Inlägg

Inlägg som niska har skrivit i forumet
Av niska
Skrivet av Zeraphin:

Fick ett mail från Samsung ang Samsung galaxy s22 ultra 1tb.
"Kära kund,

Vi måste tyvärr meddela att vi kommer att makulera din order på grund utav slutförsäljning. Vi ber om ursäkt för detta och de problem detta skapar för dig.

Vänligen kontakta oss vid eventuella frågor.

Tack!
"

Fick också ett sånt mail. Men loggar jag in på Samsung visa Benify står det att ordern fortfarande behandlas.

Av niska

Bytte du monteringssats samtidigt som bromsbeläggen? Om du smort allt som ska smörjas och du är säker på att du monterat allt rätt så hade jag börjat med att kasta på ny monteringssats om du inte redan gjort det.

Av niska
Skrivet av Meantek:

Besökte systemet och kikade igenom hyllan - det med potentiellt bäst pris/prestanda var Highland Park Cask Strength Edition på 63%, i en 35cl-flaska, NAS.

...Om någon kommer för sig att spendera 299:- på den kan jag bara rekommendera att låta bli. Den blir inte ens bättre med vatten. Onykter blir man och relativt smärtfritt, men Nikka from the Barrel är fanimig ett mycket bättre val trots högre pris.

Köpte själv en för ett tag sen. Tyckte inte alls den var så farlig. Kanske inte kommer köpa igen men var kul att testa en flaska, ingenting jag ångrar!

Av niska
Skrivet av twit:

TS har ju, enligt vad denne skrivit, visat upp innehållet i påsarna. Att det skulle varit någon större diskussion eller en utdragen process har vi inte fått någon information om, så den där biten med "en gnällig och jobbig jävel" är lite spännande. Varför skulle butiken ifråga basera sin behandling av TS på din uppfattning istället för faktiska omständigheter?

Men tråden handlar ju om att hen vill gå till någon chef inom butikskedjan för att kräva någon sorts upprättelse för att ha blivit felaktigt misstänkt, då hen vill ha lagen på sin sida gissar jag på att TS tycker att en ekonomisk ersättning vore på sin plats. Det vore ju att göra en höna av en fjäder i min mening då TS redan bevisat sig osyldig och butiksbiträdet släppte då saken, säkerligen med en lågmäld ursäkt och skamsen blick.

Av niska

Lagen säger nog inte så mycket om att ett butikbiträde sprungit ikapp en misstänkt snattare och bett om att få kika i deras påsar till synes helt odramatiskt. Hade hon greppat tag i dig och slitit in dig på något kontor hade det varit en annan femma.

I det här fallet kommer du nog bara uppfattas som en gnällig och jobbig jävel som aldrig kommer får någon service i den butiken igen. Med lite tur kanske du får en ursäkt för besväret.

Av niska

Du bör åka in ja. Tyvärr får många som fått strömgenomgång dåligt bemötande pga av bristande kunskapen inom vården, speciellt om man för tillfället känner sig okej. Men åk in och kräv att bli undersökt enligt vårdprogrammet, det skadar inte! Bifogar en länk till ett nummer av Elinstallatören här. Där pratar dem lite om just strömgenomgång och hur många bemöts efter det.

Av niska

Jag skulle vilja slå ett slag för Nokia 7 Plus! Ruskigt nöjd med den. Bytte från en Samsung Galaxy S8 som försvann på en semester och tycker nog det var ett uppköp, utan tvekan betydligt mer prisvärd. Läst att vissa har problem med att dom upplever den som laggig. Inget jag har märkt av åtminstone, visst är den inte helt smooth men absolut inte värre än vad min Samsung blev efter att man laddat hem några appar. Folk som kört betan av Android P har upplevt att allt blev mycket bättre då, och Android P borde släppas väldigt snart till den!

Edit: Såg nu att du redan bestämt dig för OnePlus 6. Hoppas du blir nöjd! (:

Av niska

Fryspåse med varmt vatten som du låter ligga mot huvlåset ett tag, har det frusit runt om brukar det funka att banka lite försiktigt vid skarvarna (:
Testa även varmköra bilen och täpp för grillen så du inte fläktar in så mycket kyla så kanske du kan värma motorutrymmet nog mycket!

Och se till att smälta all is när du fått upp huven och torka bort allt vatten!

Av niska
Skrivet av Vimm:

Värt att inskaffa Crucial MX300 525GB? Eller ha is i magen och invänta fredagen och se efter andra SSD:er?

Nyttja öppet köp om det blir billigare på black friday?

Skickades från m.sweclockers.com

Av niska
Skrivet av anon5930:

Du får fler kärnor, beror lite på om du känner att du får ut något av dessa. 1800X om man vill ha konsumenttoppmodellen är inte så mycket dyrare heller även om 1700, 1700X och 1800X i grunden är identiska.

Sneglade själv på Prime X370 Pro helgen som var (singles day-kampanjen) men slutade med ett ASUS TUF B350M-Plus Gaming istället, har mATX-chassin liggandes som jag ville återanvända. Var riktigt nära med Prime-kortet dock.

