Inlägg

Inlägg som chloe har skrivit i forumet
Av chloe

Installerade min 5800X3d idag och hittills är jag nöjd, även om jag trodde att steget från en R5 1600 skulle vara lite större. Men drygt dubbelt så bra i cpu-z's bench, datorn postar betydligt snabbare och warhammer 3 fungerar otroligt mycket bättre. Har fortfarande bara ett 2060 så får fortsätta spela i potatis-kvalitet i några veckor till, men spelet laddar i alla fall in och ut ur slagsmålen i mer än snigelfart nu.

Av chloe

Installerade precis en Deepcool AK620 på min 5800X3D och än så länge verkar det fungera bra. ca 30 i idle och 72 i cpu-z stresstest. Den är 160mm hög så borde gå in i ditt chassi med marginal. Dock får inte minnena vara för höga om du använder sloten närmast cpu:n, 43mm max tror jag de sa i recensionen men det kan vara fel. Den är inte ljudlös men har fått fina recensioner och jag har fläktkurvan på "auto" så det kan säkert gå att förbättra.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5935325

Av chloe

Jag har redan påbörjat min nya dator med en 58003XD, ska slutföra den med chassi, nätagg och ev. GPU under BF, samt ett nytt tangentbord för delete har pajat på mitt så jag kommer inte in i BIOS längre

Sen kommer jag inte kunna låta bli att köpa nya skor och annat trams, har otroligt svårt att inte handla när det står "REA upp till 75%". Jag bjussar på att vara dum och lättlurad så att ni andra kan få känna er smarta.

Av chloe

Fan va surt att båda tillverkarna verkar så galet intresserade av att vi ska köpa deras gamla sortiment på BF istället för det nya. Jag vet ju att jag inte kommer orka vänta till lucia utan kommer köpa nåt på BF som jag sen ångrar. Ska i vilket fall som helst bli roligt att få läsa testerna när de kommer.

Av chloe

"Bara 1000 dollars, fanken vilket bra pris"-min genuint första tanke när jag läste artikeln. Jag skäms faktiskt över att de lyckats få mig intresserad av grafikkort som kostar en halv månadslön, men det har de.

Av chloe

Orkade inte vänta till BF så slog till redan nu hos danskarna. Kommer väl ångra mig när den dyker upp för 2k om några veckor, men men, får äta den ångesten när den kommer.

Av chloe

Det verkar bero lite på vad du tänkt spela och hur mycket pengar du vill lägga ut. DDR5 är generellt sett lite snabbare i moderna spel, men kostar mer. Jag skulle satsat på DDR 5 i den högsta hastighet som plattformen stödjer, men vi har ju alla våra prioriteringar och det är inte nödvändigtvis rätt väg att gå för alla.

Av chloe

Tokigt att det kostar 25 lakan för en mellanklass-dator idag, annars ser den mycket bra ut och jag är sugen på en likadan

Av chloe

Men gud så irriterande att behöva vänta ytterligare ett kvartal på att uppgradera, hoppas att den taskiga försäljningen av "vanliga" Ryzen 7-serien gör så att de får ut de nya grejerna innan jul.

Av chloe

Skönt att kunna konstatera att jag lika gärna kan köpa en 5600X som ett helt nytt system för att kunna spela i 1440p med bra inställningar.

Av chloe

Jag gillar i alla fall utvecklingen där fanboy-ismen från förr verkar ha dött ut i stor utsträckning (jag kommer ihåg det otroligt pinsamma Nintendo vs. Sega Megadrive-"kriget" från min barndom) och att vi gemensamt börjat hata alla stora giriga företag och inte bara "det andra laget".

Av chloe
Skrivet av Scarabeo:

Det här kommer bli en grymt bra uppgradering för dig.

https://komponentkoll.se/bild/ZdmJs.png

Jag sitter på ungefär samma grejer som OP och funderar också på nytt eller uppgradera. Varför rekommenderar du ett nytt mammabord?

Av chloe
Skrivet av medbor:

Kunde inte hålla med mindre

Ta ett exempel som jag känner väl. En jag känner som lagade maskiner. Fanns kanske på 50 olika platser i sverige där alla jobbade lokalt med sina maskinparker. Underhåll och hålla sig till scheman, som att de skulle besiktas enligt intervall och akutjobb lite när som helst.

Han började med att strukturera upp allt, göra besiktningar samma månad för alla maskiner på samma ställe (så man slapp åka mellan så mycket) trots att det initialt var mycket extra jobb, beställa hem reservdelar och ha i bilen och inte alltid vänta tills de gick sönder, passa på att kolla vanligt slitage när andra delar skulle besiktas, byta delar som inte var helt slut när man ändå var på rätt ställe etc…

De andra på jobbet hade mellan 50-150 maskiner att sköta. Min vän hade 350 och var ensam att ha mer än 150, och ändå ha bäst kundnöjdhet

Ändå jobbade han i snitt 6h per dag sista åren. Initialt var det många 12h dagar och även helgjobb, men efter att ha satt igång allt på en bättre nivå gick det snabbt över. Lära upp operatörerna vad de gör för fel som sliter på maskinerna onödigt mycket, i vissa fall peka ut brister i lokaler eller annan infrastruktur som skulle förbättra…

Det handlar verkligen inte om att göra sina timmar, det handlar om att göra sitt jobb

Exakt! Man får ju betalt för att arbetet ska utföras, inte för timmarna man råkar vara där. Den sinnessjuka övervakning som vissa arbetsgivare börjat med är ju helt uppåt väggarna moraldödande för de som utsätts för den. Vem orkar göra mer än det absolut minsta godkända när cheferna litar så lite på sina anställda att de ska övervakas konstant, hela grejen är så kontraproduktiv och onödigt elakt.

Av chloe

Ingen. Det enda roliga med datorer är ju att få välja delar och bygga ihop den själv.

Av chloe

Tack så hemskt mycket för alla bra svar!

Av chloe

Det här skulle jag också vilja veta, tillsammans med en följdfråga: Hur gjorde fransk polis för att knäcka krypteringen på den där appen som en hel del gängkriminella använde för några år sedan?

Av chloe

Jag kollar egentligen så lite att inte ens HBO för 45 kr i månaden är värt det, men jag har alltid tyckt HBO gjort skitbra serier så jag är nöjd hur som helst ändå. Snyltar på mors Discovery + ibland och det finns verkligen inget för mig där, förutom när kanal 5 visar fotboll (jag har inte kabel-tv så min enda chans att se 5:an är via Disc +).

Av chloe
Skrivet av fesoj:

burken är byggd i ett material som ger utslag på mina händer (kan inte ha datorer som är gjorda av metall eller liknande, vet ej varför).

Du kanske är nickel-allergiker?

Av chloe

Du ska inte vänta en månad då och kolla in de nya grejerna som släpps?

Av chloe

EVE Online, 2009. Min första fleet, noobs var inte populära då så hade fått vänta ett bra tag innan jag fick gå med i en null-sec allians. Äntligen dags, hade krånglat med att sätta upp coms och mitt skepp i flera timmar. Så får vi en titan-brygga till stället där vi ska slåss. Så otroligt mäktigt skepp jämfört med mitt plutt-skepp, pinsamt hur impad jag var. Sen pumpar adrenalinet under hela fighten, så otroligt annorlunda mot allt annat jag spelat tidigare och fruktansvärt beroendeframkallande. Trist att man bara kan få uppleva det en gång, det var så häftigt.