Inlägg

Inlägg som shortleif har skrivit i forumet
Av shortleif

Frågan är ju vad du menar med hård i detta fall. Är det bara plastmattor vi snackar om? För annars kan ju en tunnare tygmusmatta fungera, typ Steelseries QcK.

Av shortleif

Gör rent, sänk DPIn och köp nästa gång en optisk mus.

Av shortleif

Prova att känn på Steelseries Rival också, robust mus med bra sensor.

DPI
Av shortleif
Skrivet av ripan_:

Jag har alltid undrat över hur man räknar ut sensitivitet imellan dpier.

Musen har 400 dpi o de är alltså vad den läser av utav musmattan när jag drar musen.

Vad blir de då om jag byter till en med 500 dpi? Den läser alltså av 100 mer på samma dragna yta

2.45 @ 400dpi
x.xx @ 500dpi

Viktigt att tänka på är att högre dpi sällan är bättre. Musen/sensorn har s.k. "Native" dpi. Det brukara vara typ 400/800/1600/3200 osv. värden i jämna steg. Alla inställningar som hamnar mellan dessa är interpolerade, dvs mjukvaruberäknade. Så vad har du för mus?

Av shortleif
Skrivet av Prodigys:

Nagan är ganska liten och wowmusen är rätt stor. Det är också olika grepp då nagan har claw och wowmusen har palm. Så åk och testa för att se vilken som passar dig.

Jag kan omöjligt köra claw på min naga och nå de främre tumknapparna. Hur jävla stora händer har du? Skulle säga att båda mössen kan palmas utan problem.

Av shortleif

Vad du än gör köp inte en lasermus.

Om du har ett palmgrip så köp den nya logitech g502 eller Steelseries Rival (båda har riktigt bra sensorer).

Av shortleif
Skrivet av arcticray:

ska tänka på det ! det är detta som gör mig galen när man spelar och ska sikta

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2014/05/03/Ff.png?t=...

Ser ut som riktigt nasty jitter, vad kör du för inställningar?

Av shortleif
Skrivet av Knassen:

Den första revisionen på musen har fått jättedåligt betyg (Välförtjänt, riktigt dålig kvalite tyvärr..), men det ska tydligen vara fixat på revision 2.
http://i.imgur.com/pH5MovD.png

Utöver floppen ms3 revision 1 så är func ett kvalitetsmärke, deras musmattor är guld & tangentbordet har också fått väldigt bra recensioner!

Sitter väl fortfarande en pissig Avago 9500 sensor i den... så köp något annat...

Av shortleif
Skrivet av JimmieSan:

PMW3366DM-VWOU

Finns massa trådar om musen och sensorn på oc.net.
Logitech har arbetat med sensor väldigt länge, och dom utlovade 0 smoothing vid ALLA dpi nivåer, 0 acceleration, 0 prediction, extremh hög PCS (upp till 7m/s har folk fått den i).

Och ja alla som testat den har påvisat exakt allt detta, logitech ljög inte.

Även den EXTREMT känsliga r0ach på oc.net som känner prediction mer än någon annan och tar till extrema åtgärder för att få bort all form av inputdelay (han har nog ändrat säkert 150 saker i bios+windows reg, kör aldrig aero etc etc etc) upplever 0 smoothing.
Och om han inte känner av smoothing så finns det helt enkelt inte.

Riktigt kul att dom tagit fram denna och hoppas fler tillverkare kan få fram liknande firmware på denna nya sensorn och att den hamnar i fler bra skal, helt enkelt den perfekta sensorn. Och ärligt talat behövs det inte fler sensorer på extremt länge då denna är perfekt på alla sätt och vis.

