Inlägg

Inlägg som chloe har skrivit i forumet
Av chloe

Hollywood producerar färre filmer numera än för 20 år sedan, men samtidigt sanslöst många fler tv-serier, vilket gör att idéer/manus som förr hade blivit en film på 2 timmar nu dras ut till en tv-serie på 8-10 timmar eller mer. Det gör att allt man ser blir så jäkla långdraget, det är sällan som endast karaktärerna lyckas hålla mitt intresse uppe, och om det då inte direkt hänt nåt på de 2-3 första avsnitten heller så orkar jag inte se klart en hel serie. Kan tycka att det är svårt att motivera en prenumeration när man inte orkar se mer än en film i månaden eller så, särskilt som en del av filmer som jag tyckt varit riktigt bra under 2018 inte funnits på Netflix ändå.

Av chloe

Jag sitter på en likadan dator och köpte ett nytt grafikkort under Black Friday, ett 1070 TI. Ångrar mig lite nu, köpa nytt under 2018 var en dum idé men jag kunde inte hålla mig. Resten får vänta till i sommar då AMD förhoppningsvis släpper nytt. Det är kul med nya saker men jag tycker att man får för lite oomph för pengen just nu och hoppas att det kommer bli bättre framåt. Du har ingen dålig dator men kilar det i fingrarna så kan du säkert få 6-7 lakan för burken på blocket, de är helt jävla galna där.

Av chloe

Om du är orolig och tvingas använda datorn på ett sätt som du egentligen inte vill göra kan det ju vara värt att investera i något nytt bara av den anledningen. Mellandagsrean är ju bara några veckor bort om du inte har en snäll tomte i närheten.

Av chloe

Du har ju redan en kalasdator så om jag vore du skulle jag fixa med datorhörnan så länge och se vad AMD utannonserar. Zen 2 kanske bara blir prutt och/eller kommer om 1 år, samtidigt som Nvidias RTX-serie ser inte kalas ut just nu, men om 2-3 månader kanske det finns spel med raytracing som gör dem oumbärliga trots prislappen. Min dator gick sönder för 2 veckor sen och jag är så osugen på att köpa nytt just nu att jag nog får dras med laptophelvetet ett tag till trots att jag skulle behöva nåt nytt bara för att det ser rätt rörigt ut på marknaden nu. Du gör ju som du vill men så går mina tankar i alla fall.

Av chloe

@kingwillewille: Jag har ett liknande problem som ditt. Hur gick det för dig med felsökningen? Hittade du felet eller gav du upp och köpte nytt?

Av chloe

@FANTEN: Du minns inte fel, på vår tid var stora kurser värda mer än kortare kurser sett till hur mycket de påverkade meritvärdet. Tror inte de ändrat detta, det låter ju skapligt stört imo, men kolla studera.nu om de har info. Antagning.se kanske också har info.

Av chloe

@finally: Jag har inte gått gymnasiet på ett jävla tag men har de börjat med muntliga prov i fler ämnen än språk? Är du dyslektiker har du säkert möjlighet att begära muntliga prov, men annars är det förmodligen skriftliga som gäller. Hör av dig till skolan och fråga, de lär ju veta vilka prov de delar ut. Om du verkligen behöver höja ditt medelbetyg för att komma in på en utbildning du vill läsa, borde du väl överväga att läsa båda kurserna och se till att få A på båda? Vad som är lättast kan ingen utom du svara på, det beror på så många faktorer.

Av chloe

Om du ska läsa kurser på komvux bör du tänka på att de prioriterar ansökningar baserat på hur låga betyg du har, så du kanske inte kommer in om du redan har hyggliga betyg i de ämnen du vill läsa. Ska du bara betala för att få ett nytt prov bör du välja baserat på hur bra du är på ämnet och om du kan få tag på undervisnings-materialet, samt hur mycket pengar du är beredd att lägga på det. "Lättast" finns det ju inget generellt man kan säga om, endast du vet vilka ämnen du tycker om och har talang för, sen är alla lärare olika och gör olika svåra prov.

Av chloe

Acer A715, kan man fixa den dåliga skärmen?

Hej på er. Jag köpte nyss en Acer Aspire 7, A715, och såg inte att den har en TN-panel innan jag kommit hem och packat upp datorn (det enda test jag hittade avsåg en annan modell i samma serie). Det är heller inte vilken TN-panel som helst utan den absolut sämsta skärm jag någonsin sett. Min mammas 15 år gamla 4:3 skärm är så otroligt mycket bättre än denna urvattnade, vitblaskiga dynga med så dåliga betrakningsvinklar att skärmen blir helt vit bara man flyttar på huvudet ett par cm. I övrigt är hårdvaran i datorn riktigt bra med tanke på priset, så jag skulle vilja behålla den om jag på något sett kunde ställa in skärmen så att den inte är så blaskig.

