Inlägg

Inlägg som Maximerat har skrivit i forumet
Av Maximerat
Skrivet av TheBodyLotion:

Vad har ni köpt för accessoarer till era Switch? Själv köpte jag: Skärmskydd av märket amFilm

https://www.amazon.co.uk/Nintendo-Switch-Protector-amFilm-Tem...

Letar dock efter en bra resväska till den

Köpte denna där det ingick både väska och skärmskydd, kostade 250kr på Ellos. Mycket nöjd!
https://www.dustinhome.se/product/5011007888/switch-carrying-...

Av Maximerat
Skrivet av t3ddyyy:

Om jag lägger handen runt om den vänstra joy-conen och sedan lägger benen i kors och håller kontrollen bakom så får jag en hel del desync, men det verkar som det måste va båda sakerna samtidigt, har jag bara ett ben i vägen verkar de ej vara några större problem, är det värt att klassa som en kontroll med problem?

Edit: omjag spelar ett tag och kontrollen är helt still ett tag så verkar den kunna tappa kontakten tills jag rör lite på den, så har nog definitivt en med sync fel

Skickades från m.sweclockers.com

Om du upplever det som störande tycker jag du borde lämna in den. Speciellt om den kan tappa anslutningen när du har den stilla.

Av Maximerat
Skrivet av t3ddyyy:

spelade ca 1.5 timme igår, hände en gång att det tog ca 1 sek för gubben att vända på sig när jag bytte riktning jag sprang i, men det var det värsta jag märkte av. Provade att ha en joy-con i vardera hand och även båda ihopkopplade på kontrollen, får prova lägga benen emellan när jag kommer tillbaka från jobbet och se. när den har synk problem är det då att kontrollen blir helt oanvändbar eller är det små korta avbrott vi pratar om?

Har endast upplevt korta avbrott än så länge. Får se om det är värt att skicka in dom för det, kommer avvakta lite och se.

Skrivet av Segge:

Både och, Link har vid ett flertal tillfällen sprungit ut för klippor och in bland monster för mig, handlar om enstaka sekunder men nog så irriterande. Har hänt vid ett eller 2 tillfällen att vänster joycon helt tappat kontakten så jag behövt synka om den, men då stannar spelet så nästan bättre det. Gjorde igår lite djupare undersökning då jag har en Pro kontroll samt en 2-färgad joycon (det är min gråa som strular). I räckvidd så var båda joyconsen identiska men den gråa var i soffan känslig för hur den hålls samt om något kommer ivägen. Pro kontrollen hade nog funkat ute i garaget Och joysticken rörde sig MYCKET mjukare när jag testade gör en kalibrering. Har mest spelat med den senaste veckorna och joyconsens joystick kändes som leksaker i jämförelse.

Då får det bli ett köp av Pro-kontrollen. Joy-consen känns små i händerna plus att dom inte är helt att lita på i nuläget gällande anslutning.

Av Maximerat
Skrivet av t3ddyyy:

Är det någon som vet hur länge man bör spela innan man märker av om man fått en kontroll med sync problem eller ej?

Jag märkte det när jag spelade med Joy-consen isär i vardera hand. Endast den vänstra för mig som ibland tappar anslutningen när det kommer "kroppsmassa" mellan den och dockan. Så lek runt lite med kontrollerna och kolla.

Av Maximerat

Har fått en rulle nu!:)

Av Maximerat

Kolla in denna tråd: #12514279

Hade liknande problem och ändrade från PCIe 3 till 2. Funkade felfritt efter det!

Av Maximerat
Skrivet av kTeddy:

Tack för de upplysande svaren! Du har inte möjlighet att ge mig länken till videon @ youtube?

http://www.youtube.com/watch?v=aw6DxvVjblE

Av Maximerat

1. DVI dual gör så att du kan få ut 120hz, den hänger med skärmen.
2. Tror DVI dual är bästa alternativet, dock inte säker på detta.
3. Färgerna ser inte verklighetstrogna ut. Kommer med urusla inställningar från början, dock lyckades jag hitta en video på Youtube som visade hur man fick bättre. Skärmen duger till spel, men skulle inte satsa på den för att kolla på film med eller redigera.
4. Grafikkortet ska ha DVI dual utgång. Sen om du vill ha 3D med Nvidia 3D vision så måste du ta ett Nvidia Geforce grafikkort. AMD funkar inte.

