Inlägg

Inlägg som Sushikocken har skrivit i forumet
Av Sushikocken

Det Värsta!
Grillade moderkort och projektor när jag skulle in med usbminne hade ett pci usb kort som jag skulle stoppa in en xboxdongel (till xbox kontroll.) Det var trångt om plats då jag hade servern i ett ikea bestå skåp.
Jag skruvade loss pci kortet och drog ut litegrand för att lirka in Usb adaptern "servern var inte avstängd på agget så datorn startade upp...
det var det moderkortet. Servern drev även fläktar till min hushbox så när jag körde projektorn som jag också hade i ett ikea bestå så då small såklart lampan glasbitar överallt. Det var inte jätteroligt att ta isär och rengöra linsen.
På servern hade jag ESXI med VM:s (på en SSD). Tog väl 1,5år innan jag beställt nya delar.
då var VM:s en korrupta. Freenas som jag hade hade 8TB data krypterade. Krypteringsnyckeln fungerade inte heller.
Så man hade lite ågren efter den där xbox dongeln. Alla familjefoton sedan 2002 -2016 försvann lagom roligt

Ganska Piss.
Tappade min Opo 3T i vattnet där den fick ligga 2 min. Den levde så jag stängde av den, tog isär och bakade den i ugnen. Senare fick jag igång den men 4g/wifi fungerade inte. så då vart jag lite våldsam andra gången jag tog isär den så jag knäckte displayen. Inne hittade jag pytteskruven som jag tappat tidigare den låg och jordade wifi antennen, men då var redan telefonen skrot annars hade den nog fungerat

Förstörde även en lite trasig jobbtelefon lite mera, tog upp den och fick kortis då jag drog ut matningen från batteriet... så då blev den rejält död. Det var ändå en Iphone, så det var ingen större förlust.

Av Sushikocken

Vattenkylare med liten pump/block till projector Hjälp med förslag

Hej!
Har tänkt att vattenkyla min projektor (benq W1350).

Jag tänkte limma fast vattenpumpen på Lamphuset Bild lamphus
Lyft handtaget är borttaget så jag har ganska mycket utrymme på längden.

jag har 7cm bredd (absolut max!) Kör just nu med en liten mastercooler kylfläns med 60:s fläkt och den blir ganska het. Heatpipsen är dessutom upp och ned, kanske inte optimalt.

Mina frågor
1. är någon som vet dimensioner på vattenpumpar/block, på några prisvärda pumpar. Någon som orkar mäta <3?

2. Tror ni det blir mycket korrosion om jag kör plåten (som nu är sandpapprad ingen färg!) mot kopparkylaren med liquid metal emellan?

Av Sushikocken

Blev 2U servern såld eller?

Av Sushikocken

Hej finns moderkortet och celeron cpu:n och PSU kvar? 1100kr?

Av Sushikocken

Väggmonterad PC i ett ikea bestå skåp Montageplatta?

Hej!
Har nu haft ett fractal R2 chassi i ett ikea skåp med glasdörr Ikea skåp
Bredd: 60 cm
Djup: 40 cm
Höjd: 64 cm

Men det är ganska bökigt att få in kablar.

Skulle velat haft ett chassi som är väggmonterat typ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168111332...
Thermaltake core P5

Vill inte hålla på att modda alltförmycket pga brist av tid och har lite bråttom att få ihop det. Skulle velat haft något liknande detta, fast usbportar fram startknapp fram. Glasskiva är eg inte nödvändig.

Någon som sett något liknande som kan tänkas passa?

Och ett HDD rack med plats för 8 HDD men det kan jag ha separat

Av Sushikocken

Om man nu skulle köpt en laptop så köp fan inte Lenovo, företaget jag jobbar på fick byta ut alla lenovos mot Dell, De hade buggiga drivare, wifi som spökar spionprogram, batteriet glappade. Då var det ändå olika värstingmodeller med I7:or

Av Sushikocken

Bara jag som känner att alla små extra tillbehör kommer försvinna. Skitcoolt att ha tills man byggt ihop den som man vill ha den. Efter det är det mest mjeh! Den kommer ju ändå kännas outdated efter 2 år oavsett om det kommer en ny kamera eller högtalare. Tror nog man gör som man alltid gjort och skaffar en ny telefon.

Dessutom det som räknas i en telefon idag är ju mjukvaran, satsa mer på den istället! kan gärna tänkas betala för vettiga uppgraderingar.
Känns lite 90-tal att man måste tanka hem custom roms från XDA för att få telefonen att fungera som man vill ha den fortfarande! För att orginalmjukvaran buggar. Fattar inte hur några privata entusiaster kan få det att fungera bättre än multinationella företag.

Av Sushikocken

Fan det ryms mycket P på en sån Snacka om retro om 5miljarder år

Av Sushikocken
Skrivet av Slaktardej:

Nej, de är bara på låtsas.

Japp det är 32 virtuella kärnor vi snackar om

Av Sushikocken
Skrivet av mrqaffe:

Det finns alltså ett separat betonghus i signalvägen mellan de hus du vill länka ihop ?

Japp

Skrivet av giplet:

Rekommenderat säkerhetsavstånd på Nanobeam'en är 113cm, vilket betyder att du ska montera den typ 3,5m upp i luften eller på något annat sätt så att man inte kan komma närmare än 113cm. Även om det säkert är bra med marginal på det där värdet borde det säga dig ett eller annat om att montera en inne i ett hus/en lägenhet.

