Inlägg

Inlägg som yargnitz har skrivit i forumet
Av yargnitz

Det finns så många fina pokémons, så det är svårt att välja. Men kanske:

http://www.tuttomanga.com/marcoalbiero/19-pinup/166%20POKEMON.jp...

Av yargnitz

sammex: Ett tips bara.

http://xataka.com/archivos/images/U10-1GB-TD.jpg

Iriver U10

Den är snyggare, och dessutom är det inte X andra tillverkare som gör en likadan. Bättre att se på film på, snyggare, och antagligen bättre ljud.

Av yargnitz

SE W800i är tråkig tycker jag. Smidig mobil att använda, men personligen var den inget alternativ för mig då den dels är lite stor och dessutom känns den rätt tråkig. Men visst, den är bättre än k750i programvarumässigt även om det är samma mobil hårdvarumässigt (innanför skalet alltså).

Av yargnitz

Ptja, jag har en samsung E730. Den är vikbar, går att surfa med, msna och är litne och lätt (88g). Dock så har den inte minneskortsplats och "bara" 1.3 mpix kamera. Men kameran är helt acceptabel för en mobil tycker jag. Funderade på en Samsung D600, den är ännu lite mer high end, men snäppet större, och skjutbar istället för vikbar. Anledningen till att jag bara nämnt samsung är att jag personligen tycker att SEs telefoner blivit tråkiga.

Av yargnitz

Har ett gammal Ergoforce hemma som tjänade mig väl. Men jag föredrar faktiskt mitt UltraX flat any day. Skriver betydligt fortare med UltraX flattangentbordet, dessutom låter det mindre när jag skriver än ergoforcebordet. Och det tangentbordet drev mina föräldrar till vansinne när jag skrev och de skulle sova.

Av yargnitz

Du hade kunnat gå in lite snabbt på SEs hemsida. Och nej, den klarar inte 3G, det är en GSMtelefon.

Av yargnitz

Börja träna så pallar du att bära vad som helst (nästan) :). Antec P150 verkar bra om du ska få det tyst.

Av yargnitz

Mer ram kanske?

Av yargnitz

Samsung är helt klart det som gäller, min seagate 200gb 7200.7 är knappast tyst, och ljudet försvinner inte som en del här säger. Den är på tok för högljudd i idle.

Av yargnitz

Pulse Width Modulation tror jag det står för. Det funkar så att kontrollern ger impulser av en fast spänning olika ofta för att styra fläkthastigheten.

Av yargnitz

Pudeln: Om du tittar på SPCRs recension av WD raptor så är den knappast tyst nog. Förövrigt så är det skillnad på att vara "tyst" och tystast. Såklart moderna hårddiskar är tystare än hårddiskar varit, men fortfarande finns det många hårddiskar som låter för mycket för att ha i en dator som ska bli riktigt tyst. Har hört folk kalla antecs gamla truepoweragg knäpptysta, och det stämmer inte. Eller folk som kallats maxtors hårddiskar tysta. Förövrigt så är jag rätt tveksam till biltemas mattor, men jag har inte personlig erfarenhet av dem ,så jag kan inte uttala mig om hur de presterar jämfört med de acousticasemattorna jag har.

För den som är intresserad så finns min FAQ att finna under tråden högst upp i den här forumdelen. Men den är inte uppdaterad på ett tag, fast ni kan nog hitta nån info av intresse där.

Förresten är ett tips att leka med AAM och hitachi tools om man har en hårddisk som stödjer det. Kan göra en hel del för hur mycket hårddisken låter när den läser.

Av yargnitz

SupraTT: Jag har inte hört din dator, men ljudisoleringen på Lian Li 2100B är rätt kass.

För att få en riktigt tyst dator så är det ytterst viktigt med hårddiskarna. Det kan låta lite extremt, men jag skulle föreslå att du skaffar en 2.5" disk som osdisk, föreslagsvis någon SPCR rekommenderar. För lagring kan du sen ha 3.5" diskar, men de kan ju vara avstängda när du inte använder dem. De enda 3.5"diskarna som egentligen är något alternativ om du ska bygga en riktigt tyst dator är samsungs P80/120 serie. Att Seagate skulle vara tysta nog kan du glömma, de lever på sitt rykte från de gamla idecudorna'.

När det gäller chassi kan man tvista mycket, men P180 borde vara en bra grund med lite smärre modifikationer och någon bra ljuddämpning, jag kan personligen rekommendera acoustipack eftersom att jag har ett acousticase som jag är nöjd med. Se sen till att du hänger upp hårddiskarna i ordentlig upphängning.

