Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux
Skrivet av jocke92:

Hade nog hellre sett en overlay som man kan plocka fram. Vet inte när jag tittar på skrivbordet. Och har man många skärmar är det jobbigt att minimera alla fönster, eller rättare sagt återställa dem så som man hade dem.

Testa att använda fancy zones, en del av Microsoft power toys: väldigt bra för många skärmar, stora skärmar och så vidare.

Av goralux
Skrivet av Ryzer:

Tycker du på riktigt att AMD är något föredöme när det gäller prissättning?
Lika illa vilken tillverkare du än tittar på, Intel kanske är marginellt bättre just nu(?)

A770 16gb är en riktigt bra deal tycker jag... Synd att det har rebar kravet. A750 har även ett rätt bra pris.

Av goralux
Skrivet av Ryzer:

1080p medium?

Nu överdriver du, vill påstå att detta kort klarar i 99 av 100 spel ultra på 1080p med hög fps.

1080ti är bra mycket sämre och det har inga problem att driva nyare spel i medium-high i 1440p.

Även om det är 8 vs 11GB vram.

Så vi talar cyberpunk, Calisto protocol, dead space, rdr 2? En aning dramatisk var jag. Men... Folk borde ha högre standard på det hela.

Som andra nämnt vid 2000-2500kr kanske det går att svälja men ser ut att bli runt 4000.
Edit:
Ha i åtanke att a770 16gb är runt 4000.

Av goralux

"kör på medium settings, vrid ned det funkar fint." Hör det hela tiden nu. Låter nästan som en misshandlad fruga som kommer på ursäkter för makens handlingar.
Ett nytt kort maj, 2023 skall inte klara av bara 1080p medium.

Av goralux
Skrivet av Ryzer:

Fast det är inte sant. Polarna har 4070ti och maxar Hogwart på 1440p.
Sen om det presterar runt 2080ti så är det ett riktigt bra kort för 1080p.

Jag har ett 1080ti och även det presterar väldigt bra i 1080p, spelar själv på 1440p.

En aningen förvirrad här: Någon som har ett 2023 1440/-4Kish grafikort.. Med 12gb så spelar i Hogwart maxat? Vad har det att göra alls med 1080p?

Din ribba för vad som är väldigt bra är väldigt låg. "Väldigt bra" är ultra med +90frames i det senaste, mest krävande spelet. Ett sprillans nytt kort 25.05.2023... Och tadaa.. Nytt kort 2023 och det kräver medium settings med framedrops. Res i tiden till 2016, och fråga "Vid 2023... Så kommer ni kunna köpa ett grafikort som kan driva 1080p medium settings." Låter det spännande? Skulle de ha flippat ut?

https://www.youtube.com/watch?v=Rh7kFgHe21k&t=802s

Är som alltid en bra video från dem.

Av goralux
Skrivet av Ryzer:

Vilka spel behöver mer än 8GB vram i 1080p native?
Om det är 1 av 1000 så är chansen minimal att du just skulle råka ut för det, då får man väl sänka någon inställning lite. Men jag är genuint intresserad då man hör detta ofta, men inga bevis lyfts.

Resident Evil 4, sen så finns det en upsjö med spel som Hogwarts där du kan "Fixa det" genom att dra ned inställningarna. Ditt ordval var "top tier". Om det är top tier så kör man 1080p i ultra settings och +80 fps i en majoritet av spelen... Eller bättre så klart. Sålde mitt 2070 super till en kompis och det är top tier 1080P år 2023.

Av goralux
Skrivet av Ryzer:

Beror väl på, kortet kommer väl presentera väldigt bra i 1080p, så om man spelar i denna upplösning så kommer det vara väldigt bra. Top tier 1080p kort skulle jag vilja påstå.

Nja, med tanke på att det släppts titlar redan, och flera är runt hörnet samt utvecklare som säger att det behövs mer än 8gb även för 1080p... Ett nytt kort med bara 8gb är inte top tier

Av goralux

Nyfiken på hur det här kortet kommer se ut jämfört med arc.

Av goralux

Jag sitter rätt nära datorn så en 24" skärm känns rätt stort för mig: Så när jag går över till 4K så blir det nog en 27" skärm. Blir nog först om ett år men det finns inte så mycket kommande FALD, äkta HDR skärmar+HDMI 2.1... Så även om ett år så blir den här skärmen troligtvis mitt val. Förhoppningsvis hinner de finslipa lite mer på drivisarna oxå.

Av goralux

Jag såg på LGs sida att de har DTS HP:X för hörlursuttaget men förutom det så har jag inte hittat någon mer information: Har en äldre Sony förstärkare som jag hoppas att jag kan dra ut livslängden på lite längre.

