Inlägg

Inlägg som Mithras har skrivit i forumet
Av Mithras

Lite OfT kanske, men är det verkligen bara jag som stör mig på rubriken?
En bil för 40.000 pengar????? 40 000.....pengar. Inte kronor. Pengar.

Av Mithras

Vill du ha en hållbar karriär så ska du gå klart gymnasiet. Inte ens i programmeringsvärlden har du en bra chans att komma långt baserat på endast kompetens, det kommer att bli väldigt svårt. Man behöver möjligen inte högskole-examen för att komma långt som programmerare, men gymnasiet......

Läs klart gymnasiet och lär dig att programmera vid sidan av. Skapa appar, släpp dem mot Apple/Play Store, lär dig av det. Skapa hemsidor, bygg upp dem, ta emot feedback. Allt handlar om att göra, ta emot feedback, göra om.

Av Mithras

Registrerad: igår 21:50
Senast aktiv: igår 22:16

Obvious troll is obvious

Möjligen något liknande detta:
https://www.svd.se/lakare-ristade-sjalv-in-hakkors

Av Mithras
Skrivet av Blomman90:

Hmm, det är en sak jag inte kan förstå i din argumentation. Du säger att om man bestrider fakturan så finns det risk att säljaren kan bevisa att denne skickat våran och att man då riskerar att "förlora" tvisten. Men sen säger du att om man betalar, så är det nemas problemas att begära pengarna tillbaka, som om att förutsättningarna och säljarens "bevis" förändrats?

Givetvis ska man alltid bestrida en faktura som man inte anser vara korrekt utställd. Att betala och hoppas att få pengarna tillbaka låter inte som den mest briljanta idén.

Skickades från m.sweclockers.com

Om säljaren kan bevisa att den skickat varan, och du har inte fått varan men betalt för den, då har du fortfarande rätten att begära pengarna tillbaka. Om du däremot inte betalt varan, och fått bevisat att den är skickad, då hamnar du själv i problem ganska omgående.

Det finns inget att "hoppas" över, du får alltid pengarna tillbaka om du inte fått varan så länge det är ett seriöst företag (eller nytt paket skickat) som vi talar om (Utgick endast från etablerade företag)

Sen finns det en stor skillnad mellan en korrekt utställd faktura och en faktura för ett paket man inte fått, men vi hoppar den delen då jag förstår vad du menar och tänker inte gå in på semantik

Av Mithras
Skrivet av Ureet:

Den behöver inte se oss som ett hot för att vara ett hot mot oss. Den behöver bara ha mål som inte tar hänsyn till mänsklig moral.

Ett berömt exempel är att någon ger en avancerad AI i en fabrik målet att tillverka så många gem som möjligt. I och med att den har ett mål, vilket som helst, så kommer den vilja skydda sig själv (om den förstörs eller stängs av så kan den inte nå målet), den kommer motstå alla försök att ändra målet (för om målet ändras så kommer den inte nå sitt ursprungliga mål), och den kommer göra allt för att förbättra sin förmåga att nå målet (inklusive att öka sin intelligens och makt på olika sätt).

En intelligens som är lika mycket smartare än människor som människor är smartare än myror kommer kunna manipulera oss på sätt vi inte kan föreställa oss. Även om den börjar som en låda i en fabrik med minimal kontakt med omvärlden, så har den goda chanser att "ta sig ut". När den sedan förvandlar hela Jorden till gem, och ger sig ut i resten av universum för att konvertera all övrig materia till gem, så kommer den förstås att veta att det här inte var vad gemfabrikschefen önskade. Men det var en konsekvens av målet den fick inprogrammerat, och det luriga med datorprogram är som känt att de gör vad man säger till dem att göra, inte vad man vill att de ska göra.

AI:n hatar dig inte och älskar dig inte. Men du består av molekyler som kan bli till gem.

Vidare läsning:
https://wiki.lesswrong.com/wiki/Paperclip_maximizer
https://wiki.lesswrong.com/wiki/Magical_categories
https://wiki.lesswrong.com/wiki/Orthogonality_thesis

Fast det du beskriver är ju inte direkt den AI man talar om, då vi snackar om medvetna AI. Det du talar om är en robot med ett enda mål, och därmed är den inte "intelligent".

Av Mithras
Skrivet av lorgix:

När en hund gör något som är helt naturligt för hunden, typ biter någon, kan våran reaktion vara att avliva hunden.
Just sayin'

Att tro att vi kan förutse vad en mycket intelligent AI kan tänkas ta sig för låter väldigt naivt i mina öron.

Avliva en hund != Utrota hundar helt och hållet. Om AI väljer att avliva de specifika individer som försöker mörda en "robot" eller vad som helst, så har jag väl inga större problem med det.

