Inlägg

Inlägg som chloe har skrivit i forumet
Av chloe
Skrivet av lappen81:

Fungerar tyvärr inte, hade samma problem men 33, 32 om jag hade tur (ingen sol på fönstrena alls). För dyrt att åtgärda etc, etc ,etc blev bara massa skit fram och tillbaka flyttade till slut, fick 2veckor mindre uppsägningstid, s 2.5mån istället för 3 dubbelhyra i nästan 3 månader är roligt.

Alternativet är att driva mot hyresnämnden men då är man ju svartlistad hos hyresvärdar sen så skulle inte rekommendera det.
Tyvärr har jag samma problem i nya lägenheten , så det blir antingen AC eller gilla läget

Det var tråkigt att höra. Jag hade en liten privat hyresvärd och när jag sa att det fanns regler och att det var i det närmast "olevbart" där inne ringde hon en markisnisse som kom och installerade ett par dagar senare. Att lägga 5 lakan på en AC är ju bättre än att bli svartlistad såklart, även om det känns lite surt att man ska behöva betala för saker som borde vara hyresvärdens ansvar att lösa.

Av chloe

Skylake blir nog inte "väldigt" dyrt men förmodligen några hundralappar dyrare än motsvarande Haswell. Broadwell blev ju fånigt dyra men då inte ens Intel bryr sig ett jota om dem är de nog ingen bra indikation på hur Skylake kommer kosta i Sverige. Har man råd med ett 980 Ti och en ny i7 är det nog ingen dum idé att vänta, annars kan man ju hoppas på fina deals av de snart äldre grejerna under sommaren.

Av chloe

Bor du i hyreslägenhet kan det vara en idé att snacka med värden om det blir orimligt varmt. Jag bodde i en etta på ca 25 m2 med fyra stora fönster i söderläge och fick markiser till fönstren installerade när jag påpekade att det aldrig blev svalare än 30 grader i lägenheten från april-september. Flyttade tyvärr ganska snart efter att de kom upp så kan inte svara på om de hjälpte dock men det finns regler för hur varmt det får vara.

Av chloe

970 presterar inte bättre än ett 390x men drar mindre el och är svalare. Alla svar på frågan "är det värt?" kommer lyda "det beror på...." och det är samma sak här. Är det viktigt att ha datorn nu? Ska du bara spela och se film kan du förmodligen uppgradera nu utan att ångra dig och du har ju chansen att hitta en bra deal på vad som snart blir förra generationens grejer. 16 gig ram räcker för normal användning och spelande utan tvekan, folk som behöver mycket minne brukar märka det.

Personligen uppgraderar jag nu i sommar då jag behöver en ny dator mer än jag behöver Skylake's (Intels nya processor-generation) bättre prestanda, men jag behöver inte en dator så snabbt att jag inte spenderat ett par månader med att jaga reor, fyndvaror och begagnat för att få ner priset.

Behöver du DDR-4 minnen, en massa PCI-e lanes, M2-portar och ca 10% mer kräm än dagens processorer och om priset inte spelar så stor roll kan du ju vänta, Skylake är inte långt borta. Jag behöver inte det så jag handlar så billigt jag kan nu men vi har ju alla olika behov så svaret på din fråga blir "det beror på vad du behöver". Lycka till

Av chloe

Bjuder 2000+frakt för 4770k

Av chloe

SLI är fortfarande lite knackigt och om du vill bygga ett mATX system i ett Air 240 ska du absolut inte köra SLI om du kan undvika det. Lägg pengarna på ett 980 Ti istället när de dyker upp. Vill du ändå vara ball och köra SLI skulle jag rekommendera vattenkylning, det blir galet trångt för korten att få luft och alla de coola snubbarna hänger i vattenkylningsrutan.

Av chloe

Sjukvården bryr sig bara om enkla patienter de snabbt kan fixa. Stå på dig men var inte otrevlig, att vården är fucked är trots allt landstingets fel och de läkare/sköterskor man träffar gör nog sitt bästa även om man inte får hjälp. I mina kontakter med vården (i Linköping) har jag alltid fått träffa en läkare om jag behövt inom ett par dagar på VC och har snarare en känsla av att de är lika frustrerade som jag över hur ineffektivt, segt och byråkratiskt systemet är än att de på något sätt motarbetar mig eller inte tar mig på allvar.

Jag kan förstå hur extremt frustrerande och jobbigt det är att inte få reda på vad som är fel och tycker nog att det är konstigt att de inte tagit en bild för att kolla om något är trasigt. Man måste liksom passera genom nålsögat med vården, är man väl på insidan brukar det fungera bra men för att väl komma dit måste man vara ganska jobbig och ihärdig. Lycka till

Av chloe

Metro last light för 5 euro och Witcher 2 för 3 euro på GOG rean (finns för samma pris på steam idag). Blir nog en kul sommar inomhus.

