Inlägg

Inlägg som shortleif har skrivit i forumet
Av shortleif

Åkte till Inet och köpte en av deras sista R7 1700. Men jag har fortfarande moderkort kvar att beställa. Lutar fortsatt åt Tomahawk, de anda B350-korten verkar ha stöd för lägre minnesfrekvenser och/eller kosta mer. Eller om man ska punga ut för X370, då endast för fler SATA samt Intel Nic

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif
Skrivet av Christley:

Klart det finns anledningar att inte välja tomahawken.
Förrutom skillnaderna mellan x och b så har ju tomahawken inte intel nic, bara 4 sata platser, inte stöd för sli, ingen usb 3.1 eller spdif.

Sen om det spelar roll i hans läge är en annan sak, men där har du några anledningar till varför man inte ska. Detta är alla saker jag använder. Använder just nu 5 sata, ska använda sli i framtiden, usb 3,1 och spdif för mitt headset

Spdif har jag i mitt diskreta ljudkort.
Intel Nic hade varit nice, men vet inte hur stor skillnad det är.
Använder vad jag vet bara två SATA, men 6 hade kanske varit att föredra.
Hur stor skillnad är det på Usb 3.0 och 3.1?
SLI kommer inte vara aktuellt.

Viktigt är att moderkortet stöder ram på 3200MHz

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif

Vilket moderkort till Ryzen 7 1700?

Hej!

Bakgrund
Det har blivit dags för mig att uppgradera min dator inför släppet av AMD Vega (har Freesynch-skärm). Datorn ska främst spelas på (nyare spel typ BF1), med en jävla massa skit i bakgrunden därför har jag siktat in mig på Ryzen. Minnet är på väg (G.Skill RipjawsV DDR4-3200 C14 DC - 16GB) och även nytt chassi (Phanteks Eclipse P400S). Som syns i signaturen har jag ett diskret ljudkort. Pris är inte så viktigt egentligen, mest att jag inte vill kasta pengar i onödan.

Frågor
Vilket moderkort ska jag välja? Har kollat in mig på MSI Tomahawk, X370 känns overkill då jag aldrig kommer köra två GPUer – men kanske finns ett bättre B350 mobo som klarar 3200MHz

EDIT: processor är inhandlad, nu handlar tråden bara om moderkort.

Av shortleif

För 20k måste det gå att få in ett bättre grafikkort, i alla fall ett 1080

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif
Skrivet av Bilen:

Okej då är det kanske bättre att köpa ett 370 så man kommer upp i lite högre frekvenser på minnena. Bra reflektion gällande PSUn blir ett sådant i stället.

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns B350 brädor med stöd för 3200MHz också, tex. Msi Tomahawk, dock är jag osäker på leveranser och lagerstatus hos svenska försäljare. Msi verkar också ha funkat relativt bra under Ryzen launch, Asus har haft stora problem med sina moderkort, även om det verkar ha löst sig nu.

https://www.inet.se/produkt/1900224/msi-b350-tomahawk#specs

Av shortleif
Skrivet av fantomsmurfen:

Men det blir väl inte med Vega utan med Polaris i sådana fall?

Absolut. Två "toppkort" med Vega-arkitektur och resten med Polaris. Men de lär nog släppas relativt samtidigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif
Skrivet av fantomsmurfen:

Det är väl ingen 500-serie som ska släppas nu? Utan RX Vega ska väl kortet kort och gott heta och det blir förmodligen rätt mycket dyrare än RX 480 om det presterar som förväntat.

Ryktet säger att det blir en refresh av Polaris som får namnen 580 nedåt. Med tanke på senare generationerna av AMD känns det högst rimligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif
Skrivet av Hurtigbullen:

Du har uppenbarligen inte bra erfarenhet av NoN. Undrar om det beror på vilken butik man varit till eller om man haft med deras kundsupport via nätet att göra.

Kan kortfattat beskriva mina erfarenheter av olika handlares service:

Jag har goda erfarenheter av NoN's service i de butiker som ligger nära. Deras kunskapsnivå har väl inte direkt imponerat, men de ärenden jag haft har dom löst på ett fullgott sätt.

Inet's service har jag inget att klaga på, utan de ärenden jag haft har löst sig på ett bra sätt . Jag har dock aldrig varit i deras butik utan bara haft kontakt via nätet.

Komplett har jag fått tjafsa lite med när jag en gång nyttjade ångerrätten och en gång när en laptop var DoA (inte så kul att behöva skicka iväg den på reparation innan man ens hunnit packa upp den).

CDON, tja, vad ska man säga, annat än att det är redigt jävla svårt att till fullo uttrycka hur fullständigt usel deras service är! Ska man vara artig så kan man väl säga som så att dom inte har någon service alls, punkt.

Har bra erfarenhet av NetONet. Beställde ett par BT Sennheiser momentum 2.0 on ear. Använde dem några dagar, men fick så ont i öronen (har glasögon) att jag inte kunde använda dem. Skickade tillbaks dem och fick alla pengarna tillbaka.

Men gillar Inet också, brukar gå jävligt smidigt

Brukar handla från billigaste och hatar att betala frakt, då priserna lätt kan gå upp många procent på småsaker. Men på en hel spelburk kan man lätt tjäna tusenlappar genom att handla delarna från olika ställen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif

Ett GTX 770 är ingen höjdare i dagsläget. 2gb VRAM räcker inte längre, så skippa att köpa det. Sålde mitt EVGA 770 SC för över ett år sedan för 1000:-, det är inte direkt värt mer idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif
Skrivet av Json_81:

Har du kikat efter nya kuddar?

Hittade tyvärr bara denna på ebay, men kanske finns på andra ställen.

http://www.ebay.com/itm/1-x-Replacement-EAR-CUPs-Ear-Pads-Spa...

