Inlägg

Inlägg som Hraf har skrivit i forumet
Av Hraf

Jag tycker om den nya designen. När man väl ställt in så endast uppladdade videoklipp visas så har jag inget att klaga på. Passar perfekt för HTPC:n!

Av Hraf

Grymt, tack! Ska testa det vid första lediga stund!

EDIT: Nu har jag använt Media Hint ett par dagar och kan säga att det fungerar riktigt bra. Ganska skönt med ett rejält utbud, men det är ju inte direkt enklare att hitta något bra att se på för det. En rejäl bug jag har stött på är att Silverlight hänger sig när man pausar en film och man måste starta om webbläsaren. Kanske beror det på Media Hint eller på grund av att jag sitter med Windows 8. Någon annan som råkat ut för det?

Av Hraf
Skrivet av lambdaN:

Jag kör på en Sony Xperia Tipo, helnöjd!

http://cdon.se/hemelektronik/sony_st21i_xperia_tipo_classic_b...

Å andra sidan kan den vara för slö för dig. Men jag har då spelat Temple run, Angry birds, Subway surfers, m.m. och allt funkar fint. GTA 3 funkar också om du drar ner inställningarna, fast kontrollerna suger ändå så rekommenderar inte det.

Xperia Mini är annars inte alls en dum telefon. Lite snabbare än Tipo, fast med mindre skärm:
http://cdon.se/hemelektronik/sony_ericsson_st15i_xperia_mini_...

Av Hraf
Skrivet av racefactory:

Okey prövat styra dom med fläkt kontroll :)? Är inte så noga att den låter lite

Japp, testat att styra 7 st med fläktkontroller samtidigt. Däremot så var mina fläktar fastskruvade på radiatorer vilket ger lite värre ljud än om de endast används som chassifläktar. Motorljudet är i princip ohörbart och på låga rpm lär det inte gå att höra fläktarna nämnvärt när de väl sitter i chassit.

Av Hraf

Jag har en bunt av dem och de är inte alls dumma för priset. De flyttar bra med luft och har ok ljudnivå. De når inte riktigt upp till t ex Scythe Gentle Typhoon eller Corsair AF/SP quiet edition, men då kostar de fläktarna mer än dubbelt så mycket.

Av Hraf
Skrivet av Kvickstick:

Sant, dock finns en turbo knapp, precis som man hade på 486an!

Min tjej har fastnat i turboläget! Jag har tryckt på alla knappar jag hittat, men utan lycka. Vid knapptryckningar hör jag oftast ett irriterande ljud. Vid felsökning har jag fått en rejäl stöt och jag vågar inte göra mycket mer. Vad ska jag göra!?

Av Hraf
Skrivet av dulingen:

I min situation så är det vattenpumpen som lever om... (datorn lever nästan om mer än med fläktkylning)

Då är det bitumen du är ute efter. Kan även rekommendera att du sätter vibrationsgummi under pumpen.

Av Hraf
Skrivet av Bennystreetracer:

"Ny pris att bygga ligger på ca 15000 kr". Jag undrar verkligen var han har kollat priserna.

Av Hraf

Vilken storlek på moderkort? mATX?

Av Hraf

Ingenting speciellt med bygget som gör att det går till historien, men jag är helt såld på den snygga kabeldragningen. Bakom moderkortsplåten är det så rent och snyggt att jag blir avundsjuk!

En klar 3:a från mig! Med lite mer bilddokumentation över bygget och kanske något skojigt utöver standard så hade betyget gått upp.

Av Hraf
Skrivet av Tunezz:

Älskar detta lilla bygget

Tack så mycket! Jag kan inte annat än att hålla med då det blev riktigt lyckat med konstlädret... hittills.

Skrivet av MSCB:

"Vad är en dator utan strömbrytare?"

fick faktiskt igång min, fick använda en sked eller kniv för att kortsluta två pinnar på moderkortet HAHA!

Den taktiken kör jag för att resetta CMOS, men jag tänkte faktiskt inte på att man kan kortsluta andra pinnar.

Det känns ju inte sådär jättesmidigt däremot.

Av Hraf
Skrivet av QL:

Ok, du har köpt fel typ av fläkt. Köp en annan av rätt typ. Pröva ett annat fabrikat om Noctua inte duger.

