Inlägg

Inlägg som Nedfryst har skrivit i forumet
Av Nedfryst
Skrivet av Rba:

Hur kollar du PPD? Den nya V7 stödjs ännu inte av HFM.NET/Fahmon vad jag vet men har en inbyggd räknare, men den räknar inte med bonus vad jag förstått, för att vara säker på att man ligger rätt till är det bästa att kolla på TPF och sedan besöka följande sida för att räkna ut poäng inkl. bonus: http://www.linuxforge.net/bonuscalc2.php

Nu när du startat om med gamla versionen verkar det vara en en unicore-WU du fick som första, och detta ledar då till PPD är såpass låg. Ligger alla kärnor på 100%?

Alla kärnor ligger på 100%.
Kan det vara så att ppd fått nya värden? Tack för det snabba svaret
Edit: mitt projekt finns inte med på den sidan

Av Nedfryst

Väldigt låg ppd?

Hej alla!
Innan v7 så låg jag runt 32000 ppd med min dator och efter jag laddade ner v7 så droppa den ner till 1800?!?
Så ja avinstallerade och gick tillbaks till den gamla dos varianten jag hade och landar nu på runt 2090.88.
Har dom ändrat något eller? känns helt galet lågt jämfört med hur det var innan.
Skulle ta 16timmar för den som den laddade ner med den nya v7.
Nu så foldar jag Project: 10069 som ska ta 4 timmar men med så låg ppd så känns det konstigt.
Jag foldar på min cpu enbart och allt är inställt som det ska vara efter guides på detta forum.

Av Nedfryst
Skrivet av Dackis:

Utvecklingen av hårdvaran går betydligt snabbare än utvecklingen av mjukvaran (spelen) för tillfället.

Men unreals nya motor ser ju ganska krävande ut då dom körde med 3st gtx580 kort och dom spelutvecklarna som kommer använda sig av den motorn borde komma igång ganska snart tror jag.
Men back to topic, spelar det någon roll om processorn matas konstant med hög volt?
När procoessorn är idle tar den då skada av den höga volten eller är det bara när den är i load?

Av Nedfryst
Skrivet av Dackis:

Nej, om du tycker det är kul så får du väl syssla med det. Personligen så skulle jag nog inte skaffa vattenkylning, höja volten och sänka livslängden på processorn om man inte märkte någon skillnad av det, men det är ju bara min åsikt.

Men varför köpte du då en sandy-K modell?
Nu så var ju det inget svar på min fråga som jag slängde ut här i forumet, undrar ifall någon tänkt på detta eller om det bara är jag?

Av Nedfryst
Skrivet av Dackis:

Klockar du som hobby eller har du någon praktisk nytta av det?

Som hobby, spelar det någon roll vad man använder överklockningen till?

Av Nedfryst

Överklocka med offset mode / sandy bridge

Hej clockers!
Jag har klockat min sandy med hjälp av guides och foruminlägg här men det jag undrar över är när man ska upp i höga klocks där man behöver ha ganska hög volt.
Borde det inte vara bättre att hitta rätt volt med offset mode? så att om man kör säg 1.4V i load så att den går ner i 1V i idle.
Borde inte det förlänga livslängden på processorn då den inte konstant matas med den höga volten?
Jag kör ju inte min dator i konstant load då den ofta står igång på dagen då min fru slö surfar och dotter tittar på tecknat.
Alla guides jag tittat på som riktar sig för oss som är ganska nya på detta så snackas det inget om just detta.
Vet inte om dom högre frekvenserna men är på väg att skaffa vattenkylning och då sikta in mig på högre klocks men vill ändå att processorn ska leva ett tag, vet att man sänker livslängden men ändå?
Tacksam för svar

Av Nedfryst
Skrivet av Hraf:

Jag kollade lite närmare på din kundvagn och märkte att du hade några klamrar precis som du skriver. Det behöver du inte till dina fittings. Jag tror inte att du lär behöva det till pumpen heller om du kör med 3/8" slangen, fast du lär vara tvungen att värma upp slangen och vålda för att att få fast den.

Jag fick hem mina vattenkylningsgrejor igår. Jag gjorde lite testkopplingar och rengjorde radiatorerna. Det är betydligt mycket enklare än väntat att få ihop grejorna, så du lär lösa det med bravur du också.

Tyvärr ska jag på tjänsteresa resten av veckan så jag kommer först kunna börja med projektet i helgen.

Gjorde som jag skrev, har beställt från aqua och indomo nu så grejerna kommer antagligen om ett par veckor pga vissa beställningsvaror.
Hur rengjorde du radiatorerna? bara å koppla slang och låta destillerat vatten rinna igenom eller måste man ha nått tryck så vattnet går igenom?

