Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

Kikade nyss på Totalbiscuit, och blev verkligen att hålla med vad han sa. Det vill säga: Priset på enheterna. Om Valve kan få tillverkare/partners att tillverka en billig, men kraftfull enhet... Kanske Valve måste spela det långa spelet och sälja enheterna till förlust?

För om allt du visar upp är en 7000kronors pc, med linux.....

Av goralux

Om det sprakar i ljud fram även i ditt nya chassi, med ny kabel och header för moderkortet så kan det bra vara ljudkortet (på moderkortet) som har något strul. Dina hörlurar är alltså USB hörlurar som kör med sitt egna ljudkort?

Om du kör med USB lurar så tror jag det bara blir strul om du låter flera ljudenheter vara igång.

Av goralux

Tycker det är humor att folk blir så defensiva över det här:

1. PS4 kan stå vertikalt och horisontellt, för dem som vill ha det valet.
2. Xbox gör det inte. De har inte det valet.

Det är ett minus. Så lätt är det. Har själv en sån retro-tv bänk att den har breda LP-hållare där man kan lägga in en vertikal konsol om man vill. Inte för att jag tänkt köpa xbox, men ändå.

Av goralux

Du skulle behöva ge lite mer specs och information om ditt system. Det jag kan säga är att sedan windows 7 har inte Windows gillat att köra audio på mer än ett output. Det vill säga, om headphone är valt kör den ut på det. Vill du spela till högtalare kopplat bak på datorn måste du switcha till det. Fixa i ljudinställningaringa för ditt ljud (Troligtvis realtec). Så du får switcha mellan headphones och speakers på det viset.

Av goralux

Det viktiga med ett PSU är vem som faktiskt tillverkat det. (OEM). Tidigare Corsair har varit gjorda av Seasonic, som har varit betrodda psu tillverkare sedan tidernas begynnelse.

Den nya serien tillverkas av Chicony, somliga säger att de är skit, andra säger att de är fina fisken. Till skillnad från Seasonic eller Flextronics så har jag varken själv, eller någon jag känner erfarenheter från Chicony... Så innan det finns reviews, och att 'folk' fått en känsla för Chicony så är det svårt att säga buu eller bää.

Av goralux

Är inte så att jag blir super taggad över att skaffa det här chassit, men är kul att In-Win fixar fram ett chassi som jag faktiskt tycker är lite kul. Inte riktigt min stil och så, men om några reviewers får in chassit, hivar in hårdvara och det verkar ok, så skulle jag bli lite sugen nästan.

Av goralux

Tror att många av de som drar "Grafiken är inte så viktig" inte riktigt insett vad bättre hårdvara. Som exempel så körde jag igenom Silent dogs på pc nyss, (Höga inställningar). Jag kunde se andra fordon 200-300 meter bort. De poppade inte in från ingenstans från 50 meters håll.

Den kraftigare hårdvaran klarar att ha en stad full med människor med olika utseenden, olika sätt att gå på, fixande med mobilen, röka osv.. Osv.. Det är inte bara en fråga om att se snyggt ut.

Av goralux
Skrivet av Gamers:

Helt fel, långt ifrån allt finns inte streamat. Finns ju vi som föredrar nåt som kallas kvalitet, du vet typ 1:1 BD-isos med 1080p, 7.2DTS MA osv. Vi är ett utdöende släkte men lik förbaskat finsmakare som ver vad som gäller. Streamat är uteslutande skräpkvalitet med i bästa fall skräpigt dolby digital ljud som knappt påminner om originalets men som duger OM man sitter på surfplatta, mobil men absout inte på en 42"+ HD apparat med 1080p upplösning eller bätter och än sämre med riktig ljudanläggning för jobbet.
Hellre ser jag serien idag än 1 månad senare i taskigt streamat utförande på betaltjänst som tar hutlöst betalt för det som netflix och sina kolleger.
Enda sätter att få bukt är att man säljer BD-isos i 1:1 man får göra vad man vill med för minst 100kr lägre pris än vad lägstapris i butik är eller 300kr/månad med obegränsad tillgång och användning av film och seriers senqaste avsnitt som visas i USA samma vecka.
Idag finns inget argument som håller vad gäller storlekar på filer i området 40GB+ utan man får planera oavsett.
Sen ser jag fram emot att man för rättvisans skull även gör Moln/Dropbox skyldiga att betala samma avgift då enda skillnaden är att det är offsite men samma syfte så då skall samma avgift(+moms om det är utomlands) gälla och givetis tiull sämsta omräkningstaxa SEK-USD whatever.

Lycka till att hitta vettig kvalitet i streamat tjänst för inget säger att vi accepterar det, vissa är bara lata och nöjer sig med det när dom inte kan hitta bättre men fanns 1:1 skulle 99% välja det, resterande 1% vet ändå inte vad som är bäst och kan då heller ej räknas som seriösa.
Ännu mer lycka till att hitta smala serier snabbt efter att dom sänds på annat sätt än att själv ha dom på HDD.
Jag har inget behov av att kopiera det jag har på en BD-skiva då det ändå är 1:1 kvalitet och spelaren ger inget ljud ifrån sig vilket var ett krietrium vid köp att den inte skulle vara nåt billigt trams som väsnas så där faller det argumentet som en fura.

