Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

För alla som vill köpa nya hörlurar.

Så vill jag bara säga detta: Köp ett par hörlurar som har en utbytbar, löstagbar kabel. Tack vare detta så har jag haft samma hörlurar i tio år... Och lär fortsätta ha dem än längre. Kanske jag köper nya muffar i något skede men ljudet är hur bra som helst även med tio år gamla lurar. Skulle inte förvåna mig om dessa lurar levererar i tio år till.

Mängden pengar jag hade sparat om jag skaffat löstagbar kabel lurar för 25 år sen är multum. Med utbytbar kabel så är dina hörlurar nästan odödliga. Så även fast mina Shure hörlurar var dyra, så under en tio års period hade jag annars säkert haft 3-5 hörlurar (Glömmer hörlurarna i bland, och rusar ut ur rummet med dem på, vilket blir lite stress för kabel/anslutningar.).

Så, förrutom alla möjliga datapunkter och så när det kommer till hörlurar så är en utbytbar kabel i princip ett måste. Även fast du är en fattig student så är det valet ett jäkligt bra val. De hörlurar som har denna anslutning är i regel model super nice. Köp ett riktigt bra par lurar, och byt ut kabeln var 3-5 år.

Kabeln och kontakten är vad som kommer orsaka glappande och problem. När kabelbyte är ett val så är det bara att köra på.

Av goralux
Skrivet av HazZarD:

dom vet ju att dom flesta viker sig ioch med att det är skamligt ifall vänner och bekanta skulle veta att man är en porrfixerad galning. Man ska ju bara skita i sånt men tyvärr lär rätt många bara betala för att vilja slippa skämmas.

Fast det är klart man har ju heller ingen garanti att dom tar bort info om det dom sparat om dig ifall man betalar en gång, gör man det så spelar man dom bara rakt i händerna o visar att man är rädd, sen kommer det att man ska betala en gång till visst och igen och igen....

De flesta? Nja... Är det inte en öppen hemlighet att 99.4% av män ser på porr i någon utsträckning. Att outa någon för att se på porr är väl extremt tamt nuförtiden. Kanske jag som har konstigt perspektiv men känns bara lustigt om någon på jobbet skulle komma och säga. "Jag fick ett mail! Bertil ser på porr!".. Jag skulle börja skratta.

Det skall vara något seriöst vridet eller barnporr för att man ska behöva skämmas för det nuförtiden känns det som..

Av goralux

Black Ops 1 var ju det CoD med bäst story/karaktärer... Så varför man väljer just Black ops till att ta bort single player kampanjen är skumt. Nä, blir BF5 för mig.

Av goralux

För mig är paint ett program som finns på alla datorer på jobbet, datorer som man i regel inte kan installera något på. Så felmeddelande eller något annat som händer? Print screen-paint, paste, spara och maila till IT:

Av goralux

Vidden av konspirationen som skulle ligga bakom att folk inte ser skillnad mellan 30-+60 är.. Extrem. Så vilka behöver hålla käften om det? Låt oss säga att ett spel släpps och folk klagar på FPS? Vad gör du? Släpper en "patch" som fixar det, men som gör inget eftersom folks FPS uppfattning är ett hjärnspöke.

Så de har lyckats att få anställda på AMD/NVIDIA, alla deras partners, ASUS, Gigabyte... I slutändan måste det vara hundratusen plus personer som är medvetna om "sanningen" men inte säger ett knyst?

Ingen ingenjör hoppar av från NVIDIA för att högljutt säga att FPS är ett nonsens? -

Av goralux
Skrivet av Ozzed:

Så du menar att man skulle uppleva saker som mindre "smooth" bara för att man själv påverkar det?

Visst kan det bli ett visst "input lag" om det är allt för låg frekvens men 30fps get max input lag på 33,3 milisekunder. Det är långt över de allra flestas reaktionstid så jag ser fortfarande inte att det skulle finnas vetenskapligt bevisbara orsaker.

Väldigt väldigt enkelt för dig att förstå. Lägg upp en gaming pc i samma rum som en tv och en konsol. Kör samma titlar, på samma ställe, specifikt mer händelsrika saker. Om du inte ser skillnad på 30 vs 60 i den här direkta jämförelsen så är det något som är fel på dig. Kan vara att folk är "nöjda" med 30 men när de ser en jämförelse direkt så förändras deras åsikt snabbt.

