Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster

Haha såg den bilden på reddit häromdan men trodde det var fanart. Vad fan är motivering att konsollerna ska få mer innehåll?

Av Kogster
Skrivet av Bulltazar:

Vart har du fått det ifrån, det ärTvärt om, den ska ha en av marknadens bästa 5-tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar).
Ska vara en av marknadens bästa mobil, om inte den bästa vid släpp.

Klart det blir ett skydd över uttagen då den är vattentät samt dammtät

"Upplösningen ger en pixeltäthet på 441 punkter per tum vilket absolut kan jämföras med Apples retina-skärmar hos Iphone som ligger på 326 punkter per tum."

"Inte bara är de bland de första med en extremt högupplöst skärm (1 920 x 1 080 bildpunkter, en full 1 080p HD-skärm) utan de lägger sig även prestandamässigt i topp och fyller dessutom telefonen med alla funktioner du kan komma på – och slår in hela paketet i ett vattentätt skal. Så skapar man en flaggskeppstelefon!"

http://www.idg.se/2.1085/1.493728/sony-xperia-z--toppbetyg-ti...
http://www.swedroid.se/allt-om-sonys-nya-toppmodell-xperia-z-...

Jag har läst om mobilen sen ryktena börja o det verkar vara en 9.5 poängare, jag ser inga klara brister.

Har topp prestanda med en topp skärm,är vatten och dammtät, ett bra batteri,mycket bra kamera, inget plastigt skal som tex Galaxy III har, alla behövliga uttag osv osv.

Va, då har vi inte tittat på samma mobiler, jag använder och har använt Xperia S (deras förra flaggskepp) i över ett år o den har absolut inte en dålig betraktnings vinkel, o den har 720p,inte fullhd som Xperia Z har, skärpan och klarheten i min Xperia S skärm är i toppklass, finns inte många mobiler som tar den, har jämfört med ett flertal andra mobiler,dock inte dom senaste Samsung och LG mobilerna.

Punkttäthet relaterar inte direkt till betrakningsvinkel. Xperia Z ska tydligen ha en avsevärt sämre skärm enligt denna posten http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2108274

Av Kogster

Är du för tillfället ansluten till routern men kommer inte ihåg lösenordet eller det finns en router ni inte lyckas ansluta till?

Av Kogster
Skrivet av Grönis:

kolla Logitech de har ju en uppsjö högtalare till bra pris men kanske inte så många 2.0 system

Skrivet av Fönstrputtsaren:

Logitech gör ren skit när man jämför med riktiga högtalare

Ja är ute efter nåt lite riktigare, Logitech känns väldigt gamer/fjortis aktigt vad gäller högtalare imo.

Skrivet av Wh1sp:

M-Audio BX5 skulle jag antagligen välja med den budgeten.

Ser ju intressant ut, hur står de sig mot de jag länkade och vad har de för anslutningar?

Skrivet av Fönstrputtsaren:

Dynavoice D-amp + Dynavoice Magic S-4 EX kostar 1295kr med rabatt. Inte hört dom själv men brukar vara ett populärt alternativ i den prisklassen

Verkar intressant men vill gärna ha personlig erfarenhet

Av Kogster

Köpråd 2.0 högtalare (budget upp till ca 15-1600)

Är ute efter ett par 2.0 högtalare för runt tusen spänn och smärtgränsen går på runt 1600. Kan väldigt lite om högtalare men är jävligt trött på det konstanta hummandet från mina nuvarande deltaco högtalare. Skulle ju vara fantastiskt om de kunde matcha ljudkvalitén i mina Sennheiser PC360 men förstår om det inte går med min budget.

Har tittat lite på:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=166671
eller
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=839000

men är som sagt inte kunnig vad gäller högtalare.

Någon med något bra tipps eller förslag?

Tack på förhand.

Av Kogster
Skrivet av rektor:

Nej tack, inga crystalizers som modiferar ljudet för att förstärka basen och maskera artifakt eller nåt.

Jag ser hellre bit-perfect playback och bättre DSP och bättre DAC.

+1

Varför envisas så många med att mer bas skulle vara bättre?

Kan en DAC vara bitperfekt?

Av Kogster
Skrivet av Bejje:

Kul om den blir upphettad och sprängs i tusen bitar

Äh bara kortslut batteriet lite och du kan spränga de flesta moderna mobiler

Vore roligt med lite nya material. En lackad kopparmobil tycker jag skulle vara skitsnyggt eller varför inte Duraluminium om man vill ha det svart.

