Inlägg

Inlägg som Arrogant har skrivit i forumet
Av Arrogant
Skrivet av m1n1h0p:

Med tanke på det usla stödet av CF som finns idag, alla problem som kommer med dubbel-GPU:er, den knappa prestandaförändringen när det väl fungerar samt den värme som 6990 kommer utveckla så tror jag att folk kommer välja ett GTX580 om de hade 5000:-. Det skulle iallafall jag gjort.

Vad då uselt stöd? Jag kan nästan garantera att samtliga spel i direct3d stöder CFX. Det är lite lurigare med OpenGL, men där finns ändå ett hyfsat stöd. Hur bra det faktiskt scalar i de olika titlarna är ju en annan femma dock. Men det har ju garanterat blivit bättre. Men att stödet för CFX skulle vara uselt är ju bara dravel.
Sedan blir jag lite konfunderad över de problem som du menar skulle komma med dubbel-GPU:er. Vilka då?

Angående HD6990 så tror jag att du är helt fel ute. De senaste rönen pekar på att AMD kommer att använda två stycken Cayman-GPU:er i Antilles vilket skulle innebära groteskt hög prestanda. Särskilt om de lyckas få ner två stycken 6970s på samma PCB (förmodligen blir det 6950s dock). HD5970 kommer inte att ha en suck i vinden, med största sannolikhet inte GTX580 heller. Och med spekulationer på 300Ws TDP så blir detta ett solklart köp i den här prisklassen. I alla fall för mig.

Men vi får se! Än har jag inte gett upp hoppet på GTX580! Jag hoppas innerligt att de lyckas sänka priset något också!

Antilles dual card packs two Caymans

Av Arrogant
Skrivet av timL:

De 2 senaste problemen jag har hängt upp mig på gällande deras drivisar var 1. Bad Company 2, där man hade problem med vattenreflektionerna ett bra tag. 2. Dess CFX prestanda, ja korten skalar bra nu, men det har varit många tillfällen då CFX underpresterat vad 1 kort egentligen skall prestera. Nu säger inte jag att nvidias drivrutiner är felfria, men dem känns helt klart mer solida. Självklart är ett grafikkorts stabilitet avgörande för vad man köper!

Nu kan det vara så att jag själv har haft otur med ATIs drivisar då det verkar som att problemen inte drabbar alla, detsamma gäller nvidia, där jag isåfall har haft en väldig tur och aldrig drabbats av problem som andra har beskrivit.

Jag hade personligen problem med stuttering i BC2 med mitt GTX465 som gjorde att jag fick byta tillbaka till mitt HD4870. Det gick helt enkelt inte att spela på DX11 trots att det FPS-mässigt flöt på fint. Jag köpte sedan ett HD5870 och har inte haft ett enda problem i BC2 sedan dess.
Jag har i efterhand fått reda på att detta snarare berodde på spelet än drivrutinerna och så var det förmodligen också för dig vad gäller vattenreflektionerna. Jag har i alla fall aldrig hört talas om någon annan med det problemet. Mitt problem med stuttering var det dock många som hade.

Nvidia GTX 480 drivers,INCREDIBLE STUTTERING ON BFBC2 - NVIDIA Forums

Titeln heter förvisso "Nvidia GTX 480 drivers,INCREDIBLE STUTTERING ON BFBC2" men om du läser tråden så inser du att det inte bara var med GTX480 utan med samtliga GTX4xx kort.

Nvidias drivrutiner är verkligen inte heller felfria. Se bara t.ex på 196.75 som var en fullständig katastrof.
Att de skulle vara mer solida håller jag absolut inte med om.

Angående scaling har du givetvis helt rätt, där har det varit lite tamt på AMD-sidan med dugliga drivrutiner kan erkännas. Dock har de ju lyckats lösa detta i den nya serien. Bland annat genom att endast möjliggöra tvåvägs CFX. Jag tror att de insåg att de var för svårt att optimera CFX med saker som dynamisk loadbalancing i både tre- fyr och tvåvägs CFX. SLI bygger ju i teorin på en något enklare konstruktion då den inte bygger på att man skall kunna ha helt olika kort ihop (dock i samma serie). Jag tror helt enkelt att detta är förklaringen till att SLI ofta scalar bättre. Men jag är som sagt osäker!

Aja, i vilket fall så var jag nyfiken på ett GTX580 fram tills att jag såg vad de kostade! Nu är intresset helt dött och jag kommer inhandla ett HD6950/6970 istället.

Av Arrogant
Skrivet av timL:

Jag tror Nvidia har jobbat på detta kort ett bra tag. Kudos till dem för att väldigt lite info har läckt angående kortet under den tid de jobbat på det. För att späda vidare på "rykten" så har bl.a grabbarna på fudzilla fått nys om att man skall ha omarbetat GF100 och tagit ett steg bort från HPC för att göra ett mer konsumentinriktat kort och på så sätt sparat plats i kärnan. Sen ska man inte glömma att Cayman är den största kärnan ATI/AMD någonsin gjort och kan mycket väl gå varm och bli strömslukande även den. Jag säger inte att den skall vara lika hungrig vad gäller strömförbrukningen som Nvidias dito, bara det att det kanske inte skiljer så mycket mellan dem. Time will tell. För min del så är det AMD:s drivisar som agerar dealbreaker annars ser det bra ut för båda lagen nu i november.

Jag är så trött på det eviga tjatet om att AMD skulle ha dåliga drivrutiner. Det är helt enkelt inte sant! Jag har kört med ATI/AMD sedan ATI tog steget till DDR5 och har aldrig någonsin haft ett problem med drivrutinerna. Bara massa tomt skitsnack.
Jag kan personligen dock tycka att drivrutinerna kan kännas relativt menlösa då de i regel innehåller relativt få förbättringar. Men detta beror ju snarare på att AMD envisas med att släppa dem en gång i månaden. Då finns det helt enkelt inte så mycket att ändra mellan gångerna då de släpps så ofta.
Ofta innehåller de bara diverse små hotfixes som t.ex uppdaterade CFX-profiler. Därför är det även svårt att jämföra dem med Nvidias som kommer relativt sällan i jämförelse.

Men att de bokstavligt talat skulle vara dåliga är ju bara skitsnack och absolut inte något som skall vara avgörande vad gäller att välja ett Nvidia-kort framför ett från AMD.