Inlägg

Inlägg som Racka har skrivit i forumet
Av Racka
Skrivet av anon233652:

Vilken är den snabbaste CPUn för spel som bara stödjer 1-2 kärnor?

Någon Intel processor, du skulle inte kunna ge oss en lite mer ingående beskrivning? Budget och nuvarande komponenter till exempel? Det blir lite lättare att välja ut en lämplig komponent på det viset.

Av Racka
Skrivet av Aldhissla:

Jag kan ju säga såpas att mit 5730 var också varmt å gott under sina sista dagar. Då köpte jag nytt, men det jag gjorde var att skruva bort plastkåpan å byta pastan. Med bra fläktning så var flänsarna effektivare än med plast skiten runt. Det kanske du skulle kunna prova?

Hmm, varför fick jag en citering på den där?

Av Racka
Skrivet av tol9411:

Tjena jag har en relativt ny dator ca 1,5 år gammal. Den fryser när jag spelar eller kollar på film inte direkt men efter ett tag. Ibland får jag BSOD efteråt men oftast så fryser den bara så jag får starta om. Jag tror inte att det ät gpu för när jag använder andra program som använder gpu´n så funkar det utan att frysa.
Jag tänkte lite om det kunde vara RAM fel men har inte lyckats konstatera om det stämmer. Men om någon har haft samma problem eller har en lösning så säg gärna till. Och jag får många Warning och error i event viewer men kan inte riktigt se vilken som skapar problemet oftast är det olika error´s.

Specs:

ASRock extreme 6
GTX 680 Sli
Corsair AX850
intel core i7
Corsair vengence 16gb

Cpu och Gpu är vattenkyllt
Dom blir inte särskilt varma högst 30-40 c

Låter lite som hårddisken i mina öron, har du testat den?

Memtest86 för RAM och Seagate SeaTools för hårddisken. Använder du en SSD finns det ofta inbyggda varianter i drivrutiner/updaters.

Av Racka
Skrivet av xNeiru:

Hej! Jag har inte varit så noga om att veta hur GPU funkar skillnad från CPU. Vilken celsius är det man borde vara rädd om? 90?100?80? eller något annat?

Jag har då en XFX Radeon HD6870 1024MB och den har jag nu använt sedan sent 2011. Funkar utmärkt än sålänge!

Men så var jag sugen på att kolla hur tempen ser ut i datorn med hjälp av speedfan och andra saker.
När jag har spelet nertabbad så som jag har det nu, så ligger gpu på 70C. Men utan spelet igång så ligger den runt 50-58C

Men efter jag precis startar upp spelet (WoW) igen eller preeecis när man har laddat klart i loadingscreen så blir det inte precis ett stege, utan den hoppar direkt till runt 80C till 91C.

Det händer även på gamla spel som inte alls är så krävande.

Har även testat att förnya kylpastan, men blir ingen skillnad. Kan det vara något fel med tempen? Det blir samma resultat med Catalyst control center.

Dold text

MVH

Aja, eftersom du har fixat pastan så har du väl rensat den från damm osv. också.

När du säger "hoppar" är det då ett direkt hopp från 60 till 90 eller är det en kurva, om än en snabb sådan?

Vad hände när du bytte pasta? Ingen förändring alls?

Av Racka
Skrivet av Maxim.chr:

Du är KUNG Racka!
Tack så mycket för ett jätte bra svar!
Men vad ska man göra med det faktumet att CDON lurat mig?! Jag var 100% säker på att mitt moderkort kunder ha 3 amd kort då det står såhär om moderkortet:

http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte/gigabyte-ga-z87x-ud3h-i...

Others
-2 way SLI+3 way CrossFire
-8*SATA3 (6 SATA ports if eSATA is using)
-10*USB 3.0+6*USB 2.0
-Power, Reset button, Clr CMOS, 80 port LED, OC Buttons
-HDMI, DisplayPort, DVI, RGB
-ATX (305x244mm)

Ska jag försöka kontakta dom och kräva att dom byter mitt kort mot ett annat t.ex. något av dessa:

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s165789979&o=produkt_pr...

eller är det helt och hållet mitt fel att jag inte gjorde så bra research om mitt kort och lite på vad som står på deras hemsida?

Som "surgubben" sa kan du ju alltid höra med dem och hoppas på att de kör på goodwill eftersom de egentligen inte har någon skyldighet att byta ut varan. De reserverar sig också för skrivfel på hemsidan, såvida jag vet är det upp till köparen att set till att det är rätt produkt.