Av chloe

@joehow: du behöver inte alls en annan kylare om du inte vill eller har tänkt överklocka men det är ingen dum investering. Intels kylare (den man får med) är ganska rutten och ju mer processor-krävande grejer man pysslar med desto vettigare är det att uppgradera.

Hyper 212 är en bra kylare som många rekommenderar tack vare dess "bang for the buck" egenskaper, dvs man får mkt kylare för pengen. Vill du inte gegga kan du skippa ett byte men ju närmare 100% processor-användning du ligger när du använder datorn desto mer bör du fundera på att uppgradera.

Av chloe

Får gasa på med Long War i sommar då. Hype!

Av chloe

5:2 verkar vara en ganska bra metod för att gå ner i vikt. DN skrev om en svensk undersökning där de preliminära resultaten pekade på bra resultat för viktnedgång även om de inte såg någon direkt effekt på tillväxthormon (T-nåntingnånting). Jag var sugen på att testa just för den effekten så jag är lite besviken men om du vill gå ner några kilo utan större justeringar av dina rutiner verkar 5:2 lovande.

En annan metod som jag själv provat är depression. Har tappat 15-20 kg sen max på att skippa läsk, öl, nöjen, sällskap, skräpmat mm och ersatt det med promenader, te och stirrande i taket. Inte en metod för alla men den fungerar onekligen. Lycka till!

Av chloe

Fin dator, inte priset det är fel på, det är de prospektiva köparna som är ett gäng snåltrattar.

Av chloe

Jag var otydlig; pengar och "bang for the buck" är betydligt viktigare för mig än t.ex ljud från fläktar men så är det ju inte för alla och en del av kritiken mot kortet i denna tråd gäller ju just sånt som kylning, ljudbild och överklockning mm. Väntar nog in AMD presentation av 300-serien innan jag handlar något men ett R9 290X verkar onekligen "värt" 2500 om man bryr sig mer om priset än annat.

Av chloe
Skrivet av ozTin:

Hur kan folk tala negativt om detta kort?
Ett R9 290x för 2490;-, oslagbart pris kontra prestanda!

För en del verkar priset spela en mindre roll vilket får andra saker att påverka omdömet mer än bang for the buck. För mig är det den enda måttstocken just nu och jag är också grymt sugen på att slå till innan de tar slut.

Av chloe

Börja borsta tungt, alkoholister åldras i förtid.

Av chloe

Boxer och Radiotjänst är inte samma sak. Boxer levererar digital-TV via marknätet och Radiotjänst är företaget som administrerar tv-avgiften. Har ni en tv-mottagare i hushållet måste ni betala tv-licens, men bara en av er måste betala.

Av chloe

Så vitt jag förstått det bör man tillsätta några droppar av nån tillsats för att undvika algbildning i sin vattenloop. Gjorde du inte det när du satte ihop systemet kan det säkert vara en bra idé att tömma och kolla så du inte har en massa gunk i loopen. Finns gott om fina vattenkylningsguider på youtube att kolla på för att få tips, tycker det är spännande även om jag förmodligen aldrig själv kommer få råd att vattenkyla nåt. Leta efter tips och planera ordentligt innan du sätter igång så kommer du inte spilla.

Av chloe
Skrivet av Frull3:

Nedsatta Corsair chassin på Netonnet . 15-35% billigare än andra på prisjakt.

Corsair Vengeance C70 699:-
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/chassi/tower/cor...

Corsair Carbide Air 240 White 499:-
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/chassi/tower/cor...

Corsair Graphite 380T 999:-
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/chassi/mini-itx/...

Corsair Graphite 780T 1499:-
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/chassi/tower/cor...

Köpte mig ett Carbide Air för 499:-, ett jäkla bra pris tycker jag. Tack för infon Frulle

Av chloe

Hur skulle de märka att du bytt kylare? Om du sätter på den gamla igen lite snyggt borde väl allt vara lugna gatan, eller?

Av chloe

Ingen bild efter byte gfx-kylare

Hej!

Jag installerad en zalman vf2000 på mitt ATI 4890 grafikkort och nu får jag ingen signal ut från kortet. Datorn verkar posta precis som vanligt, fläkten snurrar och kortets led-lampor blinkar till vid uppstart men det är väl normalt vid uppstart.

Har testat med annan skärm och samma resultat, datorn verkar normal men får ingen bild. Datorn är ca 10 mån och har fungerat helt ok innan, jag använde antistat och installerade enligt manualen. Mosfet och heatsink blir varma men inte väldigt varma, kort sagt verkar det fungera men ändå inte.

Sladdarna satte jag i, 2 st 6-pins kontakter för ström till kortet och tryckte fläktens kontakt i moderkakan.

Vad kan det vara för problem?
Hur svårt är det att begå retur på ett kort man fipplat med?
Väldigt tacksam för svar