Inlägg

Inlägg som Systemerror har skrivit i forumet
Av Systemerror

Tja!
Det sägs ju att datorn ska klocka upp och ned sig vid olika behov, stämmer detta verkligen? Min ligger på samma mhz hela tiden, den tycks aldrig ändra sig för att spara batteri eller för att höja mhz. Är detta något som görs helt utan att man kan se det? Ändrar sig aldrig enligt HWinfo

Av Systemerror
Skrivet av hasenfrasen:

Din hastighet mot routern är helt normal, den är inte bättre än så. Kör du med Tomato eller dd-wrt firmware kan du komma upp i lite till genom överklockning. Bitsum Technologies Wiki - WRT54G

T.ex. ett DIR-655 klarar av 100/100 mellan WAN-LAN, men det står ju i den klistrade tråden "vilken router är det som gäller".

Kör med dd-wrt, trodde aldrig det skulle falla bort så mycket med kabel alltså.

Av Systemerror

Prestandan från Linksys wrt54gl

Hej!

Har nyligen flyttat och fått tillgång en 100/100 lina och behöver fördela internetet till ett par olika datorer.
Har haft Linksys wrt54gl i nästan två år, har aldrig krånglat och alltid klarat av jobbet utan ett endaste error. När jag kopplade in routern så blev jag väldigt besviken, routern är inte ens i närheten av att leverera det den ska.

Får följande resultat:

Trådlös via routern:
14,5/17,5mbit/s

Kabel via routern:
30/30mbit/s

Kabel direkt från uttaget:
85/80mbit/s

Att det inte funkar så bra trådlöst räknade jag med, men inte att det skulle vara såhär dåligt. Med kabel så lyckas jag bara uppnå 30/30 vilket jag tycker är ett skämt, borde det inte funka bättre?

Vad tycker ni, borde jag verkligen nöja mig med routerns prestation? Vad finns det för alternativ, bättre att slänga ihop en gammal burk och köra router via den istället om man vill ha bra koll och bra prestanda?

Av Systemerror

Jag köpte 3820TG för att jag ville ha en dator som var väldigt portabel men också hade lite kraft som räcker ett bra tag.

Jag tycker inte att 13,3 är för litet för vardags saker som surf,musik och film. Man vänjer sig efter ett tag och jag tycker att det funkar riktigt bra nu efter några veckor. Visst är det kanske skönare med en större skärm, men jag tycker verkligen inte det behövs. 13,3 funkar jätte bra för min del, glad att jag inte köpte större. Man kan ju alltid köpa en 22" eller något och koppla upp emot när man är hemma.

Av Systemerror

Någon som har koll på hur varm datorn borde vara när man spelar upp 1080p via hdmi?

Min ligger runt 42c i idle och närmare 60 vid filmuppspelning (1080p) Är inte det ganska mycket, eller får man räkna med det på en laptop? Tänkte testa lite spel osv senare ikväll för att se hur mycket den verkligen klarar av och hur värmen ser ut.

Har I5-450M versionen med radeon hd5650, sprillans ny.

Av Systemerror
Skrivet av Huddit:

Nja, beror ju på exakt hur du ska använda den. De valde ju en core 2 duo, då priset skulle bli för högt, och skulle behöva skippa den diskreta grafiken.

Men vet inte mycket om programmering. I spel är det ju jobbigt med sämre prestanda då det laggar/hackar, men i program är det ju oftast bara någon sekund extra väntan. Ska inte förespråka för mycket, för då kommer någon unge in och whinar om att det inte är prisvärt och ska dra upp arton exempel...

Du får kvalité och design. Aluminium chassi, chip som styr batteriladdningen, bra skärm (för laptop), unik kylning och design, bästa styrplattan med multi touch, batteriindikator, lite mer högupplöst, OS X osv. Bra andrahandsvärde, haha.

Ska du ha ren prestanda, finns det självklart bättre plast laptops från de flesta märken med likadana specs och utseenden. Hehe. Flame war.. Nädå.

Skulle prestandan göra att det laggade i de programmen du använder, så köp en starkare laptop än Macbook Pron. puss

Jo mac är verkligen kvalité rätt igenom. Eftersom jag kommer att programmera och utveckla en hel del till win så valde jag dock att köra med en pc maskin denna gång.

