Inlägg

Inlägg som Nedfryst har skrivit i forumet
Av Nedfryst
Skrivet av tjohej:

Jo, det måste vara jag som monterat det fel, du har nog rätt!

Tack för länken, tar nog och köper en temperatursensor, men var ska man ha den? smidigt att man bara kan sätta på den så dock!

ang. 120/140 rad därbak, det får inte riktigt plats för valde en riktigt stor 360 rad -.-' Det skulle ha fungerat om jag hade haft fläktarna på chassit men det är inte så smidigt iom sladdar och sånt. Hittade dock några riktigt smala så kan funka! tack för tipset

Jag har satt min sensor så den sitter direkt på pumpen och då satt reservoaren på den så dom sitter ihop, sen så har jag den kopplad till min Scythe fläktkontroller så den visar tempen där.
Angående stor 360 rad så har jag oxå en "stor" som är 6cm hög, men jag har satt den så att anslutningarna är mot chassits front och på den 120rad bak så har jag satt så anslutningarna hamnar ned, på så sätt fick jag plats precis med dom 2 rads utan modifikation.
Är det något annat du undrar så är det bara att fråga på.

Av Nedfryst
Skrivet av tjohej:

Hej,

Har vattenkylt en 2500k och en 580 GTX i systemet i signaturen, men temperaturen är lite konstig...

processorn ligger stabilt på 50 grader hur länge jag än kör prime, vilket inte är för dåligt då jag bara har 3x120 rad som kyler både GPU och CPU. Grafikkortet dock går upp till 98 grader (aldrig mer, men det kan bero på att mätaren inte mäter över det) när jag kör krävande spel som BF3 på högsta möjliga inställningarna. Vattnet som går från GPU till CPU är därför ganska varmt om man känner på slangen (skulle tro lite under 40 grader), men CPUn har fortfarande helt okej temperatur (c.a 30 grader).

kan jag ha satt på blocket fel? Det var trots allt första gången, om än väldigt enkelt :P.
Borde jag köpa till en rad? Jag har funderat på det men vet inte var jag ska placera den riktigt, vill helst inte ta bort den undre hårddisk buren som dem många gör på 800d. Har faktiskt funderat på att bara kyla grafikkortet och sätta på standard fläkten, som är väldigt tyst i min andra dator.

Förutom detta har jag ett annat, kanske lite offt, problem som ändå hör till temperaturen:
Ibland, kan drivrutinen crasha och startas om. Detta händer oftast när jag inte spelar, som tur är, men det kan hända och då är det inte för roligt när bilden kommer tillbaka och man är död... Precis innan det crashar går temperaturen på GPU (inte CPUn) upp till 50 från 40 (40 är idle), väldigt plötsligt och sen crashar drivrutinen. Jag har provat att installera olika versioner, rena ominstallationer, och till och med låtit windows installera drivrutinen den tycker är bra, men problemet kvarstår... Vissa drivrutiner är dock outhärdliga med crasher var femte sekund, och vissa bara helt random (5min-6h mellan crasharna)

Det hela är väldigt ologiskt och vet inte riktigt vad jag ska göra, då jag inte stött på det här innan.

//Edin

Det som jag tänker först är att det är onormalt hög temp på grafikkortet, tror du har monterat på blocket fel.
Har du ingen enhet som mäter vattentemperaturen?
Jag har 800D & kör med 360rad i toppen och en 120rad bak, testa lägga till 120rad eller 140rad bak du med ifall du fortfarande har höga temps efter att du monterat om blocket.
Jag kör med denna sensorn för att hålla koll på vatten tempen. http://www.indomo.se/13044-Aquacomputer-Temperatursensor-inne...
Den funkar med dom flesta moderkort/ fläktkontrollers.
Om inte den passar så leta upp någon annan för det är ganska viktigt att veta ifall vattentempen går upp.

Av Nedfryst
Skrivet av HerrGoreMann:

Kan ju passa på och fråga en sak när vi ändå har samma moderkort... Jag har lite problem med mina ram minnen, tror jag iallafall.
När jag är i EUFI har jag valt 1600MHz på mina ramminnen. Men när jag går in i CPU-Z visar den 800MHz.
Det ser ut såhär:
http://i42.tinypic.com/19ba5g.png

Är det så det ska vara eller är något fel?

Det stämmer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av Pissespann:

Hur fasen kan ni ha så låg full load temp ?

Jag kör med en 3 x 120mm radd med 6st push´n´pull delta fläktar aka. 160cfm. 17 grader rums temp men får endå över 80C i 1,5Vcore och 5.0GHz :s

XrOo: Hur lyckades du köra 5GHz med 1,3V ?Kör du offset eller manuell volt inställning ? Kör du för värde på LLC ?

Dom vet nått vi inte vet.
Jag kör med en 360 coolgate och en 120 Ek radiator med fläktarna (noctua P12) på 700rpm och har temps på ca 62 grader efter några timmar i prime95.
Har 1.35v och 4.6 Ghz.
Dom temps på den volten så måste dom ha fått något super duper exemplar av processorer

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst

Vänta tills efter nyår, kommer nya saker som kommer pressa ner priserna på det som finns ute nu.