Av goralux

För mig så var gången jag körde Dragon Age 1 på datorn, och sen gick till vardagsrummet där tjejen körde det på PS3. Det såg så jäkla ryckigt ut i jämförelse. Typ ospelbart. Men visste hon det? Nä, men i jämförelse så var det ju en massiv skillnad.

Så svaret på det hela är ju lätt: Det finns många som inte "frågar efter" eller ens vet vad FPS är, men om du sätter dem vid en 60-120FPS pc och sen direkt efter det sätter sig och kör samma spel på konsol så då märker de det.

Ingen klagade förr i tiden på att tv var så lågupplöst: Men klicka på Analog på tvns fjärra nu och se hur folk tolerar det.

Av goralux

Fick upp agget genom att använda de "lösningsmedelsgnuggnings" teknikerna typ som han här gör:
https://www.youtube.com/watch?v=a00esZ3B-aQ

Så eftersom agget är på ett säkert ställe så funderar jag bara på att låta det köra på öppet! Har hittat en gammal chipset fläns som jag funderar på att lägga på den för skojs skull! Borde funka med det! Får återkomma lite senare och se hur det gått.

Av goralux
Skrivet av Anhjo:

Köp en kraftigare universaladapter på 70-90w för nån hunka, borra inga hål..

Och det är bara watt som varierar på dessa agg, liksom inget annat?

Av goralux

Det ska vara på 65W bara så är inte mycket att hänga i gran där!

Jag skall gå igenom mina skrothögar imorgon och se om jag hittar ett kraftigare agg! Men kan inte dessa agg ha fel spänning/ström för min eeebox?

Lifooz! Borra hål? Känns lite lurigt, men googlar på lite videos om hur man öppnar upp laptop agg! Eftersom datorn sitter på samma ställe kanska jag bara kan ta bort det övre skalet och låta den sitta så. Skall hitta ett skrotagg imorgon och öva att öppna upp på det.

Av goralux

Kyla ett.. Laptopnätagg

Hej!

Fick diverse problem med min gamla EEebox som står och kör på som musikdator, och efter mycket pillande så lurade jag på nätagget... Det var rätt hett. Testade att låta systemet vila, och lämnade sen nätagget på en kopparplatta och sen ett tunt glaskärl med vatten på agget...

Började köra med systemet igen och alla problem har försvunnit.... Men är ju lite lustig lösning, har någon några bättre lösningar för det hela?

Av goralux

Känns kanske som ett lamt förslag, men vissa skärmar är inte jättebra på att säga vilket input de kör ifrån, så att bläddra igenom inputsen, för att se att skärmen inte är inställd på analog/hdmi vore bra att kolla upp.

Av goralux

ÅÅåååååh, jag blir så sugen att skaffa det här. Älskar att de slopat 5.25, och hundra andra saker med chassit! Enda som stoppar mig är att jag har ett XL-ATX moderkort nu, men hmmmh... Det börjar ju bli lite gammalt, kanske läge att köpa nytt. Självjustiferingscirkeln har dragits igång.

Av goralux

När jag först såg chassit, bara några bilder och så... Tyckte jag det såg rätt häftigt ut, utseendemässigt. Men vad det erbjuder? Lite mycket vattenkylningsmöjligheter som ett M-atx chassi, i ett "ultratower". År 2014.

Oveclock3d, TTL
http://www.youtube.com/watch?v=xGR1doubGqk&list=UU_SN80_V2Gym...

Lång review, och i princip samma slutsats. Om det kostade 1200 kronor så skulle någon kanske köpa det, och modda, fixa och ha sig så att chassit är.. Lika bra som ett fulltower i den prisklassen skall vara utan 1500kr moddning

Av goralux

En annan sak att tänka på är att köra min modell. Hivade ut hårdiskburen helt och hållet. Du har har plats i 5.25" platserna för två ssds. Sen går frontfläkten och sidofläkten rakt in utan förhinder. 84-73 grader är inte särskilt varmt för grafik under load. Maxtempen på de flesta grafikort är 100-104C.

Men är inget fel på HAF X, testa med det, fast tvivlar på att det kommer kunna pressa ned tempsen till en fantastisk grad, fast det beror kanske på ditt nuvarande chassi.