Av Maximerat

19-22'' Köks-TV

Hej
Har tänkt att köpa en liten TV till köket att ha inkopplad till en antenn. Den får ligga mellan 1000 och 2000 kr. Den måste kunna ta emot digitala signaler. Någon som kan rekommendera en med skaplig bild och kvalitet?

Av Maximerat
Skrivet av oskar henningson:

tycker du jag borde gå ner till 650 w eller stanna på 750 w bara för att vara på den säkra sidan?

Om du inte tänkt överklocka eller köpa till lite mer krävande kort så räcker det med 650W, annars rekommenderar jag 750W. Ett 750W kan du kanske använda lite längre och slippa köpa upp dig när du ska uppgradera något.

Av Maximerat
Skrivet av oskar henningson:

hejsan!
jag är ganska ny här på forumet och skulle vilja att någon mer insatt kollade igenom vad jag har plockat ihop.
funderingar.
-kommer nätaggregat klara av sli i framtiden.
¨ -kommer moderkortet klara av två stycken gigabyte 670 i framtiden.
- är skärmen den bästa i prisklassen.(spelar mest)
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2214004/oskar

mvh/oskar

Nätaggregatet kommer iaf klara SLI med 670. Kör själv med ett 650W.

Av Maximerat

Du får det att låta som om det sker 50% av fallen att man slipper betala tillbaka. Det är väldigt sällan som detta sker.

Av Maximerat
Skrivet av saibot85:

Tack för svaren. jag känner mig helt trygg med affären. Har personnummer och adress och har redan fått en del av det jag ska betala för. men faktum kvarstår att hur noga jag än är med att kontrollera siffrorna kan ju även säljeren ha råkat ange fel nummer.

lösningen känns som den är att sätta in en liten del av summan först.

Skickades från m.sweclockers.com

Postförskott skulle kunna vara ett annat alternativ. Då får du ju i alla fall se på paketet innan du betalar. Tyvärr finns det personer som skiter i att deras uppgifter kommer ut då de kanske redan är skuldsatta och behöver fixa snabba pengar. Sen kan ju också identiteten blivit kapad.
Finns tjänster där köparen sätter in pengarna hos ett företag som låser dessa. När köparen mottagit varan konfirmerar han detta på sidan och företaget skickar pengarna till säljaren. Då har ju båda chans att kontrollera att allt stämmer.

Av Maximerat
Skrivet av Marcusk:

Om pengarna mottas i god tro och redan är förbrukade finns inget lagligt krav att de måste återbetalas såg jag nu, sökte lite mer information och märkte att mitt förra svar var dåligt formulerat, men det vad var jag läst tidigare när folk ställt sådana frågor.

Du är helt fel ute. Då skulle ju alla som fått pengar felaktigt på sitt konto kunna spendera dem på en gång och hävda god tro. Läs på lite innan du svarar!

Man har rätt att kräva tillbaka pengarna vid felaktig insättning. Om den som fått pengarna spenderat dessa blir den återbetalningsskyldig och kan till följd hamna hos inkasso.

Av Maximerat
Skrivet av kallepappskalle:

Tjena! Jo det är så att jag är väldigt fundersam om en sak. Jag kör med mitt 690 och vill alltid ligga 100 fps +, oavsett. men pågrund av dåliga drivrutiner så droppar jag under 100 fps i vissa situationer oavsett om jag kör på low settings. Men det konstiga är att så fort jag hamnar under 100 fps så känns det som om man lirade typ 30 fps, det blir alltså jätte laggigt. Därför provade jag sänka min hz till 60 på skärmen, eftersom andra lirar bf3 hur mjukt som helst med 60 hz/fps. MEN, när jag däremot sätter på 60 hz och min fps bara hamnar under 100, det räcker med 99 fps, så blir det som att lira 30 fps typ-.- fattar ingenting ? Jag har provat precis allt, 60 fps med vsync och 60 hz, och det känns hur laggigt som helst... Jag måste ligga på exakt 100 eller över 100 fps för att spelet ska flyta på, spelar alltså ingen roll vad för hz jag kör på skärmen. skit knepigt ?