Efter mycket om och men så fick det bli en Acer ur TimelineX serien, en 3820TG.

Av Systemerror
Skrivet av Huddit:

Jag hade köpt Macbook Pro om du bara ska göra normala saker på den. För mig är OS X mycket effektivare att arbeta med.

Det är ju de att jag ska programmera en hel del samt att använda datorn till mulitmedia.
Hade lätt valt MBP om det hade vart en I5 eller I3a i, med lite bättre grafik. Känns inte så prisvärt om man jämför prestandan/pris med en pc i dagsläget.

Av Systemerror
Skrivet av thereal_twisted:

Är timelineX helt uteslutet? Där får du ju utan tvekan mest prestanda, och grym batteritid. Jag tycker som sagt att ul30jt är lite väl dyr.

Har googlat endel på den nya asus x42 och det verkar väldigt lovande, den har nvidia optimus, dvs den kan stänga av nvidia gpu helt och använda det inbyggda bara, och även ngn slags nerklockning av cpu när det inte behövs mkt prestanda. Ska tydligen landa runt 8h batteritid, skulle tveklöst köra på den Enda nackdelen är väl då att deb väger 2,2kg, men kan tycka att man kan leva med det ist för en mkt dyrare ul30jt som har mkt sämre prestanda(om timelineX är utesluten dvs, för dom väger ju lätt)

Kostar ju dessutom endast 8500:-. Siba har den, dock inte i lager enl. prisjakt men du kan ju isf gå in och klämma och känna på den osv.

Nja vet inte riktigt om jag vågar köpa timelinex efter allt man hört om acer, detta är visserligen en modell i den högre prisklassen så det kanske inte är så farligt ändå. 1 års garanti emot asus 2 år.
Asus x42 tycker jag verkar väldigt intressant om nu batteritiden klarar sig runt 8 timmar, verkar ju vara ganska så mycket prestanda i 14" storlek.
Frågan är ju om man inte skulle chansat på acern då kanske, men det känns ju inte helt bra måste jag säga.
Får nog vänta på att asus x42 kommer ut, så får jag helt enkelt åka och känna på dom lite. Acern har väl inte riktigt det där sköna tangentbordet kan jag tänka mig, ser ut som om det är ganska stor skillnad på bilderna iallafall.

Av Systemerror
Skrivet av RobinCC:

Jag har bara bra erfarenhet av acer, har haft både bärbar och platt skärm av acer.

Sitter på en Acer aspire 3000 nu, tror den är mellan 4-5 år gammal. Har aldrig krånglat heller, har börjat ge sig nu sista året med trackpaden osv. Syrran min har dock bara haft problem med acer, med flera månader av reparationer och dåligt bemötande.

Vad tror ni, är det asusen för 10k som gäller eller? Tycker det är lite dyrt egentligen, men spelar ingen större roll. Frågan är om jag kan få något liknande/bättre till billigare pris?

Av Systemerror

Hur står sig LENOVO THINKPAD serierna till det jag ska använda datorn till? Verkar ju vara grymt tåliga och ha en jädrans kvalité?

Av Systemerror

Hej!

Någon som har någon info om Asus X42JV batteritid?

Av Systemerror
Skrivet av thereal_twisted:

Jag skulle avråda dig från macen i detta läget, den är lite handikappad från början med sin redan föråldrade hårdvara. Vad gäller kvalité/driftsäkerhet så är det Hp och acer som har haft ganska mycket problem. Asus minst(mindre än apple), ja läs själv http://www.sweclockers.com/nyhet/10145-asus-bast-hp-samst-i-k...

Den nya asus x42 kanske kanske också kan vara ett alternativ? Asus X42JV-VX022V - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Annars är ju ul30jt en utmärkt maskin

Tack så mycket för informationen om kvalitén där, riktigt bra. Det lutar allt mer och mer åt att det blir en windowsmaskin iallafall, har ju möjligheten att köra *nix om det nu skulle bli aktuellt.
Frågan är om Asus ul30jt är värd sina 10k, är ju inte allt för stor skillnad mellan den och föregångaren ul30vt.
asus x42 har jag inte hört något alls om, ska leta reda på lite omdömen och reviews för att få lite mera kött på benen. den veckar dock inte vara lika portabel som ul30jt, men har ju lite större skärm och bättre cpu. Tack för tipset!

