Inlägg

Inlägg som Racka har skrivit i forumet
Av Racka
Skrivet av Twih:

Har lämnat in den till butiken jag köpte den ifrån och de säger ingenting är fel på datorn. Den ska tydligen gått igenom deras stresstester och allt utan problem.

Knappast... 86 är inge vidare.

Öppna datorn och vicka lite på CPU-kylaren, den ska sitta väldigt hårt och inte flexa alls. Flexar den ska moderkortet flexa med, men sitter den löst så får du ta och trycka till den enligt anvisningar. Men undvika att ta av den helt om möjligt utan tryck bara fast den/de lösa pinnarna.

Av Racka
Skrivet av Shudnawz:

Jag sitter på ett MSI 670 idag...gissar att det inte är optimalt att försöka lira ett MSI och ett Zotak i SLI? =/ Mitt 670 har högre base och boost-clock än Zotaket.
Aldrig provat SLI alls faktiskt, och överallt hör man olika saker.

Är inga problem att köra de ihop, korten kommer synkas till det lägsta kortets frekvenser. Men det går säker att klocka upp det till det snabbare kortet manuellt ändå.

Av Racka
Skrivet av JojjeNFTW:

Hej!
När jag sätter på en replay så kommer det upp i spectator mode!
Kan man ändra så att det inte är spectator mode så att den är bara på en specifik spelare hela matchen?

/ JojjeN

Tro mig, du vill ha spectator mode. Tror det är "12345" och "qwert" för respektive att bläddra mellan spelarna. Dubbeltryck på knappen för att låsa på spelare.

Det finns en helpscreen man får fram på något vis.

Av Racka
Skrivet av TomtensRen:

Nej, det har jag inte. Det är endast när jag försöker starta upp med det nya kortet, det står så.
Sätter jag i de gamla korten, fungerar den som vanligt igen. :S

Byt port som hårddisken sitter i, koppla ut allt onödigt och reseta bios, testa sedan att starta igen.

Av Racka
Skrivet av SeF.Typh00n:

8.1 kommer vara en gratis uppdatering från Win 8

Har man inte det så går det precis som du säger.

Skickades från m.sweclockers.com

*Facepalm* Än är man inte vaken...

Av Racka
Skrivet av MiG|ISbit:

kommer man smidigt kunna gå över till färdiga versionen av 8.1 sen när testperioden är över tror ni?

Jadå, du behöver nog bara köpa en licens.

Av Racka
Skrivet av Filip1727:

aa ni har ju frågan där uppe rätt lätt tror jag. http://www.inet.se/produkt/5322090/arctic-cooling-accelero-xt...
Den är väll bara 2 slot eller?

Den räknas som 3-slot men är egentligen 2,5-slot har jag för mig.

Av Racka
Skrivet av Irien1:

Har laddat ner SpeedFan och testat sänka "Sys, CPU och Aux". Det enda som gav effekt var när jag drog ner "Aux" lite men det blev bättre på marginalen. Då måste det alltså vara grafikkortet som är det stora problemet, eller har jag missat något?

Tack för alla svar förresten!

Edit: Av någon anledning förändras inte RPM på CPU Fan överhuvudtaget när jag försöker reglera den. Vad kan det bero på?
Sedan står "Sys" Fan på 0 RPM och den går inte heller att reglera. Förstår ingenting.

Vet inte hur långt du vill gå men se till att ha så få fläktar som möjligt, det borde räcka med en fläkt på CPU-kylaren. Egentligen kan du koppla ut de andra två, håll lite kol på temperaturen dock så att den inte blir för hög, det ska inte vara någon fara men man kan aldrig vara säker.

Den fläkten du har på kylaren kan du koppla in i kontakt 39 på moderkortet: ftp://europe.asrock.com/manual/qig/P67%20Pro3_multiQIG.pdf

Det kan också vara bra att ställa datorn på något dämpande material, speciellt om den står på/i någon form av möbel. En handduk fungerar bra att testa med även om det kanske inte är den snyggaste permanenta lösningen.

EDIT: Ändra helst inte strömtillförlsen för pumpen, ger du den för lite kan den stanna helt.

Av Racka
Skrivet av oddfellow:

Orginalkylaren satte jag bara på med ett "klick" sen ser jag bara en spak, har provat att trycka ner den för att den ska lossna och åt sidan osv men det verkar lixom inte vilja losna. Men jag ska prova när den är lite varm.

Vad är aceton för något? Köper man ren aceton eller? Kan man använda något annat en det?

Funkar det med nagellacks bortagningsmedel eller smink bort tagningsmedel? Kan låna syrrans i så fall xD

Ja det fungerar fint att använda nagelborttagning.

Av Racka
Skrivet av Pathway:

Ok, men då kommer det nog att märkas med ett byte från 580

Skickades från m.sweclockers.com

Oja, definitivt!

Skillnaden var som mest 5% har jag för mig, och då vid de mest extrema setupsen.