Ingen säger att vi tror att vi kan förutse något, det bör vara ganska klart att detta bara är spekulationer. Däremot anser jag att, i dessa spekulationer, så är den fjantigaste av dem alla just att AI'n skulle vända sig mot hela den mänskliga rasen. Om man nu ska spekulera.

Självklart är spekulationerna i sig inte "på allvar", lika lite som att jag tar diskussionen om Superman vs Batman på allvar. Däremot är jag rent övertygad om att Superman skulle vinna på mindre än en nanosekund

Av Mithras
Skrivet av Smack Jack:

Absolut, du är välkommen till härliga Skaune i sommar!

Brukar spendera mina somrar i Malmö, så helt avlägset låter det ju inte ;D

edit: Kan ju också komma och hjälpa till att installera åbäket

Av Mithras
Skrivet av archie:

F.E.A.R. 3, det ända utav de spelen jag spelat dock. Spelades endast i dagsljus..

Ironiskt nog den sämsta av dem alla och inte alls lika skräckinjagande......

Av Mithras
Skrivet av Smack Jack:

Bra idé! Någon typ av avskärmning får det definitivt bli.
Tack för länken!

Tack för tipset, som nedan skrev så gillar jag idén men kanske tar svart tyg istället!

Tack för input!
Bra tips, skall nog köra på den typen av lösning!

Tack för input!
Skall flytta den relativt nära som du tipsar om.
Det är en relativt lummig trädgård, så ändå rätt så bra förutsättningar!

Min idé efter att ha fått bra tips från Er är att ha en svart duk som jag spänner upp på en ram.
På ovansidan av ramen gör jag som en keps i mörkläggande tyg så att det blir mörkare.
På sidorna bygger jag väggar som går snett utåt (för att få en bredare betraktningsvinkel.
Allt detta borde gå att lösa för en femhundring, borde bli stor skillnad som ni säger!
Tack!

Ha-ha! Ja, det får jag se till att ordna! Med lite Jeltsin-vodka i skumma behållare..

Räknar ju såklart med en inbjudan

Av Mithras
Skrivet av saturday_sun:

Tror att vi projicerar vår egen "natur" på datorn. Även om beräkningskapaciteten ökar innebär inte det att maskinerna får ett medvetande på ett sätt som vi föreställer oss. Datorerna kommer fortfarande bara vara "dumma" maskiner (som man kan dra ur sladden på).

Jag tror att även ifall de skulle få en medvetenhet, så finns det inget som säger att den skulle bli "ond" och vilja utrota oss. Här är det återigen, som du säger, projicering som gäller. Vi är så otroligt egoistiska och vilda i vår natur, att vi ser ett smartare "djur" än oss själva som hot mot oss.

I mina ögon är det nästintill löjligt att tro att en AI som är mer intelligent än oss skulle helt plötsligt se oss som ett "hot" och vilja utrota oss. En mer intelligent varelse än oss kommer säkerligen inte se oss som ett hot, mer än vad vi ser hundar som hot mot vår existens.

Hela den här rädslan över att AI kommer att utrota mänskligheten är baserat endast på vår egen rädsla och är en projicering på hur vi ser på omvärlden.

Av Mithras
Skrivet av Krigarvarg:

Tänkte köpa BF1 nu under rean som pågår på Origin.
Aldrig handlat på Origin förr, så har en fråga: Kan man lita på Origin när det gäller ens kredituppgifter?

Tja, det är ju EA som äger Origin och driver den, såatteh.....

Av Mithras

Att skärma av 1-2 meter utåt runt duken kommer troligen att göra underverk, så länge det är som du säger att du har en vägg som har solen "bakom" sig.

Av Mithras
Skrivet av gaminggirl:

A:) Det är god företagssed att inte gå vidare med en faktura som bestridits så länge bestridandet inte är klart.
B:) Att inte ha fått varan är anledning att tro att det kan vara ett blufföretag eller bedrägeriförsök, dvs du ska INTE betala för att det kan vara näst intill omöjligt att få tillbaka pengarna så småningom.
Citat från https://www.foretagarna.se/juridisk-faq/bluffakturor-och-bedr...

Att vara inte kommit fram har ju redan anmälts två gånger, varav en skulle leda till försök till omleverans som inte heller den kommit fram. Även fakturan har aldrig kommit till kunden, dock har man själv mer ansvar där även om det är svårt om man inte vet vilket företag som anlitats för att ställa ut fakturan...

Nu utgick jag från att det är ett välkänt företag, visst har du rätt att det blir annorlunda om man misstänker bluff-företag. Då blir nästa fråga varför man ens köper därifrån. Men ja, jag medger att tanken på att det är ett bluff-företag aldrig slog mig, då jag utgår från att man alltid handlar från etablerade företag

Av Mithras
Skrivet av gaminggirl:

Rådet var ju att bestrida nu skriftligt och om företaget går vidare bestrida igen hos kronofogden. Om man bestrider där och de håller med om anledningen till att man bestrider (bestridit fakturan tidigare och inte fått det man köpte låter som en bra anledning) så får man ingen anmärkning heller. Bara en lugnande punkt för den som ska bestrida att det gör inget om företaget går vidare i stegen efter man bestridit utan det går att bestrida i alla steg.

