Inlägg

Inlägg som Alondora har skrivit i forumet
Av Alondora

Annonsen är avslutad

Av Alondora

i5 2500k + mobo + 12gb ram som hamnar i boot-loop

Hej!

Har följande delar att ge bort:

MK MSI P67A-GD65* Socket 1155, P67, ATX

CPU Core i5 2500K

12gb corsair DDR3 ram (4+4+2+2)

Corsair H50 kylare.

Datorn hamnar i boot-loop och postar inte.
Misstänker att någon komponent har gett upp men vet inte vilken och har inte möjligthet att felsöka med andra komponenter.

Pumpen på H50 går iallafall igång, men fattas en av skruvarna till den, kommer med 4 men har bara 3.

Den finns att hämta i Lund för den som tror den kan rädda den, eller om ni behöver några reservdelar!

Skickas inte

//Stefan

Läs hela annonsen här

Av Alondora

800 + frakt för en av rx 580

Av Alondora

ultrabook

Hej!

Nyligen börjat på högskolan och letar efter en ultrabook som ska bli min nya själsfrände.

Så lätt som möjlig men så klart med så bra prestanda som möjligt. (prestanda > komfort).

Söker gärna en ultrabook med windows på med ifall någon vill sälja en macbook pro eller air till ett bra pris funkar det med. Det absolut bästa hade dock varit en Dell xps 13.

Krav:
Minst i5 med 2 GHz och uppåt, helst en i7.
Full hd och uppåt.
128gb ssd och uppåt.

Hör gärna av er om ni har något som uppfyller kraven och ni vill bli av med. Beroende på modell, specs och ålder på datorn kan jag tänka mig mellan 5-9k.

Kan ta mig runt i större delar av skåne men längre bort kan det bli jobbigt.

Läs hela annonsen här

Av Alondora

testade med usb tangentbord och ingen skillnad

Av Alondora

Nej har ett gammalt mekaniskt tangentbord (använder adapter 5-pol din kontakt till ps2) och en steelseries mus men mus funktionen i bios har buggat sen dag ett, kan inte använda den korrekt.

här är en bild på skärmen ifall det hjälper förresten: http://imgur.com/axaL9gA

Av Alondora

har haft batteriet ute typ 3-4 min bara utan nätagg inkopplat och har klickat på cmos knappen (antar att de har samma effekt) på baksidan en gång som inte hjälpte.

Av Alondora

Mitt moderkort har inga sådana lampor, de enda lampor som finns är för att indikera vilken "phase" cpu:n är i vad det nu betyder....
Tack för svaret ändå

Av Alondora

problem med bios

Tjenare!

Har inte pillat så mycket med datorn på sistone men var tvungen att komma åt bios för att aktivera en funktion och märkte att det blev problem.
Jag kan komma åt bios:en men det uppdateras inte på skärmen vad som händer. Jag får pop-up fönster som när jag klickar på escape men kan för övrigt inte se vart jag navigerar mig.

Datorn har några år på nacken och har ett msi moderkort p67a-gd65 för att vara exakt och använder windows 7. har testat clear cmos knappen på baksidan samt tagit ut batteriet men utan lycka. Tror att versionen av bios som används är 1.0.0.1207 om det är till någon hjälp.

Ifall någon har en aning om vad problemet är var snälla och hjälp!

p.s. efter att ha öppet burken får jag små "skrik" från datorn, vet inte riktigt vad det beror på.

Mvh Stefan

Av Alondora
Skrivet av Findecanor:

Det verkar för mig som om det finns en kortslutning inuti tangentbordet. mellan ledarna som går till vissa tangenter. Förhoppningsvis så räcker det med att skruva upp det och ta bort vad det nu är som ligger och orsakar kortslutningen. Om du har rengjort det med vatten eller alkohol så kan det vara en droppe som ligger kvar och inte har torkat.

Om det är ett IBM Model M så går det inte att öppna upp alltihop på ett enkelt sätt, men du kanske kan blåsa eller dammsuga bort det.

det är inte en model M utan något som kallades för fk-8000 och som jag förstod står fär fokus- 8000. jag har tangentbordet öppen nu, men kan ej se något som kan ge en kort slutning men det verkar bara bli värre. Finns det något man kan göra för att ta bort några tänk bara kortslutningar?

Av Alondora

problem med gammalt tangentbord

Hej! jag är en kille som nyss skaffat mig ett nytt gammalt tangentbord och väldigt frusterande saker sker hela tiden när jag skriver på det. har det kopplat via en 5 polig din adapter till ps2 och varje gång jag klickar på vissa tangenter eller klickar på mellanslag 2 gånger för snabbt händer underliga saker. Ett siffra eller en annan bokstav läggs till efter jag trycket ner tangenten. har varken hört eller varit med om något sådant innan. J7ag menar bara att skriva den här lilla texten tog över 20 min innan jag rättat den.

ex. om jag ska skriva en mening så kan den se ut så här:
Hej mitt namn är pellew7 ochfa jag f7år ryck f7ör mitt tangentbord fuyrnkar6 inte som det ska!7
har någon en aning om vad kan göra för att fixa så skulle personen vara underbar!

finns det inget man kan göra som säger åt datorn att när jag klickar på det här ska du reagera så här eller något?