Av Kogster
Skrivet av kabex:

Från fulla specen: "100 MB/month for 2 years of mobile broadband from Verizon Wireless (LTE model). Carrier terms and conditions apply."

Ska man tolka det som att det ingår i priset?

Den har ju det.

Missat det i deras flashiga bilder men en artikel bekräftar att det finns en (antagligen dyrare) version med LTE modem. Blir ganska sugen på denna laptopen nu alltså...

Av Kogster

Tycker det märks på honom att han oftast får betalt för att recensera det han recenserar men att just nvidia skulle vara en favorit har jag itne tänkt på.

Av Kogster

Tycker att en dator vars operativsystem mer eller mindre är en webbläsare naturligtvis skulle haft ett inbyggt 3G/4G modem.

Av Kogster

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Desktop_DDR_M...

Ser definitivt ut som ddr 3 imo.

Kylfläkten på nordbryggan är ju inte direkt vanlig som den ser ut där så jag tror på antingen typ en demo produkt eller från en OEM dator vilket fall som borde du få svar på dina frågor om du startar ett system med det moderkortet i.

Av Kogster
Skrivet av anon4992:

Hmmm..eftersom jag är mer intresserad av gunpowder än stål så verkar det som att Shogun 2 - Fall of the Samurai är det jag ska ha då?
Eller finns det gunpowder i "vanilla" Shogun 2 också?

Annars finns det väldigt många mods till de äldre spelen däribland både en sagan om ringen värld och Warhammer värld till Medieval 2 som är väldigt bra framför allt det senare av vad jag hört.

Av Kogster

Tillverkares garanti gäller i regel bara för första köpare så vare sig kylaren är utbytt eller inte så hade du inte haft den garantin. Att säljararen ljugit om kortets skick är ju en helt annan femma men det tror jag de andra i tråden kan bättre.

Av Kogster

Först och främst så kopplas fläktar vanligtvis till antingen moderkortet eller en separat fläktkontroller så att fläktarnas hastighet kan varieras i förhållande till systemets temperatur. Inte direkt till nätagget.

Har svårt att föreställa mig ett system som behöver 3st 200mm fläktar. 200mm fläktar är oftast inte lönt då de tenderar att låta lite mer. Om du inte känner ett direkt behov temperatur eller ljudnivå så köp inte nya för bövelen. Fläktar är såpass billiga att man lätt lurar i sig att man behöver en till utan någon egentlig verklighets förankring.

Vad är det för komponenter och chassi? har väldigt svårt att tro att dessa fläktar skulle göra någon större nytta.

Av Kogster
Skrivet av Artikeln:

Istället för att avleda värme med värmeledningsrör har kylflänsarna kontakt med en ångkammare, som i praktiken kan ses som en stor tillplattad kylfläns.

Borde väl vara värmeledningsrör där?

Av Kogster
Av Kogster
Skrivet av TAG9217:

Vad händer om man köper spelet till flera olika konton, från samma IP, med samma kontokort och dessa konton senare loggar in från olika IPn? Dvs. köpa det åt andra.

Digital Deluxe kostar för tillfället 369kr inkl. moms där jag bor, och 699kr i Sverige. Detta är Origin-priser, dvs. ingen tredje part.

Tror koder måste aktiveras från "där" de köptes men att när de väl är aktiverade till ett konto kan användas vart än man är. Får man fråga vart du är?

Av Kogster

Patent trollning är dåligt även om det är mot Apple. Tycker inte det ska uppmuntras någonsin och att man ska ändra patentlagar osv så att man inte bara kan köra ett program som spottar ut bokstavskombinationer registrerar alla inte redan registrerade som varumärken och sen stämmer alla som försöker vara kreativaa någonsion.

Av Kogster

Finns ju faktiskt en held del routrar som kan agera filservrar så så himla långt ut och cyckla var inte TS.

Av Kogster
Skrivet av Lindgren92:

Är det någon skillnad på fysiska Collectors edition och den digitala Deluxe edition utgåvan? Har läst igenom och jämfört dem och det verkar inte vara någon skillnad men vill dubbel kolla med någon.

Verkar som Collectors edition innehåller ett av stadsteman-a och Digital deluxe innehåller alla tre