Av Racka
Skrivet av Starric:

Hoppas bara utvecklarna vågar och vill utnyttja prestandan i ps4 då, och inte stryper allt till den lägre prestandan i xbox one

Jo undrar gör man ju, skälet till att saker ser likvärdiga på 360 och PS3 är att PS3 är väldigt annorlunda att utveckla för och eftersom grafik vid det här laget i generationen inte kommer sälja konsoler är det bara att lägga "lagom" med krut på PS3 versionen. Sen kan man ju fråga sig hur mycket kraft som egentligen finns att hämta och hur mycket snabbare den egentligen är. Men jämför man t.ex Halo 4 och Uncharted så ser ju det senare bättre ut (imo), sen hur mycket det egentligen säger kan ju diskuteras.

Men min egentliga frågeställning var om det kommer bli som att gå från High till Very high på en dator (på många spel iaf). Alltså en knappt märkbar skillnad som bara finns där om man studerar bilder... För i så fall ser jag hellre att de lägger den extra krämen på fler fps, kör man 45+ istället för 30 känns nästan som 60fps. Det vore hur grymt som helt att ha.

Av Racka
Skrivet av DaddyCoolSwe:

Överklocka har jag tittat på som hastigast, Gigabyte har en programvara för det tror jag.. eller är det via BIOS?

Via BIOS, undvik "AUTO-OC" i största möjliga utsträckning. Din dator är unik så en generell OC kommer med största sannolikhet inte vara optimal för just dig.

Triple channel är nästan samma sak som dual channel och innebär enkelt att du får ut lite mer prestanda om du kör minnerna i par om 3 alternativt 2. Tänk bara på att alla versioner av Win 7 inte stödjer mer än 16GB minne. Man smartast är nog att köpa 4/8GB stickor ändå så att du inte är fast med 2GB minnen i framtida byggen.

Av Racka
Skrivet av EpicBlobfish:

fungerar att streama spel i skype via dxtory

Jo, men han får då samma problem eftersom man inte längre kan videochatta med flera personer samtidigt utan "premium"...

Saknar gamla Skype! ^^

Av Racka
Skrivet av Rashbalt:

Kommer du åt podcast från t.ex http://webcast.berkeley.edu/ ?

Jag kommer åt och kan ladda ner podcasten men jag kan inte använda iTuneslänkarna i Winamp.

Av Racka

Segt som attan och hänger sig med jämna mellanrum, detta trots ett mindre bibliotek på ett antal gigabyte.

Personligen kör jag på Winamp. Det är väldigt trevligt om du lär dig gränssnittet som inte är det trevligaste jag har sett. Men å andra sidan är iTunes nya gränssnitt minst lika dumt...

Av Racka
Skrivet av blazyb:

Testade WoW i 25 manna raiding miljö på ultra settings. 30-60fps hade jag. Låter ganska lite?

Är det inte processorn och WoW i sig som brukar vara problemet vid drops där det är många personer?

Även om processorn inte verkar vara problemet i det det här fallet...

Av Racka
Skrivet av Miindz:

Jo jag tänkte att det skulle vara något sådant. Hur många högtalare/hörlurar kan man koppla in på ett moderkort? Sålänge det finns uttag så är det OK eller?
Mina specs står här under.

Optisk, 3,5mm och HDMI borde alla fungera för att få ut ljud.

Du har 7.1 på 3,5mm och HDMI medan optisk bara ger 5.1 har jag för mig.

Av Racka
Skrivet av Miindz:

Dynavoice Challenger M-65 EX tillsammans med Pioneer VSX-527 verkar vara en bra kombination helt klart, ser verkligen detta som ett möjligt köp, ska bara undersöka produkterna vidare något :).

Är inte så bra på att koppla o ha mig, just nu har jag ett Edifier system till datorn där båda högtalarna går in till baslådan och därifrån med optisk ljudkabel direkt in i moderkortet.. Hur kan man koppla detta så man kan välja mellan Edifier och t.ex. Pioneers reciever? Är det bara ännu en kabel in i datorn från recievern då eller?

Tack på förhand!

Antingen kopplar du via receivern eller datorn. Om du kör via datorn så får du nog koppla in datorhögtalarna med 3,5mm och receivern med optisk istället.

Av Racka
Skrivet av jeppe3:

Hej. Nu är det såhär att mitt moderkort av någon anledning börjat ge upp, t ex så kan jag inte längre klocka datorn över 4Ghz gränsen vilket är mycket märkligt då jag fick den att köra på 5Ghz stabilt i tidigare skede. Kan tillägga att jag inte hade den i 5Ghz i mer än en vecka på grund av att det sliter på processorn och att när jag gjorde detta, så var min processor ganska ny.

Så nu har jag kommit till slutsatsen att om det är någon av komponenterna i min dator som är grunden till detta så måste det vara moderkortet, har även testat att göra en clear cmos, som jag alltid gör om jag upptäcker problem med moderkortet men det hade tyvärr ingen verkan.
Moderkortet jag nu använder är ett Sabertooth p67, alltså inte z77. Och jag undrar då, är z77 en vettig uppgradering då jag trots detta varit mycket nöjd med mitt moderkort, speciellt hur bios är upplagt, eller bör jag fundera på något annat moderkort?

Min budget för moderkortet ligger runt 2000kr. - Jag kan dock öka på detta om så behövs.

Du har inget extra agg att byta ut och testa med? Varför är nätagget uteslutit?

Av Racka
Skrivet av lars890:

Nej.
OS kommit från annat håll....

Fast allt annat funkar ju med det inga problem att installera andra programvaror osv.

Testa en nyare version av drivers.