Givetvis köper man INTE sina HDD här hemma med dumavgifter till a-kassan för artister som inte kan leva på sitt verk pga att det inte är bra nog att kunnan fungera som enda källa till inkomst.

Tror du lever i någon sorts privat-bubbla. Ja, kan vara att streaming-tjänsten bara erbjuder 720p med grundläggande dolby. Men vet du men som kan dra igång det? Min flickvän. Min farsa. Alla kan switcha igenom och välja att köra. Även fast man är mer tekniskt begåvad så är behändighet en stor sak.

När du säger "vissa" så snackar du om 98% av befolkningen. Om jag kan se en ny serie i 720p genom att klicka och köra.. Så gör jag (och cirkus 98%) av befolkningen det än jaga reda på superkvalite.

Den enda anledningen till att jag blir att tanka ned massa är att folk vill ha säsonger som inte är ute här (Vilket bör försvinna) alternativt inte släppts här. Så länge säsongs och andra artificiella gränser försvinner så ger man dolkstöten till piratkopiering.

För den stora massan är piratkopiering döende, och ju mer smarta affärsmodeller som används desto mer dör det.

Av goralux

För mig känns det bara sunt och rätt. Visst. Om staten kan avlyssna alla kommunikationer som medborgarna göra. Anhålla medborgare i 2 veckor utan att deklarera orsak. Göra fullständiga kroppsvisiteringar (Dvs, intern kontroll) utan sakliga skäl... Och så vidare, och så vidare. Visst. Den långa listan över ingrepp kan ge staten några promille bättre chans att stoppa ett terrorangrepp.

Samma sak känner jag med android och skadlig kod.

Av goralux

Gaming-mus med batteri är för mig totalt oförenligt. Om man kör rent single player och casual kan jag kanske förstå det. Men på ett infall för en bunt år sedan köpte jag ett logitech mus+keyb pack. Det var trådlöst men insåg inte ens det i mitt impulsande. Så mitt under en raid, började det .. Jävlas och blinka. Ut genom fönstret for det.

Per definition är en trådlös mus inte en gamingmus som jag ser det.

Av goralux

Det här är så enastående efterblivet, och även.. anakronistiskt. Vet du vad folk gör nu? Viaplay, Netflix, HBO. Samt diverse andra on-demand tjänster. Det som lockar folk till piratvärlden är ofta när efterblivna rättighetsprylar stryper den lagliga streamingen till 2 säsonger när det släppts 5 säsonger i USA. Om de skulle erbjuda "jämställd" sänding så skulle det minska piratandet än mer.

Det är mer behändigt att betala den mindre summan för on-demand och bara välja i menyer och köra.

De som inte bara kör on-demand? Riktigt fattiga jävlar, eller främst studenter. Folk som ej har pengar att köpa boxar, on-demand videotjänster, eller dyra, old-skool tv kanalpaket.

Piratkopiering är i princip utdöende när det gäller många fält. Så att börja mjölka mer pengar nu är bara efterblivet.

Av goralux

Om ljudnivå är något du är seriöst är orolig över, fundera 90% på komponenterna, cpu-kylare, och 4% på eventuell fancontroller. Sen efter det fundera på chassits ljuddämpning. I ditt bygge är det säkerligen GPUs som pressar upp ljudnivån sålänge din processorkylare är ok.

Dämpning kan sänka ljudnivån i viss mån, men ett bättre luftflöde kan hjälpa GPUs att spinna flälktarna långsammare. Om du satsar på nytt grafikort (Håller med, SLI och crossfire är i praktiken fortfarande bullshit.) så skaffa ett kort med triple-slot kylare. Du kan antingen köra prestanda, eller klocka ned lite och låta den fetare kylaren spinna på långsammare.

Av goralux

HAF serien, Phantom, raven och fortress. Arc även.

Återigen tycker jag det är komiskt med folk som börjar rekommendera define chassin. Har inget emot dem, har ett själv. Men i benchmarks mot andra chassin så ligger define långt ned på listan. Bra airflow betyder att man placeras bra i cpu-gpu temps mot andra chassin.

Av goralux
Skrivet av scoorch:

Värsta fall finns det speciellt skum du kan spruta över spolarna för att tysta dom.

Det är inte skum du talar om, utan vax som läggs över spolarna. Det kommer redan från fabrik men man kan lägga till mer. Om man rätt mikrofon så kommer man märka att alla nätagg låter en hel del, bara det att vissa nätagg råkar hoppa in en hörbar frekvens. En aning mer vax kan åtgärda det.

Det är något TS kan fundera på, men minns att nätagg behåller laddning efter urkoppling, och att försiktighet och research är extra viktigt med den här delen.

