Inlägg

Inlägg som Racka har skrivit i forumet
Av Racka
Skrivet av Gurawn:

Har inte provat byta port men det har alltid funkat i den porten annars så det är ju konstigt isf. Har provat montera om det men utan förbättring och alla kablar sitter fint.

Testa att installera om drivrutinerna till grafikkortet, görs lättast genom att tanka ner senaste versionen och välja "ren installation" i alternativen under installationen.

Ger kortet något liv ifrån sig? Fläktar, dioder eller något annat? Har du någon varningsdiod på moderkortet så kan du ju kolla den, alternativt gå in i bios och leta efter det.

Av Racka
Skrivet av Galenmus:

Jo, jag vet, tänker ju överklocka, men de mycket bättre o känna att jag överklockar när jag inte behöver än att överklocka för att slippa flaskhals, känns inte som 30% free preformance,:P

Du kanske kommer tjäna ett par FPS, känns inte som det blir mycket mer än så. Men SB och framåt är ju så lätta att klocka att du bara kan dra upp lite för skojs skull om det skulle vara så.

Av Racka
Skrivet av ericb:

Har precis byggt min första dator. Allt fungerar som det ska förutom att den ibland svarar dåligt. Den kan va seg på att öppna program men det går att använda andra funktioner samtidigt ibland. När jag laddar ner ej torrent , kam den stoppa laddningen någon minut sen öser den på kanske 10 sekunder som bara den.
Har installerat drivrutiner som man ska. Kör windows 8.1.

Vore oerhört tacksam för hjälp.
Med vänlig hälsning, Eric

Är hårddisken trött kanske?

Är det en gammal HDD du använder? Du har inte stött på några BSODs eller?

Av Racka
Skrivet av PowerNet:

Som det tidigare sagts så måste en STP (Shielded Twisted Pair) kabel jordas, annars så blir kabeln som en "antenn" och då blir det elektriska störningar vilket påverkar nätverket. (reducerad hastighet, eller i vissa fall helt icke fungerande anslutning).

Som det tidigare även nämnts så i sådana miljöer där man tidigare drog STP / S/FTP / S/STP kablage drar man vanligtvis fiber nu för tiden, då det normalt sett är enklare att hantera än STP eller liknande skärmade kablage (då det inte behöver jordas etc) och nödvändigtvis så går inte priset upp nämnvärt mycket att köra fiber istället för STP eller liknande kablage.

I normala fall så räcker vanlig UTP kabel till det allra mesta, annars kör man fiber i sådana miljöer nu för tiden

För att gå lite off topic men ändå hålla sig till störningar / liknande fall.
En bra anledning till varför lägenhetshus där det byggs fastighetsnät borde dras med fiber ända upp till lägenheterna är att det blir lika dant där, att kopparnätet bildar som en "stor antenn" och då (ökas) risken för åsknedslag (påverkan av det).

Kör man fiber ända ut till kund så minimerar man risken som följer av ett åsknedslag, och även påverkan av ett åsknedslag då det hålls begränsat till vissa delar (som i detta fallet elnätet).

Och även en fördel till med fiber i lägenhetshus (eller i hus för övrigt) är ju att om det blir ett elfel i en del så kommer inte det påverka andra lägenheter/delar av huset då det inte kan sprida sig via fastighetsnätet (då det är byggt av fiber) som det annars kan om det är byggt på koppar kablage.

Dold text

Tackar för förklaringen och off-topicen, kan vara bra att veta.

Av Racka
Skrivet av PowerNet:

Finns på Dustinhome

http://www.dustinhome.se/product/5010374608/deltaco-utp-cat-6...

Annars duger vilken CAT.6 kabel som helst, så länge den är unshielded (oskärmad) annars kan det som sagt skapa mer problem.

Du råkar inte veta varför det skapar mer problem, är intresserad av att veta.

