Inlägg

Inlägg som janlan har skrivit i forumet
Av janlan

Jag vet att detta är en gammal tråd, men jag tappade min mobil för ett tag sedan och hade samma problem som gurra92.

Det där med att spåra mobil som gps som xitele810 föreslog finns idag och kan funka ganska bra. Det var så att jag tappade min Android telefon förra månaden men hade tur att jag hade Google Latitude på den. Appen kördes i bakgrunden, och när jag kollade på datorn i Latitude-kontot för att se var den var någonstans, fick jag reda på att den var på bussen (gps flyttades, och kom ihåg att det var kanske på bussen). Ringde sedan länstrafikens kundtjänst och berättade vilken buss det var och var den befann sig vid den stunden. Till slut fick jag tillbaka den.

En nackdel med detta var att när jag fick tillbaka mobilen var den helt död – verkade som batterierna tog slut snabbt, men tur inte lika snabbt nog att jag inte skulle kunna spåra den. Läste lite om det, och det verkar att gps:n suger på batterierna på mobilen när den körs i bakgrunden.

Efter Latitude testade jag en till tjänst som man kan också använda för att spåra försvunnen mobil (tjänsten heter Lociloci) och det funkade mycket bättre när det handlar om batteri tiden - då den behöver inte använda GPS allts. Dock var jag inte så imponerad på exaktheten av positioneringen den visade jämfört med Latitude’s. Men den är tillräckligt bra (där jag bor) för att se inom 100 meters radie var den befinner sig typ.

Av janlan

Jag tror att de kostar mer att tillverka en konsolspel eftersom det är svårare att programmera konsolspel jämfört med PC spel. Och sen kanske finns licenskostnader som också gör det ännu dyrare.

Av janlan

Jag rekommenderar att du börjar med att kolla på Lynda.com video tutorials ang. webbdesign, html, css, ps osv. Personligen orkar jag inte alltid läsa allt för att bli duktig på PS, CSS, HTML. Jag använder Google för att hitta lösningar till specifika problem, men kör alltid video tutorials i början för att få en övergrippande känsla och få lite "beginners" tips från experterna.