Av Systemerror
Skrivet av slackr:

Då jag nyligen var i samma tankar som dig kan jag väl fortsätta dela med mig av mina högst personliga resultat.

Asusen har i5 ULV processor, som inte alls presterar som de "vanliga" i5orna trots turbo och asus egna oc. Den känns dock ganska stabilt och välbyggt, det enda minsuet är väl touchpaden, men den fungerar ändå ok.

Acern har helt klart sjukt nice specs till ett ruggigt bra pris, men skärmen flexar multum om man petar på den och tangentbordet var något av det svampigaste jag varit med om, tangenterna ligger liksom bara och flyter i luften och svajar lite varstans.

För min egen del gick Acern bort på byggkvalité och det stora 9cellsbatteriet (se tråden om den). Asusen föll tillslut på att det helt enkelt knappt skiljer något mellan den och ul30vt (då i de få benchmarks jag hittade var i5um inte värst mycket snabbare än c2d ulv'en och 310m är tydligen rebrandat 210m med något ökad klock) medan priset är ett jättekliv.

Macbooken som jag sedan köpte då, ja den är inte heller fläckfri, väldigt snarlik sin föregångare, dock med en hyfsat uppdaterad grafikkrets (baserad på 325m men med delat minne). Tangentbordet är det bättre av de tre, dock inte i klass med t.ex. Lenovo Thinkpad eller för den delen min referens logitech ultrax flat. Trackpaden och det otroligt stabila (och snygga) skalet avgjorde mitt besult, den är snabb nog till vad jag ska ha den till, arbete på resande fot och ett par matcher sc2 när jag är hemifrån (lirade t.ex. ett par games på hotellets wlan på affärsresa, epic!).

Som enda dator hade jag personligen nog köpt något annat, kanske 15" mbpn eller något liknande från dell/sony/hp, men som väldigt portabel arbets och underhållningsmaskin är 13"aren klockren och inte "helt sjukt dyr".

Jag får tacka så hjärtligt för att du delar med dig av dina tankegångar! Vet inte alls hur jag ska göra än så länge, utan får nog fundera på det under någon vecka och se om jag kommer fram till något bra beslut. Väldigt svårt när jag ska ha laptop som den enda datorn. Kommer dock aldrig ha plats med både stationär och laptop i en studentkorridor på 20kvm.

Av Systemerror
Skrivet av abflex:

Det kan dock vara så att de använder eloxerat alminium då blir det lätt smetigt. Men försök kolla på en i en butik.

Ska se om jag kan titta på den!
Hittade en acer nu med. Egenskaper för Acer Aspire TimelineX 3820TG-5454G64n (LX.PXZ02.004)
bättre cpu och grafikkort till ett lägre pris. Svårt det där med kvalité bara, känns tvivelaktigt med det när det gäller både acer och asus egentligen. Känns som om man bara chansar när man ska köpa något nu mera ^^

Av Systemerror
Skrivet av abflex:

Här är ett test av notebook-modellerna av i-serien. Det är skillnad mellan i3 och i5 men det är ett rejält hopp till C2D:an som sitter i fruktdatorn.

Angående Asus notebook så kan jag inte säga mycket, jag vet foök som har ägt dem utan att klaga men jag har aldrig haft någon själv. Men visst får du riktigt mycket hårdvara för pengarna.

Ja det känns ganska så prisvärt med Asusen faktiskt. Den klarar väl av mina behov utan några större problem. Har dock hört att det fastnar en jäkla massa fingeravtryck osv på materialet dom använder, tvivlar på att det är riktigt aluminium.

Av Systemerror
Skrivet av abflex:

Det beror ju helt och hållet på vad du ska göra. Personligen så känner jag ingen speciell skillnad på W7 och OS X angående respons/rapphet.

Det är inte heller så att applikationerna på något magiskt sätt är mindre krävande på OS X. Valet av OS är mycket mer än smaksak än ett val av praktisk betydelse (så länge du inte måste ha kompabilitet med något specifikt).

