Inlägg

Inlägg som shortleif har skrivit i forumet
Av shortleif

Blir nog att beställa några gäng brytare från E-bay. Även om kvaliteten är kass så kan det vara bra att ha om limningen inte skulle funka av F7-knappen, inte så att jag använder den ens dagligen

Av shortleif

Någon aning om hur man kan kolla att det är original och inte kopior?

Skrivet av Tinardirith:

Fram med superlimmet? Ska väl gå att få ut det där krysset på något sätt.

Det borde absolut gå, får väl fundera på om jag kan precisionen att göra det. Litar mer på mig själv med lödpennan än limmet

Av shortleif

Bröt av en brytare

Under städning igår lyckades jag bryta sönder en brytare på mitt Ducky Shine Zero, MX Brown. Toppen på brytaren (själva krysset) sitter kvar i F7 tangenten och botten sitter kvar i tangentbordet.

Så frågan är egentligen vad jag bör göra nu? Kan man köpa enstaka switchar och byta och vart finns det i så fall att köpa?

Av shortleif
Skrivet av jerqer:

Har ni möjlighet att ansluta den via usb? kan gissa att antingen mammabordet felar på portar eller disken felar i kommunikationen.. har ni provat att byta sata port?

Har provat att byta SATA-port. Har tyvärr inte möjlighet att köra via USB, men ska prova i en annan dator.

Av shortleif

SSD hittas ej i disk management eller diskpart, men i devicemanager och BIOS/UEFI

Hejsan!

Försöker hjälpa en kompis med att installera en ny SSD. Det är en OCZ ARC 100.

Så här ser det ut:

http://i.imgur.com/rEQvR75.png

Det är ett MSI-moderkort, ca: 1 år gammalt. Samsung EVO-disken som OS:et körs på funkar utan problem.

Har provat att plugga i och ur, resetta CMOS, köra partition wizard osv.

Inget verkar funka. Någon som vet hur vi kan lösa detta?

Av shortleif
Skrivet av lord_moggo:

Externa USB-hårddiskar brukar bli varma i sina höljen. Dessutom har jag varit med om att externa hårddiskar internt varit en IDE disk som sitter på en IDE till USB konverter. Dessa brukar prestera dåligt jämfört med SATA-USB så kolla upp noga innan. Till sist kan jag nämna att jag inte vet hur stor bandbredd USB-kontrollern har tillgång till men det lär inte behövas särskilt många diskar för att mätta den. Jag hade i alla fall undvikit denna lösningen för en NAS om du vill ha så pass mycket lagring.

I mina ögon är fördelarna med NUC storleken, att man får diverse interface som exempelvis CIR inkluderat, och möjligheten till helt ljudlös lösning inklusive nätagg. Ska du dit med flera 3,5" enheter faller storleken och ljudnivån och då kan du lika gärna ha ett vanligt nätagg. Då finns inga fördelar kvar längre jämfört med tex mini ITX.

Ska du försöka sätta in flera stora hårddiskar tror jag inte att NUC med US- diskar är den ideala lösningen. Allt detta är dock bara mina åsikter. Jag har en egenbyggd NAS med betydligt mycket mer lagring än så samt RAID6 så jag kan vara partisk mot större lösningar dock.

Tackar för svaret, lutar mer och mer åt att bygga som mITX. Det blir en lite annan lösning än jag tänkte mig, men har plats i TV-bänken för det - så det borde gå utan problem rent storleksmässigt.

EDIT: Alternativet är väl annars att köra en separat NAS. Men har haft dåliga erfarenheter av nätverkslagring rent generellt...

Av shortleif
Skrivet av merdique:

Jag kör plex-server på min stationära hemma som har en i3-2100. Den klarar transcoding galant. Men du behöver nog ha i5an för att va på säkra sidan. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4250U-vs-Intel-Core-i3-...

De största 2,5"-diskarna är på 2tb, den största msata är på 1tb och den kostar billiga 4200! Men då har du 3tb, det är max. Du kan ju köra extern disk annars.

Tackar för svaret, just nu lutar det åt att köra extern lagring med en liten intern mSATA 64/128Gb.

Av shortleif

Hej! Jag hade tänkte skaffa något där jag kan köra Plex-Server och Torrent-dator, frågan är om NUC är svaret? Det jag tänkt är att den ska klara att transcoda typ allt. Det kommer max vara 2 samtida enheter som spelar upp, men i 99,9% av fallen så kommer det att vara 1 samtidig uppspelningi 720/1080p. 4k är inte intressant.

Det jag vill är dock att lagringen ligger på NUCen. Jag vill inte sköta lagringen på min stationära/i nätverket. Så jag behöver kunna köra 2-4TB rakt i NUCen. Finns det möjlighet till detta?

Tanken är att jag ska styra allt med någon remote-programvara, att alltid ha den påslagen och ståendes i någon garderob typ. Borde väl funka?