Av Racka
Skrivet av RoedeOrm:

Tjena, Har beställt ett Sapphire R9 290x. Behöver uppgradera resten av datorn också MEN finansieringen för det är klar först nästa månad. Därför undrar jag, hur mycket begränsning tror ni en i7-950 (3,4 Ghz) är? Finns gott om snabbt ram... Och en bra ssd. Borde kunna klocka processorn något mer, ta gärna med det i eventuellt svar. Tack!

Mvh,
Ola

Nemas problemas, bara att köra. Det kommer fortfarande vara GPUn som begränsar i de flesta spel. Du kan ju givetvis uppgradera med det är pengar i sjön imo.

Behövs det så kan du ju alltid klocka också.

Av Racka
Skrivet av Anorrgre:

hur kommer man åt dessa? Jag är trött och sur eftersom saker inte funkar så är dålig på att hitta saker jsut nu tror jag.

Eftersom spel dör osv. skulle jag nog föreslå en nyinstallation av grafikkortsdrivrutiner.

Förutsatt att du inte redan gjort det, vet inte riktigt hur Win8 uppgraderingen går till än.

Av Racka
Skrivet av Twophyro:

Jag har köpt en 4770k men i AISuite3, CPUID HWMonitor, Prime95. Så ser jag bara 2 Cores och 4 Threads inte 4 Cores och 8 Threads.
Vad är orsaken till detta och hur kan jag fixa det.

På grund av detta så har jag dålig fps i BF3.

PS. MB, CPU, GPU är nya.

Specs:
MB: Asus Maximus VI Formula
CPU: Intel 4770K @ Stock
GPU: Asus GTX 780 DC2 @ Stock
SOUND: Asus Xonar STX "Bass"
PSU: Corsair TX 850 Watt
CASE: Corsair 650D
HDD: Seagate 1TB 7200 RPM
SSD: Corsair Force 3 90GB

Kolla i bios efter processorn och se om allt fungerar som det ska, finns ju en risk att sakerna är trasiga även om de är nya.

Av Racka
Skrivet av jojjeofc:

Hej, kan inte så mycket om hur mycket watt dator delar drar m.m
men iallafall så fick jag ett gtx 580 gigabyte Ud av en kompis.
och mitt nätagge är på 400 watt, FSP Group FSP400-60APN 400W.
och det finns bara en 6 pin PCI-E kontakt,så jag hade tänkt o köpa : Adapter 2x molex ->8-pin PCI-e.
skulle det funka tro?
btw specs:
775 socket, asus P5K PRO, intel duo 2 core e6750
4 gb ramminne, en hårddisk, cd läsare + 3 fläktar
tacksam för snabba svar

Som fantomen sa, troligen inte och jag skulle definitivt inte testa.

Men det ser ut som din dator har ett par år på nacken och kanske ändå ska uppgraderas snart? Satsa då på valfritt känt märke med cirkus 500w+ så har du nog med kräm för framtida byggen så länge du håller dig till enkel-GPU setups.

Av Racka

Om jag inte minns fel har Enermax (i stort sett) helvita fläktar också.

Av Racka
Skrivet av Stig-H:

Hur mäter man? Bara o kolla hur stort det gamla kortet är?

Precis, bara att lägga en linjal på det gamla kortet och se hur mycket plats du har tills det skulle slår chassit, borde inte vara något problem dock då 760 och 560 är ungefär lika stora.

Sen det någon tidigare påpekade om att installera om windows; det kan vara så att du har massa "skärp" installerat från acer på datorn som kommer med när man köper den. Dels blir man av med det och dels får du en fräsh dator som alltid är trevligt att ha, speciellt om man kör utan SSD.

Men det är alltså inget måste utan mer en bra sak att göra, grafikkortet kommer sannolikt fungera direkt så länge du ha senaste drivrutinerna installerade. Skulle det vara problem eller att du vill vara på säkra sidan kan du ju alltid installera om drivrutinerna ändå. Se då till att välja clean install så att den rensar kvarlevor från det tidigare grafikkortet.

Av Racka
Skrivet av GregerKnutsson:

37 grader på grafik kortet
25 grader på proccesorn
nå bra program för att se resten ?

HWMonitor.