Det låter ta mig fan helt underbart! Jag googlade och kollade både sida 2 och 3 (vem gör det nu för tiden) och fick inte upp några oc.net trådar, som ju brukar vara de typ enda med vettig info. Det mest fascinerande med hela branschen är ju oviljan att använda bra sensorer. Jag förstår marknadshypen med hög DPI, men när de ändå släpper en optisk version - varför då välja en optisk sensor med typ 1 m/s malfunction speed >_<

Håller på och filar på en guide-post för musinköp så att de få på forumet som faktiskt är pålästa ska behöva gå in och svara samma sak på massa trådar: typ köp inte laser, vilka sensorer som är bra, vad acceleration är osv.

Av shortleif
Skrivet av JimmieSan:

Om formen passar dig så kommer du bli nöjd.
G502 har för nuvarande den bästa sensorn på marknaden.

Vet du möjligen vad sensorn heter? Den verkar vara rejält software-buffad iaf, 12k dpi

Av shortleif

Vad du än gör, köp inte en mus med laser-sensor... såvida du inte har en musmatta av typ metall eller glas.

Mus: ROCCAT Savu (ställbara färger), Steelseries Rival (ställbara färger)
Tangentbord: Budget: CM Storm, Premium: Ducky Shine 2/3

Av shortleif

Om det är ett så stort problem och du inte vill byta från skype så köp en riktad, separat, mikrofon. Jag vet inte vad som sitter normalt i ett headset, men kan tänka mig att det är någon form of cardiod mikrofon (tar upp ljud i ca: 180 graders vinkel). Medan man hade velat ha en mic av shotgun-typ som bara tar upp ljud i en specifik riktning.

Av shortleif
Skrivet av Diablo_Lino:

Qpad 5k
Enligt mig den bästa "fps-musen"
ligger kalasbra i handen, prestanda i toppklass och fjäderlätt

Skulle säga att den är på tok för tung, har en kass lasersensor -förutom den optiska versionen som har en OK sensor om du spelar med hög sens (malfunction speed är väldigt dålig/låg). Jag spelar FPS med min Razer Abyssus och den väger bara 72g (knappt hälften av 5Ks vikt), den har dessutom bättre sensor.

Av shortleif
Skrivet av JimmieSan:

Bullshit, Avior 7000 har inte prediction/anglesnapping.
Precis som alla andra PMW3310H möss (rival, naos 7000, corsair m45)
http://www.overclock.net/t/1447157/mionix-avior-7000-unboxing...

Well... alla möss har prediction i någon mån även om PMW 3310 verkar ha extremt lite och vara en i övrigt enormt bra sensor.

Av shortleif
Skrivet av GodsGift:

Tack för svaren

G502 har fått bra vitsord det lilla jag sett, men är ju lite få knappar på den?

Har inte ens hört talas om Func Ms3, ska läsa på lite om den.

Tråkigt att höra om Steelseries WoW, såg rätt fin ut i övrigt, förutom text och allt sånt skräp.
Razer Naga har jag haft förut, men min tunne klarar inte av det där med 9 knappar där, så därför tog jag inte med den

Naga 2014 har 12-knappars thumbgrid... vilket jag också tycker är lite väl mycket. Razer Naga Hex kanske kan vara något. Är designad för "MOBAs", men de sex tumknapparna bör funka utmärkt även för MMOs. Där är betydligt större än Naga-knapparna och lättare att hitta bland, dessutom finns det en stödyta mitt emellan alla 6 knappar.

Har själv "problem" med min naga då jag inte har ett palm-grip, därför har jag väldigt svårt att nå de 2 främsta raderna. Men de bakre 6 knapparna är iaf användbara

Av shortleif
Skrivet av talibananen:

Ni som verkar ha koll:
Har noll koll på sånt här, men: hur är gaminglurar vid uppspelning av musik och film? Sitter själv på behov av lurar till både ps3 och PC. Samtidigt består 90% av min tid vid datorn till musiklysssnande (hörlurar ett måste pga grannarna, galet lyhörd lägenhet.