Men det kan definitivt vara värt att kolla upp med dem eftersom de brukar vara ganska bussiga, i alla fall om varan är halvny.

http://www.kuluttajavirasto.fi/sv-FI/konsumentradgivning/kons...

Av Racka
Skrivet av Maxim.chr:

Tjena!

Jag har 3 st gtx 670 och jag vet att dessa kort är kompatibla med 3-way sli.
Problemet är mitt moderkort, jag har ett Gigabyte GA-Z87X-UD3H och jag köpte det från CDON:

http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte/gigabyte-ga-z87x-ud3h-i...

På den tiden hade jag bara ett 670 och tänkte inte skaffa mer möjligtvis ett till (till sli då)
Men det jag funderar på att göra nu är att sälja alla min 670 kort och köpa begagnade amd kort som t.ex. 7970 kort.
Och det är här min fråga kommer:
På cdon står det att mitt moderkort ska stödja 3-way crossfire men på GIGABYTES hemsida står det bara "Support for 2-Way AMD CrossFire™/NVIDIA® SLI™ technology (PCIEX16 and PCIEX8)"
länk:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4481#s...

Och kollar man runt lite på internet så står det olika lite här och var så jag fattar inte, moderkortet har ju 3 PCI Express x16 slots så man tycker ju att det borde stödja i alla fall 3-way av något slag nvida/amd men på många ställen står det bara "Support for 2-Way CrossFire™/NVIDIA® SLI™ technology"
så vad är det tredje uttaget till då?

Det lättaste för mig hade varit att bada köpa nytt moderkort istället för att sälja och köpa GPUer då jag är jätte nöjd med 670 korten men då undrar jag jag vad är "Quad SLI" för något? är det 4 singel kort eller är det 2 dubbla kort?
Och varför ska moderkort som stödjer 3-way sli vara så fruktansvärt dyra? måste man köpa ett Asus MAXIMUS VI EXTREME för att kunna köra 3-way sli??!

http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-maximus-vi-extreme-int...

Det finns ju en massa billiga moder kort runt 1300-1500kr som stödjer 3 way-crossfire så varför ska det va så svårt för NVIDIAs kort?!
ex:

http://cdon.se/hemelektronik/asrock/asrock-z87-extreme-4-inte...

Har jag missuppfattat något? Kan det vara så att om moderkortet stödjer Quad SLI att det då oxå stödjer 3-way sli?

Mvh

Klarar moderkortet Quad-SLI/Quadfire klarar det Tri-way SLI/Trifire också.

Vad gäller ditt moderkort är det Gigabytes hemsida du ska lita på, dvs 2-way SLI/CF. Det tredje uttaget kan användas till andra enheter så som ljudkort och dylikt.

Quad-SLI är när du kör med fyra grafikprocessorer, i form av antingen två (tänk GTX690) eller fyra grafikkort (typ GTX680).

Av Racka
Skrivet av Fassenator:

Jag updatera till det nyaste men det var samma som jag hade innan så det gjorde ingen skillnad.

När jag använde min mobil som trådlöst mottagare så funkade det fint, böt till kortet på modekortet och då fick jag packet loss problemet igen. Det måste ju vara nätverkskortet? Och ett nytt borde hjälpa?

Säker på att du har rätt drivrutiner? Du kan också testa att köra med snäppet äldre drivrutiner om du kan få tag på dem.

Testa att köra en annan dator med samma kabel/kontakt till switchen.

Av Racka
Skrivet av Krok777:
  • Ingen bild när jag startar datorn, den pep förut med ingen bild men då var de RAM minnena som inte satt i ordentligt.

Har bytt grafikkort mellan en 4 år gammal Graffekort och ett GTX 560 Ti och testat 2 olika skärmar. 460 Watt nättagg de bör räcka för de GTX 560 Ti de gjorde det tidigare.

Det är en 2-3 år gammal HP Dator,

Kan de vara något fel på moderkortet grafik-slot?
Har testat använda moderkortets befintliga VGA ingång men där resulterar ingen bild.

Hur kan jag ta reda på problemet när jag inte har en bild?

Tack för all hjälp!

Fixa inordning datorn till så den såg ut när den senast fungerade och testa att starta den igen.