Av Nedfryst
Skrivet av Robinli:

Så du har bra FPS? På high?

Kör jag high med min rigg så kan det droppa till 30-40 fps i ibland i strider, sjukt störande Tycker endå att min dator ska klara med än så,

Jag kör allt på high förutom shadows som är på low. 4AA, 16AF.
Har senaste beta drivern. Kan hända att fps droppar i fighter men inget större märkbart, men spelet känns hackigt oavsett fps:en.
Har tagit en liten paus ifrån det just nu då det förstör upplevelsen, hoppas på en lösning snart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av Robinli:

Till ni som har problem med hög fps men hackig bild = avaktivera trådad optimering i nvidia kontrollpanel, det löste mitt problem.
Jag kör på high och ligger 70fps+ förutom i imperial fleet där ja kan dippa ner till 40 ibland.

CPU Core i7-3930K s2011 3.20GHz 12MB ~ @ 4,1ghz
GTX 570
Sabertooth x79
8gb minne 1700mhz

Provade det men löste inte mitt konstant hackande, märker av det mest när jag kör med speeder eller vänder gubben snabbt.
har konstant fps runt 70 och droppar till 50 men känns som man har 15 fps när man åker speeder.
När jag springer eller slåss märker jag inte av det så mycket .
Dom måste fixa detta snart då det stör min upplevelse ganska mycket i ett annars väldigt kul spel :/

Av Nedfryst
Skrivet av Rappe Rodent:

Hittade mycket på skinneelabs.com, tackar för länken. Det verkar vara som att Thermochill PA120.x radiatorerna är bland dom bästa. Men dom verkar inte gå att få tag på längre? Och enligt skinnee så ska efterföljaren TA120.x inte vara lika bra. Just nu lutar det åt en Black ICE GTX som jag lyckades hitta relativt billigt på caseking.de.

Det är väl i princip det jag vill åt, få ner min load ljudnivå, låter datorn lika mycket i load som den gör i idle nu är jag helt nöjd, det låter nå förjävligt just nu när det blir lite belastning på GPU.

Tackar för hjälpen!

Du kommer bli sjukt nöjd. Jag kör mina fläktar runt 700 rpm och som sagts i tråden så hörs inte om datorn e på eller inte.
Visst kostar det, men som jag ser det så är det att man köper kylningen så har man köpt den. När jag sen skall byta ut cpu och grafik kort så köper jag bara nya block till dom.
Nytt cpu block kostar lika mycket som en bra luftkylare så det blir samma summa sen när man väl har allt annat på plats.
Lycka till nu!

Av Nedfryst

Coolgate & XSPC skalar väldigt bra. Jag kör med coolgate och när jag höjer fläktarna så sjunker tempen mycket, dock så har jag inte behovet utav det då dom som sagt skalar bra som fan.
Kolla in http://skinneelabs.com/ han kör grymt bra tester på just sånt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst

Bokade och la in koden ca 10 min efter att det var släppt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst

Blir till att byta ut min Kuro om 2-4 år då.
Fan har följt oled nu i 3 år och äntligen släpps dom.
Kan säga er att detta kommer krossa allt som finns idag, ghosting, bleeding, clouding osv kommer ej finnas och snacka om att få bästa svärtan..... omg kommer i brallan, jag som är audi/video fil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av Lightdevil:

Shit missade det totalt. Tänkte väl att det var något sånt! Tack ännu än gång Det borde inte vara så komplicerat att göra om raid när man skaffar fler diskar hoppas jag bara.

Inget svårt alls, men du blir av med allt du har på diskarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av Lightdevil:

http://www.inet.se/artikel/4304109/synology-diskstation-ds411... står 4?

Kör du 4x HDD's och använder bara två st, så att två är på tomma som backup om dom andra crashar menar du? Annars är jag lite förvirrad. Det jag är ute efter är 4 platser, varav 3 ska användas (2TBx3 diskar) och den sista ska vara backup om någon crashar/lägger av = RAID5 om jag inte är ute och cyklar?

Tack så mycket för infon!

jag skrev DS211J inte 411J, shr funkar precis så, 1 disk som säkerhet. Kör du raid5 så måste du göra om raiden när du lägger till 1 disk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av Lightdevil:

Men i DS211J är det ju plats för 4? Eller har jag missat något nu?

Jag får läsa på SHR och se vad det är för något när jag har en nas. Men har tyvärr bara råd med en HDD till en början men det funkar väl ändå? Så att man inte behöver 2 direkt för att få det att funka eller att jag förlorar data när jag sätter in min andra disc. Lutar åt den billiga versionen nu, men fortfarande inte bestämt mig. Någon här med Boxee + en av nasarna jag länkade till? Är nyfiken om det flyter på felfritt om man har på den 24/7, kör alla discar och streamar 1080p (stora filer 5-40gig).

