Inlägg

Inlägg som CrazyDriver har skrivit i forumet
Av CrazyDriver

Intel köpte väl upp Altera som är stora inom FPGA, så jag gissar att det handlar om att man har lagt till FPGA i sina processorer för att kunna rekonfigurera delar av kommunikationen i CPUn och implementera nya egenskaper. Så jag tror inte att det handlar om att dela av CPUn är nedlåst. Här handlar det om möjligheten att anpassa CPUn för olika användare. Sånt kostar givetvis pengar och jag ser inget konstigt med att man tar betalt för det.

Av CrazyDriver

Kör Android privat och iOS i jobbet. Egentligen upplever jag inte någon jättestor skillnad. Båda fungerar bra, men den största skillnaden är nog hanteringen av notifikationer. I Android känns notifieringar mer naturligt och som en central del av hur jag använder telefonen. På iOS känns det inte alls lika integrerat och till skillnad från Android så kan man ofta inte göra så mycket från själva listan av notifieringar. Bortsett från detta så den största nackdelen med iOS att man snabbt blir "inlåst" i Apples ekosystem. Till skillnad från Google så vill Apple att man ska gå "all in" när man väljer Apple och bara kör med iCloud, Macbook och Apple watch, annars får man kallt räkna med att upplevelsen känns stympad. Lite tråkigt för jag tror att Apple hade tjänat på att göra sin teknik och sina tjänster mer tillgänglig för alla oavsett plattform.

Av CrazyDriver

Panasonic Plasma så klart.

Av CrazyDriver

Håller inte Elgiganten också på med något liknande? Så fort man söker efter tillbehör som väskor och annat så står det ofta "Säljs och levereras av <något litet importföretag i Borås som kränger billigt Kinas**t av undermålig kvalité>.

Av CrazyDriver

Varför inte göra två vinterdatorer, en AMD och en Intel.

Av CrazyDriver

Sitter och stirrar på listan över USB support och måste erkänna att jag inte längre har någon som helst koll på USB. Det känns som att USB-standarden har blivt helt obegriplig. Samma sak gäller för övrigt Thunderbolt på min Macbook. Är det inte Intel som tog fram Thunderbolt och hur kommer det sig att det knappt går att hitta ett PC moderkort med stöd för Thundebolt?

Av CrazyDriver

Egentligen gillar jag "nya" Edge och har kört det en del, men det Microsoft håller på med nu gör mig bara irriterad och minskar mitt intresse för Edge. Samma sak gäller för övrigt Windows 11 som mest känns som en sminkad gris. Om inte Microsoft släpper något nytt innan supporten för Windows 10 slutar så lär jag överge Windows helt till förmån för MacOS och Linux.

Av CrazyDriver

Kan tycka vad man vill om Telia, men ofta räcker det med ett telefonsamtal till "uppsägningsavdelningen" för att halvera sina kostnader. Kör själv Telia fiber 500/100 för strax över 300kr/mån. Tveksamt om jag har någon nytta av hastigheten, men priset känns rimligt.

Av CrazyDriver

Blir till att sälja båda njurarna nästa gång man ska skaffa ny Macbook.

Av CrazyDriver

Den är inte vaccinerad än så det tror jag inte.

Av CrazyDriver

Hjälp Google pratar svengelska

Jag har några Google Nest högtalare sedan tidigare och införskaffade nyligen en Google Nest Audio. Efter installationen så pratar den svengelska. Dels blandar den svenska och engelska ord, men när den pratar engelska så gör den det med svenskt uttal. Låter väldigt lustigt. Vet inte vad jag har gjort för fel.

Av CrazyDriver
Skrivet av Maaxan:

Kan det vara att du försöker installera Android 9 på en iiiiiiPhone? 🤡

Det kallas ironi och uppfanns redan på 90-talet.

Av CrazyDriver
Skrivet av Flexiblus:

Finns vissa butiker i Sverige som säljer liknande produkter som Wish. Man får det man betalar för.

Du menar det lilla företaget Amazon. Amazon är fyllt till bredden med produkter som har falska CE-märkningar.

Av CrazyDriver

100% av Pricerunners notifieringar är bluff. Enbart idag har jag fått två stycket och varje gång när jag har tryckt på dem så kommer jag in i appen, men produkten som notifieringen länkade till fanns inte.

Av CrazyDriver

Älskar riktigt bra pennor och har samlat på mig en del. Däremot är jag inte lika förtjust i reservoarpennor. Har en från Lamy som är riktigt snygg, men ärligt talat så blir det inte så snyggt som jag hade önskat. Jag kan förstå tjusningen med reservoarpennor, men det går inte att förneka att en riktigt bra "rollerballpenna" är så enormt mycket smidigare och lättare att skriva med. Dessutom slipper man eländet när en reservoarpenna har bestämt sig för att läcka i väskan.

