Inlägg

Inlägg som andra94 har skrivit i forumet
Av andra94

Så dom menar att vi får spel utvecklade till PC som sedan blir portade till Xbox istället för motsatsen idag?! WOHOOOOOOOO!!!!!

Av andra94
Skrivet av ipac:

Hade helt missat att Sony sedan länge utannonserat displayerna till denna.
https://www.sony-semicon.com/en/news/2023/2023082401.html

Ett slags syskon till den MicroOLED som används i AVP. Men imponerande nog en gnutta mer högupplöst (3840x3552) fast den är något mindre (1.3"). Pixel-pitch 6.3 um.

$1000 per styck ska de ha för kalaset dessutom. Och folk undrade varför AVP är så dyr...

$1000 per styck - för samples ja anta att mängdorder landar på <500€

XR2+, dessa och sen eventuella tillbehör osv o vi landar nog på 1500-2000€ per headset, förhoppningsvis har varje headset ögonspårning

Av andra94

Momentum 4 med a2p 💕❤️😍

Av andra94
Nytt bud: 300 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av andra94

Låter helt klart som att du inte har koll på vad du håller på med, lämna in hela setupen till en vettig datorbutik

Av andra94

https://ne.greitai.eu/posts/yardforce-sa900eco-with-openmower...

delar ca 250€, klipparen 500€ om man bara hittar en bra deal på klipparen så blir det rejält prisvärt. Segway ska ju släppa sina för runt 1049€ och uppåt där får vi se om dom är något o ha!

Av andra94
Skrivet av basn:

Den är rätt ny, men har följt sedan projektet start och med vart sugen.

Ja särskilt då det verkar som att man kan köra en "Mowgli" build där man återanvänder moderkortet och sätter in GPS + RPI, ev skippa GPS om man har åtkomst till tjänster. Kanske borde försöka få tag i en Classic 500 för o köra.

basic overview: Mowgli uses the original mower without removing the main board. Only thing removed is the parimeter wire sensor in the case of the classic 500.
We then add a raspberry pi(runs thre openmower software through a docker

Ska du bygga en så tar jag gärna en också mot lite arbetskostnad

Verkar även finnas en dyrare variant https://www.marotronics.de/Alfred-DIY-The-Wire-Less-Way-For-Y...

Av andra94
Skrivet av joeldeluxe:

Hur stor yta ska du klippa? Gardena Smart Sileno City 500 är prisvärd och har många smarta funktioner och tillverkas av Husqvarna.

https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/tradgard/robotgrasklip...

Intressant, men man får ge runt 10,000 för en vettig sådan? Min gräsmatta är inte jätte stor direkt utan relativt normalstor. Har egentligen inga problem o gräva ner kabel men vore ju schysst o slippa. Har kollat in openmower lite men undrar om någon här i tråden testat?

Av andra94
Skrivet av glemmy:

Den billigaste utan begränsningskabel är nog Worx Landroid Vision M600, men den kostar 17k

20-25 grader lutning är inte alla som klarar, motsvarar 36-47% och det klarar inte Worx.
Verkar bara vara den något dyrare Segway Navimow H800E för under 30000 som uppfyller dina krav.
Du får gå upp rejält i pris eller leva med att sätta ut begränsningskabeln

Har inte mätt men det är i princip ingen större lutning alls jag bara tummar lite

Av andra94

Vilken gräsklippare är det som gäller för runt 10k? Helst utan begränsningskabel, har väl max 20-25 grader lutning

Av andra94
Skrivet av SuperSverker:

Har nog mer att göra med att Apple flyttar mer av sin tillverkning bort från Kina.
Enkelt att vända opinionen när man...ja, äger den som sätter opinionen i ett land.

Kina har ett väldigt intressant antal år framför sig, men det lär bli mindre iPhones och mer...det...de får tag på och kan tillverka själva.

Njae det är bara kolla allt dyrt västerländskt väljs bort, Tesla, Mercedes osv. Ekonomisk kollaps för den vanliga kinesen 🥲 fabrikerna står stilla så det är att överleva som gäller.

Av andra94
Skrivet av PeterP57:

"... valet just nu Samsung Galaxy S24 Ultra."

Massor med kineser, tycker inte heller om iPhone längre.
Försäljningen har rasat där, 24 procent..

Massor med kineser, tycker inte heller om iPhone längre.
Försäljningen har rasat där, 24 procent..

Kan ju ha med att det inte finns $$$ längre, samma sak i afrika bara kinesiska märken som gäller

Av andra94
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Åk hem till folk och titta in alla timers osv som dom har på lampor osv och återkom. Timers vs att ha en smartapp alltid skönt o se förbrukningen på visa saker också så vet man vad det är som drar massor.

Av andra94
Skrivet av Dinkefing:

Vilka musmattor i tyg kan ni rekommendera? Finns det tvättbara musmattor också eller är de har för dålig friktion?