DS211j har bara plats för 2 diskar och ja, det kommer flyta på smärtfritt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av mr_sQuinty:

Har den och hemmabion kopplad till nätverket , tittar på dom flesta filmer utan problem , enda gången det laggar lite är när filerna blir 20-30+ GB stora , jag såg t.ex. på en ~10GB stor BR-rip av Transformers 3 härom dagen , inga som helst problem.

körde oxå transformers 3 som är på runt 45gig till Boxeen, hade inget lagg alls, kör du trådlöst? för nasen har inga problem med att spotta ur sig filmer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av Lightdevil:

Tack så mycket för info! Men är såklart nyfiken hur stor skillnaden verkligen är och hjärnan säger den dyra men det säger inte plånboken Den är ju snyggare dessutom! Ne, klart om jag klarar mig med den billiga så blir det den. Hur kommer det sig att du byter upp dig? Nyfiken vad som tar kraft. Jag hade tänkt att ha på den 24/7 också, funkar det? Också att om man kör RAID5 så tar det extra men hur mycket som krävs har jag ingen aning om.

Det går väl börja med en HDD och sedan sätta dit en till allt eftersom tiden går eller förlorar man data då? Är nämnligen lite fattig och inte är det billigt nuförtiden.. Någon som skulle kunna föreslå någon bra 2TB disc som passar? Allt jag vet är att man ska undvika WD discarna och att 7200rpm inte behövs.

Jag bytte upp mig för det var bara plats för 2 diskar i min första. jag kör med WD eco diskar så dom behöver du inte undvika, bara att öka idle timern på dom.
Angående vilken raid du skall köra så rekomenderar jag SHR = synology hybrid raid, då kan du börja med 2 diskar och lägga till fler i efterhand utan att behöva skapa ny raid, började med 2 diskar och sitter med 4 nu, aldrig behövt formatera om.
ska köpa en femte när dom sjunkit i pris.
SHR funkar precis som raid5, men du måste inte ha likadana diskar, kan ha olika och det funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av Lightdevil:

Jag har funderat på att köpa mig en NAS denna månaden, men vet inte riktigt vilken jag ska ta. Har verkligen beslutsångest mellan dessa två modeller.

Jag har en Boxee box som jag använder som mediaspelare och streamar mot och är mest nyfiken på vad som är tillräckligt så att inte NAS:en står på 100% load hela tiden eller så att den överhuvudtager orkar med. Men det borde vara lungt om man bara använder den som lagring och att spela upp mot sin Boxee? Aldrig haft en NAS tidigare så har ingen aning om vad som krävs.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=754024 - Synology Disk Station DS411j

eller http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=942445 - Synology Disk Station DS411

Vilken borde jag ta? Är prisskillnaden värt det för mig som använder min Boxee och enbart ska använda NAS:en till lagring av film/musik osv och streama mot min box? Hade tänkt att börja köpa en 2TB HDD för att sedan öka på när man kan och såsomingom blir det RAID5.

Du ska inte oroa dig för att den inte kommer orka med!
Jag hade en DS211J som jag hade igång konstant med torrents, streama hd till tv och ftp samtidigt utan att det ens märktes.
Har nu bytt upp mig till en DS1511+ & jag kan säga att synologys produkter borde få mer uppmärksamhet än dom får för det är jävligt kompetenta produkter.
Skillnaden mellan dom är att den ena är lite snabbare så för det användnings området rekomenderar jag dig den billigare.
Själv så har jag igång massvis med saker på min nas och den har aldrig ens svettats.
Nasen stödjer även SMB så när du streamar film till Boxeen så stöds även .srt .sub .idx osv. = du får text till filmerna utan att behöva merga text med film

Av Nedfryst
Skrivet av Spruce89:

Så vad tycker ni? Kan jag köra på dessa temps om det värsta som kan hända är att cpun går tillbaka till stock efter 3-4 år gör det inte riktigt mig så mycket? Vill gärna veta då jag helst inte byter fläkt :).

Kör inte på dom tempsen då intel säger att du inte skall överstiga 72.5 grader typ.
Var inte lat nu, ryck ut komponenterna ur moderkortet och skruva loss det, tar ca 1 min å göra det.
Skruva loss kylaren från cpu, rengör med tops + t-sprit, lägg på pasta, skruva dit ny kylare.
Sen så skruvar du fast snabbt moderkortet i chassit och sätter dit komponenterna som dom var & så var det klart.
Borde max ta 20-40 min beroende på hur jobbig kylaren är att sätta dit.
bara onödigt att chansa, du kan klara detta, det vet jag

Av Nedfryst

kör på 655, det är D5 pumpen i den och finns ingen bättre i min mening, tyst, stark & du kan ställa in hastigheten på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nedfryst
Skrivet av D.Larsson:

D5 är väl bara en top till EK pumparna? Eller är jag ute & cyklar nu

Skulle jag klara mig bara på en 360 radiator?

du är ute och cyklar:)
D5 pumpen skulle jag betala det dubbla för ifall jag behövde.
ljud/prestanda skillnad mellan den och ek är som natt och dag.

Skickades från m.sweclockers.com