Av CrazyDriver

Själv väljer jag alltid Heinz. Däremot kan man undra vad som verkligen är i själva ketchupen. På förpackningen framgår varken var produkten är tillverkad eller ursprungsland för tomaterna. Kanske inte spelar så stor roll, men det stör mig ändå att inte ha en aning.
Jag utgår från att det handlar om bottenskrapet av tomater som processas i någon gigantisk högteknologisk industrilokal där man kan stoppa in i princip vad som helst och ändå få ut ketchup.

Av CrazyDriver

Självklart ska man inte acceptera en dålig arbetsmiljö, men fackförbunden borde samtidigt ägna en tanke åt de medlemmar som blir av med sina jobb och försörjning till följd av ökad e-handel. Handeln i city är på god väg att dö. Kvar blir kaféer, fastighetsmäklare och nagelfixare. Varför inte sänka skatten för butiker i city. Förstår ärligt talat inte hur de överlever när folk känner och klämmer på produkter och sedan går raka vägen hem och beställer på nätet. Folk har inga problem att köra sina bensintörstiga bilar till stan, betala dyrt för parkering och ta en latte för 50 spänn. Men när det ska beställas på nätet så ska det minsann vara frakt fritt.

Av CrazyDriver
Skrivet av pine-orange:

Hur fungerar de här tjänsterna egentligen? Är det butikerna som skickar in prisuppdateringar eller använder de scrapers? Jag gissar på att det är butikerna som skickar in uppdateringar och betalar pricerunner eller prisjakt för att få vara med på listan?

Gissar på det senare. När det gäller Prisjakt så tyckte jag att de var bra i början. Då verkade fokus ligga på att att få vanligt folk att använda tjänsten. I takt med att kundbasen har blivit större så verkar fokus ha flyttats till att tjäna pengar på företagen som vill vara med och betala för att listas i deras sökningar. Det jag ogillar mest med dessa söktjänster är att det uppmuntrar till en orättvis prissättning. Ett bra exempel är när man köper kontaktlinser. Om jag som trogen kund hos Misterspex loggar in och köper en ask linser så kostar det 353kr (inkl.frakt). Om jag däremot söker upp samma linser på Prisjakt och följer länken till Misterspex så kostar exakt samma linser 187kr (fri frakt dessutom). Alltså i princip halva priset. Det är snudd på ocker och Prisjakt och andra jämförelsesiter gör detta möjligt. Jag undrar bara vad folk skulle säga om ICA hade två entréer, en med normalpris och en med halva priset på samma varor. Det är skulle vara helt otänkbart, men på Internet är det inget ovanligt.

Av CrazyDriver

Klarna kan gärna ha Pricerunner. Klarna är i mina ögon ett genomruttet företag som jag försöker undvika så mycket jag kan. Senast jag hade problem med klarna så höll de mina pengar gisslan i närmare 2-3 veckor innan jag till slut fick tillbaka dem. Pengarna borde inte ha dragit från första början eftersom avbröts, men de hävdade att de hade ett fel i sitt system och drog pengarna ändå utan att informera mig. Om jag själv inte hade uppmärksammat att pengarna hade dragit så skulle jag förmodligen aldrig fått tillbaka dem. Man ska inte behöva lägga flera dagars samtal med deras support för att kräva tillbaka sina egna pengar. Sånt ska funka automatiskt.

Av CrazyDriver

Skulle gärna se Sweclockers göra en djupdykning i DDR5, men jag gissar att de inte får släppa några test eller siffror innan Alder Lake är lanserad. Själv är jag lite sugen på att uppgradera min mer än 10 år gamla i7:a. Alder Lake verkar utan tvekan intressant, men när det kommer till valet av minne så är jag helt borta.

Kan någon förklara vad den främsta/viktigaste skillnaden är mellan DDR5 och DDR4? Jag antar att DDR5 har en högre minnesbandbredd, men hur mycket då, mellan tummen och pekfingret. Sedan drar väl DDR5 mindre ström, men det är av mindre intresse.

Om man kollar runt så verkar det ganska tunnt med både DDR5 minne och moderkort som klarar DDR5, för jag antar att de inte är pinkompatibla med DDR4. Just därför hamnar man i en knepig sits. Nu känns det som tillverkarna väljer DDR4 för att det är säkrare då tillgången på "billigt" DDR4 är ganska god, men är det då ens lönt att lägga pengar på en Alder Lake när man har bundit sitt elpris på flera år?