Av Racka
Skrivet av tintinj:

Jag bytte ut min gamla dator ( där jag skapade mitt nätverk, windows 7 ) till en dator med Windows 8.1 och nu när jag försöker komma åt andra datorer i nätverket eller försöker komma åt den nya datorn från en annan så vill den plötsligt ha användarnamn och lösenord. Hur kommer man förbi detta? Jag har inte satt användarnamn och lösenord och vet därför inte alls vad det kan vara. Har provat inloggningsuppgifterna till windows ( windows live ) och även lösenordet till det trådlösa nätverket men inget fungerar. Direkt när jag försöker komma åt andra datorer i nätverket ploppar den här rutan upp och säger att den vill ha användarnamn och lösenord.

Gå med i hemgruppen/workgroupen med den nya datorn så ska det nog gå lättare.

Av Racka
Skrivet av Kolle11:

Kan inte köra memtest86, Det står "Filer för virtuella hårddiskar kan inte monteras från avbildningsfiler eller från flyttbara medier som inte är formaterade i NTFS -filsystemt"

Vad är fel?

Du måste använda NTFS-filsystemet på ditt USB minne.

Här är video som beskriver hur du gör för att köra testet om du inte redan kollat på en.

Videon beskriver inte hur du formaterar minnet men det är ganksa enkelt, högerklicka bara på minnet i utforskaren och tryck på "Formatera" välj NTFS och låt övriga inställningar vara standard.

Av Racka
Skrivet av Mupplo:

Hallå!
Jag köpte nyligen ny dator, och då efter jag tryckt in min USB-adapter (en AE1000) så gick det snabbt att komma igång med internet. Som alltid kollade jag bredbandskollen för att se till att hastigheten fortfarande var okej. Men då jag försökte så förlorade jag internetuppkopplingen. Jag försökte ladda ned något, den började långsamt, och sedan la den av igen.

Så mina problem är alltså att min AE1000, som fungerat i stort sätt felfritt på min föregående dator, helt enkelt lägger av vid nedladdningar. Då jag lyckats att ladda ned en del har den även varit oerhört långsam. Jag vet att trådlöst inte är det bästa, men det har fungerat oerhört bra på föregående som sagt, ibland laddat ned så högt som 10Mb/s.

Så har ni någon lösning? Ska jag helt enkelt köpa en ny adapter? Kan det ha att göra med operativsystemet? (Windows 8.1)

Edit: Kanske ska tillägga att den har en förlängningskabel, har testat både utan och med, fungerar lika dåligt, förutom att förlängningssladden typ "blinkar" eller hur man nu ska säga i en USB 3.0-port. Alltså den ansluts, och tappar anslutningen varannan sekund eller så.

Du har installerat drivrutiner right? http://support.linksys.com/en-us/support/adapters/AE1000

Ser att det inte finns någon med Win8 än och inte heller 8.1 så testa att installera 7:ans variant.

Vad för dator var det du köpte?

Av Racka
Skrivet av lossah:

Jag som redan har just det kortet. Ett till i CF vore väl skoj, men nåja.

Btw, kan man byta spel Steam-konton emellan? Vill inte ha BF4, som jag råkade aktivera för att testa.

Nä, är spelet aktiverat på ett konto sitter det fast där.

Av Racka
Skrivet av OldSchoolGamer:

Tjena tack for ditt svar. den ar monterad po intet fungerade utmarkt nar jag startade po den forsta gongen. Hon snorrade po chassi flakten. ska testa att snorra po den. spelar de nogon roll ot vilken holl man snurrar

Nej, du vill bara känna om den kan röra sig överdrivet i sidled på axeln. Du ska inte bli oroad om den rör sig upp och ner lite, då det sannolikt är glidlager på fläkten är att vänta. Man när de låter på det här viset brukar de slå emot något i närheten (oftast höljet runtom).

Av Racka
Skrivet av Dan_The_Man:

Behöver hjälp med råd om ett bra grafikkort som passar till den här datorn, vill hålla liv i den ett tag till, men tar i mot tips på förslag om uppgraderingar som kanske ger mer, eller om jag kan kräma ut mer ur den.

Tanken är ett tyst system om möjligt.

