inte priset på den radiator länkade Ant3 men nu ser jag saftiga 1,4k för enbart radiator (trippel) så man måste köpa pump omg
din quad radiator kostar mindre och det blir mycket bättre prestanda

Jo den quad radiatorn är bland de bästa ute just nu efter vad jag har förstått.

Av Avuriel

Den ser bra ut, men för min del skulle den aldrig få plats tillsammans med en 120x4