Permalänk
Medlem

Hur börjar jag med webbsidan?

Jo det är så att jag sitter helt fast. Jag ska börja lite med en grov layout I Photoshop till en webbsida.
Det första jag tänker på är vilken upplösning jag borde köra på?

Det är väl i princip det just nu.... Men om ni vet någon/några bra guider som skulle kunna hjälpa mig så uppskattas det.
Andra tips (vad som helst) när jag sätter igång skulle heller inte vara fel.
Tack.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Det är nog lättast om man sätter sig in i htmlstandarden först och lär sig lite..

Permalänk
Medlem

Upplösningen på sidan varierar beroende precis på hus man vill att det ska se ut. Ta inte för hög eller låg upplösning bara, då det ser ibland jätteroligt ut istället för snyggt.

Permalänk

Du skulle kunna använda dig av ett CSS-framework, t.ex. 960GS. Om du laddar ner det finns färdiga mallar till Photoshop m.m. med kolumner som underlättar skissandet av en webbsida. Jag använder det nästan till varje projekt jag gör. Det går även skriva ut mallarna på papper och rita med penna först, stenåldersvarianten som fungerar och som för mig underlättar för att få upp en snygg design.

Lycka till!

Visa signatur

//Andreas Olsson

Permalänk

Joomla cms, publiceringsverktyg är grymt och enkelt när man väl satt sig in i det. Kanske vissa saker är lite rörigt ibörjan. Men läs på manualer, se demos och fråga på så kommer du igång rätt snabbt. Dessutom finns det mängder med plugin, komponenter och moduler att ladda upp till hemsidan för att få den riktigt proffsig. Är det något du undrar över är det bara att fråga.
Testa på så får du se själv

Visa signatur

Bonneville | BCE Hemsidor
En ny hemsida till företaget? Eller kanske starta webbshop?

Permalänk
Medlem

Jag tycker varke 960.gs eller joomla är något att satsa på innan man är insatt i grunderna. Till själva designen i photoshop, kolla lite tutorials. Det här är en väldigt bra sida: http://webdesign.tutsplus.com/ 960.gs har en bredd på 960px (eller egentligen 940px för det ligger en marginal på 10px på varje sida). Men det är en bra bredd att gå på tycker jag. Så skapa ett dokument som är typ 1024px i bredd eller nåt men använd dig av 940px på bredden. Detta för att få med bakgrundsfärg/mönster.
För kod är http://net.tutsplus.com/ en bra sida med väldigt många tutorials.

Lycka till!

Permalänk
Medlem

Upplösningen ska vara 72 dpi (punkter per tum) som är standard för datorskärmar. Måtten på hemsidan är svåra att säga eftersom de är beroende av ditt innehåll, vanligtvis brukar man hålla sig under 1000px i bredd för att så många som möjligt ska slippa sidoscroll. Som tcntad säger så är det bästa att sätta sig in i HTML och CSS först för att förstå hur du kan strukturera din layout bättre. Ett bra ställe att börja på är http://www.w3schools.com/
http://www.smashingmagazine.com/ har ofta väldigt bra artiklar för webbutvecklare, där man får en inblick i branschen och tips på hur man attackerar många problem som uppstår.

Hett tips, använd inte Bevel & emboss i Photoshop på något överhuvudtaget.

Visa signatur

i7 920 | 12GB DDR3 | GTX 480 | GA-X58A-UD7 | 160GB SSD X25-M G2 | 1TB F3 HD103SJ | W7 64-bit | Mac Mini
Webb: bluekitestudios.com

Permalänk
Medlem

Jag rekommenderar att du börjar med att kolla på Lynda.com video tutorials ang. webbdesign, html, css, ps osv. Personligen orkar jag inte alltid läsa allt för att bli duktig på PS, CSS, HTML. Jag använder Google för att hitta lösningar till specifika problem, men kör alltid video tutorials i början för att få en övergrippande känsla och få lite "beginners" tips från experterna.

uppmaninf till piratkopiering borttagen