När det gäller fläktar är det lite svårare, men inte omöjligt att hitta några riktigt bra. Lite absolut inte på tillverkarnas angivna ljudnivå, titta snarare på varvtalet. En tyst 120mm bör ha ett varvtal under 1000rpm, helst lägre. En zalman fan mate funkar nog bra för det, men ett relä av någon form så att fläkten kan starta på mindre än 5volt hade nog varit än bättre. Nexus ska göra tysta 120mmfläktar förresten.

Nätaggregat är inte helt lätt, och ska jag vara ärlig så vet jag inte så mycket om dem. Men kolla om silentpcreview rekommenderar nåt. Det man får med i P150(som verkar rätt bra också om du inte väljer ett p180) ska vara bra enligt dem och har ju en 80mm fläkt vilket gör att det funkar bättre än p180.

Processorkylare finns många alternativ, Zalmans solfjäderskylare har ju blivit rätt populära, men enligt mig så är ljudnivån på dem bara någorlunda låg i lägsta hastigheten. Det ultimata för dig skulle nog vara om du valde en pentium M, men du kanske inte vill köpa en ny processor.

Om du vill göra dig enkelt för dig skaffar du tysta hårddiskar, bra chassi+ ljuddämpning och sen passivt/vattenkylt agg och kopplar ihop det med en zalman reserator. Fast med mycket arbete borde en luftkyld dator kunna bli än tystare än en sådan.

Av yargnitz

Tror min dator väger mer. För det första är mitt acousticase gjort av tjock plåt och är tungt redan utan isolering. Sen har jag rätt tung kylning, flera hdds, isolering som väger 3 kg, nätaggregat som väger 2.5kg.. listan forsätter. Så mitt miditower väger över 20kg :p. Lite tungt när man lanar, men jag lanar inte så ofta, sen tränar jag också.. så det är lugnt :).

Edit:
LsdBoy: Vattenkylning blir inte nödvändigtvis tystare än tyst luftkylning bara så att du vet. Fast det kyler ju helt klart bättre. Jag skulle knappast tjäna spec mkt tex även om jag skaffade en reserator. Och de flesta systemen skulle få datorn att låta mer för mig :(.

Av yargnitz

Seagates S-atadiskar som du har är inte tysta alls. Sen kanske jag bör tillägga att jag är mycket känsligare än flashen när det gäller ljud, verkar iaf så på våra diskussioner vi haft. Förresten, kör du zalmankylarna på lägsta? Isf borde din dator vara rätt så tyst i övrigt. Sen kan jag nästan lova att du bara behöver en chassifläkt, och det är den därbak. Dra ner den till 7v(Själv kör jag lite över 5V @600rpm) om du vill ha det riktigt tyst, eller iaf en nivå som är acceptabel för dig. Sen kan du ju hänga upp hårddiskarna i gummiband, skulle göra mycket i ditt chassi tror jag :).

I min dator är det enda som låter min seagatehårddisk(200gb s-ata), den hörs liksom över allt annat vilket är irriterande. Ångrar verkligen att jag inte köpte en samsung p80 till istället för den.

Av yargnitz

Kambatte! Hoppas verkligen att ni hittar nåt som biter på skiten. Hur gick det på ditt senaste besök på sjukan?

Av yargnitz

Om jag var dig skulle jag lägga till pengar och köpa en 20". 19" har ju samma upplösning som vilken platt 17" somhelst, så det känns som lite slöseri att köpa en 19" i dagsläget tycker jag.

Av yargnitz

Hmm, om det finns plats rent fysiskt i lådan kan du ju skaffa ett raidkort så att du kan koppla in fler diskar(om det nu får plats i låda). Finns det s-atakontakter på moderkortet tycker jag att du ska försöka byta hårddisken du har till en s-ata, och om det inte är så så får du väl köra externt. Men borde väl gå att boota på nåt sätt så. Går ju att boota på andra usbenheter på 99% av alla nya moderkort typ.

Av yargnitz

Var ju längesen det kom typ. Lik-sang har haft det inne ett bra tag. Men hursomhelst skulle jag nog köpa det via om jag köper ett psp. Men kommer det vita komma i Europa?

Av yargnitz

Gulligt, men du är csfjortis :rolleyes:...

Av yargnitz

SLK3000B är bra ja. Men vill du få det tyst kan du nog glömma TT Tsunami eller liknande. Mycket enklare och billigare att köpa ett SLK3000B isf, och eventuellt köpa nya fläktar till nätagget och ljudisolering för mellanskillnaden mellan det och ett TT Tsunami tex.