Inlägg

Inlägg som chloe har skrivit i forumet
Av chloe

Att välja komponenter, läsa recensioner, grotta forum, jaga deals, kolla guider, buda begagnat, beställa, vänta, få magsår av spänningen, bygga ihop och sen felsöka skiten är ju hela grejen med att äga en dator; förstår inte varför man skulle vilja ge upp det och låta Inet bygga ihop en dator med delar andra valt ut.

Av chloe

Om diskarna är fyllda med film och musik behöver de såklart inte formateras för att fungera i en annan dator, om det vore så skulle ju varenda USB-sticka bli i stort sätt värdelös. Jag har kvar min gamla system-disk precis som den var i förra datorn nu i den nya ifall att jag glömt göra back-up på nåt, så länge boot ordningen är rätt i bios behöver man inte grotta i onödan om man inte vill.

tl:dr; Formatera inte dina lagringsdiskar

Av chloe

Jag tänker vara ballast på bussen med en billig kines, Xiaomi Note 2 eller liknande, även om nya Lumia lurarna ser trevliga ut.

Av chloe

Lätt offtopic: Fan vad korkad jag är, jag kopplade båda skärmarna i graffekortet m.h.a adapters, det slog mig inte ens att man kunde göra som du. Hoppas någon vet vad som strular för dig så att jag kan koppla om mina grejer och få twitch och mina spel att samsas bättre.

Av chloe

Jag har EVGA kortet och det är grymt bra.

Av chloe

Finns telefonen kvar?

Av chloe

Tycker precis likadant, Oneplus lockar inte som den borde. Jag har kikat på Oppo Find 7/7a men de är slut i deras EU-butik. Huawei Ascend Mate 7 ser kalas ut men finns på Ica så den känns väl sådär lockande. Hoppas också någon kan komma med lite tips.

Av chloe

En klar fördel är ju att du får köpa nya prylar vilket är roligt. Rent prestandamässigt är det kanske inte jätteskillnad men att film ser bättre ut på 14 nm arkitektur vet ju alla.

Av chloe

Såg på OPO's forum att de kommer fortsätta sälja 64gb versionen av OPO ettan under 2015, dock inte 16 gb versionen, och att de haft lite strul med att få tillräckligt med telefoner till Europa för att de inte ska ta slut hela tiden.

Av chloe

Kan det vara så att m2 porten gör några SATA portar obrukbara? Så verkar det vara på mitt gigabyte moderkort även om jag inte testat själv, bara såg att manualen sa nåt om det när jag bläddrade förbi.

Edit: Kan ha varit SATA-express också, jag vet inte men kolla din moderkorts-manual så står det kanske nåt om det hela.

Av chloe

Om du bara ska spela i 1080p och bygga en mITX dator senare i höst skulle jag kika på Nvidia. Ska du ha mer upplösning är 390x prisvärt. "Bättre" är alltid subjektivt, fps är inte alltid allt man måste beakta.

Av chloe

Tack för hjälpen. Har gjort det de tipsade om i crucial tråden så får vi hoppas det fixar biffen.

Av chloe

Tack för tipset, ska läsa tråden nu.

Av chloe

BSOD och tappad SSD (tillfälligt), vad hände?

Jag skulle behöva ha er hjälp med att förstå vad som hände med min nya dator igår. Jag satt och virus-scannade en gammal lagringsdisk samtidigt som jag satt och glodde youtube när datorn frös, blåskärmade och sen tappade bort boot-disken, en Crucial MX100 256 gb SSD. SSD:n hittades inte i BIOS efteråt. Själva blåskärmen försvann på under sekunden så jag hann inte se vad det stod vilket är väldigt irriterande då Windows händelse-logg inte heller visar mer än ett "kernel-power"-event (datorn stängdes av oväntat).

I morse satte jag SSD:n i min brors dator och där hittades den och verkade boota men brorsans USB tangentbord lät mig inte skriva in lösenordet så längre än till inloggningen kom jag inte. SMART rapporterade att disken var bra. Laddade ner Crucials "Storage Executive" och använde det för att uppdatera firmware på disken, vilket fungerade fint. Så efter att inte hittat nåt satte jag i disken i min dator igen och allt fungerade som förr igen, jag verkar inte ha förlorat data och Nvidia verkar ha installerat nåt skit jag inte bett om. Jag skulle behöva hjälp med att reda ut som vad hände för jag vet inte var jag ska börja nysta och det känns inte direkt tryggt med mosiga diskar. Datorn är ca 2 veckor gammal och har testat och fungerat felfritt fram till nu.

Systemet:
Intel i7-4770k
16gb Kingston Hyperx DDR3 1866MHz 2x8gb
Gigabyte Z97mx-gaming 5 bios F4
EVGA 970 SSC etc grafik
Cooler Master V550S nätagg
Crucial mx100 256 gb SSD, ca 8 mån gammal men sparsamt använd.
WD green 3 TB disk, ny
Samsung 1TB disk, ca 6 år gammal, ska få somna in snart.

SMART-info

Av chloe

Valde Bahnhof när vi fick fiber indraget i höstas och bortsett från lite barnsjukdomar första veckorna har det fungerat felfritt med hastigheter över utlovat och låga ping. Blir du missnöjd borde det ju inte vara så svårt att byta vid ett senare tillfälle.

Av chloe

Installerade min första after-market kylning i veckan, en EVO 212, och det var inte så lurigt alls efter en snabb titt på youtube. Finns säkert bättre lösningar men så himla lurigt är det inte att montera cooler mastern så länge man kompletterar "instruktionsboken" med nåt. Tror du kommer bli nöjd oavsett vilken kylare du väljer, se till så de passar i ditt chassi först bara.

Av chloe

Användare: @bakemonster
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning via banköverföring
Produkt: win 7 licens
Positivt:
Snabb och trevlig kommunikation, även efter affär.
Väldigt hjälpsam med att tillhandahålla inte enbart win 7 nyckeln utan fixade även en ISO via ftp.

Negativt:
----

5/5

Rekommenderar användaren.

Av chloe

Användare: @Rauf
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning med Swish, frakt med posten.
Produkt: Intel core i7-4770K
Positivt:
Snabb och trevlig kommunikation, även efter affär.
Varan i gott skick
Hyfsat stadigt emballage med robust kartong och bubbelplast. Processorn låg i en liten plastlåda.

Negativt:
----

5/5

Rekommenderar användaren.

Av chloe

Vatten är ballt, många feta rör är ballt. Ska man vara tuffast i rökrutan måste man vattenkyla, så enkelt är det. Kul video, tack för länken.

Av chloe

Har ett Phanteks Enthoo Evolv. Trevligt chassi, ganska stort dock och jag verkar ha fått ett måndags-ex då det är lite märken och en del små skavanker på insidan av det. Fick det för halva priset på en Komplett-rea så jag är nöjd trots felen men om jag var tvungen att betala fullpris för ett chassi skulle jag titta på Fractals Node 804, det verkar riktigt bra.