Inlägg

Inlägg som Anonymous FTW har skrivit i forumet
Av Anonymous FTW
Skrivet av hockexx:

De som laddar på arbetsplats ska dock förmånsbeskattas. Men detta följs sällan upp och jag kan anse att det inte bör göra det heller. Man ska inte straffas för att man försöker gör ett val för miljön.

Hur mår batterierna egentligen av snabbladdning? Det hade varit en stor oro för mig om jag köpte en hybrid/elbil.

De trivs tyvärr inte med det. Det bästa är att ladda långsamt på låg effekt. Det bästa är ju om man kan ladda hemma över natten, men alla har inte den möjligheten och många bryr sig inte heller då det inte är deras egna bil, eller om de bara leasar bilen.

Av Anonymous FTW
Skrivet av snajk:

Jag vet inte om jag håller med om det. Kollar man på chargefinder och minst 250kW så finns det en i Göteborg, en i Mölndal, en i Kungsbacka, en i Varberg sen ingen förrän typ Helsingborg om man åker söderut. Däremot hur många som helst på 50-150kW.

Nä Varberg blir en dryg mil utanför centrum, å andra sidan så brukar man få åka en bit för att fylla på, det gäller även för fossilbilar.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Nioreh83:

Det är väl sällan man snabbladdar där man bor. Det intressanta ät väl vilka laddare som finns längs vägarna.

Finns ju många företag som inte ersätter sina anställda för hemmaladdning, på vårat företag ersätts inte säljarna (eller någon annan) när de laddar hemma så ingen av dem laddar hemma och helst med de höga elpriserna som är nu.

Sen bor många i lägenheter där det inte finns möjlighet till laddning än så länge. Sen har ju även Norrlänningen nytta av snabbladdarna om och när de reser söderut.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Nioreh83:

Diskussionen var kring sas-aktier, inte fonder.

Ta bort "fonder" ur texten så har du samma resultat ändå, Avanza blir dyrare.

Av Anonymous FTW
Skrivet av griid:

Du missade min poäng helt och verkar inte ha läst om utdelning och återinvesteringen av utdelningen..
Det kunde lika gärna ha varit 6% och det hade varit lika illa det.

EX:
Om du börjar spara i Telia nu och återinvesterar utdelningen så är det fortfarande en sämre affär än att spara i en billig indexfond som enligt statistik går 10% varje år.

Statistik är ingen garanti, kan fortsätta att gå uselt på börsen länge än.

Vi har trots allt gått från en period med skyhöga aktiekurser, där stater pumpat ut pengar på marknaden och skapat artificiell rikedom. I stort sett alla tjänade pengar på aktier under sista året, man ska i stort sett varit klantig/haft väldigt otur om det gått dåligt.

Att börja spara i Telia nu kan tvärt om vara en god investering, då kursen är relativt stabil och låg på denna nivån, samt att bolaget ger riktigt bra utdelning, ett av de högsta utdelningarna bland svenska företag till och med.

Av Anonymous FTW
Skrivet av griid:

Upp till 50k:- totalt sparande på Avanza är det courtage- och avgiftsfritt.

https://www.avanza.se/konton-lan-prislista/prislista/courtage...

Nja avgiftsfritt är det inte på fonder. På de fonder som har förvaltningsavgift är det fortfarande förvaltningsavgift. Sen har Swedbank samma upplägg men då är det avgiftsfritt upp till 100000, dvs dubbelt upp.

Har man sen kommit över 50000 då är Nordea billigare att handla med. Avanza har ju riktigt dyrt courtage i jämförelse.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Semjonov:

På land?

Tänker du på fiskar nu?

Av Anonymous FTW
Skrivet av snajk:

Jo, om man hittar en 350 kW-laddare. På laddare med lägre hastigheter är ofta andra bilar med i teorin långsammare laddningb snabbare.

Det är inga problem om man bor där de flesta bor.

Av Anonymous FTW

Audi och Porsche laddar snabbast av alla testade bilar - Fortast iväg från laddstationen.

Nu är ju även 20 minuter för att tanka en bil en lång tid, men det är det snabbaste man får idag med en elbil.

Av Anonymous FTW
Skrivet av atego:

Renault sattsr endast på elbilar i Norge framöver! Rätt ballt!

https://alltomelbil.se/enbart-elbilar-fran-renault-i-norge-na...

Nya Renault 5 ser rätt cool ut. Hoppas de inte avviker allt för mycket från första bilderna och gör den allt för slätstruken.

Av Anonymous FTW
Skrivet av reggy:

Ska köpa elbil och kan inte bestämma mig om en id 3 eller kona vilken bil tycker ni är bäst ?

Vet ej hur det fungerar på Kona men hos ID3 får man i alla fall stora OTA mjukvaruuppdateringar regelbundet så bilen blir bättre och bättre.

Med det sagt så hade jag hellre valt Cupra elborn på samma plattform som ID3. Ska komma en uppdaterad ID3 med trevligare inredning också men just nu tycker jag Cupra leder där.

Av Anonymous FTW
Skrivet av MeSaber:

"Du har inte förlorat nåt innan du sålt" stämmer ofantligt dåligt.

Har du en aktie som gått ned 90% och aldrig kommer upp igen har du definitivt förlorat något. Samma gäller vid konkurs.

