Inlägg

Inlägg som chloe har skrivit i forumet
Av chloe

Erbjudandet på PureVPN verkar fortfarande gälla, står "ending in 4 days" på mitt internet i alla fall men det brukar kunna ljuga för mig ibland. Är det någon som har PureVPN och kan berätta om hastigheter för streaming, torrents mm?

Av chloe

Om du bara har 6-7k att lägga ut nu skulle jag satsa på en beg. dator härifrån marknaden. Nu måste du kompromissa så mycket att du riskerar att bli besviken på resultatet.

Av chloe

Om du såg "pixliga rutor" och att sedan bilden försvinner pekar onekligen på att nåt är vajsing med grafik-kortet. Att du sen har ca 10 min på dig efter uppstart och att du tydligen kör ett Amd 290 fläktlöst tyder ju på att värme är den troligaste boven. Det skulle ju iofs kunna vara nåt glapp någonstans också men jag skulle kolla temps först om jag vore du. HWMonitor kostar inget och visar b.l.a temps på grafikkort, ett bra program att ha till hands.

Av chloe
Skrivet av SectionX2:

Är inte biostar skit? Asus eller gigabyte ska man väl köpa

Skickades från m.sweclockers.com

Asus och Gigabyte säljer överlägset flest moderkort men det innebär ju inte att de automatiskt är bäst bara för det. Ferrari gör ju inte sämre bilar bara för att Seat säljer fler.

Av chloe

Om du kan vänta en månad så släpper AMD snart nya grejer, vilket förhoppningsvis kommer kunna göra ev. köpbeslut mer intressanta.

Av chloe

Kan bara instämma med föregående skrivare, det är väldigt ofta som problem av typen "datorn beter sig så jävla skumt" beror på dåliga kragg eller glappkontakter. Sitter alla sladdar ordentligt fast?

Av chloe

Helgens win10 uppdatering gav minnesläckage, hur fixa det?

Hej
Lördagens uppdatering av Win 10 har tyvärr gett mig ett skumt problem som jag inte riktigt vet hur jag ska göra för att lösa. Oavsett vad jag gör med datorn, idlar, spelar eller slösurfar så tar ram-minnet helt slut efter x antal timmar av något som inte syns i vare sig task manager eller resursövervakaren. Efter uppdateringen så fick jag ett meddelande i åtgärdscentret om att uppdateringen tagit bort Intel USB 3.0 host controller driver, en drivrutin som jag varken hittar på Gigabytes hemsida eller via Intels "Driver Utility" program.

Jag tycker det är helt jävla rubbat att microsoft tycker sig ha rätt att avinstallera mina drivrutiner utan att först fråga, men nu är ju skadan redan skedd så jag undrar vad man gör åt saken. Det jag hittade på Reddit var att man skulle uppdatera drivrutinerna för sitt Killer nätverkskort, vilket även misslyckats då de senaste drivisarna helt enkelt vägrar installera utan att nämna något om varför. Enhetshanteraren visar inga gula utropstecken förutom för något som kallas "Andra enheter"."Okänd enhet". Den enda information som finns om det är under fliken "information" där det står "ROOT\SCSIADAPTER\0000", vilket inte säger mig något då jag inte har några scsi-enheter installerade.

Spec: i7 4770k, stock
Gigabyte z97 mx-gaming 5
16 GB Kingston DDR3, stock
256 gb crucial mx100 SSD
USB-mus, tangentbord i PS/2 kontakten+ en extern HDD i en USB kontakt, att ta bort någon av dessa gör inte så att "okänd enhet" försvinner i enhetshanteraren.

Vart ska jag börja rota för att få ordning på detta? Minnesläckaget är dolt så det syns ingenstans vilken process det är som snot allt minne, annars skulle detta vara betydligt lättare, se bild. Tacksam för all hjälp.

Av chloe
Skrivet av Fc-inter:

jo jag förstår det, men istället för 25k så betalar man ju ca 7-8 på blocket, det måste väl det vara värt?

Vad som är "värt" och inte kan i slutändan bara du själv svara på. Det låter ju som att du är sugen på att slå till så gör det, ett riktigt svar på frågan "är det värt det?" kan du ju hur som helst bara få efter att du gjort något.

Av chloe
Skrivet av kwame:

+1.

Till TS, lägg ner bara. Vad har de gjort fel? Förstår inte. Ska de ge dig sakerna gratis pga fel prissättning? Såhär gör flera sidor, även om det sker sällan. De som medvetet sätter fel pris för o hamna först på prisjakt har alltid varan icke i lager så det inte går o beställa f.ö så detta var knappast deras idé.

