Inlägg

Inlägg som milo_ har skrivit i forumet
Av milo_

GTA V lägger ihop minnesmängden när man har fler än ett kort så halvera siffran för att veta den verkliga minnesanvändningen.

Med lagg, menar du då konstant låg FPS eller att spelet fryser till ibland?

Av milo_

10% rabatt på Steam för tillfället, kostar nu 26,99€.

Av milo_
Skrivet av THB:

48 timmar enligt utskicket till min mail.

Okej, tack!

Av milo_
Skrivet av THB:

GreenManGaming har bra erbjudanden på spel från 2k.
Med koden SAVE20-APRILM-AYDEAL så blir det yttlerigare 20% billigare.

http://a.pomf.se/tpnwll.jpg

Vet du hur länge sådana erbjudanden brukar gälla?

Av milo_
Av milo_

Det tycker jag inte. Det är väl inget fel på produkten för att rättfärdiga ett återköp? Du hade bara sämre tur, men vad säger att nästa produkt är bättre? Ska man hålla på så tills man får ett bra exemplar och tvinga butiken att sälja tidigare exemplar som fyndvaror?

Av milo_
Skrivet av Dendrite:

Rockstar svarar inte när man kontaktar dem via deras support sida.
Nu har jag kontaktat GMG för att göra ett återköp.
Jag vill avråda folk från att köpa spel (iaf GTA V) från GMG då man riskerar att få en kod som inte fungerar.

Om du inte har genomfört ditt återköp så finns här en fix för ditt problem. Läs vad Niclas30011 skriver.

https://support.rockstargames.com/hc/communities/public/quest...

Av milo_

Låter som att du har kopplat skärmsladden fel och använder processorns inbyggda grafikdel istället, byt till den horisontella ingången om det var så.

Av milo_
Skrivet av fredrikkarlsson:

Varit utomlands ett tag..
Kommit några moddar ännu?

Här är en rätt omfattande:

http://gtaforums.com/topic/788343-vrel-script-hook-v/

Av milo_
Skrivet av Beltet:

Känner någon till en optimeringsguide för AMD kort? Nvidia har släppt en men antar att den är Nvidia specefik?

Den är inte Nvidia-specifik och kan tillämpas på AMD-kort också eftersom att den för det mesta bara visar effekten av de olika grafikinställningarna. Vissa inställningar som tillhör Nvidias kontrollpanel går också att hitta genom AMD:s CCC eller Radeon Pro.

Av milo_

Hittade detta inlägg, står att man måste posta sin bild som en kommentar till inlägget.

https://www.facebook.com/inet.se/photos/a.398362728259.178179...

Av milo_
Skrivet av phixip:

Fortfarande inte riktigt optimerat. Inte bara ts som har prestandaproblem med GtaV

Att vissa har prestandaproblem är inte samma sak som att spelet inte är optimerat. Det finns oändligt många faktorer som spelar in till varför vissa upplever problem, och i många fall beror det inte ens på själva spelet. Om spelet inte hade varit optimerat hade vi sett detta konsekvent genom alla prestandatester som gjorts, istället har dessa visat väldigt bra optimering.

Av milo_
Skrivet av phixip:

Gta 5 är inte optimerat ännu (Men vilket jävla gta är det?). Om några uppdateringar blir det nog bättre.

Va? Om något är GTA V ett av de bättre optimerade spelen, speciellt så här tidigt i dess livstid.

OnT: Har du de senaste drivrutinerna? Om inte, ladda ned denna och återkom med resultat.

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/83819/en-us

Av milo_

Batteriet slutar väl att ladda när det har nått 100% för att sedan börja små-ladda när batteriet sjunker till 99% och så håller det på. Det är inte skadligt men du tjänar inget heller på att göra så.

Av milo_

På tal om samma ämne, någon med tidigare erfarenhet som vet när man bör infinna sig på plats för att vara bland de säg 50 första?

Av milo_

Rekommenderar folk att tag en titt på TB's video oavsett hur man förhåller sig i frågan. Han tar upp i stort sett alla möjliga aspekter av detta och folk får förhoppningsvis lite mer förståelse för det hela.

Av milo_
Skrivet av anon5930:

Ingen som tvingar en att spela spelet vid lansering, kan man vänta så sparar man ju onekligen pengar om man kan vänta någon månad. I dagsläget förbokar jag bara säkra kort eller spel jag bara måste spela ASAP. De flesta andra brukar även jag invänta bättre priser på.

Just Ubisoft brukar vara bra på att pressa priserna. Såvida man inte måste ha spelet vid lansering så går det spara mycket pengar där. Dock är de tyvärr ganska ensamma om att pressa så hårt som de gör men priserna sjunker på de flesta spel med tiden.