Av Nedfryst
Skrivet av applekorf:

Är inte 1.344 V under 100% load ganska högt för 4.50GHz? Går ju inte att öka frekvensen mycket mera eftersom man måste öka CPU Core Voltage en hel del för att få det stabilt. Eller tänker jag helt fel här?

En annan sak jag kom att tänka på här nu är att en vän till mig hade problem med bluescreens oxå på samma sätt som du och när jag tittade på det så hade han inte ställt in timings och volt på minnen, utan dom var på auto. Så vi ställde in det manuellt och även så hade han 103 på bclk och 43 på multipliern, det ändra vi till 100på bclk och 45 på multipliern och vips så va bluescreens borta.
Som jag uppfattade det så var problemet med minnena eftersom bclk höjde även frekvensen på dom.
Kanske inte alls det som är ditt problem men värt att se över?

Av Nedfryst
Skrivet av applekorf:

Mitt moderkort slänger på 0.04 V eller mer under 100% load. Är detta något jag behöver oroa mig för?
Ökar jag till 1.35 V i BIOS så blir det 1.39 V eller ännu mera enligt CPU-Z i full load.
Det jag letar efter är väl egentligen en stabil överklockning för 24/7 bruk som inte degraderar/förkortar livslängden på komponenterna.

1.35 upp till 1.39 låter ganska mycket tycker jag, för mig så kör jag 1.29 i bios men ligger lite högre i idle inne i windows runt 1.3 och sen i load hamnar på 1.28 - 1.29 V.
Vet inte om det kan ha med dina Loadline calibration inställningar att göra, låter lite klurigt.
Det med stabil överklockning för 24/7 bruk skulle jag tro att upp till 1.35V är ganska safe, hoppas någon mer här kan ge sin syn och hjälpa dig för jag vet tyvärr inte mer.. :s

Av Nedfryst
Skrivet av applekorf:

Jag läste också under 1.5 V någonstans. Men då vill man ju verkligen inte gå över 1.5 V. Som jag förstår det kan man inte stänga av satt moderkortet skjuter till mera ström (~0.04 V) under load i nuläget. Något med LLC eller VDroop.

Är inte 1.344 V under 100% load ganska högt för 4.50GHz? Går ju inte att öka frekvensen mycket mera eftersom man måste öka CPU Core Voltage en hel del för att få det stabilt. Eller tänker jag helt fel här?

Vet inte om jag missförstog frågan här men vad jag menade var att du kan nog öka volten till 1.35 och se hur långt du kan komma på det, tror du nog kan komma upp i 4.7-4.9GHz.
Klarar du prime95 med det så kan du alltid testa å sänka volten tills du bluscreenar så du får ett hum på vilken volt som passar till dom frekvenserna, kan ju självklart göra tvärtom å börja med låg volt och jobba dig uppåt men för mig så gjorde jag som ja skrev först och det funka.

Men bäst är nog att du följer dom guides du läst så inte jag missleder dig och andra får gärna rätta mig!

Av Nedfryst
Skrivet av Disney:

beror på vilket system man, i mitt system så underlättar det 100 ggr...

har du tanken på ett trångt ställe eller bara vill ha det enkelt o fylla på, skulle jag då inte snåla in på 50:- då man oftast behöver fylla systemet två ggr innan man är nöjd. men det är personliga erfarenheter och med tanken högt upp och fastskruvad i chassit.

btw synd att indomo.se inte har såna här klammers...
http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p5384_hose-cla...

Kommer inte att ha tanken på ett trångt ställe, sitter på ett Lian Li PC-A77F (stort som bara den) och med den andra pumpen som har färdigt för G1/4 så tror jag inte att jag kommer behöva några klammers alls då allt blir kopplat med compression fittings.
Jag tackar för råden då det vidgar vyerna och man lär sig nytt hela tiden.

Av Nedfryst
Skrivet av Kalasis:

Kolla också med Artur på coolingstuff.se om han inte kan hjälpa dig med att sätta ihop ett system.
Man brukar oftast få lite rabatt på grejerna då.

Jag tittade på den sidan med och priserna skilljer ännu mer, hmm
Coolingstuff - EK-CoolStream RAD XT 120 = 329:- Indomo = 276:-
Coolingstuff - EK-CoolStream RAD XTC (280) = 705:- Indomo = 582:-
Coolingstuff - Swiftech MCP655 12V (Laing D5 Vario) = 959:- Indomo = 776:-

Har sett att flera personer just tipsar om Coolingstuff och aquatuning men jag har räknat ett par gånger och ser det inte lönt att köpa där när dom e dyrare. Har jag missat något? Kanske indomo suger på kundsupport osv och gör det mer värt att handla sakerna någon annanstans.

