Inlägg

Inlägg som chloe har skrivit i forumet
Av chloe
Skrivet av philipborg:

Hur mycket ett spel behöver kräver i princip att du har stenkoll på hur hela spelet fungerar samt dess drivrutiner och sedan slår uträkningar på det, alltså inget gemene man kan göra. Man kan få ett hum genom att göra tester med olika mängder VRAM och se om det blir en skillnad men det kräver att man skriver om grafikkorts bios för att reglera minnesmängden eller har samma grafikkort med olika mängder VRAM. Alternativt så kanske det även går med program som AMD GPU ShaderAnalyzer där man kan i viss mån simulera grafikkort men har inte använt det så kan inte gå in i någon djupare nivå där.

Hur mycket VRAM du använder (det inkluderar alltså extra cache) kan du kolla med MSI Afterburner eller GPU-Z.

Anledningen till att jag delar på det är att om man har exempelvis 12GB VRAM så lär drivrutinerna skapa en mycket större cache medans om man kör 4GB så får man en mycket mindre cache. Både GPU-Z och MSI AB mäter däremot allokerad mängd VRAM, alltså så skiljer den inte på cache och aktivt. Har man väldigt mycket VRAM kan man iofs se hur mycket VRAM spelet och drivrutinerna vill använda i en obegränsad miljö för aktiv+cache.

Stort tack för ditt svar! Ska ta ner GPU-Z direkt och pilla runt lite.

Av chloe

Ledsen för en lite off-topicfråga men hur kollar ni hur mycket VRAM som ett spel tar?

Av chloe

Detta forum är verkligen för nördar, alla snöar in på det tekniska och har helt missat den mycket viktigare frågan, vem är denne mystiska främling som kan programmera och nu kanske spionerar på TS? Lånar TS ut datorn till totala främlingar, är det en rysk spion som bjudit in sig själv och sen ertappades med att fippla med datorn när värden fixade te? Är det kanske är sårad älskare eller stalker i farten? Att en 8 år gammal laptop som kör vista suger arsle kan ju omöjligen vara lika spännande som detta mellanmänskliga drama!

(On topic: det finns beg. datorer till försäljning under fliken "marknad". kolla där och sumpa din gamla, den är skräp och inte värd all denna tid)

Av chloe
Skrivet av Fisken1986:

Sambons dator fick sig med en släng av ''lukta bränt'' Det var hennes datorlådas front I/O-kabel som hade bränts till ljudkortet..luktade gott i vardagsrummet efter detta lilla äventyr..men datorn fungerade igen efter vi flyttade över alla datorkomponenter till en ny datorlåda.

Dvs, datorer tål en del om man har bra kvalité på nätdelen

Haha, en del grejer tål ju vad som helst medan andra ingenting. Hade ett grafikkort som dog bara jag nuddade vid det medan ersättningskortet har tappats åtskilliga gånger, det har även kommit små explosionsljud från det, luktat bränt mm vid ett flertal tillfällen och jag har hällt folkis över det men det fungerar lika bra nu som när det var nytt. Luktar det bränt från datorn är det förmodligen damm.

Av chloe

Vad har du för temps på cpu och gpu? Krashar spelen eller blåskärmar hela datorn?

Av chloe

Vänta till du hittar ett billigare 1070 eller ett beg. 980 ti. Det kan vara väl värt att ha lite is i magen, särskilt om man måste hålla lite i slantarna.

Av chloe
Skrivet av eluuwz:

Men hur kan dom vara trådanslutna?

De gömmer sig i garderoben, spring!

Av chloe
Skrivet av Bakgrund:

Ingen som köpt Maxell tank 4TB och vet vilken disk som gömmer sig inuti?

Jag köpte en, 1000-lappen för 4tb lockade och jag behövde mer lagring. Det sitter en Seagate-disk i (ST4000DM000-1F2168) så det är ingen höjdare direkt men för det priset kan man ju inte vänta sig mer. Jag kan inte svara på hur svårt det är att ta isär kabinettet.

Av chloe

Am. miltären skapar endast saker som är bra för dem, du kan inte lita på att programpaket från dem inte är fulla med bakdörrar. Principen är dock sund, en virituell maskin för att shoppa eller göra bankärenden på är ingen dum idé alls, borde finnas bra guider för att skapa sådana någonstans, vet dock inte var.

Av chloe

Riktigt cool loop du fick till. Ser rustikt ut.

Av chloe

Ta kontakt med din kommuns konsumentrådgivare på måndag. De kan hjälpa dig med information och kanske ge dig tips på hur du ska gå tillväga.

Av chloe

Reklamation av en defekt produkt kan de inte säga nej till oavsett hur länge du var på semester. Ångertiden är 2 veckor men om moderkakan är trasig är det en reklamation och det måste de åtgärda.

Av chloe

Beror på i vilken upplösning du vill spela, 1440p och högre med allt godis påslaget kan bli lite trögt i vissa titlar med ett 970.

Av chloe

Mitt XFX 6850 låter som ett jetplan med PMS så jag uppgraderade till ett EVGA 970 i somras och njuter nu av ljudlös gaming i nästan allt. Kul att TS hade bättre lycka med sitt 6850, jag tyckte det var ganska bedrövligt.

Av chloe

Köp det med bäst rabatt under mellandagsrean, de är ganska likvärdiga i prestanda.

Av chloe

Huawei gör grymt fina telefoner, ingen skit alls. Jag var länge sugen på en Ascend Mate men det blev aldrig av.

Av chloe

Beställde min första smartphone (en G3:a) på BF och latmaskarna på CDON har inte ens packat den än. Väldigt frustrerande när ingenting händer

Av chloe

Lg G3 vs G Flex 2, viken ska jag välja? Båda kostar ca 2500 så det verkar stå mellan lite bättre skärm, ram och minne för G3 mot kurvor och bättre CPU i Gflex. Vad säger ni som vet?

CDON

Av chloe

Kul att se så många rekommendationer, fick upp ögonen för denna genre förra sommaren och försöker beta av topplistorna så bra det går. Själv vill jag rekommendera The Forever War av Joe Haldeman. Uppföljarna är inte lika bra men Forever War är en klassiker som är mycket läsvärd. Annars kan jag tycka att Greg Bear, Alastair Reynolds och de andra jag läst saknar humor och att det blir lite segt att läsa då, särskilt då The Reality Dysfunction som jag håller på med nu. För mer humor kan man läsa Ben "Yahtzee" Croshaws Mogworld, grymt kul bok för oss turbonördar.

Av chloe
Skrivet av Storage Jar:

Minst 1000kr rabatt på utvalda mobiler om man lämnar in en gammal mobil hos tele2.

Får tex 1020kr rabatt om jag lämnar in min gamla Huawei Honor U8860.
1144kr för en LG Optimus P990.
1700kr för en Nokia Lumia 930.
1000kr för en Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Har 930:n tagit slut eller var finns den?