Jaha men då skiter jag nog i det. Tack för svaren iaf!

Av Sushikocken
Skrivet av Talisker00:

Finns det något sätt att få ut antennen? Betongväggarna kommer att vara ett riktigt problem, men kan man få igenom en kabel och montera antenn på utsidan blir det oerhört mycket lättare.

Det går väl kanske i ena huset men signalen ska igenom ett betonghus (lägenhetsfastighet) som ligger emellan husen. så det blir ju 4 ytterväggar de ska igenom om man lägger sändarna inne i båda husen sen några innerväggar. Alla tre husen står parallellt så det blir ganska precis rakt igenom. Tänkte nästan köpa för att prova för det vore kul om det fungerade. Kanske går att montera en Loco M2 ute men det blir en del kabeldragning isåfall.

Av Sushikocken

Okej funderar på testa ändå det är alltså ett hus emellan husen och tänkte köra point to point, men jag har alltså större chans att lyckas med loco M2?

Av Sushikocken

Radiolänk mellan 2 hus Ubiquiti nano loco M2 eller nanobeam m5

Hej!
Hade tänkt att skaffa radiolänk mellan 2 byggnader ca 100m. Har kollat på Ubiquiti. Vad är bäst Nanobeam M5 19 eller Nano Loco M2
Det är 5 betongväggar emellan (de är tänkta att sitta på insidan huset.) Ser att en butik har Nanobeam M5 för 599:- /st och billigaste Nano loco M2 kostar ca 700:- /st.

Någon som har erfarenhet av dessa? jag har läst mig till att 2,4ghz nätet går genom väggar lättare men vad tror ni kommer 5ghz Nanobeam M5 fungera bra på den korta sträckan?

Av Sushikocken
Skrivet av Icte:

Detta var ju surt. Finns det inget sätt att kringå detta alls?

Jo det går att köpa nya chip på ebay då nollställs räkneverket.
här är en snubbe som hackat ett ricohchip till en annan modell iofs men chippen är likadana
https://www.youtube.com/watch?v=iAsNPOa7We8

Av Sushikocken
Skrivet av lambdan:

Någon som har åsikter om Corsair Gaming H2100 headsetet? Verkar ha fått väldigt mixade reviews. En del säger micen brusar/sprakar, en del säger att den inte gör det. En del säger att ljudet brusar, en del säger att de inte gör det.

Också nyfiken om dessa är något att ha. Jag har iofs tänkt använda dem till att se på film så om micken är dålig är skitsamma. Fast är dem osköna så vetefan.

Edit: Blev att jag beställde sony mdr-xb950 istället hoppas jag inte ångrar mig nu https://www.dustinhome.se/product/5010807617/mdr-xb950bt

Av Sushikocken
Skrivet av BaZZe:

Håller med vad ovanstående sa, jag arbetar med att installera fiber i lägenheter och hus och svetsar som används varierar beroende på stadsnät men brukar kosta allt mellan 40 000 till 100 000 eller mer beroende på om det är singel eller dubbel svets och beroende på vilken precision och fel marginal som den har.

Men så länge det finns tillräckligt med hel fiber kvar där att dom kan svetsa om den och slinga in så ska de inte vara några problem men skulle det vara att knäcken kommit tidigt och det inte finns någon fiber att hämta i andra änden (vilket de oftast inte finns) så kan dom behöva blåsa om en ny fiber och svetsa om i båda ändarna och det kan kosta en del.

Hoppas folk tar lärdom av de här att man inte ska fram och pila och hålla på med fiber konverterare sålänge man inte vet vad man håller på med sådant där händer väldigt enkelt även om man arbetar med det skillnaden då är att då har man möjligheten att lösa det om något skulle hända.

Det där ser ju vädigt bra skyddat ut.

Dom vi sätter upp är det en bottenplatta så borrar man in i bottenplattan sen slingar in fibern där och sen sätts fiber konverteraren utanpå så skulle man ta bort 2 skruvar och lyfta upp fiber konverteraren från hakarna den sitter i så studsar det ut kabel med största sannolikhet motsvarande 30-60cm som isf ska slingas in igen osv på rätt vis.

Kan bara säga att det löste sig, dem svetsade om den det hade dem fått gjort i vilket fall. Killen sa även att det var okej att flytta fibern, men det är klart går den sönder så måste någon betala.
Själv tycker jag att jag var varsam med fibern då jag visste att dem är känsliga och lindade upp den i stora böjar likt förbannat föll den av i skarven.

Har faktiskt läst en kurs inom fiber och provat och skarva. Det är ju inte partikelfysik direkt.

Av Sushikocken

Tänk er D2 utan fusk kan man ju lätt spela 9 år till

Av Sushikocken

Ja du D2 spelade man ju i 9år D3 spelade jag 10min av betan spydde på skärmen och tryckte på uninstall

Av Sushikocken
Skrivet av mrqaffe:

Beroende på hur mätkretsen ser ut kan allt från fel värde rapporteras till att delarna förstörs hända.

Får se vad som händer det borde ju inte vara så stor potentialskillnad på + och + och - bör ju vara samma. skall mäta dem då jag kommer hem så får vi se vad som händer. Är det vanliga motståndsgivare så borde det ju vara lugnt kan jag tycka.

Av Sushikocken

Okej, jag har redan förlängt en givare då jag byggt en hushbox till en projektor. Jag tycker det är onödigt att göra 2st till, till samma punkt om man klarar sig på en. Ä fan jag testar parallellkopplar dem.

Skickades från m.sweclockers.com