Det är sant. Jag behöver ju verkligen inte köra osx för att jag behöver det. Har väl fått intrycket att osx helt enkelt har funkat bättre än windows. Men nu har jag ingen som helst erfarenhet utav win7 så jag ska nog inte säga för mycket.
Vaio känns ganska så intressant också, men är väl ganska så stor skillnad mellan i3 och i5?

Vad tycker du om asusen? Dom är väl rätt så populära och brukar hålla riktigt bra?

Av Systemerror
Skrivet av abflex:

Hur har du tänkt att spela upp film på din TV med Mac Book:en? Den har, som du kanske vet, bara displayport men det finns ju adaptrar till det. Jag kan även själv säga att tre år för en bärbar dator är väldigt lång tid och batteriet kommer att lägga av minst en gång och då blir det ofta ganska jättedyrt om mn har en Mac Book.

Du kan ju kolla på Dells datorer som de säljer till studentpriser eller så väljer du en apple som du också får studentpris på. Jag skulle dock själv inte med din budget välja en apple då du får mycket klenare hårdvare och det är segt att sitta på det om tre år.

Angående vilken plattform din skola använder så beror det på universitet men om du ska studera IT så är det ganska säkert att det är någon *nix (oftast Linux).

Det finns ju som sagt adapter så man kan koppla via hdmi, det tänkte jag använda.
Jo tre år är mycket för en bärbar, helt klart. Frågan är om en pc verkligen är bättre efter 3 år även om man har bättre hårdvara. Beror ju helt på vad os/applikationer kräver av datorn. Där ligger väl osx före win7 iallafall?

På något sätt så känns det enklare att köra windows, då vet man att allt med programmering/program kommer att funka osv. Trots det så känns en mac mer som kvalité osv. Jätte svårt detta.

Av Systemerror
Skrivet av Penguin:

Att köra bootcamp på en Mac är inga problem. Då är den som en helt valig laptop. Det är helt enkelt bara en dual-boot med ett annat namn

Jo det är klart, men man får ju betala ganska mycket för mac/osx om man jämför med en vanlig pc med win7. Antar att macbooken är värd pengarna, men jag är väldigt osäker när det gäller programmeringen.

Av Systemerror

Portabel studentlaptop

Hejsan!

Jag skall efter sommaren påbörja en utbildning på högskola och behöver en laptop som ska vara vid min sida under dessa utmanande år.
Datorn kommer att vara den enda i hushållet och ska hålla i tre år till nästa byte. På grund utav detta så betalar jag gärna mera för att få en bra kvalité och livslängd.
Det är viktigt att datorn är portabel men ändå klarar av mina basbehov utan några som helst problem.
Jag har tänkt mig en lätt och portabel laptop, 13" runt max 2kg med ett kraftigt batteri som man enkelt kan ta med till föreläsningar och sitta i soffan med.

Jag ska använda datorn till följande basuppgifter:

Skolarbeten, ink en del programmering C#,java etc samt presentationer i ex powerpoint
Surfa som vanligt/reserch
Musik
Spela upp full-hd film till 42" tv
(något spel kan bli aktuellt, men inte alls någon hög prioritet på detta)

Min budget är ganska så rörlig, kan tänka mig lägga runt 10-12000.

Jag har två alternativ som jag tycker är intressanta:

Asus UL30JT: Asus UL30JT-RX008V - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Macbook pro: Apple MacBook Pro - 2,4GHz DC 4GB 250GB DVD±RW 13" - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Jag har en del erfarenhet från Mac sen tidigare, ha haft en Imac i hemmet. Är dock väldigt orolig för hur det är att programmera på dom?
Antar att högskolorna använder sig utav speciella kompilatorer som bara funkar på pc. Kommer också hålla på en del med företagsekonomi/bokföring,
samma sak där skolan använder antagligen spcs som inte finns till Mac.
Är det någon ide att tänka på Mac när jag antagligen kommer sitta över bootcamp en hel del för att kunna göra skoluppgifter?
Det känns som om Macen har största chans till att "överleva" dessa tre år med osx och dess fördelar, eller?

Jag är öppen för andra förslag och ideér, tar gärna del utav vad ni tror är det smartaste köpet för min del!