Nej det hade jag inte gjort. Dock känns det rätt dyrt, särskilt med tanke på risken att jag på nytt sliter sönder dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif
Skrivet av Grumie:

Jag beställde precis två par Bose Quietcomfort 25 från webhallen för 1990 kr st (fyndvara: klass 1 på ena och 2 på andra). Jag hoppas att det kommer ett sms och upphämtning idag.

Jag testade dessa lurar på flygplatsen i barcelona och tyckte att dom var underbara. Kan ju vara värt att kika på med tanke på att det går att få dom ganska billigt.

Lycka till!

Håller med om att det är underbara lurar, men vill ha utan kabel och jag är osäker på om de håller. Senast jag provade ett par Bose kändes lädret runt kuddarna inte särskilt stryktåligt - men jag kan ha fel.

Av shortleif
Skrivet av mrqaffe:

Om du har så hård och vass skäggstubb så är det väl bättre att byta öronmuffar vid behov om du i övrigt gillar ljudet ?
Det finns annars en sorts lösa packningar eller vad man ska kalla det som är tänkta att man kan använda på hörselskydd och lätt byta ut för att skydda hörselskydden mot svett och smuts, Peltor HY100A om du besöker en yrkesbutik typ Ahlsell eller Swedol borde du kunna få tag i ett par och testa, annars säljs de i 100 pack.
Peltor har även ett flertal hygiensatser, dvs lösa öronmuffar som används till hörselskydd inom industrin, de är gjorda i plast/gummimaterial och är helt enkelt tänkta att bytas ut när man slitit ut dem eller smutsat ner dem, nått sånt är nog egentligen vad du behöver och nån kanske passar i mått på hörlurarna även om de inte är Peltor, deras hörselskydd låter förresten inte alls dåligt utan har ett ganska välbalanserat ljud och bullerdämpningen klarar de ju också och det finns blåtandsheadset och liknade också.
Kolla på hygiensatser och hygienringar >
http://www.proffsmagasinet.se/skydd/horselskydd/tillbehor
Du kan ju kolla på hörselskydden också även om de kanske inte är exakt vad du behöver så ryms några inom budgeten men de sitter normalt åt hårdare runt öronen och man har ju helst inte glasögonbågar innanför öronmuffarna pga det.
http://www.proffsmagasinet.se/skydd/horselskydd/horselskydd
Yrkesbutikerna kan nog även ha olika hörselskydd hemma som du kan prova och provlyssna om du har tur.

Tack för ett superintressant svar. Själva lurarna från Peltor är nog inte aktuella för mig, det skulle se rätt knäppt ut med tanke på hur jag klär mig om dagarna (kontorsjobb). Däremot ska jag ta en funderar på om det kan funka med lagningen. Dock vet jag inte hur jag ställer mig till skum - det är det som är under skinnlagret på lurarna som jag har nu.

Av shortleif

Hörlurar utslitna p.g.a skäggstubb(?) Behöver köptips

Hej!

Jag har ett par around ear ANC lurar (Klipsch Mode M40). Problemet är att jag slitit ut skinnet på kåporna, jag gissar att det beror på att jag har konstant skäggstubb som skavt sönder dem. Det finns ingen garanti kvar, så nu letar jag nya ANC lurar för min tågpendling.

Nu tänker jag att jag vill ha ett par lurar som inte slits sönder av stubben på kinderna. Denna gång vill jag också ha trådlösa lurar, har haft sönder några hörlursjack i mina dagar när jag fastnat i kabeln. Jag gissar att jag ska kolla på on-ear snarare än around ear, men det kanske finns around-ear som inte är så mjäkiga - har ni några tips?

Lurarna jag söker:

  • Bra ANC/Acoustic Noise Cancelling

  • Bluetooth

  • Ska inte klämma åt för hårt (jag har glasögon, kan göra ont)

  • On-Ear (troligen)

Pris är egentligen inget problem även om typ 4000 för Bose QC 35 är i allra högsta laget.

Jag har tittat på Sennheiser Momentum on-ear Wirless, hur är dem? Vilka alternativ finns egentligen?

Av shortleif

Användare: @lossah
Typ av affär: Jag Sålde
Tillvägagångssätt: Frakt genom blocketpaket.
Produkt: EVGA GeForce GTX 770

Positivt:
Supertrevlig och lätt att ha att göra med.
Lugn, trots lite trubbel vid installationen.

Negativt:
Inget!

Slutbetyg: 5/5

Av shortleif
Skrivet av lossah:

1 100 kr + frakt.

Då var budandet avklarat och lossah vinner. Skickar PM.

Av shortleif
Skrivet av rednake86:

1000kr + frakt bjudet!

Bara några timmar kvar då. 1000:- + frakt är högsta budet.

Av shortleif
Skrivet av lossah:

Har det någon coilwhine?

Nope, inget whine - kortet är väldigt tyst för övrigt.

Av shortleif
Skrivet av lossah:

Tänkte om du ev. "skjuter fram" den dagen.

Nej det har jag inga planer på att göra. Hade tänkt skicka iväg kortet på måndagen, orkar inte krångla allt för länge med detta.

Av shortleif
Skrivet av lossah:

Budgivningen söndag 23.59 är helt spikat?

Ja, efter det blir det inga fler bud som godkänns.

Av shortleif

EVGA GeForce GTX 770 2GB SC ACX

Hej!

Jag säljer mitt GTX 770. Kortet köptes på Inet för nästan exakt två år sedan.

Kortet kan hämtas i Trollhättan, eller skickas mot postförskott.

Budgivning börjar på 800:- och avslutas på söndag (2016-03-13) 23:59.

Läs hela annonsen här