Bör jag ens kolla på gainglurar elller köpa till ljudkort och mic till ett par andra? Som sagt, helt lost ii ljuddjungeln, så tips och diss (om jag missförstått allt) vore uppskattat. Budgeten är inte oändlig och 1000-1500 allt som allt; gärna med pilen åt 1000-lappen.

Tack

Jag håller med de som tidigare svart. Köp ett par bra hörlurar och lägg sen 50-200 spänn på en mic, finns clip-ons som du bara sätter på hörlurssladden.

Av shortleif
Skrivet av Broken-arrow:

Såg att du tog med Logitech G400 "s" , vad jag sett och länkat i tråden har Logitech´s nya G möss problem med kvalitén precis som gamla G400 eller är det måndagsex?

Zowie ser bra ut på pappret i alla fall deras nya har vissa problem med att gummiytan lossar. Inte så att musen tappar funktion, men ser lite halvfult ut

Jag skulle säga att generellt har väl Logitech bra kvalitet, jämfört med många andra. De har ju dessutom funnits väldigt länge. Dock var det ett tag sedan jag ägde just en mus ifrån Logitech, så jag har svårt att svara på om kvaliteten gått ned för just möss i g-serien.

Av shortleif
Skrivet av Goffen:

Har en sensei, g400 och en Zowie ec1 evo hemma hos mig. Ec1 är den som passat mig bäst för mitt palm grip och lite efter i rang ligger Logitech G400. För claw grip är nog en sensei, Zowie fk eller dylikt att rekommendera.

Den enda nackdel jag märkt med ec1 är att den kan vara lite svår att lyfta om man inte "värmt upp" ett tag

Skulle snarare rekommendera Razer Abyssus, Steelseries Kana v2, CM Storm Spawn för claw grip. Sensei är inte direkt liten, dock har jag en kompis som kör claw grip på den utan problem. Men han har rätt stora händer också. Dessutom har Sensei en skitsensor.

Av shortleif

Copy paste på mitt svar från en annan tråd, med vissa tillägg. Värt att tänka på är att ge fullständigt fan i att lyssna på vad folk tycker är bra. Det nedanför är objektiv fakta, jag har haft max hälften av mössen i handen. Har ingen aning om byggkvalitét, känsla av knappar osv. Det jag däremot kan säga är att de har bästa möjliga förutsättningar hårdvarumässigt som du kan få.

Kan vara värt att kika lite i min tråd då jag gjorde en hel del efterforskning om diverse möss. Generellt är att undvika allt vad laser heter och köra på en optisk mus. DPI kan du ignorera fullständigt då det ändå är fejkat till 99% (det interpoleras med mjukvara för att få högre tal att marknadsföra).

Men om du vill ha riktigt bra sensor(0 hårdvaruacceleration) så är det möss med Avago ADNS 3090 eller ST Microelectronics OSMLT 04 (sitter i de gamla intellimouse)

Några tips på möss med 0 acceleration:

  • CM Storm Alcor

  • CM Storm Recon

  • CM Storm Spawn (svår att få tag på)

  • Corsair Raptor M30

  • Corsair Raptor M40

  • Logitech G400(s)

  • Mionix Avior 7000

  • Razer Deathadder 3.5G

  • Razer Abyssus

  • Steelseries Kana v2

  • Steelseries Rival

  • Zowie AM

  • Zowie eVo + CL

  • Zowie FK

Min tråd:
http://www.sweclockers.com/forum/56-...ingertip-grip/

"Full" sensorlista:
http://www.esreality.com/wiki/Hardware:Mice_Sensors

Av shortleif
Skrivet av LemonIllusion:

QPAD QH-85/QH-90 beroende på om du föredrar öppna eller slutna lurar. Glöm allt annat.
För dyrt? Spara pengar eller köp ett par hörlurar som passar din prisklass och någon separat mikrofon.

Håller helt med här.

Har själv QH90 (som läcker en hel del ljud), men i övrigt är riktigt bra och sköna. Ljudmässigt låter Siberia helt ruttet och kostar nästan samma.