Inlägg

Inlägg som chloe har skrivit i forumet
Av chloe

Själv sitter jag på ett 2060 idag som känns lite väl trött för 1440p i 144 Hz så jag är förhoppningsfull när det kommer till nya generationer kort. Om röda laget har något att komma i höst med så kanske priserna inte blir fullt lika galna som de varit tidigare heller, för om inte de sjunker så får jag nog stå över en generation till eller köpa en Switch i julklapp till mig själv.

Av chloe

Eve Online har numera ett gratisalternativ. Det kanske inte är väldigt upphetsande om man spelat förr för det låser bort en massa skills och skepp men om man vill testa på så kan man spela ett bra tag (tekniskt sett kan man spela gratis för alltid men det blir kanske lite segt när man inte kan få mer skills eller nya skepp efter några månader) utan att behöva betala. Spelet i sig kan vara det bästa eller sämsta som gjorts beroende på personlighet då det är sjukt långsamt och krångligt, men kan samtidigt ge dig en upplevelse som inte finns på så många andra ställen.

https://www.eveonline.com/

Av chloe

Kan det vara grannen eller någon telemast i grannskapet som stör ut ditt wifi under vissa perioder?

Av chloe

Yrke: Lokförare
Erfarenhet: Under utbildning, så 0 år
Lön: 31000 brutto + tillägg, OB och traktamente
Utbildning: YH 1 år + utbildning på företaget
Plats: Östergötland
Ytterligare: Semestervikariat.

P.g.a kvartstid och obetalda raster har man bättre timlön på i stort sett alla andra jobb, ink. jobba på Donken, men som lokförare slipper man att umgås med andra människor, ändlösa möten, affärstugg, svengelska klyschor och att ta med sig jobbet hem, vilket kan vara värt hur mycket eller lite som helst beroende på personlighet.

Av chloe

Jag har alltid fått otroligt ont i magen av sockerfria livsmedel, samt att de smakar illa också så det har inte varit så svårt att hålla sig undan. Sen läste jag i någon morgontidning för några år sedan att eftersom varken kroppen eller våra reningsverk kan ta hand om sötningsmedlet så hamnar det i våra vattendrag, vilket kanske inte är ett problem i sig, men att pinka ut ännu mer kemikalier i våra sjöar känns rent etiskt lite av när vi faktiskt inte måste.

Av chloe

@Vinolik: Jag också! Var ju helt grymt smidigt att kunna betala kontant för steam. Vet du om de finns i någon annan butikskedja?

Av chloe

Blev en stol och en Corsar MP510 960GB från komplett. Spanat på den ett tag och tänkte att jag skulle köpa den innan os-disken dör. Sen blev det även Logitech z906 5.1-datorhögtalare för 1800 från webhallen. Vansinnigt onödigt egentligen men jag har ingen annan tv än datorn och ville unna mig något som inte var helt nödvändigt. De låter bra som tur är.

Av chloe

Är det verkligen 2 månader för 20 kr? Så här skriver microsoft när jag ska beställa:
"2 månader för 20 kr
20,00 kr inkl. moms för första månad
1 månad i bonustid"

Och precis under det "Du debiteras 20,00 kr inkl. moms för första månad och 135,00 kr inkl. moms per månad därefter." (Den usla svenskan är deras). Så vilket gäller egentligen?

Petitesser kanske men jag tycker det är så jävla rörigt med alla dessa prenumerationsvarianter överallt och vill inte klanta till det.

Av chloe

@ingefaran: Köpte en sån, fick hem igår. Alla skärmar har ju sina nackdelar, särskilt om man inte kan lägga hur mycket som helst på dem. Det syns att det inte är en IPS-panel, så steget från min gamla TN var kanske inte riktigt så stort som jag hoppats rent bildmässigt, även om MSI:n såklart ser bra ut. Inget fel på färgerna alls, men den är inte lika fräsig som en IPS. G-sync verkar fungera bra, bara spelat Warhammer 2 än men ingen tearing eller flimmer och den fungerar utmärkt som TV, vilket var en av de viktigare sakerna för mig. Tyvärr fungerar inte on/off och meny-knappen för mig så blir tillbaka-skick, men det gäller ju inte för alla.

Av chloe

EVGA 970 SSC 4GB

Säljer ett grafikkort som blev över efter uppgradering, som rubriken säger, ett fabriksklockat EVGA 970, inköpt sommaren 2015. Ingen garanti kvar. Originalkartong finns kvar men inte alla adaptrar och annat som kom med. Skickar det jag hittar som hör till men kan inte garantera att du får med precis allt som ingick, t.ex gick den stora postern sönder.

https://imgur.com/K2hg2mJ

OBS! Klart coilwhine (men inte särskilt högt) under load med min gamla dator med en i7 4770, dock inget coilwhine i nya burken med en Ryzen 5 1600, så beroende vad du har så kan kortet låta en del eller vara riktigt tyst.

Pris: 1000 kr + frakt
Skickas mot förskottsbetalning via Swish eller banköverföring. Schenker eller posten.

Läs hela annonsen här

Av chloe

AOC CQ32G1 som "polare 2" valde ser ju riktigt intressant ut för det priset.