Var kan man hitta inställnigar för att justera skärmen i en laptop med Win 10 Home(mer än ljusstyrka)?

Av chloe

Har du satt pumpens 3-pins kontakt på rätt 3 pinnar på 4-pins kontakten på moderkakan? Pumpen kanske inte får den ström den behöver för att kunna snurra

Av chloe

Skulle behöva en surfplatta men vet inte riktigt vad jag ska leta efter. Hittade en Lenovo Tab nedsatt till 990:-, är det ett vettigt köp eller kommer den vara så pass dålig att man inte kan använda den till något? Plattan kommer användas till film, surf, youtube och läsning.

länk: https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/271810-...

Av chloe

De kan inte komma undan ångerrätten genom att inte hämta ut paketet. De 14 dagarna är de du har på dig medan du har varan, ligger den på posten har du den inte och det kan de inte åberopa för att på så sätt neka dig ångerrätt.

Av chloe
Skrivet av Kandidaten:

Det löste sig. Skickade in ett dokument till SheerID som verifierar att jag studerar vid LiU. Det tog nog inte mer än 1 minut innan jag fick svar att jag är verifierad. Omständligt i sin helhet men ändå lite smidigt

Hur gjorde du för att skapa ett intyg de godkände? Jag gjorde en pdf av mina registreringar i studentportalen men det godtog de inte. (studerar också på LIU och fick felmeddelande på SheerID -grejen)

Av chloe

Jättefint att du är orolig för din kompis och försöker hjälpa till men då jag under många år varit i situationen din kompis befinner sig i (minus könskorrigeringen) så skulle jag, som flera andra redan gjort, rekommendera att du inte tjatar om AF utan att du istället försöker planera in lite roliga aktiviteter som ni kan ta er för utanför hemmet. Biobesök, fika på stan, utflykt till Skansen eller bara att ta en promenad då och då, fungerar mycket bättre än tjat om tråkiga saker. Min terapeut sa alltid "aktivitet föder aktivitet" och att man ska börja med att göra saker innan man kan tro att depressionen kan ge med sig. Passivitet och depression föder in i varandra i en ond cirkel som är otroligt svår att ta sig ur på egen hand, så att du finns där och hjälper till med att få personen att göra roliga saker skulle underlätta situationen mycket mer än att du "tvingar" iväg personen till AF.

Ett annat förslag är att du hör av dig till personens vårdcentral och kollar om du kan boka in en möte med en psykolog eller terapeut åt din kompis. Det är något som min socialsekreterare gjorde åt mig och det är något som jag aldrig hade gjort själv, men när det väl var gjort gick jag såklart dit (eftersom jag är en duktig pojke). Ha tålamod så kommer situationen förhoppningsvis bli bättre även om det kan ta lång tid. Lycka till!

Av chloe

Såg nån reklam i en LTT video, https://privacy.com/ kanske kan vara något att ha? Skulle gärna kunna skapa engångskort då jag handlar en del på nätet, men har inte kikat närmare på det där än.

Av chloe

Jag fick exakt samma problem efter en win-uppdatering och det var drivrutinen till Killer-nicen som ballat ur. Löste det genom att avinstallera allt Kller och sen endast installera själva drivrutinen utan det andra tjafset från dem. Googla på hur du ska göra, det finns gott om bra instruktioner online.

Av chloe

Hela grejen med att ha en dator är ju att spendera timmar med att bygga den, riva mer den igen för att man glömt några skruvar, se hur den inte bootar, riva ner den igen, gå in till grannen för att googla lite, bygga den igen utan att pilla på cmos-bryggan, läsa en bok medan man installerar nödvändig mjukvara, kolla alla hastigheter och övriga specs, skaffa en ny hobby medan man stresstestar, göra RMA, upprepa proceduren 14 dagar senare när man fått en ny komponent. Varför i hela skulle du vilja missa allt detta skoj?

Av chloe

Jag är fattig så jag köper nytt var 5-6 år ungefär. Smärtgränsen är personlig, men jag tror att jag kommer uppgradera grafikkort och skärm ganska snart trots att jag egentligen borde spara pengarna till annat. Om du inte spelar på datorn kommer den förmodligen få ännu längre livslängd än annars.

Av chloe

Skulle det verkligen kunna vara ditt moderkort? För blå ränder låter ju onekligen som att grafikkortet tröttnat på livet. Om du är som jag, dvs ett klantarsel, så riskerar du alltid något när du pillar och "fixar". Hur stor risken är och om det är värt det kan egentligen bara du svara på.

Av chloe

Jag undrar samma sak, fast för mig skulle det passa ännu bättre med bara tal och sms utan datapott. Finns de kvar?