Av goralux

Säger som jag alltid säger i dessa trådar. Grafiken. Thats it. Game set and match. Någorlunda ok chassifläktar för lite ljud, och är man petig kan man få ned dem lite med controller. En Dh-14 kyler processorn tyst... Så det som skapar ljud är grafiken.

Om vattenkylning ej är en möjlighet så är triple-slot kylare på grafiken ett givet kort för hjälpa tystnad, enklast med fabriks men kan köpas skilt. Ihop med det så är ett stadigt luftflöde något som hjälper grafikens ettriga fläktar att hålla sig lugnare.

Av goralux
Skrivet av martinforest:

Som att fråga varför det är lågt ljud när du lyssnar på musik och aldrig använda volymknappen!
Bra jobbat!

Grafikkortet är ju bara 20% av oljudet. Det mesta kommer ju ifrån chassifläktarna och PSU-fläkten!

Jag körde mitt system i 3 veckor innan mina grafikort kom. Noctua DH-14, 850AX och GTS210 lågprofilsgrafik, endast ssd. Systemet var ljudlöst i ett HAF X chassi. När grafiken kom tilll? En helt annan femma.

Grafiken nuförtiden är lika komplicerad och värmegenererande som CPUn, men till skillnad från CPU området, där man kan hänga en gigantisk radiator rakt på använder de flesta kort en dualslot, eller triple slot för att få in en kylare.

Om dina chassifläktar och ditt PSU låter mer än din grafik (Nu talar jag om någon sorts load) så måste du köra något motsvarande till mitt gamla gts 210. Samt ha högljudda fläktar i systemet.

Av goralux

För filmtittande i vardagsrummet så är dämpat riktigt rätt. Precis som andra nämt så är komponenter däremot grunden i ens bygge för tystnad. För filmtitande och så vidare så är bra dämpat helt rätt. Men för ren prestanda? Mja.. mja. De dammfilter som filtrerar bäst skapar även mest motstånd för luftflöde, och stora fläktar rakt vid värmekällan är vad man vill ha för prestanda.

Själv, som nu; när jag gogglar och har mig så slår psu fläkten av, processorfläkten kan ej höras, och gpuna drar ned på lågvarv. Drar jag i gång ett spel däremot så blir det en annan femma.

Av goralux

Fractal Design Arc R2 har fönster. Så det chassit och rosa färg bör funka bra. Har du något skrotchassi någonstans så kan du ju öva på det, finns gott om tutorials och videos på youtube som hjälper till.

Av goralux

Eftersom jag lite fantiserar om att pensionera mitt gamla chieftec som filserverchassi så blev jag lite kåt av det här chassit. Och som ett rent filserverchassi verkar det... Ok. Men man får inte filter, fläktar, dämpning. Hotswap brackets. Ingen dörr förr att komma åt diskar, utan ploppa av fronten, etc.

Vet att FD överhypas få siten, men bara som exempel så får man ett Define xl r2 för 1000 kronor. En 4-in-3 för 500 kronor. Samt enslots 5,25bay kabinett 200kr.
Så nu sitter man med ett 13 disks chassi för 1700kr. Så verkligen hur många spränger 13 disks gränsen?
(Vill man splasha lite kan köpa en hotswap kabinett 4-3 för 1400 kronor. )

Sedan som prestandachassi så är det lite suspekt. Om man av någon bisarr anledning vill luftkyla så saknas totalt något som kan kallas luftflöde mot grafiken. Ja med deras suspekta stödpinne kan man hinka lite luft, men det finns ju inget bra suga in "ny" frisk luft i chassit.

Sedan som vattenkylningschassi... Man måste köpa speciella brackets för att ihuvudtaget få en chans att ens börja?

900D som har i princip identiskt pris. Nå, det kommer med 4 fläktar. 4 fläktar, cirka 600 kronor... Varför inte testa corsair out of the box, och fläktlösa lian-li? :D. I corsair så är det bara att hiva in radiatorer, utan extra tillbehör.. Fläktfilter. De flesta som köper så här dyra lådor och vattenkyler vill ha fönster, och målad insida......

Den är inte filserverig nog, den är ett skämt för luftkylning, och tveksam för vattenkylning.

Än mer! Det här är det dyraste chassit på marknaden! Du kan köpa Cosmos 2, 900D och använda det out of the box. Med det här chassit så måste man inhandla minst 4 fläktar. Så priset i praktiken är högst. Lägg till pris för vattenkylningsbrackets/hotswap... Dyrast.

Av goralux

Utan att veta vad du skall ha för komponenter är det rätt omöjligt att ge rekommendation. Jobbar du med begränsade utrymmes krav, tänk m-atx, m-itx moderkort. Det finns högpresterande små moderkort så att bygga en kraftfull gamingdator i ett litet paket är möjligt.

Två mini-itx baserade chassin. Gillar själv bitfenix modellen mer.
http://www.fractal-design.com/?view=product&category=2&prod=9...
http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/prodigy/