Sen undrar jag, verkar lite svårt att just få tag på 90 graders anslutningar? kanske bara en trend just nu

Av Nedfryst
Skrivet av Hraf:

Det blir klart lättare, men frågan är om det är värt att slänga extra slantar på? Jag jämförde själv priserna mellan Aquatuning och Indomo. Konstigt att mina prylar blev nästan en tusenlapp billigare på Aquatuning.

Asså? hmm jag får sätta ihop ett liknande paket där igen å räkna om för det är mycket pengar det, 1000 kr

edit: Satte ihop exakt samma paket på Aquatuning men den pumpen kosta lite mer ca 150 spänn eller så och då innehöll inte paketet slang, för det hade dom bara 15 meter utav (för mycket) och inga 90graders anslutningar, ingen shoggy och summan landa på 3500 så känns mer rätt att köpa pump där och resten på indomo

Av Nedfryst
Skrivet av applekorf:

Inte hunnit prova om det verkligen är helt stabilt ännu men allt under 1.305 V på CPU Core Voltage @ 4.50GHz är instabilt. Vågar jag klocka mera och köra 24/7 på högre frekvens eller har jag nått en maxgräns här? Om det är något jag borde ändra så är tips varmt välkomna!

Första gången jag överklockar och har läst ett par olika guider och har gjort en del ändringar som verkar fungera:
Internal PLL Overvoltage - Enabled
Spread Spectrum - Disabled
VDroop Control - High VDroop
CPU Core Voltage - 1.305 V (Currently at 1.320 V)
CPU I/O Voltage - Auto (Currently at 1.032 V)
DRAM Voltage - 1.521 V (Currently at 1.504 V)
System Agent Voltage(SA) - Auto (Currently at 0.920 V)

CPU Features ändrade jag:
Limit CPUID Maximum - Disabled
Execute Disable Bit - Enabled
Intel Virtualization Tech - Enabled
Power Technology - Disable
C1E Support - Enabled
OverSpeed Protection - Disabled

http://data.fuskbugg.se/skalman02/2500k-at-450ghz.jpg

Här är guiderna som jag använde mig utav:
http://www.overclock.net/intel-motherboards/963798-msi-p67a-gd55-review-oc-guide.html
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/5
http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html

1.35v är vad jag förstått safe 24/7 från intels egna rekomendationer, så höj du din frekvens mer om du vill så länge temperaturerna tillåter, håll dig under 72 grader bara

Av Nedfryst
Skrivet av Disney:

den här bör du köpa, 1000ggr lättare o fylla osv...

http://www.indomo.se/9980-10mm-3-8-hose-adaptor-to-G1-4-inner...

1. pumpen har 1/2" och du tänkte använda 3(8" då behövs någon adapter.

2. tror dom är perfekt.

3. ganska onödigt, du ser ju i reservaren o i slangarna ifall det flödar...

4. bra fråga? men skadar väll inte?

Den du länkade vart ska jag koppla den? trodde man bara tog en slang och kopplade till toppen på reservoaren med en vanlig G1/4 anslutning + tratt när man fyller systemet?

Sen angående hur ja ska ska koppla slangen till pumpen så undrar ja ifall det inte bara går att dra på slangen och sen slangklämmor som håller den på plats?
Låter väll heldumt nu men så ja föreställt mig haha.

Såg nu denna samma pump http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p11277_Alphaco... med G1/4 kanske bättre att köpa pumpen från den sidan och resten från indomo, har jämfört priser och indomo ligger lägre på det mesta.

Av Nedfryst

Fråga/råd om vattensystem

Hej på er alla, tänkte fråga lite om ett paket ja satt ihop på indomo.
http://www.indomo.se/pdf/bd0452cdf5c78dcae7aa17c59e8399ee.pdf

Nu handlar det inte om ifall det e värt det eller inte utan ifall jag har missat något i det jag satt ihop och ja, jag ska köpa ett färdig monterat grafik kort från evga när keppler kommer men det är en framtida fråga

Första frågan: är ifall den pumpen går ihop med slangen jag valt eller måste jag sikta in mig på nån speciell koppling?

Andra frågan: så undrar jag om någon vet ifall dom 2 radiatorerna är något att ha? Har letat reviews men kan inte hitta så jag lägger frågan här.

Tredje frågan: är ifall jag borde skaffa en flödesmätare och tempmätare eller räcker det att hålla processor under uppsikt med temps och reservoaren med flödet?

Fjärde frågan: har att göra med pumpen igen kom på det nu i efterhand. Har valt en shoggy... som dämpmatta men vet ni om det räcker eller ska jag sikta in mig på att bygga in pumpen i något speciellt dämpmaterial eller skaffa silikon matta som jag såg nån review på men vet ej vart man kan köpa...

Hoppas det är ok med moderators att jag la frågan i denna forumsdel fastän det är är köpråd, men har sett vatten frågorna på köprådsdelen att dom inte får lika mycket svar som på denna del.
Mvh Martin.