Visst, det är en fläkt med högt statiskt tryck, men att säga att det rakt ut skulle vara "fel typ av fläkt" är nonsens. NF-P12 flyttar samma mängd luft på sina 1300 rpm som NF-F12 på sina 1500 rpm, enligt specifikationerna. Det är inte så hemskt konstigt att NF-F12 blir lite mer högljudd, men jag tror knappast att TS skulle bli nöjd med en NF-P12 heller då de inte heller är speciellt tysta.

Av Hraf
Skrivet av Rydisen:

Du gav mig precis en idé om att roota och flasha hennes i smyg... Hohoh! Trist om allt går horribelt fel och den brinner upp dock.

Busenkelt att flasha CWM via vanliga Recovery och sedan är det ju lugna puckar.

CWM: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1421650
CM7: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1705927
Adrenaline Engine: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1604321

Av Hraf
Skrivet av Rydisen:

Flickvännen har också en sådan och jag skulle också kunna klassa den som en prisvärd telefon, min gamla ZTE Blade var snäppet bättre med cyanogenmod och klockad CPU dock. Men Gion går ju också att fixa till lite.

Privat så kör även jag med CyanogenMod 7.2 och överklockad CPU och det gör verkligen skillnad. På jobbet har jag däremot Android 2.3.3 som laggar och hänger sig ständigt. Funderar på att ta hem telefonen och åtminstone uppgradera till 2.3.6 i smyg.

Av Hraf

Både privat och på jobbet har jag Samsung GIO S5660 och det är en bra telefon för tusenlappen. Inte världens mest kompetenta processor så den klarar såklart inte allt, men aningen snabbare än ZTE Blade. Kameran är helt ok vid bra ljus, avsaknaden av blixt gör det däremot ganska grynigt och oskarpt inomhus.

http://www.netonnet.se/art/telefon/mobiltelefon/samsung/samsu...

Av Hraf

Det är betryggande att höra att fler anser att Noctuas fläktar är väldigt överskattade. Gällande kontruktion och kvalitet är de klart i toppklass, men när det kommer till egentlig funktion så tycker jag att det finns betydligt bättre alternativ för en bråkdel av priset. Varken luftflöde eller ljudnivå är speciellt imponerande på de Noctua-fläktar jag har provat, vare sig på 12V eller med motstånd. Att de dessutom har en design som knappast kan passa in i något chassi hjälper inte direkt.

Av Hraf

Vad har du för komponenter som du vill vattenkyla? Svårt att säga om ett GPU-block passar om man inte vet vad du har för GPU liksom.

Av Hraf

Går det inte bara att borra hål i chassit? Är det så att fläkten endast kan monteras på utsidan så borde det gå att sätta dit lite längre skruvar och montera på chassits innersida med muttrar.

Alternativt kan du skaffa stark dubbelhäftande tejp (t ex från Biltema) och bara trycka fast fläkten. Tro det ej, men det håller riktigt bra.

Av Hraf

Att ingen frågat hur man löder ihop en processor gör mig lite förbryllad. Nu eftersom moderkort är så pass enkla att löda ihop så borde ju någon vilja ha en större utmaning och ta sig ann en processor.

Av Hraf
Skrivet av AckeDman:

En av recensenterna på SCPR hade mailat och frågat om deras fläktar efter att SCPR gave högt betyg till 800rpm och fick då veta av Scythe USA att GT 500rpm och 800rpm slutat tillverkas.

Många på Sweclockers verkar vara inriktade på att köpa 1150rpm och 1450rpm men för de som tänkt köpa 800rpm så kan det här vara bra att veta.

Speciellt som horizontellt monterad fläkt är GT lite bättre än konkurrenterna för att alla andra fläktar som matchar GT i kylning/ljud är sleeve bearing medan GT är ball bearing och Sleeve tar skada av horizontell montering vad jag förstått?

Väldigt synd tycker jag, nu när det visar sig att 800rpm är så bra köp för låg ljudnivå.

Jag skulle nästan vilja klassa det som något positivt. Det blir lätt plottrigt när man tittar på t ex Inet när endast rpm:en skiljer.

De flesta som är så ljudmedvetna att de faktiskt skaffar de lågvarviga fläktarna måste väl ändå veta hur en fläktkontroller eller -motstånd fungerar? Just med förstnämnda är det ju ett plus att köra med lite högvarvigare fläktar så man själv kan välja rpm beroende på tillfälle och värmeutveckling.

Däremot tycker jag att Scythe skulle kunna skicka med ett motstånd för 5-7V till de andra GT-fläktarna.