"Rädda det som finns kvar" känns mer angeläget. S.K "stop loss" eller översatt "stop losing money"

Jag har varit med om att företaget blivit uppköpt till för mig dålig kurs, dvs förlust. Vägrar jag så blir aktierna tvångsinlösta istället.

Av Anonymous FTW
Skrivet av KingCobra:

Ett slitet uttryck "man har inte förlorat något före man sålt".
Behåll och försök sitta lugnt i båten. Försök att se det som att det är "rea" på börsen vid nedgångar eftersom det du har, det har du.
Detta gäller såklart framförallt vid långsiktigt sparande.

Jo billigare fonder och aktier blir nu, desto större anledning till att köpa mer för att få med dem i framtida uppgångar. Nu snackar jag om stabila, kända foder och aktier såklart.

Men att se att värdeminskningen är mycket på så kort tid är jobbigt. Det tar ett tag att vänja sig vid sånt här, men det vänder upp igen, ofta högre än innan fallet. 2020 i mars/april var inget kul. Covid sänkte värdet enormt på min portfölj...för att vända under året till ganska mycket plus totalt.

Ta det lugnt.

Detsamma gäller omvänt "man har inte vunnit något för än man sålt", eller "man har inte riskerat något för än man köpt"

Av Anonymous FTW
Skrivet av Chippen2188:

Jo jag håller med, den är riktigt snygg. Provkörde den för länge sen, fick nästan klaustrofobi. Upplevde den som väldigt instängd och svår att se ut ifrån med dom små fönstren

Ja vissa nyare bilar kan vara så, hög midja och låga fönster, men det lät ju inget vidare. Låter som om något man inte köper oprovat i alla fall. Fast det bör man nog inte göra heller när det gäller de här stålarna.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Chippen2188:

Provkört en Peugeot e-208 ett par dagar! Kylan har inte varit nådig, gjorde en testkörning i 120 och hade en förbrukning på 30kWh/100km. Det var dock -9 ute också. Riktigt trevlig bil i övrigt, småbilar är ju roliga att köra, å med elmotor blev det ännu bättre

Opel Mokka-e på samma plattform tycker jag är riktigt snygg, helst i den här giftgröna färgen med svart tak och huv. Skulle kunna tänka mig en sådan bara för utseendets skull. En liten ärta

https://svd.vgc.no/v2/images/7723f349-fd88-493f-8ec9-8033ba9e20c...

Av Anonymous FTW
Skrivet av Wittwang:

Det verkar vara 28 nanometer, men lite oklart vem som står för tillverkningen. Specifikationsmässigt bjuder Elbrus-8C på klockfrekvensen 1,3 GHz, 16 MB L3-cacheminne och DDR3-1600 i fyra kanaler.

Tillverkas i Taiwan enligt denna sida:
https://tech-en.netlify.app/articles/en566478/index.html

Lite allmänbildning i geografi:

"Elbrus är ett berg i ryska Kaukasus, delrepubliken Kabardinien-Balkarien. Det är Europas högsta berg. Berget har två toppar, varav den västra är högst med sina 5 642 meter över havet, medan den östra toppen mäter 5 621 meter över havet. Namnet kommer från persiskan och betyder ungefär två toppar."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Elbrus

Av Anonymous FTW
Skrivet av Printscreen:

Du verkar inte ha koll på hur hårt modererat Tiktok är egentligen. Det är sjukt lätt att få sin video nedtagen för minsta lilla. Det enda som stoppar dem från att ta ned en video är att deras algoritm fokuserar mest på kinesisk-talande videos.

Folk har fått varningar för sitt konto för att ha "stitchat" en video och lagt en kommentar på ett enda ord efter, medans originalvideon får stanna kvar.

Folks konton försvinner stup i ett om det inte är tramsiga dansnummer eller hundvalpar.

"Öppenhet", lol. Det är fortfarande kommunistiska totalitära kinesiska staten som håller appen i koppel.

Precis det var därför det var frågetecken bakom meningarna. Men inlägget jag citerade tyder på viss öppenhet ändå.

Själv har jag aldrig använt det så jag har inte koll men du verkar använda det frekvent.

Av Anonymous FTW
Skrivet av hakd:

Hellre TT än att Googles imperium växer.
Dock så är det extremt mycket skit på TT, Allt ifrån steroid reklam till recept för lagliga men farliga droger.

Det kanske är öppenheten som gör den så populär och censur på Youtube gjort den så impopulär?

Välkommen till 2021 när en kommunistisk skapelse är mer öppen än marknadsekonomisk? 1984 hade slagit mig i huvudet om jag skrivit så felaktiga antaganden.

I slutändan beror det nog på att kineserna är så många. "Singles day" t.ex. är väl t.ex. största handelsdagen? Här märks den knappt.

Av Anonymous FTW

1000:- + frakt.

Av Anonymous FTW

Bästa rådet från mig är "behåll" inte "sälj", största minorna jag gått på är när jag sålt mina aktier, de som gått bäst är de jag behållit under många år. "Sitt still i båten" som man brukar säga.

Mina Sandvik hade jag under flera år, de gick skit sen började de gå upp och jag fick tillbaka mina pengar och var nöjd med det. Sålde Sandvik, de bytte VD och de fortsatte och går upp och gå upp och gå upp,...

Köpte andra aktier som inte haft lika rolig utveckling som Sandvik, tråkigt

Så mitt råd är behåll!