Av goralux
Skrivet av skog1s:

Så fin fronten hade varit med en slot in/slim läsare.

Än bättre, en helt slät, ren front. Spel och program köper man online, och windows installerar man med USB

Av goralux

Alla ATX-chassin, och moderkort jag sett kan ta ett dualslot grafik, och ljudkort med en del luft mellan. Ljudkortet behöver ju inte x16 eller så.

Angående HAF X, så är det ju ett solitt chassi, har ett själv. Om man gillar utseendet är det ett fint val. Inte däremot om man ska fara på LAN.

Av goralux

Crossfire kabeln har jag alltid sett some lite cyber och kul, men kan hitta på annat för att piffa upp i burken. Sålänge tekniken; Och... Och, det funkar bra med PCI-2.0 är jag nöjd. Kräver det PCI 3 blir jag lite butter.

Av goralux
Skrivet av dagbro:

Här är en snabbt ihopsvängd kundvagn som bör kunna matcha PS4 rätt bra. AMD har ingen octocore på PC-marknaden som är klockad så lågt som PS4 är, så den fick en 3.3GHz hexacore bulldozer istället (jag kan dock inte AMD så har ingen aning om hur den står sig klock-för-klock mot Jaguar-kretsen i PS4). Grafiken ska om jag förstått allt rätt vara ungefär jämförbar med GTX 760 så det blev ett sådant grafikkort. 8GB DDR3 1600MHz, 500GB HDD och ett 400W nätagg, inga konstigheter där. Prislappen landar på lite över 5000 kr, och det är såklart ett rent konsumentpris utan några mängd- eller paketrabatter alls.

Allt detta är i princip genomförbart innan de nya konsolerna ens har släppts. Om bara ett par år är PS4 och XBONE redan föråldrade, medan den generationens billigare steamboxar (som kanske även då kostar kring 5000 kr) antagligen kommer ha dragit iväg rejält i prestanda.

Nog om det. Huvudnumret är nog att det ska vara enklare att bli PC-spelare. Dessa maskiner är inte riktade till oss som mer än gärna bygger egna system och redan kan allt om tv-kablage och dylikt.

Mja, med fraktfritt och allt ligger det över 5k. Och då i ett core1000 som på intet vis ligger nära ett xbox1 eller ps4 i formfactor. Samt i den ihoplockningen så lägger du en stockylare på något för vardagsrummet? Sen är minnet du har i ditt paket långsammare; inte GDDR5. Du hittade det absolut billigaste moderkortet, samt saknas controller, runt 800kr.

Samt saknas optisk enhet helt, och moderkortet har inget wifi, eller bluetooth.

Finns säkert mer punkter jag kan hitta, men sammanfattningen är enkel: Samma formfactor, samma ljudnivå, samma prestandanivå, samma utseende, samma features, och någorlunda samma prisnivå är inte något man kan uppnå på pc på en "naturlig" nivå.

Av goralux
Skrivet av dagbro:

De måste ju egentligen inte mer än matcha prestandan hos de nya konsolerna, så det behöver inte bli så dyrt.

Antagligen kommer flera tredjepartstillverkare haka på rätt snabbt (om det nu inte t.om. blir de som tillverkar de "officiella" boxarna, ala Nexus-programmet för Android) i och med att SteamOS blir gratis, så du får nog välja precis hur mycket du vill betala.

Men att matcha prestandan, i ett pc baserat system som kostar 4000kronor? Eller ens 5000? "Så mycket man vill betala" låter bra, men det man säger då är. "Det är en gamingpc." Okej. Bra, det finns redan. Folk har dem i vardagsrummet. Eller har dragit hdmi till vardagsrummet.

För att konkurrera på "konsolmarknaden" måste man matcha konsolprestandan, liggandes någorlunda nära konsolpriset. Jag är ingen konsolhejare, jag kör en del ps3, men är i hjärtat pcgamer, men sanningen är att bygga en PC som matchar PS4 kommer kosta bra mycket mer än 4000 kronor.

Om man går till AMD däremot, och säger. "Tja, jag har tänkt beställa en miljon enheter." så kan man jobba lite med priset, samma med andra leverantörer. Sen som sony gjort, kan man till och med sälja själva systemet till förlust eftersom spel, psn försäljningen är det som drar in den verkliga vinsten.