Denna: http://promotion.asus.com/en/nordics/Ryzen

Känner att jag knappast kommer ha någon användning av 1800x, lägger hellre dom slantarna på ett lite dyrare moderkort eller kanske en ny PSU då jag sitter på en gammal icke modulär Så får nog bli 1700x med ett Prime PRO kort!

Skickades från m.sweclockers.com

Av niska

Ryzen 1700x för 2799 på komplett. Precis köpt en 1600x men inte öppnat den. Värt att slå till på en 1700x+moderkort från Asus(i.o.m deras kampanj), låter det vettigt att lägga dom extra hundralapparna till en 1700x och sen ett Asus Prime X370 pro till den?

Av niska
Skrivet av Bodorio:

Skulle rekommendera att du ber om råd här istället för att betala för det.

Skämt åsido; Bra start. Personligen hade jag värderat SSD så mycket högre att jag hade varit villig att betala mindre för en med 0.5gb än en hårddisk med 1TB

Han vill sälja råd som han tidigare köpt billigt. Hade han velat köpa råd hade tråden hetat "Köper råd"

För övrigt hade jag kollat på prisjakt och eventuellt köpt från flera sidor så kan du kanske spara några hundralappar och sedan lägga lite pengar på en mindre SSD åtminstone för att kunna ha ditt OS på samt program du använder ofta.

Förstår om du vill ha en HDD att ha spel/film/valfri sak som tar plats, vissa spel kan ju ligga på 70 GB idag och uppåt (GTA V och Middle-earth: Shadow of War då jag kollade lite snabbt nu). Då äts 500 GB upp rätt snabbt! Alternativet är ju en 500 GB SSD nu och sedan köpa en HDD när behovet finns och kassan för datordelar ligger på plus!

Av niska

@lord_vasagos: Okej, men för tillfället så känns det som att intel är vad som gäller när det kommer till spel, det kanske inte är det bästa i längden och har flertrådsprestanda kommer bli viktigare i framtiden och då kommer AMD knocka intel, men det återstår ju att se OM spelutvecklarna kommer utveckla spel som drar mer nytta av alla trådar som som AMD erbjuder.
Men vi får ju se nu när dom släpper Ryzen 5 om dom kan erbjuda MER för pengarna jämfört med 7700K. Annars känns det som att det blir att testa Intel den här gången, kört AMD i mina tidigare datorer så får väl testa blå laget någon gång också!

Av niska

Om det är 8gb minne i dator 1 skulle du vara sugen på att sälja dom separat?

Av niska

@Jompa79: Men högre upplösning innebär väl högre flöde av data genom CPU vilket väl borde ge högre belastning på CPU även om det kan bli så att GPU flaskhalsar före CPU beroende på setup. Är ingen expert så ska inte säga säkert, bara en spontan tanke.

Av niska

@lord_vasagos: Hur pass snabba ram? Tänkte köra på Corsair Vengeance 3000MHz, duger det eller behövs snabbare?
Och har du något tips på mobo som motsvarar typ ASUS Prime Z270-P, blir 4600 kronor för det kortet och en 7700K.

Av niska

Lutar nog åt 7700K och en ASUS Prime Z270-P till den då den låg på 1000 kronor hos komplett.
Ryzen är spännande, men presterar ju sämre för tillfället, kanske lägger sig i jämn nivå sen med optimeringar men vem har tid att vänta på sånt!

Av niska

@halojoy: Hur kommer den stå sig i lite mer krävande spel? Sett i vissa tester att den kan ligga efter med 30 FPS och uppåt redan vid 1080p, borde den inte trilla efter ännu mer vid 1440p?

Av niska

CPU till 1080

Hej!

Halvt impulsköpte ett MSI 1080 då jag såg det till bra pris och länge tänkt bygga ny dator.
Min fundering är vilken CPU man ska ta? Har inget större intresse av att streama eller att redigera. Kommer mest bli att spela samt slösurfa och kanske kika lite på netflix och liknande.

Sitter och funderar mellan en 7600K eller en 7700K främst, i5'an är ju ändå 1000 spänn billigare vilket man kan lägga på ny skärm(som också ska införskaffas inom en rimlig tid), men är orolig att den kanske blir en flaskhals om man spelar i 1440p 144Hz med ett 1080?
Tar gärna emot förslag på MOBO också, funderar just nu på ett Gigabyte 270ZP-D3 om det inte finns bättre till någorlunda samma pris.

Sen funderar jag också på om ett 550W PSU räcker om man inte ska överklocka? Har nämligen det i min gamla burk och tänkte börja med det och kanske köpa nytt senare när man känner att man vill testa överklocka.

Kanske formulerat mig lite luddigt bara be mig förtydliga isåfall, skyller på att klockan bara slagit 7 nyss såhär på lördag morgon!
Tack på förhand!

/Niska

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av niska

@illusi0n: Några tips på bättre för pengarna som finns att köpa just nu? Mer konstruktivt om du kan ge exempel på något bättre för samma peng istället för att bara säga att det är ett dåligt köp.