Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

Jag vet att det finns sådana lister i båtillbehörsbutiker; så har de någon sådan i din närhet så är det värt ett försök. Annars så är det som andra sagt olika hantverksbutiker. De kallas ju allt möjligt kantlist, skyddslist o.s.v Jag vet att biltema har någon, men den är typ vit eller beige.

Av goralux
Skrivet av murklor:

Varför skulle det vara svårt? 1x140mm insug i botten, 1x120mm HDD insug i botten (140mm i sidan gör nog inte mycket), 3x120mm insug i toppen. 1x140mm utblås där bak. Med 1x140mm+4x120mm så borde du ju få rätt bra positivt tryck tycker man?

Men jag håller med om man vill ha nya fläktar till 800D - vilket är varför chassit för 1400kr helt plötsligt blir värt det!!! Släng på 3x Gentle Typhoon och en Kaze Master Pro fan controller och du kommer fortfarande ligga runt 2000kr - mindre än full priset. Runt priset för ett HAF X och mindre än FT02.

Nu förvirrar du insug, med "insug". Det finns en insugsfläkt till lådan som tar in frisk luft från utsidan det är allt. Den portionen av frisk luft delas sedan dels till kanalen som går över hårdiskarna och genom kanalen bakom moderkortsplåten; och andra delen in till moderkortsplåten där det behövs som mest. Så i princip talar vi om mindre än en 140 mms insug till grafikorten, chipset, cpu och minnen.

Om man låter fläktarna i toppen blåsa nedåt som du säger så ja, då bör man få positivt tryck; så det skulle kunna fungera; jag har ej sett någon göra just den lösningen; om den fungerar bra så skulle jag kanske kunna revisera min åsikt. Men att konstruera en låda med insug i toppen är lite termodynamiskt skumt; och jag tvivlar på att det var konstruktörens avsikt.

Mitt intryck av konstruktörens avsikt är "Låt oss bygga en vattenkylningslåda soom är tyst och har luftflöde nog för minnen, chipset; och sen en jävla massa rum för all vattenkylning." Nu med den senaste rean så har priset gått ned; så Corsair kan konkurrera på den fronten, men för ett luftkylt system så känns det ändå som att man börjar sitt bygge i uppförsbacke jämfört med konkurrenterna.

Jag måste hålla med om att lådan i övrigt har ruskigt bra kvalite; i overclock3d testet så dreglar recensenten hela tiden över olika aspekter över lådan; det finns mycket att gilla. Men det som han kom fram till, och jag håller med om är att det är en låda för vattenkylare. För mig så verkar luft över grafiken vara det viktigaste med en låda nu; med en gigantisk luftkylare på processorn så tenderar processorn att klara sig även med klent flöde; medans grafikortens begränsade små fläktar och kylare behöver all draghjälp de kan få: Något jag ej ser med Corsair.

HAF X, som har ungefär likvärdigt pris med Corsair-rea priset (fläkt"skatt" iinkluderad) så kommer med en stor fläkt med en shroud som blåser rakt över grafikorten. Sedan, om man lägger in en valfri fläkt bakom hårdiskburen så har man en till fläkt som blåser rakt över grafiken... Samt deras korthållare, där man kan lägga till en.. Till fläkt att blåsa över grafiken.

Fortress 2; är dyrare än Corsair det är sant. Men då är lådan i aliminium och man får ett start luftflöde som går utifrån lådan rakt på grafikorten, och det massiva positiva trycket luftkyler allt övrigt utan problem. Till skillnad från Corsair som ej har en enda fläkt som driver luft direkt över grafiken.

Jag älskar utseendet, kabeldragningen och känslan av kvalite i en Corsair låda; om de släpper en 900D som kommer utrustad med väl tilltaget insug så kommer jag troligtvis vara på plats och villig att lägga 4000 för det hela.

Av goralux

Det finns olika tester givetvis; såsom Overclock3D :: Review :: Corsair Obsidian 800D :: Introduction Det verkar som att värmeuppbyggnaden som sker byggs upp över tid.

Det jag frågar mig är om det är rimligt att köpa ett dyrt chassi, och det första man måste göra är köpa 4 fläktar, samt en H50; och fortfarande är man ej med i samma division som en billigare låda.

Alla bra luftkylda lådor jag känner till använder positivt tryck; och hur mycket man vill vrida och vända på det så har jag svårt att förstå hur man skall uppnå det i en Corsair låda. Folk försöker däremot, jag har sett 800d luftkylninglådor där man dragit rör/slang från omvänd toppfläkt ner i lådan för att blåsa över grafikorten.