Var kanske lite otydlig i min formulering, menade självklart att lägre priser kräver många fler sålda kopior för att generera samma intäkter som förbokningarna.

Av milo_
Skrivet av anon5930:

Jag kan köpa ditt resonemang även om jag inte helt håller med på alla punkter. Du kunde iallafall motivera din åsikt till skillnad från många av de som i tråd efter tråd drar samma mantra utan att motivering.

Har man koll på spelbranschen så bör man ha rätt bra koll på vilka spel som kan räknas som säkra kort. Nu förbokar jag även spel som jag vet att troligen kommer fungera dåligt vid lansering men som jag ändå vill spela. Far Cry 4 och Battlefield 4 exempelvis.

Problemet med spel som håller tveksam kvalitet tror jag inte går att lösa genom att sluta förboka utan snarare att såväl utvecklare, utgivare och plattformsägare antingen själva eller med tryck från såväl konsumenter som lagstiftare börjar skärpa sig och ser till att få ut fungerande produkter. Jag tror inte att förbokningar påverkar så mycket. Pengarna får de ändå i de flesta fall efter lanseringen och dålig PR blir kvar länge. De flesta köp görs nog oftast först efter lanseringen även om undantag såklart lär finnas.

Det är absolut ingen lösning på problemet med spel som har bristande kvalitet, men det är en relativt enkel metod som alla konsumenter kan tillämpa och tillsammans lär det skicka en tydlig signal till utvecklarna att vi inte nöjer oss med bristfälliga produkter eller ens visar intresse för produkten innan vi vet vad det är vi köper.

De flesta köp görs absolut efter lanseringen, men i nästan alla fall till priser som är mycket lägre än förbokningspriset. Detta är väldigt vanligt för spel som haft en taskig lansering, Watch Dogs och Unity kunde man plocka upp för 29 kr här om veckan och letar man på vissa hemsidor ser man dessa priser dagligen.

Dock verkar många utvecklare ha lärt sig av misstagen som skedde 2014 och årets lanseringar har hittills varit väldigt lyckade vad jag vet.

Av milo_

Vad tycker ni, ska vi byta namn på tråden till Dagens fynd på NetOnNet?

Av milo_
Skrivet av anon5930:

Vad får er att tro att spelen skulle bli bättre genom att spamma detta mantra i alla trådar? Problemet är inte förbokningar utan kvaliteten på arbetet utvecklare och utgivare gör och möjligen vad konsumenter vill ha för spel.

Skrivet av napahlm:

Kan nog inte minnas något spel som jag förbokat, de senaste tio åren i alla fall.

Varför inte? Jag förstår inte ditt resonemang. Bra spel ska man väl förboka?
Projekt Red är ingen Ubisoft eller EA-studio. Det är seriöst folk som verkligen brinner för att ge ut ett bra spel. Varför går man annars ut och erkänner att man inte klarar av att hålla satt releasdatum (som var 18(?) februari) och lägger ytterligare två månader på att fixa buggar.
EA eller Ubi hade släppt skiten ändå, se senaste Assasins Creed.

Förbokar man ett spel så skickar man en signal till utvecklarna att vi kommer att köpa er produkt utan att veta hur bra produkten är. Om nu produkten visar sig vara trasig så har utvecklarna få anledningar att skynda på sig för att åtgärda problemen eftersom att de redan fått in majoriteten av sina pengar. Se bara på Battlefield 4 som krävde ett helt år efter lansering för att bli någorlunda njutbart att spela. Om man inte förbokar och väntar på recensioner så är utvecklarna tvungna att släppa ett fungerande spel eller i alla fall skynda på patcharna för att över huvud taget kunna sälja sin produkt. Förbokningar och kvaliteten på spelet kan därför mycket väl ha en påverkan på varandra.

Sedan kan man aldrig garantera kvaliteten på spelet i förhand. Bara för att det ser bra ut på videoklipp behöver det inte betyda att det är bra i praktiken, speciellt stora multiplayer-spel.

Detta gäller självklart inte alla utvecklare eller spel men det är inte alls fel att ha detta tänk.

Skrivet av leafbranch:

960 med 4GB drar i alla fall nytta i minneskrävande spel som GTA V. De kommer upp i 3,5GB användning i 1080p...

Detta tillskrivs att spelen mer och mer börjar anpassas för den nya generationens konsoler som sitter på 8 GB minne. Många grafikalternativ är inte nödvändigtvis krävande men desto mer minneshungriga, texturkvaliteten är ett bra exempel. Sådana inställningar som käkar VRAM var inte alls vanliga med förra generationens konsoler och under tiden som 760 lanserades, därför krävdes det mer än vad kortet mäktade med för att komma upp i 4 GB.