Inlägg

Inlägg som Sushikocken har skrivit i forumet
Av Sushikocken

Dessa språkpoliser! Läs Aftonbladet och anmärk på fel där istället. Deras språkfel drabbar många tusen svenskar och det kanske är därför jag skriver som jag gör. Jävligt offtopic förövrigt.

Av Sushikocken
Skrivet av TechGuru:

Funkar för de flesta, kan vara annan hårdvara som strular och gör att uppdateringen inte fungerar som den ska.

För övrigt bör du lära dig skillnaden på "de" och "dem". "De" är det rätta valet i fler fall än "dem". Om du inte vill lära dig skillnaden är "dom" trevligare att läsa än "dem" när det ska vara "de".

OK men då bör mr allvetare veta att "dom" skriver man inte. Utan "dem" uttalas "dom".

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sushikocken

Hammerdin!
Hans huvud-skill är att kasta hammare som flyger i en cirkel runt honom och gör sinnesjukt jävla mycket magisk skada. Sen har han även en skill som heter concentrate, den är passiv och ger mer skada till den totalt brutna skadan.

Holy Shield är en aktiv skill som ger honom mer jävla defense än gud himself.
när han tar på sig sin riddarrustning så kan han TP:a av någon jävla anledning. Han kan TP:a hela vägen till skärmkanten (kör man hög upplösning så kan han TP:a lite längre).

När han inte är och slungar hammare på oknytt (läs kerrigan) så festar han på Söndagar, då han doppar oblat och klunkar vin med ängeln och hans bästa polare "tyrre". På måndagar är han då inte så jävla pigg så då kör han sin aura arsenal med Cleansing Meditation och prayer, så då suger han singel genom sugrör. På Tisdag och onsdagar är han dock vid sin fulla styrka och kan köra Concentration igen. Torsdagen går dock åt till att handla Chardonnay på systemet för att ha till nattvarden, så Fredagen är då som Måndag. På Lördag ja vem vet vad fan han gör då, lite privatliv måste man väl ändå få ha.

Han må vara lik en karaktär från ett annat spel, MEN! det är han inte! Han är 2.30 lång och mexikan.

Av Sushikocken

Men frågan är då: VAR fyller man på vatten?
låter tjutvisslan högt? och var stoppar man in kolet?

Dessutom finns det billigare på Clas Ohlson för 1700 spänn
http://www.clasohlson.com/se/%C3%85ngmaskin-Wilesco-D10/34-57...
Vet inte om den maxar Crysis 3 dock.

Av Sushikocken

Vafan testar dem inte firmwaren innan den släpps? Detta var droppen nu är jag en samsung hater också!
Köpte en extern DVD för några år sedan kostade 900 spänn och fungerade i vista men någon fw till win7 64 kom aldrig. Detta var långt efter 7:an släppts. Så jag uppgraderade vista till 7 efter en månad vips så gick det fan inte få igång DVD:n
Sen var det 840, som jag köpte och nu 850.. Srsly
Dem har väl slängt in knox på SSD fw kanske, dem gillar ju att skjuta kunderna i foten.

Av Sushikocken

Lenovo är ett buggigt skitmärke. nough said. Skulle hellre rekommendera en Acer med krukplast framför Lenovo.

Av Sushikocken

Tror dem körde "Wallhack" och "ghostade" in i valvet.

Av Sushikocken
Skrivet av Gender Bender:

Jag röstar för Ahhhrrrrr-bay.se

Piratebay.so?

Jag satt och lyssnade på TBP rättegången, och den där Fredrik Ingblad var inte speciellt påläst i ämnet (0-koll)
*host* Korruption *host*
Kan ingen grävande journalist ta reda på hur Ingblad kom sig igenom juristhögskolan? Jag misstänker nämligen att mutbrott kan ha begåtts.

Av Sushikocken

Dem borde kapa ½lök på priset

Av Sushikocken

Gjorde en kompromiss jag och skaffade en one+ (Jag var väldigt skeptisk mot storleken , då jag var en som körda X10mini stenhårt innan min S3lte) ser ingen anledning till att skaffa en otymplig läsplatta. använder knappt laptopen längre då den är för jobbig att starta. Hemma så sitter man stationärt, det känns bättre på något sätt!? Får man abstinens efter datorn så kör man OVPN och/eller splashtop som funkar skitbra på en såpass stor telefon.

