Inlägg

Inlägg som Anonymous FTW har skrivit i forumet
Av Anonymous FTW

Min bästa tangentbordstangent är ”Power” ett tryck på den så stängs datorn av. Inget menyklickande med musen utan bara ett enda tryck.

Tyvärr en ovanlig knapp på tangentbord, så får nog svårt att hitta ett när detta går sönder.

Av Anonymous FTW

Zeekr verkar ha ett riktigt elmonster på gång, 1265 hästkrafter och 1280Nm, den här besten kan ju dra omkring på lastbilar.
Fyra elmotorer och 0-100 på 2,07s.

Det handlar om Zeekr 001 FR, prestandaversionen av den bil jag anser vara den snyggaste bilen just nu, jag skulle dock nöja mig med standardversionen. Lite skoj också att svenska ingenjörer varit med och tagit fram Zeekr 001.

Av Anonymous FTW
Nytt bud: 2 200 kr 2200 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Anonymous FTW
Skrivet av stgr:

Jävlar vilket störande ljud, jag hade lagt mig under bilen och klippt kabeln till högtalaren direkt.

Jobbigt ljud, frågan är om bilbesiktningen kollar om den fungerar.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Daniel75:

Man kan ju iofs också köpa en bil som blir lite dyrare per månad om det är bättre för miljön t ex. Det måste ju inte vara billigast i plånboken jämt som räknas.

Tyvärr är det inte många som tänker så, det är därför de som hade etanolbilar tankade bensin.

Skulle vara intressant att veta hur många som tankar dyrare HVO diesel också. Många klagar ju och gnäller över att vanliga dieseln blev dyrare nu efter nyår, tror jag inte hört någon som istället sagt att det är bra att man höjde andelen miljöbränsle i den. När bilen drar 0,44 så bryr jag mig inte över att den är dyr så tycker bara det var bra, har bara ett liv och en hälsa.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Aka_The_Barf:

meningslös är det inte tycker jag. den är inte så sliten, rätt bra skick. inte gjort så mycket alls med den på 6 år. bytt ljuddämpare och bara bytt olja och filter, kastade in nya tändstift också bara för att.

ja priserna måste ned och jag som är en stor fan av DIY hoppas även på rätten att laga går igenom överallt.

Är i liknande sits som dig även om min är värd en del mer, den drar bara 0,44 nu på vintern med kallstarter och allt, bränslet är för billigt helt enkelt, klarar mig med en tusenlapp i månaden i diesel, 1500 per år i skatt, 1500 per år i försäkring. Bilen pyntade jag kontant.

Kollar ibland priserna på billigaste Model S men de är fortfarande för dyra för att motivera ekonomiskt, tyvärr lite stor bil också. E-tron är för ny, Model 3 för ny, Polestar 2 för ny så de behöver jag inte ens titta på. Får väl vänta så där tio år då, tror tyvärr inte min fungerar med miljödiesel så det kanske bli vägs ände.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Bowman99:

Jag funderar på att byta från Nordea till en annan bank. Mestadels för stöket med att ha utdelningsskatt, och eller stök med att flytta med till en finsk notering för att få mindre skatt, men då ha stöket med euro.
Jag har ”köp och behåll” strategi. Så inget hoppande i köp och sälj alls annars alltså.
Bara köper månadsvis hela tiden och behåller i upp och nedgång minst 5-10 år till.

Någon som har några tankar kring svenska bankaktierna?

Swedbank, vet inte, inte så sugen trots att det är ”min” bank.
SEB har jag sneglat lite på.

Swedbanks kurs brukar röra sig mer och har längre till sin toppnotering. SEB är mer stabil men ligger redan ganska högt. Med en sådan orolig marknad som är nu så är nog SEB säkrare. På längre sikt kan nog Swedbank ge mer pengar dock. Jag har blivit försiktigare för varje år som gått och skulle nog välja SEB nu. Sålde mina Nordea av samma anledning som dig.

Av Anonymous FTW
Skrivet av MystiX:

Problemet är ju som han säger dock, pumpen gömd i ett paket, och adaptiv farthållare i det andra. 85000kr för två saker som borde vara standard gjorde att jag inte ens hade P2 i tanken när jag beställde bil nyligen. För 30000kr till(P2 bas), så får du en M3 som är betydligt mer utrustad om du inte lägger till något av paketen på P2. Mer vägljud och lite sämre byggkvalitet på teslan, men i övrigt en mycket roligare och givande bil, plus SuC osv.

Volvo och Polestar har tyvärr en bit kvar innan man är med i matchen, helst när man ska ta ut premiumpriser. Minns för några år sedan när man var på g med ett nytt infotainment som skulle vara grymt bra. Den biten verkade man släppa helt, vilket säger mig att man har lite problem med den tekniska biten generellt.