Som jag sagt tidigare så ser lådan riktigt sexig ut, och när jag först såg bilderna av den så var jag ivrig på att skaffa lådan själv. Men, eftersom det ej finns positivt tryck, och inget stadigt luftflöde over grafikorten så blir corsair en omöjlighet.

Hur som helst så är jag glad att priset sjunker; men det man måste minnas är att det ej är korrekt att prisjämföra en Corsair med en HAF X eller en Fortress; de två lådorna kommer färdiga att användas, medans med corsair så är fläktköp för runt 500 kronor ett måste.

Av goralux

Den enkla frågan och svaret är väl varför det är en stor rabatt? Kan det vara för att varje vettig review över lådan säger: "Främst tänkt för vattenkylning". Och de tester som jag hittat visar att försök att köra luftkylning i standardutförande leder till löjligt höga temperaturer?

Corsair lådorna ser sexiga ut, och har ett par riktigt bra prylar inuti; men att köpa ett dyrt chassi, för att sen byta ut de fläktar som kommer mer, och installera full fläktuppsättning, och sen ha kylningen som motsvarar en 600 kronors låda? Hmm.. Binda sig vid en förhållandevis dyr processorkylare som blir slagen av de bättre luftkylarna?

Jag vill inte låta hatisk; men jag är lite... Förvirrad över anledningen till att folk skaffar en låda avsedd för vattenkylning för att luftkyla. Ja Corsair säger att den är till för båda; och de reviewers som copy-pastar press releases gör det samma.

Chassin som ligger under Corsair i prisklass, har fläktar som blåser rakt på grafikorten; färsk luft utifrån... Antingen med sidodörr, underifrån med inverterat moderkort, eller fläkt i fronten och sedan fläkt bakom hårdiskburen. Jag antar att det är utmaningen i det hela som lockar folk.

Av goralux

Det enda jag kan tänka mig att göra det vanliga hårdiskunderhållet.. Sen kan man ju ändra klusterstorleken till vad som är lämpligt för din användning när man formaterar disken; beroende på hur stora filer som används när du använder datorn.

Det är det enda jag känner till; tror inte det finns så många fler trollkonster (Raid då ). Hå hå! Om det ändå bara fanns magiska, supersnabba, tysta diskar som ej utvecklar någon egentlig värme; vilken dröm! Eller... är det en dröm?

Av goralux

Komplett.se - Intel® X25-V SSD 40GB 2,5"

Oops vad hände där Ha ha.

Jag kan inte hålla mig från att ta det igen: När du väl har installerat vista och alla programmen så kommer du troligtvis inte göra det extra arbetet av att ominstallera för en ny SSD enhet om en månad. Du får helt enkelt koppla på charmen med frugan: Take one for the team!

Av goralux

Min melodi har alltid varit så stora fläktar som möjligt så jag kan ha så låga varvtal som möjligt Finns ju än större än 120mm, men det luriga med dem är att de oftast inte kommer med någon form av dammfilter

Av goralux

Såga! Såga! Mängden hål du behöver för att få luft igenom gör det allt för jobbigt. Försök att låna en hålsåg, annars så finns det 114mm hålsågar för runt 350 kronor. Bra för att slänga in hål i allt som man vill lägga en extra 120mms fläktar i.

Av goralux
Skrivet av Fakzi:

Planen är att sätta 2 fläktar med dammfilter i botten för att blåsa in luft, samt 2 fläktar i taket för att blåsa ut varmtluften i chassit. Tror du att jag kommer behöva en fläkt i plexiglaset också?

Aha Nä det borde nog räcka; tror jag. Men borde du ha två utsug i toppen? Det skulle vara bra om någon riktig "expert" skulle uttala sig men problemet kan väl vara att med två 5870's liggande relativt nära varandra så vill den färska luften bara fara rakt ut om du får "jämt" luftryck. Du har väl redan en utsug där back, samt hjälper väl aggregatet till att dra ut luft?