Jag jobbade i butik för ca 15 år sen och då fanns det inget som hette "fel prissättning", utan det pris som stod på varan var det som gällde oavsett om butiken tänkt sig det eller inte. Det kan ju ha ändrats men det är ju i vilket fall ett bedrägligt beteende av butiken att sätta lockpriser (vilket inte heller var tillåtet förr) som de inte har minsta tanke på att sälja till utan endast används för att driva besökare till hemsidan. Jag förstår inte varför vi har en hel tråd med folk som försvarar en butik som beter sig som skit genom lova saker de aldrig haft en tanke på att hålla; ARN är ingen domstol och något måste inte vara olagligt för att man ska höra av sig dit, det mesta de gör handlar ju precis om det som tråden handlar om: företag som inte upprätthåller sina löften eller beter sig som rövhål.

Av chloe

Det du beskriver är ju själva kapitalismens grundbult och har fungerat alldeles utmärkt sen de uppfann marknaden för många tusen år sen. "Köp billigt och sälj dyrt" som den gamla klyschan går osv osv. Har du ont om plats kan du ju alltid ge dig in på aktiemarknaden eller börja spela på trav istället.

Av chloe

Jag köpte en Maxell 4tb http://cdon.se/hemelektronik/maxell-tank-4-tb-p37665270 när den var på rea för 999 och om du kan få den för det priset är den kanske ok. Tyvärr käkar den el externt och inte enbart genom USB så den är inte sjukt mobil men om du vill ha nåt billigt som står där det står så fungerar den helt ok. Sitter en Seagate-disk i och 4tb för tusenlappen är bra om man jagar billiga TB.

Av chloe

Hur är det ett bedrägeriförsök om de inte försöker ändra din adress menar du? Har de inte bara skrivit in fel mail i ansökan?

Av chloe

Efter 5 år är det en ganska bra idé att köpa nya grejer men du kan ju behålla chassit och spara ca tusenlappen redan där. Om pengar är ett problem (när är det inte det?!) så kan det vara en god idé att ha tålamod och vänta på att grejerna man är ute efter kommer på rea. Jag halverade nästan priset på min dator genom att det fick ta 3-4 månader att få ihop allting, så om du inte behöver datorn NU! så är det ju en strategi är beakta.

Det brukar finnas gott om köpar-guider såhär i juletid, kolla in Sweclockers vinterdator och Linus Tech Tips på youtube så få du en idé vad du kan få för grejer i vilka prisklasser. Sen får du anpassa efter eget behov och om du vill spara pengar även vänta på att de (eller liknande saker) kommer på rea. Köpa och bygga ihop sin egen dator är riktigt kul så låt det ta lite tid!

Av chloe

På den första dator jag byggde själv satte jag "clear CMOS" bygeln fel vilket ledde till att datorn vägrade starta och det tog ett tag innan jag kom på att jag pillat på den. Har du pillat på några byglar på moderkakan? Sitter CPU-fläktarna i ordentligt?

Av chloe

Du behöver ingen SSHD iom att du redan har en EVO SSD och en mekanisk lagringsdisk med i paketet. Chassin, kylare, minnen kan man debattera sig blå över men till slut är det ändå den personliga smaken som fäller avgörandet; med det sagt hade jag nog kikat på en stor noctua-kylare om jag vore du, de är grymt bra. Sen har du glömt att välja ett nätagg. EVGA Supernova är det som alla rekommenderar så det får väl jag också göra då. https://www.inet.se/produkt/6910118/evga-supernova-g2-650w#sp... Det finns gott om andra bra kragg så du bör kika runt lite först.

Av chloe

Blir så trött på att man måste ful-mickla med allt för att inte få hela sitt liv övervakat av någon självutnämnd Stasi-fitta på andra sidan jorden. Hade jag råd skulle jag slänga datorn och köpa en häst istället.

Av chloe

Du ser, du vet mer än jag så det är bara att köra.

Av chloe

XMP är väl precis som Linus visar i flera av sina videor, en liten meny i BIOS där du kan välja hastigheter för dina minnen, du väljer helt enkelt den högsta hastigheten som dina minnen är speccade för och sen låter du det vara. Har du ingen meny i BIOS har du inte XMP-kompatibla minnen och då slipper bry dig

Av chloe

Ditt RAM-minne måste stödja XMP för att du ska kunna använda det. Jag kollar också på Linus och letade som en dåre i flera timmar innan jag fattade att jag köpt minne utan XMP så att alternativet helt enkelt inte fanns valbart i BIOS. Tror det har att göra med fördefinierade överklockningar eller nåt, det är inte livsviktigt men har du minne som stödjer det borde det också finnas en meny i BIOS för att ändra hastigheterna.

Av chloe
Skrivet av Mr Mr:

Om jag tolkar dig rätt så menar du att pga att vissa människor använder sig av Facebook så behöver man aldrig reflektera av vad för avtal man ingår!?

Han menar nog mer att folk oroar sig över fel saker.