Infotainmentet är ändå något de fått beröm för, vad är det du tycker är dåligt med det?

Av Anonymous FTW
Skrivet av Schwalan:

Hey!

Jag funderar på att byta ut min bensinare av årsmodell 2013 men hur ska man egentligen tänka inför bilköp 2022?

Om man ska köpa en ”billig” bil, säg upp till 30k spelar det kanske inte så stor roll/ det finns inte så många alternativ.

Jag brukar tänka att jag ska köpa en bil som är 2-3 år gammal, då ligger priset runt 200-300k och då vill jag inte byta bil med stor förlust redan 1-2 år efter.

Jag resonerar att köpa en diesel idag är lika med hål i huvudet med tanke på dieselpriserna och att man fasar ut fosildrivna bilar.

Köpa bensin blir något billigare än diesel men fortfarande samma problem med utfasning.

Ladd/plug-in -hybrid känns som en halvmesyr som riskerar att bli en bensinare/diesel med kortare räckvidd för att man inte laddar batteriet och bränsletanken är mindre.

Elbilar är så fasansfullt dyrt fortfarande, och så blir man beroende av att ha tillgång till laddstolpe. Om man inte vill åka iväg och hänga 30-60 minuter för att ladda.

Hur tänker ni om detta?
Vad är det rimligaste att göra?

Fördelar med dieselbilar är att de generellt brukar dra mindre än bensinbilar så i slutändan kan det bli billigare med diesel än bensin även fast själva drivmedlet är dyrare. Så blev det för mig då bensinaren drog 0,8 och dieseln 0,45 med samma körmönster.

Av Anonymous FTW

Där var det verkligen tyst, som biblioteken var när man var liten. Här reagerar man på andra saker istället som tex blinkersljudet eller sådan simpel sak som ljudet som skapas av att han drar handen över ratten.

Av Anonymous FTW
Skrivet av anon333222:

Äsch, jag gör inga analyser. Bottenfiska lite, har lite Scandic och SAS. Tänkte när pandemin är över så MÅSTE ju det lyfta. Å andra sidan så är det 2% av mitt totala kapital. Går det ned mot 0 så spelar det ingen roll.

Det kommer de säkert göra. H&M tror jag kommer lyfta också när folk börjar röra sig mer i affärer.

Av Anonymous FTW
Skrivet av pine-orange:

Det är inte så lätt att avgöra vilken av dem som är billigast. Det beror på vad man köper, för vilka belopp man köper, vilken courtageklass man väljer och hur mycket kapital man har.

Jag gjorde faktiskt jämförelsen alldeles nyss, det gör jag inte om på den här 7" plattan, det var jobbigt... Fattas bara att "Moderator" rensar bort det "trollinlägget" också så åker denna plattan i väggen.

Av Anonymous FTW
Skrivet av yaxez:

Jag ser ingen större skillnad i avgifterna, utveckla gärna.

Nordea har faktiskt höjt avgifterna för ett år sedan, vilket jag missat då jag inte har dem.

https://rikatillsammans.se/forum/t/dags-att-lamna-avanza/9416

Såg det här då jag sökte en sida där jag kunde jämförd dem sida vid sida.

Men jag fick öppna deras respektive sida och jämföra istället.

Där har vi lite grötigt hos Avanza med olika valbara klasser på courtaget. Nordea blir betydligt enklare då de kör samma rakt igenom hela registret,

Vi kör då...

Avanza Mini 0,25% eller 1:- i avgift. Här har Nordea lägre procentuellt avgift.

Avanza Small 0,15% eller 39:- här är Nordea både billigare med lägre procentuell avgift samt minimiavgift på 1:-.

Avanza Medium 0,069% eller 69:-, här blir Nordea billigare på minimumavgiften 1:- men har högre procentuellt avgift, dock har Nordea ett tak på 199:- vilket inte Avanza har så vill det sig illa och man inte tänker sig för kan dra iväg ordentligt i courtage, då tak saknas.

Avanza Fast pris för affärer över 143000:- här blir Nordea billigare vid mindre affärer då de har ett minimum på 1:- medans Avanza har 99:- som golv. På dyrare affärer blir Avanza billigare.

- Nordeas jämförelsevis enkla upplägg med 0,09% eller 1:- i courtage, max är 199:-

Höjningen Nordea gjorde för ett år sedan ställer till det, skillnaden till Nordeas fördel var större före den höjningen. Fick reda på den nu som sagt via den där länken. Ska kolla SEB och Handelsbanken som de tog upp också. Bara för eget intresse, det ska ni slippa här då jag tydligen är ett troll.