Av chloe

Jag har Gigabyte-kortet, köpt för 3990 och jag är ganska nöjd. Mitt kort blir ca 77 grader när jag spelar i mitt ganska lilla chassi och fläktarna låter en del, men överröstas ändå av Wraith-kylaren som följde med min ryzen, så de stör inte. Boostar upp till 1965MHz, ibland mer, enligt HWmonitor men jag vet inte hur exakt det är. För mig kan inte priset på Strix-kortet motiveras av den bättre kylaren, prishoppet är för stort. Behöver du betala 5 lakan för det kan du ju lika gärna betala 700 extra för ett 2070 med betydligt bättre prestanda, om du då inte verkligen behöver ett kort som inte går över 60 grader vid load.

Av chloe

@fue: Jag uppgraderade nu enbart för att jag hade ett 1070Ti från BL-rean som jag kunde lämna in på öppet köp med typ 2 dagar till godo och få 600 spänn i handen för samma prestanda, annars hade jag nog väntat några månader till. Så länge det inte kommer en mining-boom till lagom till varlborg borde priserna kunna gå ner lite, i alla fall under någon helg-rea.

Av chloe
Skrivet av fue:

Lönen inkommen, ett 970 som man kan casha ut på, 2060, jag vill ha ett kort som fungerar på samma sätt som min Asus GTX 970. Dvs, 0db-fläkt, och vid load så börjar den snurra.

Kör bara i 1080p, har en VG248QE (144hz) skärm.

Vad tror ni om GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6G ? (The 3D Active Fan provides semi-passive cooling, and the fans will remain off when the GPU is in a low load or low power game. It allows gamers to enjoy gameplay in complete silence when the system is running light or idle.)

Eller har ni några andra tips?

Skrivet av fainted1:

Har du hunnit få hem och testat kortet? Hur var ljudnivån?

Hämtade mitt Gigabyte 2060 OC 6 gb, det som finns för 3990 på b.l.a webhallen, idag. Fläktarna står still vid idle och låter inte direkt mycket vid load. Kör en rysen 5 1600 med stockfläkt och den låter mer än kortet, inget coil-whine (än, ta i trä). Otroligt litet och lätt kort, tyvärr rätt "plastig" plast på fläktkåpan och back-platen, men jag kör mATX-chassi så ingen nackdel för mig. Körde ett varv i Unigine Superposition och fick lite siffror. EVGA 970 SSC fick 2212 poäng, avg fps på 19, 74 grader i öppet chassi. Gigabyte 2060 fick 4536 poäng, avg fps på 34 och blev 72 grader varmt samtidigt som det lät klart mindre. Inte en fördubbling men en rejäl uppgradering så långt, ska man klocka kalaset vill man nog ha en fetare kylare men de kostar just mer än de smakar imo.

Av chloe

@fue: Jag beställde precis ett sånt kort, tror det blir helt ok med tanke på att 1070 reas ut för samma pris och att "bättre" 2060's inte fabriksklockas så pass mycket bättre att det motiverar de extra hundralappar de kostar. Uppgraderar också från ett 970 så ser fram emot att kunna köpa en 1440p-skärm längre fram.

Av chloe

@Hulle: Nvidia har gjort om sina kylare, vill du ha en fläkt som blåser ut luften ur chassit (men som låter mer) kolla på Asus GeForce RTX 2060 Turbo .Många partnerkort har tagit bort några kontakter för att få ner priset, t.ex så försvinner ofta usb-c kontakten på de billigare korten.

Av chloe

Gjorde samma sak men hade ingen fungerande dator att stoppa in det i så det står fortfarande oöppnat här hemma. Var har du hittat 2060 för under 4 lakan?

Av chloe

Jag skulle tveklöst ta ett 1080 för 3500 om jag kunde. Den enda anledning jag kan se att välja ett 2060 i detta fall är om du tänkt ha kortet ett par år och kanske vill undvika att nvidia gör något med nästa generation kort som turing kan dra nytta av med pascal inte får stöd för. Precis som de nyss gjorde med gsync-grejen där 9xx-serien inte får stöd för gsync på freesync-skärmar, OM något sådant händer i framtiden så kanske 2060 är lite mer framtidssäkert, men det är ju ett väldigt stort om.

Av chloe

Ny B450-bräda för ett micro-ATX chassi

Då min dator pajat tänkte jag köpa en ryzen 5:a som ska uppgraderas när AMD släpper sina 7nm's grejer nästa år. Valet står mellan MSI B450I GAMING PLUS AC - ITX för 1450 pix, och MSI B450M Mortar - mATX för 1190:-. Det står mellan dessa för att Gamers Nexus sa att det är de man bör titta på och jag orkar inte bråka, jämföra och tramsa mer än nödvändigt.

Min fråga: Är värt att betala mer och välja bort de extra finesser, portar (USB type C, fler pci-e, en extra M2-slot, 2 minneslottar) mm, som Mortar-kortet har för att få den bättre vrm:en som ITX-kortet har? Jag är inte det minsta sugen på överklockning, men jag vill inte behöva en köpa en ny bräda när ryzen 3000-serien kommer heller. Vet inte riktigt hur jag ska tänka då klockan är sent och jag vill ha något som även kommer fungera nästa sommar, utan att ge avkall på för mycket bonus.

ITX
mATX

Av chloe

Du har redan en bra dator så förvänta dig inga mirakel. Om du kommer se en förbättring eller inte beror på vad du tänkt göra/spela, BF 5 kommer nog få sig några FPS till med de nya grejerna, medan Darkest Dungeon inte kommer få det. "Det beror på" har ju blivit en klyscha vid det här laget men det finns ju inget annat svar att ge.