Körde Tab 3 på jobbet men förstod inte riktigt vitsen med att ha den, vad fan gör man på en surfplatta som man inte gör på telefonen?

Av Sushikocken
Skrivet av AplAy:

Kul trollvideo, men varför slösa ekonomiska resurser på att försöka trolla nvidia än att istället lägga dem på utveckling å göra bättre grafikkort som då säljer sig själva? inte undra på att nvidia fortfarande leder å kmr leda i prestanda när de inte slösar resurser på trollvideoproduktioner...

Tänker man så. Så varför göra reklam ö.h.t för det är ju vad det är. Utan reklam får man inga kort sålda och inga sålda kort = inga pengar till utveckling.

Av Sushikocken

Dålig grafik på den vänstra tycker jag

Av Sushikocken

Känns ungefär lika nödvändig som den här bilen kolla 6.40 in i klippet om ni inte orkar se hela

Av Sushikocken

Ett hett tips till er kundsupport. Ta längre tid på er att försöka lösa ärendena, då tror jag ni kommer få lägre arbetsbörda (Då man idag måste spamma er support för att få problemet löst) och betydligt gladare kunder.

Av Sushikocken

men dem är också fula.

Av Sushikocken
Skrivet av Modellören:

Jag bryr mig inte mycket...

Man lusläser ändå tester och tänker själv, det är sällan jag köper det på pappret det allra värsta. Om man läser att en mobil har 16 kärnor och ser att det finns en exakt lika dan med 8 och den kostar mindre än hälften och har dubbel batteritid... och man ändå kan gör samma sak typ lägga ut en bild på Facebook. Vilken väljer man.

Ungefär samma tänk när det gäller datorer... Jag gör musik och utformar min dator därefter men tycker att i dag kan man slänga på extra allt utan att det flaskar det minsta. Att stirra sig blind på siffror är inte längre aktuellt...

Så nästa dator jag bygger kommer jag att titta mer på att den skall vara tyst och liten än något annat och fortfarande räcker fyra kärnor gott.

Marknaden styr nog och vi är inte helt dumma... annat var det för 15-20 år sedan- Då var man tvungen att fläska rejält på om man ville köra PC . Ångrar i dag att jag inte körde MAC under dom åren faktiskt. I dag är PC bättre skulle jag säga---

I framtiden så tror jag det kommer att hänga mer på god programmering än antalet kärnor. God programmering = effektivisering, det kommer betyda mycket mer.

Man tar ju Iphonen såklart samma prestanda till trippla priset

Iphone6+ ~8200
Oneplus one ~2800

Av Sushikocken

Vad gör man om man skickat en garanti retur och er leverantör har mottagit varan men EJ registrerat den. Har kontaktat er support nu 8ggr och alla säger att dem fixar det och återkommer. Jag skickade in returen 4/11 nu är det 31/12 alltså för 2mån sedan. Vad ska jag göra? min stubin har brunnit för länge sedan men jag håller ändå god ton. Har fått påminnelse från klarna som förfaller om 4 dagar (fakturan är redan uppskjuten en månad)

MVH

Av Sushikocken

http://i.imgur.com/s0qg5jQ.png?1

Det är helt och hållet wireless! Skulle man mot förmodan spräcka högtalarna så är själva lurarna komplatibla med alla typer av ljudsystem. Medföljer även gagball till frugan när hon skriker!

Av Sushikocken
Skrivet av Paddanx:

Jag önskar denna myt kunde dö. Det är INTE det fysiska utrymmet som är "problemet". Du kan trycka in 20-30TB i en 2,5" utan problem om man bara tänker fysiskt. Problemet är, vf köper en 20TB SSD som kostar 20x vad en 1TB disk gör?? Jo företag, och där finns lösningar som dessa 8TB diskar till handa.