Spana in denna tråd och se om det kan hjälpa: http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1114889-gigabyte...

Hade liknande problem, och allt lagg/låg fps försvann efter jag disablade PCIe 3.

Av Maximerat
Skrivet av bjornnilsson:

Byggde en dator åt en polare för ett par veckor sedan som uppvisar samma problem. prylarna köptes från Inet och det relevanta är att det är ett P8Z77-V (ej Pro) samt ett Gigabyte GTX 670 OC (den med tre fläktar på). Timmarna man har lagt ned på att sitta och feltesta olika konfigurationer får man aldrig tillbaka men skönt att veta att det är fler med ungefär samma problem.

Testade som Olmo83 föreslog att uppdatera firmware på GPU till F4 och dessutom BIOS på moderkort till den senaster (1205 i skrivande stund) men får fortfarande spontankrascher både i OS och vid spelande på burken när GEN3 används. Än så länge verkar (peppar, peppar..) den hålla sig stabil under GEN2. Det sjuka är dock att den verkar hålla sig stabil i GEN3 om man inte nyttjar den första PCI-expressplatsen (x16) utan den andra (x8).

Redan haft grejerna inne på en felsökning på Inet men deras tekniker lyckades inte återskapa felet. Skillnaden där är att trots att jag vet att de testade med ett 670 så är jag osäker på om det var exakt samma kort som i polarens burk. Funderar på om man ska tvinga dem till att byta moderkortkort och hoppas att det funkar med nästa eller om man bara ska sänka till GEN2 och hoppas på att det inte är hårdvarurelaterat så att det kan lösas genom framtida uppdateringar. Äran som hembyggare står ju på spel nu

Det värsta är ju om problemet beror på sällan förekommande fel på både GPU och moderkort som tillsammans orsakar krascherna för man hittar trots allt inte så fruktansvärt mycket snack om detta.

Fick din kompis betala felsökningen eller bjöd INET på det?

Av Maximerat

Hej
När jag fick hem min dator så märkte jag att FPSen i spel var väldigt låg och laggade ganska rejält ibland, även på de lägsta video settings. Kunde flyta på relativt bra ibland, men när jag jämförde resultat från liknande datorer så hade jag ca 50% av deras prestanda. Provade att ominstallera BIOS, drivrutiner etc men inget ville hjälpa. Dock så lyckades jag hitta en tråd här där andra rapporterat liknande problem. Denna: #12508528

Jag gick in i BIOS och disablade PCIe 3. Detta löste alla problem och allt flyter på fint nu. Dock känns det ju lite sisådär då det verkar som om man inte får full prestanda om man ska köra SLI. http://www.techpowerup.com/forums/sh...2&postcount=51
Vad kan man göra åt detta? Går det att reklamera?

Min dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1933215/2012-06-20

Av Maximerat
Skrivet av Ratatosk:

Mycket möjligt att problemen finns i hårdvaran, för många, då är det nog omöjligt att fixa via nya drivrutiner.
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?17588-Nvidia-s-answe...

edit Tycker att detta borde grävas djupare i, jag lade upp en tråd om detta i AMDs forum, tyvärr verkar intresset vara lågt, det är ingen med problem där som testat denna lösning än.

Då lär man ju kunna reklamera och få varan bytt till annan om de inte håller vad som lovats?

Av Maximerat

Hade också detta problem med låg fps och laggigt. Jävla tur att jag hittade denna tråd, annars hade jag varit tvungen att reklamera datorn. Vad påverkar det att sätta PCIe till gen 2 istället för 3? Kan man fortfarande köra SLI med den inställningen?

Av Maximerat

Lyckades lista ut vad felet var till slut! Höll nästan på att ge upp.
Hittade denna tråd: http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1114889-gigabyte...
Ändrade detta:
Advanced mode
Advanced-fliken
System agent nånting
NB PCIe configuration
Välj den slot du använder och sätt till Gen2
... och då kan jag spela på Ultra settings i 65-80 fps utan problem och lagg. Jävligt skönt!

Kan man reklamera detta fel och få det utbytt hos INET eller?