Jag skulle inte oroa mig något däremot; med två nere, och två uppe så kan man säkert variera hur man vill med en billig fancontroller. En annan "vinkel" som kanske skulle kunna göra att man undviker en massa sågande:

Du har väl 3 80mms fläktar som är till för att dra luft över hårdiskarna? Om man lägger in fläktar där; och sen försöker fästa fast en 120mms som blåser från hårdiskburen in mot lådan så borde man kunna få en rätt bra luftström som susar på rakt mellan grafikorten. Om du kikar på Sweclockers Haf X review så ser du ju hur de har donat med den lådan

Av goralux

En liten fråga bara: Du planerar väl att lägga in någon form av fläkthål i fönstret väl? Jag har själv en chieftec låda och något jag har märkt är att den är jätteduktig på att suga luft över hårdiskarna; men inte mycket mer än det.

Jag har till och med byggt en budget ful-shroud för att blåsa luften från min ena 92mm fläkt rakt mellan grafikorten.

EDIT: Eller kanske bara dra hål i botten av lådan och smeta dit en fläkt eller två med dammfilter och lite disco-LEDs Om du vill låta fönstret vara i fred.

Av goralux

Mitt råd skulle vara att pensionera den gamle hårdisken och skaffa en SSD; och helt enkelt köra en ren installation på den. Det finns riktigt billiga 30GBs SSDs.. Och en ren installation på en ny SSD enhet kommer få dig att tro att någon brutit sig in under natten och bytt ut din dator till värsta monstret.

Andra har tipsat om hur man åtgärdar MBR så det går jag inte så mycket in på.. Vanligtvis så brukar jag bara starta med rescue cd och köra FIXMBR för att fixa detta.

How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows

Har ju en hjälpsida som du kan ha användning för om du inte vill köra ren installation på ssd. (Som jag rekommenderar )

Av goralux

Fortress 02 och aktiv DP till DVI

Hej; jag sitter än och suktar efter vilket chassi jag ska välja. Jag har fastnat lite för Silverstone Fortress 2; men men som jag är lite fundersam på är om de relativt stora Displayport to DVI adaptrarna får plats när man har topp locket på så att säga.

Om något har en Fortress och kan berätta mer om utrymmet; eller än bättre själv använt just detta så skulle det vara bra att höra.

Av goralux

Oj oj; nu gör du mig nervös Rogue of Darkness.. Jag försöker fråga runt på alla andra möjliga forum; men det verkar som att inte så många har skaffat denna låda så ingen vet riktigt vad som finns bakom loggan; men från vad andra moddare skriver om andra Lian-Li lådor så skall det bara vara en "two way tape" på baksidan.

Jag hittade en burk bräklen bromsrengöring, och det verkar funka bra på dekaler och tejp; sprayen har ett tunt "sugrörs" munstycke som jag kanske kan tvinga in under och se om det funkar.

Jag tror nog att allt borde funka bra, men om det går snett och jag får en ful fläck längst ner på lådan... Vet någon om något bra man kan köpa för att täcka över det? Jag menar om det finns sidor i Sverige som säljer logor/dekaler som man kan täcka över ett eventuellt misstag med?

Av goralux

Jag vet inte om TS har löst sina problem; men det som är smidigast och snyggast enligt mig är:

SCYTHE KAMA BAY PLUS 5.25 BLACK
Scythe "Kama Bay PLUS" 120mm Fan for 5.25" System Cooling -Main2

Den är inte dyr, och allt är fixat och klart; och den har flera användingsoområden oxå.

Av goralux

Tack för alla tipsen! Jag har prövat att ta bort dekaler från andra lådor och gammalt skrot och lacknafta och t-röd verkar vara lite lurigt; funkar bra om jag på något vis kan omringa, eller sänka ner loggan i lösningen.

Har inte prövat hårtork än! Skall försöka hitta en dekal som påminner om lian-lis och göra ett försök.

Av goralux

Ja, det ser ut som att det är en dekal som är fastlimmad på något vis; det vore orimligt att gå längre än det tycker man. När jag väl får chassit så kanske jag kan prova varmvatten med lite t-röd.

Är lite paranoid över att att skada en sprillans ny, (och dyr låda); så jag skall se om jag kan hitta något skrot som har liknande dekaler på och se om jag kan få loss dem utan att lämna märken o.s.v.

Av goralux

Bortagning av Logotyp/Dekal

Hej!

Jag skrapar ihop pengar till mitt nya system, och chassit jag har fastnat för är:

Lian Li Industrial Co., Ltd.

Det som jag inte gillar med det chassit är den lilla logotypen där nere; hela lådan kommer se väldigt ren och fin ut eftersom jag inte kommer installera några enheter i fronten, så jag undrar om någon har några tips och tricks för detta, att ta bort dekalen.

Jag vill så klart inte skada finishen, så vilka lösningsmedel o.s.v vore bäst?