Så snälla sluta tro att du ska få, kommer eller behöver 3,5" utrymme för en SSD. De gör dem medvetet mindre och mindre för att MINSKA kostnaderna i material.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2565796 - det är 0,5TB MLC i en mSata disk... Du kan sätta in 3-4 själv i ett 2,5" skal. Tillverkarna kan också enkelt sätta in detta på ett kretskort eller 2 utan problem. Sen kommer problemet med att styrkretsarna ska kunna kontrollera alla dessa kretsar, vilket gör styrkretsen dyrare att tillverkare och mer ovanlig.

Problemet är att det är NAND kretsarna som kostar.
Dvs fler nandkretsar, vare sig det är i en 2,5", 3,5", 5,25" eller i en lastbil, kommer bara kosta mer och mer, desto fler de blir, samt desto större skal du väljer att sätta den i (då skalet blir större och dyrare).

Så EN 8TB disk lär kosta ungefär vad 8st 1TB diskar kostar... varför då inte ha 8st och ha RAID prestandan på dem (då deras styrkretsar är optimerade för detta)

Den blir alltså DYRARE med 3,5", INTE billigare!

Har alla förstått?

Det fattar väl vilken tomte som helst att den blir dyrare om man stoppar in fler nandkretsar, det var inte min fråga och jag fattar inte vad du menar med myt? Jag undrar också var jag skrev om att det är ett problem? Såklart man måste jämföra dem fysiskt. 3,5 tum valde jag för då har vi samma fysiska mått som en 3,5tum standard HDD för det är oftast de vi jämför men visst kan vi köra HDD i 2,5" eller 1,8" och jämföra men jag valde 3,5tum. Jag ville bara veta hur mycket som är teoretiskt möjligt att pressa in i en 3,5tum idag.
Btw 8st 2,5" diskar tar alltså mindre onödigt material än en 3,5" då... ok! då vet jag! Då ska jag genast beställa 32st 32GB diskar och stoppa i min burk, det tar ju tydligen mindre material och är billigare.

Teoretiskt sett är ju hälften så stora SSD:er i raid 0 vara lika snabba som 1stor SSD då dem är raidade internt, sen att det inte är så i praktiken då styrkretsarna inte klarar det är en annan femma.

Min tanke var mer en jämförelse i standardformatet på en mekanisk disk hur stor disk går att göra idag på standardytan. Priset på nandkretsar har ju vart högt eftersom efterfrågan är större än tillgången, så är det på alla nya grejer om nu priset fortsätter och sjunka och lagringstätheten ökar i samma takt så har vi en 156tb 2,5" SSD disk om 10år för samma pris som för 1TB idag. Det är ju såklart lite filisofi man kan ju inte veta, men fram till nu har det sett ut så.
Men eftersom det inte står till vilket pris i artikeln så tog jag inte hänsyn till det heller och antar att det är på samma byggarea som en 3,5tums disk, det framgår ju inte om det är på en skiva så jag får anta att det är dagens standardformat.

Jag ser storleken självklart som ett problem om 100TB mekanisk disk är stor som domkyrkan om 10 år jämfört med SSD:n som är stor som en 1Centare.

Av Sushikocken
Skrivet av SamuelSvensson:

okej, dags att plocka fram miniräknaren:

Hårddisk/filstorlek ala 100 000 000 mb/24,5mb ungefär lika med 4100000 bilder

förutsatt att jag inte byter kamera, så kommer det räcka ett tag!

Mja när man har bilder/filmer som är på 1000000*1000000 i upplösning lär det ta lite plats
Trodde mina 7TB skulle räcka ett tag men dem fylls fort med högupplösta bilder och videos om man kör dem okomprimerade.

OT: skulle vara intressant och veta hur stor 3,5" SSD vi skulle kunnat göra med dagens teknik om vi skulle velat... Skulle tro den lär bli rätt mycket störra än en 6TB HDD. nu när det redan finns 8TB 2,5tum SSD

Jag spår att om 3 år kommer Mekaniska marknaden vara nästan död. 95% av alla nya persondatorer kommer ha SSD:s som huvudlagring.
En x25 80GB kostade lika mycket 2009 som en samsung 850pro 1TB kostar idag bara för att dra en jämförelse