Inlägg

Inlägg som yargnitz har skrivit i forumet
Av yargnitz

Lätt att "trimma" bilarna genom att ändra konfigurationsfilerna för dem... Fast det kanske inte hör riktigt till saken här.

Av yargnitz

En del har tur :). Men du kommer antagligen att få lämna tillbaks, precis som killen som fick 300 Razormöss :).

Av yargnitz

Hoppas verkligen det kommer nya alternativ. Förövrigt är jag grymt imponerad av dig som orkar kämpa vidare. Det bara måste finnas nya behandlingar.... Finns det ingen i sverige som kan fixa det borde det ju finnas utomlands iaf tycker man.

Håller tummarna för dig, och hade jag varit troende hade jag bett för dig också.

Kämpa på!

Cancer är en jävlig sjukdom... det har jag tyvärr fått uppleva på nära håll, turligt nog har jag inte drabbats av det själv, men det har du ju oturen att ha gjort, så det är grymt starkt av dig att inte tappa modet.

Av yargnitz

Njaa.. Har sett snyggare. Sen är jag tveksam till hur finishen är på den, fast har ju inte sett den irl så...

Av yargnitz

Har sitter man och gnäller över småsaker... men det är ju inget emot vad du går igenom direkt. Hoppas verkligen det går att bota det här och att du kan besegra cancern. Känns hemskt att sånt här drabbar någon så ung, men världen är verkligen inte rättvis :(.

Kommer ihåg när jag började läsa tråden och innan du fick reda på att du hade cancer och så, och jag kunde nog aldrig gissa att det var nåt sånt här från början heller.

Vet egentligen inte vad jag ska säga, så jag skrev bara lite... Jag har inte ord för riktigt vad jag ska skriva egentligen. Men en sak är säker, jag hoppas av hela mitt hjärta att du blir frisk, och ge inte upp hoppet!

Krya på dig!

(tack för att den här tråden kom tillbaka igen)

Av yargnitz

Varför inte bara dra på en Arctic coolingkylare eller nåt ist om det ändå ska vara en budgetdator. Det sparar du cash på :). Jag menar, dem är tysta, men kyler inte lika bra som zalmans diton, men gör det nåt? Det är ju fullt tillräckligt såvida du inte ska överklocka.

Av yargnitz

Smidigt, men varför har du färgklickarna till höger för :P. Typ bara för att du hade lust eller?

Av yargnitz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tixz0r
Min dator är redan tyst

Jaha, nödvändigt att skriva i tråden i så fall, men kul för dig att du tycker det...

Av yargnitz

Kul ide, ska lätt gå in där :).

Av yargnitz

Tycker det var nice :). Men kanske inte världens bästa med såpass små fläktar, men vafan, lite får man väl offra för att det ska vara estetiskt tilltalande :).

Av yargnitz

Vet inte helt hundra vem av er som har rätt när det gäller det där, bara vad jag har fått hört, så jag kanske skulle ta och ta bort det från FAQn...

Av yargnitz

Jobbigt.. verkar som enda alternativet är att köra med en digitalbox emellan htpc och tvn eftersom att jag antagligen kommer att köra med ett moderkort utan pci-e port, men har inte bestämt mig till 100% angående hårdvaran ännu...

Av yargnitz

Tv-kort med dubbla digitaltvmottagare

Jag funderar på att bygga en htpc, och de kraven jag ställer på tv-kortet är att det ska vara bra och ha dubbla mottagare och klara digitaltv. Problemet är att jag inte hittat något tv-kort som har både dubbla mottagare och klarar att ta emot digitaltv. Vet ni något kort som klarar det? Helst ska det vara windows mce certifierat också...

Av yargnitz

När det gäller hårddisk så tycker jag du ska hålla dig borta från Seagates 'Cudor. Samsungs P80 och P120 är märkbart tystare, och dessutom svalare.