Alla vet ju att vi behöver en ESD matta ex Gamernexus eller https://www.inet.se/produkt/6600468/alphacool-eisplateau-esd-... - kör den sistnämda som jag köpte på rea för 300:-. När kommer sweclockers variant av GN mattan?

Av andra94
Skrivet av Kvasten:

Hejhej,

Jag är en lycklig ägare av en Lian Li A4-H2O och EK-AIO 240, vilket har fungerat bra hittils. Jag ska nu uppgradera till AM5 och funderar därav på att byta ut fläktarna på kylet till någonting tystare. Det är egentligen inget fel på dessa jag har, men jag tycker att de låter ganska mycket när de kommer upp i hastighet.

Någon som har erfarenhet med detta bygget? Kommer byte av fläktar göra någonting med ljudnivån eller är chassit helt enkelt mer högljutt på grund av att det är så litet och öppet?

Prestandan lär du nog inte få ut något mer utan snarare ljudnivå, inget slår Noctuas A12 fläktar. Släng in en bra fläktkurva så nöjer du dig nog med orginalfläktarna om dom nu inte är defekta.

Av andra94
Skrivet av besj:

Min dotters iPad 10.9 åkte i golvet och kraschade glaset totalt, så pass illa att även kameran hängde löst. Hon blev ersatt med hela nypriset och köpte en ny eftersom Apple skulle ha ca 95 % av nypriset för att byta glas. Så nu har jag en trasig iPad som nog fungerar. Det gjorde den i alla fall i någon vecka efter kraschen.
Vad kan jag göra med den mer än att skrota den? Inga lågprisreparatörer verkade kunna byta glas på den här modellen.

Antingen sälja den som trasig, skänka eller byta skärm själv. Kolla Ifixit och köp skärm + verktyg som krävs om du känner att det är värt

Av andra94
Skrivet av SvingitGolf:

IF Metal borde ha en permanent plats i toppen av den listan.

eller snarare alla medlemmar som backade ur att strejka när dom gick ut med att det skulle strejkas. Ryggradslösa kräk. Tesla är ett riktigt skitföretag som lever på statliga subventioner. Teslor är inte bra designade bilar, dom har en snygg interiör, ett schysst system och sen elektroniken men det är ingen raketforskning där. Resterande delar är rent ut sagt skräp Q/C för vad som är tillåtet är skrattretande.

Telia verkar ju ha hamnat där pga ett ärende om indragning av fiber inte deras huvudtjänst vilket är "positivt", hoppas dom tar till sig kritiken och löser det.

Av andra94
Skrivet av Dallen:

Hallo!

Köpte mig precis en bostad och har efter tillträde upptäckt att det är en spricka i induktionshällen som går från kant till kant nere vid ena hörnet. Jag kollade med säljaren om det var något gammalt eller om det kan ha hänt i samband med att någon av hantverkarna varit där. Säljaren svarade då att det hänt under deras tid och att de själva försökt limma fast den bit som är sprucken.

Sprickan och limmet har väl förmodligen precis lossnat då detta inte är något som jag eller någon annan i familjen lagt märke till tidigare. Den är svår att missa, och heller inget som säljaren informerat mig om eller står skrivet i några papper. Jag kan tycka att det är något som vi borde ha informerats om, för något som är limmat är ju svårt att upptäcka.

Säljaren är annars väldigt bra att ha å göra med, men jag vill ändå veta hur det här fungerar och vad man har rätt till?

Dolt fel som säljaren visste om, dom ska pröjsa för det. Man limmar inte en induktionshäll.... man byter glaset.

Av andra94

Japp standard, du har alternativen som jag nämnde ovan:

https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/category/all-wifi/products/... för Wifi och sen behöver du en POE+ injector eller om du går på att köpa en router med POE+ inbyggt. Allting beror på vilket krav på wifi du har, en simpel switch löser dina problem också

Av andra94
Skrivet av Chrislindhe:

Hej gott folk. Här har ni en totalt oduglig kallskänk som fått mycket hjälp via detta forum men nu behöver jag verkligen hjälp.

Bor i en trerummare där mediaskåpet är vid ytterdörren, betongväggar överallt. Wi-Fi är i princip obefintligt. Så tänkte flytta ut min router i lägenheten. Men då förstår jag hur jag ska få internet till de resterande uttagen i lägenheten som t.ex den tv,n är kopplat till. Hade jag kunnat lägga in bilder så kanske det hade gett er mer förståelse för vad jag menar. Routern är kopplat med en sladd in i mediaskåpets uttag. Sen från routern ytterliga en sladd till uttaget som symboliserar vilket uttag i lägenheten man vill ha internet till.

Mvh en som önskar det vore enklare

Här har du 2 olika förslag:

1. Sätt ut routern och koppla så ett uttag går tillbaka till skåpet och köp en billig switch

2. Köp en Acesspunkt antingen med tillförande ström eller köp en router med POE portar, en okej acesspunkt kostar inte mycket och vill du framtiddssäkra kan du köpa en wifi 7 punkt nu direkt.