Av goralux

Nyfiken på optical ut som skärmen har, vilka ljudformat som stöds?

Av goralux
Skrivet av Cyberz:

Rätt fet prislapp som allt annat.
PC gaming har blivit överklass underhållning.

Nja, allt är fortfarande lite struligt prismässigt, men i princip kan du plocka upp en lämplig, gammal Dell kontorsdator, slänga in en billig begagnad GPU och ha en stadig PC för 1080P gaming. Om man nöjer sig med 1080P så är PC gaming billigt smidigt och bra.

Av goralux

Displayport borde kunna hinka över Dolby Atmos.. Nu är det ju bara HDMI som funkar på PC.

Av goralux

Det verkar som det bara är jag och några jag känner som har haft problem! Kört med Corsair hel, eller delmodulära mest.

Av goralux

@ggustavsson: Wow, läser om och inser att jag egentligen snackar om 4 pins, utan 8 pins som du säger. Gammalt vokabulär som jag använt bara utan att tänka på det. Det verkar som att många inte har det problemet, trots att jag och en del jag känner har haft det.

Av goralux

@Tip Top: Aha! Jag tänkte mer på standardkablarna som kommer med nätagg.

Av goralux

4pin ström till moderkortet: Kabeln är aldrig lång nog.

Hej! Mitt nätagg dog förra veckan och köpte nytt. Ett Corsair semi-modulärt agg, i vanlig ordning så märkte jag att strömkabeln till moderkortet var för kort, så la dit förlängningen. Frågade runt bland folk jag känner, och ingen säger att deras kabel var lång nog, förlängning som gällde. För mig med mitt gamla agg, och mitt nya agg.

Finns det någon tillverkare som gör någorlunda långa kablar? Någon som i huvudtaget får kabeln att räcka? Kanske mini-ITX? Det är ju inte som att det är särskilt jobbigt att skarva men det är i regel inte så att det är nära att räcka, även för en fuldragning. Någon som har en idé om varför dessa kablar är så korta när det tydligen inte räcker till i väldigt många byggen.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av goralux

@Fulci: Nja.. Saken är den att de lurar som jag hittar med utbytbar kabel är alla av modelen bättre från företag som Shure och Sennheiser så inte som att man måste välja bottenskrap för att ha utbytbar kabel.

Och visst vore det enkelt att vara "försiktig" med lurarna men det i sig har ju lite med sina personliga egenskaper att göra.

Som en annan poäng så är ljudet från Bluetooth hörlurar inte något vidare: Har förvisso inte testat top-segmentet men när man räknar in batteri faktorn så känns trådlösa rullar inte som en bra grej för mig i alla fall.

Av goralux

Bra att andra håller med. Blev bara att tänka på det när jag nyss köpt ny kabel till mina lurar. Köper du ett par bra lurar med utbytbar sladd så kommer de säker leverera i... 25-30 år. Så utöver hela ens liv behöver du kanske 3 hörlurar om de har utbytbar kabel.

Utan detta? Över hela ens liv? mmmmmhmh... Jag skulle säga kanske säga 30 par. Varje par kostar minst 150 euro per par om man köper någorlunda bra grejer. Köper ni ett par med utbytbar sladd så är det.. I princip. Du är klar. Det är fixat för resten av livet. Ok.. Kanske du vill köpa ett par nya lurar var 30 år.. Men hur många såna har du?

Av goralux

För alla som vill köpa nya hörlurar.

Så vill jag bara säga detta: Köp ett par hörlurar som har en utbytbar, löstagbar kabel. Tack vare detta så har jag haft samma hörlurar i tio år... Och lär fortsätta ha dem än längre. Kanske jag köper nya muffar i något skede men ljudet är hur bra som helst även med tio år gamla lurar. Skulle inte förvåna mig om dessa lurar levererar i tio år till.

Mängden pengar jag hade sparat om jag skaffat löstagbar kabel lurar för 25 år sen är multum. Med utbytbar kabel så är dina hörlurar nästan odödliga. Så även fast mina Shure hörlurar var dyra, så under en tio års period hade jag annars säkert haft 3-5 hörlurar (Glömmer hörlurarna i bland, och rusar ut ur rummet med dem på, vilket blir lite stress för kabel/anslutningar.).

Så, förrutom alla möjliga datapunkter och så när det kommer till hörlurar så är en utbytbar kabel i princip ett måste. Även fast du är en fattig student så är det valet ett jäkligt bra val. De hörlurar som har denna anslutning är i regel model super nice. Köp ett riktigt bra par lurar, och byt ut kabeln var 3-5 år.

Kabeln och kontakten är vad som kommer orsaka glappande och problem. När kabelbyte är ett val så är det bara att köra på.