Av yargnitz

Bättre att inte låta nätagget behöva dra in varmluft från resten av datorn eftersom att det oftast blir tystast så. Antec P180 är helt klart ett intressant chassi, och jag tror det skulle bli väldigt bra med lite modifikation och extra dämpning. Men acousticastechassit som någon länkade till kan jag själv tala mig varm för eftersom att jag har det. Det är väldigt lätt att få det tyst med det. För grafikkortet så är nog zalman eller thermaltakes passiva en bra ide(lite tveksam till om zalmanen kan hålla det tillfredställande kallt). AC VGA Silencer rev .1 .2 eller .3 är riktigt bra också, kall, tyst och effektiv, och det är inte alls säkert att det blir tystare med den passiva kylare eftersom att det kan värma upp andra komponenter i chassit som får andra fläktar att snurra fortare.

När det gäller chassin är jag tveksam till lian-lis, i alla fall i orginalutförande. Detaljer såsom hårddiskupphängningen är allt annat än optimal. Iof så är det absolut bästa att hänga upp hårddisken i gummiband, men då kommer den också gå rejält mycket varmare(min samsung P80 blev 10c varmare).

Så när det gäller chassin så skulle jag rekommendera antingen Antec P180(helst med dämpningsmattor då) eller Acousticase C6607, vilket du väljer beror nog mest på vilket du gillar mest. Jag tror att Antec P180 har något mer potential, men i orginalutförande så är nog acousticasechassit snäppet bättre.

För mer tips kan du ju kolla i min FAQ http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=39945...

När det gäller andra komponenter tycket jag att raki_0 föreslog bra grejer. Något du kan vilja göra senare är att köpa tystare hårddiskar, och då är samsung P80 eller P120 absolut att rekommendera, dels för att de är tysta i grundutförande, och dels för att man kan göra dem än tystare genom att justera AAM. SPCR utsåg dem till tystaste 3.5" diskarna på marknaden vilket säger en del. Visst kan du få ännu tystare hårddiskar med Solid State eller med 2.5" diskar, men personligen tycker jag inte att det är värt det med tanke på den lilla skillnaden det blir i förhållande till vad det kostar. Solid state är ju det absolut bästa på alla sätt(både snabbast och tystast), men det kostar också extremt mycket.

Tänk på att skaffa en fläktkontroller så att du kan köra fläktarna riktigt långsamt också, och vilket chassi du än må köpa så bör du tänka på att det kan vara värt att experimentera med antal fläktar och hastigheter osv. Jag kom tex fram till att det bästa för mig var att bara ha en fläkt därbak som snurrar i 600rpm då mina diskar ändå håller sig under 40c(vilket jag tycker är acceptabelt) och resten av komponenterna blir inte så varma heller.

Nu kanske det jag skrev blev lite rörigt, men hoppas att det hjälper nåt :).

En sak angående fläktarna som jag glömde skriva är att ni absolut inte ska lita på ljudnivån som tillverkaren skriver ut. Titta istället på recensioner på spcr. Finns fläkten inte där, så titta på om den är glid eller kullagrad och varvtalet. En tyst 120mm fläkt snurrar enligt min definition under 1000 varv. Men skaffar man en fläktkontroller så har man ju den fördelen att man kan justera fläkten efter eget tycke.

Av yargnitz

Synd att det är så buggigt och segt, men jag har bara 512mb ram vilket förklarar en del. Men förhoppningsvis flyter det på fint igen om jag köper en gig ram till :). Får se om jag har pengar till det efter att jag kommre tillbaka från england i mitten på Juli.

Av yargnitz

Fint chassi chrille ;). Ghetto men ändå inte liksom:D.

Av yargnitz

Håller med om att det inte var übersnyggt, men kanske värt att prova.

Av yargnitz

Finns program för det. Det går sålänge man inte skrivit över datan. Annars får du anlita veritas eller liknande, men det blir dyrt. Och jag tror du kan välja vilket data du vill ha tillbaka :). Norton recovery tror jag det finns ett prog som heter.

Av yargnitz

Säkert fel ordning på hårddiskarna, för jag fick samma problem pga det :). Annars kan du ju prova att starta i felsäkert läge och se vad det gör för skillnad.