Av Alondora

Var köpte du adaptern till ps/2 från din 5?

Av Alondora

strandis högtalare!

nu till sommaren har jag och några kompisar pratat om ljud till stranden!
jag var på en loppis här om dagen och haffa åt mig 4 st jamo 8 tums subwoofer och även en diskant från jamo. jag tänkte köpa en t-amp förstärkare samt ett bilbatteri på 12v. efter mina undersökningar kan jag bara hitta t-amps med 2 uttag, men jag vill använda två av subwooferna och diskanten. skulle man kunna använda ett delningsfilter och koppla både diskanten och en subwoofer till ett uttag?

och en fråga till. kommer det bli hyfsat ljud ifrån högtalarna trotts jag inte har något mellanregister eller kan subwooferna ta de relativt höga frekvenserna som mellanregistret egentligen ska ta? (som du kanske förstår med den här meningen är jag inte kunnig inom ljud.)

(+ om ni har något förslag på en t-amp som är billig, enda kravet är att in-put uttaget ska INTE vara på framsidan)

Av Alondora

gamla mekaniska tangentbord!

Hejsan!
har nyligen hittat ett gammalt mekaniskt tangentbord på en loppis. fick den väldigt billig så var glad. jag kollade på uttaget men kan inte komma på vad den heter eller om det finns en adapter till den. uttaget liknar en ps 2 kontakt fast är mycket större och har bara 5 "pins". namnet på tangentbordet är EMS om det hjälper, står inte vilken modell det är.

hjälp skulle uppskattas ifall någon kan namnet på detta typ av uttag!

Av Alondora

HAHAHAHAH
riktigt nice är det!
och den sista bilden.... dat made me lol!

Av Alondora

snabbfråga gällande minnen

Hejsan!

jag har tänkt att uppgradera min dator lite genom att köpa nya minnen. Jag har ett par corsair 4gb (2x2) xms3 1600 mhz 9-9-9-24 och på 1.65 volt
https://www.inet.se/produkt/5305673/corsair-4gb-2x2048mb-cl9-...

jag hade tänkt köpa 8 gb (4gb x 2) och ville köpa den nyare modellen av mina ( http://www.inet.se/produkt/5308685/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1... ) skillnaden är att de nya har en annan volt på 1,5 volt.

Min fråga är då kommer jag kunna köra båda tillsammans alltså 2st med 2gb och 2 med 4gb fast dem har olika volt?

har sandybridge 2500k om det är rellevant med ett msi gd-65

Av Alondora
Skrivet av maniak:

En anledning som inte är korrekt.

Antingen har man full eller halv duplex, vid full kan du skicka och ta emot samtidigt. Detta är något som förhandlas fram när länken går upp. Koppar kan vara både full och halv, men är full i de flesta fall när det gäller utrustning som inte är från förra seklet. Detta på grund av att man använder olika ledare för att skicka och ta emot trafik. Även ADSL är full duplex.
Även fiber kan vara både halv och full duplex. Är det 1 fiber där man kommunicerar på samma våglängd så är det halv. Har man 2 eller kör olika våglängder har man full.

Fördelen med fiber är de överlägsna avståndet man kan använda det för och att det i princip är störningsfritt. Dock är störningar väldigt ovanligt även i oskärmad TP kabel.

jaha okej, tack för att du förklara!

Av Alondora

asså jag är inte helt kunnig om detta men, det är väll endå en viss fördel att använda fiber över koppar, för när du använder fiber kan du väll skicka och ta emot data samtidigt. Medans du inte kan göra det med koppar utan antingen skickar du data eller tar emot. (lite out of context, men en anledning att välja fiber över koppar)

Av Alondora
Skrivet av Wallisch:

När det gäller moderkortet är det det bästa jag kan få för dom pengarna ?

persoligen tycker jag väldigt mycket om MSI och tycker

https://www.inet.se/artikel/1901934/msi-870-c45

är väldigt prisvärt för ditt bygge

Av Alondora
Skrivet av PhantomXia:

vänta på sandy bridge med deras i5 k. Den kommer kosta 2000 kr kanske bara några kommer mer satsa på den. Du kommer vinna mycket på det.

men då måste han ju även köpa ett nytt moderkort

allt beror på vad du spelar. lirar du wow eller ngt annat prolle tungt spel satsa på en ny prolle annars brukar det vara bättre att köra på ett nytt graffekort