Av shortleif

Tackar så jättemycket för all hjälp. Får bli att pilla när man kommer hem

Av shortleif
Skrivet av the_weird:

Antar att xbmc fungerar på liknande sätt som plex i detta fallet och du får använda din handhållna enhet alternativt gränssnittet på datorn för att starta streaming av film/musik o.s.v
Man anger att målet skall vara din chromecast istället för lokal uppspelning direkt i den initierande enheten.

Ok! Som jag förstår det funkar det då så här.

  1. Datorn delar ut en mapp.

  2. Telefon/Padda ser mappen (via en app?)

  3. Uppspelning på Padda/Telefon.

  4. Klicka på chromecast-ikonen och spela upp på TVn?

Av shortleif

Tackar för de snabba svaren!

Hur kommer själva kopplingen att ske genom XMBC?

Datorn är kopplad till router via kabel. Allt annat använder WiFi.Vilken enhet kommer egentligen spela upp på TVn?

Av shortleif

Mediekaos, behöver hjälp med en hållbar lösning.

Så, efter att ha pluggatfärdigt sålde jag min macbook, men behöll min AppleTV (v/gen 3) och min iPad - vilket funkar jättesmidigt. Så länge man har saker av rätt format... Nu sitter jag på en windowsburk (Win 8.1), vilket är ett jävla helvete att streama med till AppleTV. Har dessutom en Chromecast och en iPhone 4 (som dock snart blir en Z3-Compact).

Så nu behöver jag helt enkelt få allt att fungera, men vet egentligen inte hur det är lite för mycket parametrar för att jag ska kunna ta ett bra beslut om hur jag ska spela upp lagrad media på min TV. HTPC? Mjukvara till datorn (typ plex)?

Vad skulle vara smidigast för att lösa detta? Vad finns det för för- och nackdelar? Vad blir billigast?

Följande enheter ska kunna skicka/spela upp media på min LG-tv (ej smart TV):

  • Windows 8.1 stationär dator (kan inte direktkopplas med HDMI-kabel då det är 20 meter till TVn).

  • iPad

  • Android Mobil

Följande streamenehter finns:

  • Chromecast

  • AppleTV (gen 3)

Av shortleif
Skrivet av Havocboy:

Ni som lirar på Hazak får gärna lägga till mig, behöver några på min vänlista som är svenskar!

Namn: Youtube

Jag har sett dig in game, man reagerar ju på ditt nick om man säger då.. rätt oväntat.

Spelar Warrior på Hazak (Exiled) och nickar Shortleif om någon vill lägga till mig.

Av shortleif

För mig är det stora problemet att själva "brodsskivan" blir alldeles för hög. Vet inte hur korta armar folk har, men känns inte som det kommer bli bekvämt att sitta med 15-20cm mellan maxhöjden på låren och tangentbrod/mus och jobba. Kommer behöva trycka upp axlarna och det blir jobbigt i längden...

Av shortleif

Köp ingen laser-mus bara, man vill inte ha acceleration i CS.

Av shortleif

Rival är en jättebra mus med grym sensor, annars kan det vara värt att titta på Logitechs nya flaggskepp G502 som ska vara otroligt bra.

Av shortleif
Skrivet av fogger:

Läs tråden, men tack för tipset

Ok att du inte kan känna på den, men kan säkert googla på någon som jämfört. 3.0 är ju inte direkt ovanlig, dessutom mycket efterapad.

Av shortleif
Skrivet av TTOI:

Den kanske trots allt är för liten/kort? Har inte känt på någon av dem.

Btw, har Pure samma funktioner såsom att kunna ändra liftoff etc. Eller saknar den något som XTD har?

Vet inte vad den saknar men optisk > laser.

Av shortleif
Skrivet av ToyBear:

Det går såklart att komma runt problemet om man verkligen vill. Men det är nog bekvämare om det är direkt i musen utan att behöva ändra varje spel eller allokera andra knappar på musen.

Jag kan förstå denna funktion för vissa specifika vapen, eller (som jag fått förklarat för mig) när man kör vissa fordon i typ BF.

Men i t.ex. CS finns kommandon även för detta, typ zoom_sensitivity_ratio 1.2 (var iaf standard 1.5/1.6) som ändrar din inzoomade sens. Sen kan man ju tycka att de som släpper musen borde tillåta att man bindar "DPI"-knapparna till annat än DPI.

Nu ska jag inte sitta här och klaga som en jävla galning på en funktion jag själv inte har användning för, men andra gillar. Dock tror jag att många betalar för en funktion de inte använder, dessutom har många av dessa möss fruktansvärt dåliga lasersensorer som gör att man ändå inte ska köpa dem.

Av shortleif
Skrivet av ToyBear:

Säg inte det, ändrar min DPIn hela tiden under en CS match eller när man springer runt i ArmA. Dock måste jag klicka på 2st knappar till vänster om lmb vilket är obekvämt och tar bort fingret från skjutknappen (kör razer mamba nu), en "sniper" knapp hade varigt guld.

min G502 lär komma imorgon eller dagen efter. Får se hur det blir, återkommer med första intryck!

Ja, eller så kan man ju fixa en bind som ändrar sensitivity i CSGO.

Bind "mouseX" "Sensitivity 1"
Bind "moustY" "Sensitivity 2"