Har ett hembygge med följande komponenter
Moderkort: Gigabyte P55A-UD4
Processor: Intel Core i5-661-Processor 4M Cache-3,33-GHz
Minnen: Corsair CMX8GX3M2A1333C9 8 GB (2 x 4GB) 1333 MHz PC3-10666 240-Pin DDR3
Grafikkort: Asus Geforce GTX 560 TI 1GB
Nätaggregat: be quiet! Pure Power L8 630W 80+ Bronze Modulär
Chassi: fractal design R3
Processor fläkt: Cooler Master, Hyper 212 EVO
Hårdisk Nr:1 Samsung SSD 840
Hårdisk Nr:2 WD Green WD20EARX 64MB 2TB
Hårdisk Nr:3 LaCie Minimus USB 3.0 2TB (extern)
Kontrollerkort PCIe USB 3.0 till den externa disken
+Ett gäng fläktar

Skulle nog säga att din processor är nästa uppgradering, enbart två kärnor på den. Finns säkert någon begangnad 1156 processor du kan få tag på för en relativt liten peng dessutom.

Grafikkortet håller i rätt bra ännu, åtminstånde om du letar efter 60FPS och ok kvalité.

Av Racka
Skrivet av xZistence:

Då jag är i stort behov av hörlurar och ska skicka min storebror åka in till stan och köpa ett par åt mig så behöver jag hjälp utav val på headset.

Är inne lite mer åt Razer då mitt tangentbord och mus är från Razer.
Några bra förslag?.

Behöver INTE vara endast Razers headset men helst

budgeten är upp till +-1500, helst runt 1000-1300 då

Mvh Stefanos

Vad letar du efter?

Slutet eller inte? Över örat eller "på"? Vad ska det användas till primärt?

Av Racka
Skrivet av Gurawn:

Har inte möjlighet att testa kortet i någon annan dator :/ får väl bli att åka in till Inet med kortet imorgon.

Du har ingen möjlighet att använda något annat instickskort heller? För att testa porten på moderkortet.

Av Racka
Skrivet av Ozzed:

Hej!

Finns det något sätt att tvinga systemet att köra i PCIE 2? Jag har ett Asus sabertooth 00+fx gen3 r2.0 och ett Gigabyte 670 OC. Systemet rapporterar 3.0 och jag har läst på diverse forum att det kan skapa problem, vilket det också gör för mig (får svar skärm efter en stunds spelande etc) så jag undrar om man kan tvinga systemet att köra i PCIE 2?

Nödlösning blir att flytta kortet till den svarta porten som bara stödjer 2.0 och inte har PLX-bryggan men jag bökar ogärna omkring i datorn om det inte är nödvändigt.

Kan det här vara något? http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/P9X79_Deluxe/images/b...

Vet ej om det bara drar ner hastigheten dock...

Av Racka
Skrivet av Gurawn:

Asus Sabertooth Z77

Inget jag är familjär vid, sorry. Men leta efter någon tecken på att den märker av grafikkortet alls.

Det enda jag kan tänka mig är att dra en reset på moderkortet, samt att flasha det. Innan du flashar det så vore det bra om du kunde testa det i en annan dator och testa PCIe porten med något annat för att se att den fungerar.

Annars är det nog inte så mycket mer hjälp jag kan erbjuda, jag hade skickat in det om det fortfarande inte fungerade.

Av Racka
Skrivet av Gurawn:

Har försökt installera om drivers men då står det bara något i form med att inget Nvidia grafikkort hittades och därmed avbryts installationen. Kortet gör liv fläktarna funkar, lyser gör det också. Vad ska man kolla efter i BIOS?

Vad har du för moderkort?

Av Racka
Skrivet av Kaprisfisken:

Hejsan! Ska köpa ett nytt headset då mitt gamla Siberia gick sönder och jag nu kört med iPhone hörlurar. Min budget ligger på max 1500, helst mindre. Jag är jätte intresserad av det här http://www.inet.se/produkt/6606807/astro-a40-pc-black-headset men vet ej om det är bra / funkar till ps3 (ska mest spela PC men vill att det ska funka till ps3 också.).

Har också hört att dessa är bra http://www.inet.se/produkt/6606177/sennheiser-pc-360-g4me-hea...
Vilka rekommenderar ni? Andra alternativ är Logitech G35, Venegance 1500 och Razer Kraken. De ska vara omslutande.

Tack! Blev lite rörigt kanske.

Vet inte riktigt hur man gör det, men PC360 fungerar inte till PS3 rakt av. För att få det att fungera skulle du behöva något i den här stilen.

Föredrar du slutna eller öppna? Alltså om de släpper in ljud eller om de fungerar som hörselskydd.