Starta resursövervakaren och MSI Afterburner, starta ett spel och lite så att du får lagg. Kolla sedan graferna på CPU/GPU-användning och leta efter spikar i användningen.

Av Racka
Skrivet av Flaxiiz:

Hej,
Nu när betan har kommit ut idag så undrar jag ifall "MSI Geforce GTX 760 4GB" kommer att klara Battlefield 4 på Ultra?
Funderar på ett 760 4GB eller 770 4GB men 770 verkar lite väll dyrt ändå men det kanske är prisvärt?

Skriv gärna vilka grafikkort som klarar Ultra så att jag och andra som kollar i denna tråd vet

Lite svårt att avgöra eftersom spelet i fråga inte är släppt än. Jag skulle väntat tills spelet skäppts eller i alla fall tills det att betan rullar stabilare än vad den verkar göra för tillfället.

Här har du en kille med ett 670 på 4GB som verkar ha fått det att rulla fint, 670 och 760 presterar alltså väldigt lika. Han får ~50fps på high men har kör med ett FOV på 99 (eller 90? tror inte det går att ha mer än 90, även om det vore suveränt att gå "quake pro"), i alla fall, skillnaden mellan high och ultra är ingen jag personligen skulle betala för.

Av Racka

Dungeon Keeper samt Black & White är två favoriter.

Av Racka
Skrivet av M3Johan:

Hur får jag firefox att komma ihåg fönster och flikar från föregående session?
Jag har kryssat i det valet under inställningar. Även "spara historik" är valt. Jag har egentligen valt "Använda anpassade inställningar för historiken" men FF ställer tillbaka det till "spara historik" vid varje nystart.
Går jag in i about:config och sätter browser.sessionstore.resume_session_once till true så funkar sessionrestore EN gång. Nästa gång är det lika igen.
Finns det någon med bra tips på hur jag löser detta?

Något som alltid fungerar (för mig i alla fall) är att avsluta processen via aktivitetshateraren. Du får då upp kraschad session tabben när du startar vilket är väldigt praktiskt då jag normalt öppnar alldeles för många flikar under en körning.

Av Racka
Skrivet av Asce:

Provat ominstallera drivisarna.. provat olika usb portar..

När jag bootat datorn och direkt börjar skriva, innan allting på datorn startats upp helt, så funkar Q-knappen som den ska.

Men om jag forsätter lite till att bara skriva Q så slutar den plötsligt att fungera efter en liten stund.

Jag blir tvungen att hålla nere shift-knappen för att kunna skriva Q.

Testa utan drivers överhuvudtaget.

Av Racka
Skrivet av Jodda:

hej, min kompis har köpt en ny dator (i delar) men den startar inte, jag pratar med dem via skype med webbkamera och allt ser ok ut, delarna luktar inte brännt och det är rätt med sladdarna och så. när de trycker på knappen så snurrar fläktarna ett varv långsamt men inget mer händer.
vet ni vad som är fel?

Skulle testa med ett annat nätagg om möjligt.

Av Racka
Skrivet av anon76929:

Från Toms Hardware LÄNK

Sweet, bara att vänta på en adapter som gör att man kan koppla in åtta stycken av dessa i en 16x då! ^^

Av Racka
Skrivet av lillweiden:

Tja swec!
Satt nyss och lira lite och plötsligt dör datorn , de går inte att starta den igen...
Antar det är nätagget för det står rec 500w till mitt 6950 , dock använde jag ett gammalt 450w så får väl skylla mig helt och hållet själv..
Nu till den stora frågan , kan nått mer gått sönder ? eller räcker det med nytt nättag ???
Mvh

Dog den bara helt plötsligt utan BSOD eller något så kanske det är ditt nätaggregat. Du har inga dioder eller liknande som kan indikera om moderkortet får ström? Har du inget annat att testa med i någon annan dator?

Huruvida den har dragit andra saker med sig är lite svårt att veta, men man kan ju alltid hoppas att de blev skonade.

Av Racka
Skrivet av bullen181:

Vad är det för spel först och främst?

Står ju i titeln.

"FFXIV:ARR"