Förutom att detta är en mycket längre, onödigare process så riskerar du dessutom att kron. inte skulle hålla med dig. Näringsidkaren kanske kan bevisa att denna har skickat varan, och då blir ärendet genast mycket mer komplicerat.

Det är enklare, lättare och bättre för TS att betala fakturan och sedan anmäla att hen inte fått sin vara. Näringsidkaren har alltid 30 dagar på sig att leverera, därefter får TS hävda köpet enligt lag, i vilket näringsidkaren måste betala tillbaka pengarna utan fördröjning.

Svarar inte företaget så anmäler man för bedrägeri.

Snabbare, enklare och mindre risk för TS. Finns ingen anledning att vägra betala och riskera att dra igång processer som tar onödigt med tid och eventuellt pengar.

Av Mithras
Skrivet av sleepyoh:

Skicka skriftlig bestridan, inga problems.. Då kan dom lämna till kron, du kan bestrida den med. I värsta fall möts ni i tinget.

Men dumt att sia, börja med att bestrida.

Skickades från m.sweclockers.com

Men snälla, råd ALDRIG någon att gå till kron. Det syns sedan i samtliga UC'n och är inget annat än förjävligt för privatpersonen.

@TS;
Kontakta företaget och be dem att spärra fakturan tills vidare. Gäller det Klarna, kontakta dem.

Skulle det vara så att du inte får kontakt med dem, då är det bättre att du betalar fakturan. Du kan sedan alltid begära pengarna tillbaka. Det tar tid, men är 100% gånger bättre än att gå till inkasso och sedan kron, och 1000% gånger bättre än att dras in i tinget.

Av Mithras
Skrivet av Andreaz1:

Om jag kommer ihåg rätt vad jag har sett dem säga är poängen var du betalar någonstans. Betalar du på nätet gäller den för du ingår du i avtalet på distans. Betalar du i butiken ingår du inte avtalet på distans och då gäller den inte.

Exakt såhär, ja.

Av Mithras
Skrivet av Hubertus:

Det är inte "så otroligt välkänt". Det verkar snarare att du har dåligt med argument.

Som sagt, tänker inte ens påbörja en diskussion kring detta.

OnT:
Man borde spana in de äldre regeringarnas betyg som de fått från folket mellan 1950-1990. TS kommer nog hitta väldigt bra med svar där på sina frågor.

Av Mithras
Skrivet av robertlindgren82:

Även jag är gammal SSUare och håller inte med dig. Det var fritt att säga ganska mycket men du får vara beredd på att försvara din ståndpunkt om den inte följde den linje som gällde.

Försvara sin ståndpunkt är en sak, det har jag aldrig haft problem med att göra. Att bli utfryst och lovad att man aldrig kommer att klättra om man inte gör som man blir tillsagd är en annan. Att få lögner kastad i ansiktet och skit för att man vägrar spela det politiska spelet är en tredje.

Jag tänker inte ens påbörja att diskutera SSU's eventuella mobbningskultur och maffialiknande organisation, det är så otroligt välkänt vilken typ av organisation det handlar om. Så du kan försvara partiet mot någon som är sämre insatt, där du har en högre övertalningssannolikhet

Av Mithras
Skrivet av Jonas_75:

Är denna kille så duktig, verkar helt otroligt?
79 killstreak, locker med granater osv tillåtet

Inte alls otroligt. Har själv gått ut flera gånger med 30-4; 36-2; etc. etc. ec. Kom själv sällan över 50 kills och färre än 3 deaths, men det var väl mest för att jag aldrig brydde mig om att försöka "maxa" K/D.

Däremot gav jag en kompis ca 70-1 genom att flyga runt i en hind hela rundan....

Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Ha ha, tack!

Nej... Politiker är jag inte och vill inte heller bli. Jag är för mycker visionär och idealist för det. Har kompisar som har gett sig in i politiken, åt alla tänkbara spridda håll, och den gemensamma nämnaren verkar tyvärr vara att man nedslås av "partipiskan" och helst bara ska vara en klump som partiets ledning kan använda till sitt förfogande. Jag vill inte utsätta mig för att tystas på det sättet, oavsett vilket parti det nu må vara. Jag skulle ställa till bråk och bli utesluten pang bom. Så, jag har gärna åsikter och får gärna folk att tänka till, men "politik" som "politiker" är inget för mig.

Som gammal SSU'are så kan jag bekräfta bilden du målar upp. Inte mycket till yttrandefrihet i den organisationen inte.