Av Anonymous FTW
Skrivet av pine-orange:

"Avgiften skiljer sig mellan olika marknader, men handlar du nordiska aktier betalar du 0,09 procent av värdet på din order. Dock minst 1 krona och som mest 199 kronor. Till exempel, om du vill köpa aktier för 10 000 kronor kostar det 9 kronor i courtage."

Andra marknader har inget maxbelopp och minst 29kr.

https://www.nordea.se/privat/produkter/spara-investera/aktier...

Självklart tjänar Nordea också pengar på sitt upplägg

Visst men Nordea är billigare än Avanza, där är "skillnaden" som jag skrev. Dessutom kör Nordea inte något "lockande" med gratis upp till 50000:- för att sedan ta avgift.

Avanza som dessutom gillar att ge sken av att man är billigare än "Storbankerna" när man egentligen inte är det, nu verkar Avanza ha slutat med just den reklamen men den var nog där förra året. Idag är Avanza själv en "Storbank" och inte någon liten billig utmanare som de var då när de kom. "Mer till dig mindre till banken" har jag för mig Avanza hade som slogan.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Nioreh83:

Jag vet. Vi hade redan rett ut detta innan du kom med alla habrovinker om fonder etc. Jag vet inte hur det kan vara så svårt att begripa. Vi har redan konstaterat att avgifterna är noll.

Ditt inlägg gav inte intryck av att veta, snarare som om du inte begrep, vilket du nu själv erkänner.

Skrivet av yaxez:

Ja sånt slipper man ju med storbankerna 😉

https://youtu.be/jimFXRzDv4Q

Det avgörande står efter det du markerade

Av Anonymous FTW
Skrivet av gisburne:

Det pratas mycket om hur dyrt populära grafikkort kan vara och även om hur svårt det kan vara att
få tag på de allra senaste och bästa grafikkorten. Så jag hoppas följande jag nytt läste på Aftonbladet
inte kommer bli något vi alla måste vänja oss vid framöver:

Skulle sälja grafikkort – blev rånad

En person blev under söndagen rånad på två grafikkort av två gärningspersoner i Stockholm. Brottsoffret hade lagt ut grafikkorten för försäljning på internet, och hade bestämt träff med gärningspersonerna som skulle köpa dem.
Istället slutade det med att gärningspersonerna hotade till sig grafikkorten, och en av dem ska ha varit beväpnad med kniv.
Efter rånet lämnade gärningspersonerna platsens till fots. Polisen sökte efter dem i området, men blev utan resultat.

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/skulle-saelja-graf...

Om någon vecka får han ett brev hem där det står att "utredningen är nedlagt på grund av bristande bevis". Är så det fungerar i Sverige idag,

Av Anonymous FTW

Koenigsegg visar upp sin egenutvecklade elmotor

Är det en egen energidryck de visar upp där bredvid också?

Av Anonymous FTW
Skrivet av betan:

"Får jag verkligen tillbaka alla fondavgifter?
Vi betalar tillbaka hela den totala avgiften för alla fonder som finns i vårt utbud. Så där ingår förvaltningsavgiften, löpande avgifter, transaktionskostnader och om det finns några övriga avgifter.

Du får också tillbaka eventuella växlingsavgifter som kan tillkomma på fonder som handlas i utländsk valuta."

https://www.avanza.se/konton-lan-prislista/prislista/starterb...

Så även om förvaltningsavgift tas så betalar Avanza tillbaka den, men det kanske beror på hur man definierar avgiftsfritt.

Det var bra även om jag ogillar upplägget med att locka in sparare för att sedan tjäna pengar på dem, vore en annan sak om de vore billiga efter 50K också.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Nioreh83:

Va? Frågan var om att köpa aktier för 15kr, och hurvida det inte blev dyrare i avgifter än vad aktierna kostade. Ingen undrade vad som blev dyrare över 50k

Va? Är ju gratis hos Swedbank upp till 100000 hur får du gratis till en avgift?

Har du under 100000 sparat hos Swedbank så kostar det nada, noll kronor att köpa din aktie för 15:-

Samma upplägg som Avanza men de har 50000:- dvs hälften som tak.

Hos Nordea kosta det 1:- att köpa din aktie för 15:- alltid, om du så har 35 miljoner på kontot,

Av Anonymous FTW
Skrivet av hockexx:

Så det är som vilka Li-Po batterier som helst? Low and slow är även på bilar bäst?

Ja är det korta svaret. Det långa är att många har kylning och uppvärmning och avancerad övervakning av laddningen så de klarar sig ändå bättre än i en mobil.